evi dağınık bırakamıyorum

canimailem

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
107
55
648
İstanbul
Merhaba, 5 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var 5 aylık hamileyim. Bu ay işe başladım. Evimiz büyük çocuklar hareketli ve ben artık işlere yetişemiyorum. Doğacak çocuğuma bakmak için birilerini arıyordum ve ev işlerine yardımcı olsun diye. Ben doğum yapana kadar günde 3 saat gelip evi temizleyip toplayacak, bazen yemek yapacak, bazen ütü vs. Ama günde 3 saat o saate kadar ne yetişiyorsa. Bulduk da bir bayan. Ama ben daha önce kimseyle bu şekilde çalışmadım. Evi akşamdan toplamamak için kendimi zor tuttum. Utanıyorum dağınık bırakmaya. Evimi birinin öyle görmesine. İş söylemeye çekiniyorum liste bırakıyorum zaten ben evde yokken geliyor. Doğum yaptığımda ben de evde olacağım o zaman ne yapacağımı çok merak ediyorum. Geçer mi dersiniz??

O onun işi, tedirgin olmanıza gerek yok. Para kazanmak için yapıyor bunu ve siz de ona bu sebeple para vereceksiniz.

Benim yardımcım haftada bir gelir genelde, şu an çalışmıyorum evdeyim. Ucundan tutabilirsem işim yoksa yardım ederim. Sizin bebeğiniz olacak, yardım edebileceğinizi sanmıyorum.

Dağınık bırakın problem yok ama yardımcımın anlattığı bir şeye çok üzülmüştüm ben. Haftada 3 gün gittiği başka bir aile daha var. Sabah gittiğinde akşamdan kalan yemek sofrasını bile kaldırmamış oluyorlarmış. Bu kadın sabah gidiyor, sofrayı topluyor, bulaşık falan hallediyor. Sonra kahvaltı sofrası kuruyor, çoluk çocuk yediriyor içiyor gönderiyor. Yani ev dağınık olur, çocuk varsa mesele edilmez. Ama akşam yemeği sofrası da ortada bırakılmaz. O kadar olmadığı sürece kafanıza takmayın.

İki küçük çocukla dağınık olur tabi..
Çocuklarınızın rahatını düşünürseniz belki biraz daha relax olursunuz..

Ben asla dert etmem kendi başınayken evin dağınıklığını. Çocuk bu dağıtacak. Dağıtıyorlar diye kızmam da hatta beraber dağıtırız ama hiç başkasına toplatmamıştım:) Ben de sizin gibi düşünüyorum ama daha alışamadım. Bir de ben yatak odama girmesini istemiyorum sabah kıyafetimiz falan olur diye. Bir de banyo ve tuvaletimizi temizlemesini de istemedim daha heralde istemem de hiç bir zaman. Belki lavabo temizliği olabilir ama onu da istemedim. Kendim 10 dakikada temizliyorum başkasından isteyemem bu da normal bir düşünce değil mi?

temizlikçi çağırıp ay ev çok dağınık diye öncesinden temizlik yapan kadınlarız
tedirgin olmayın bence , bu onun işi bunun için para alacak.
Siz işe gitmeden önce patronunuz sizin işinizi yapmıyor değil mi ?
Bunu öyle düşünün

İlk zamanlar öyle oluyor ama sonra alışıyorsunuz merak etmeyin hatta mecbur kalıyorsunuz..

valla iyi cesaret peş peşe 3 çocuk

:)) biz Türk kadınları..

taş çatlasın 2 hafta sonra alışırsınız konu sahibi kasmayın kendinizi..3. çocuğunuz hayırlı mübarek olsun darısı benim ilkime olursa duanızı esirgemeyin..

Bence de alışırsınız zamanla, alışmak zorundasınız, onun için kadın tutuyorsunuz zaten. sorması ayıp ne kadara anlaştınız.

Kendinizi kontrol etmeye çalışmalısınız. Yanımda çalışan kadın beni asla iş yaparken görmemiştir. Olur da hafta içi ben de evde olursam çayımı kahvemi yapar, önüme getirir. Kahvaltı soframı, yatağımı toplar. Sütlü kahve hanım elini suya sokmaz diye bilir. Aslı öyle değil elbet. Ama aksi halde adam çalıştıramazsınız. Bunu da o yapıversine gelir olay. Evinizi olduğu gibi bırakın. Alışacaksınız. Yoksa para verdiğinizle kalırsınız.

taş çatlasın 2 hafta sonra alışırsınız konu sahibi kasmayın kendinizi..3. çocuğunuz hayırlı mübarek olsun darısı benim ilkime olursa duanızı esirgemeyin..

İnşallah Allah size sağlıklı ve hayırlı bir evlat verir. Tüm isteyenlerin, seveceklerin, iyi bakacakların çocukları olur inşaallah.

Peki şu anda 5 ve 3 yaşlarındaki çocuklarınıza kim bakıyor ilk defa mı çalışmaya başladınız 2 çocuğu doğurduktan sonra sonuşta yeni anlaşacakmışsınız ve tebrik ederim iyi cesaretiniz varmış çocuklar çok küçük bir 3. çocuk baya zorlayacak hepsinin derdi farklı olacak onlarla ilgilenmekten zaten ev işine bakamazsınız ama biz kadınların huyudur temizlikçi gelmeden evi temizleriz rezil olmayalım diye oysa ki işi o onun. Belli kurallar tabii vardır bana göre mesela özel çamaşırları ortada bırakmamak gerekir, yatağımı toplatmam toplarım kıyafetlerimi asar, yıkacakları kirliye atarım çamaşır yıkayacaksa özel çamaşırlarımı vermem eşimin olsun kendimin olsun. bulaşık yığıntısı bırakmam en azından durularım makineye koyar ama öyle lavabo yıkayayım da pis görmesin aman bir üzerinden süpüreyim herşeyi toplayayım yapmam. Gerçi evime kadın aldım mı almadım ama alacak olsam böyle yapardım. Süpürme silme her yeri temizleme ona ait olurdu ellemezdim ona göre para veriyorsam.

Çekindiğini bence belli etme. Eğer uyanık bir kadınsa bunu kullanır ya da ağırdan alır.

Tanıdığım temizlikçinin haddi hesabı yok bazıları gerçekten çok pişkin oluyor.

Aranızda iş veren ve iş alan ilişkisi olsun ve bunu ona hissettir. Sonuçta parasını veriyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…