Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Kesinlikle, 24 saat boyunca insanın tek konusunun ev ve çocuk olması çok yoruyor. Arkadaşımla aynı dönemde doğum yaptık o işe döndü ben dönmedim. Ve dedi ki iş yerinde kafam dağılıyor dinleniyorum
Aynen öyle.
Doğuday,1 haftadır kar tatili var işe gidemiyorum.
Hem evdeki hersey gözüme batıyor nerdeyse bahar temizliğine başlıcam:)) halbuki normal yani temizim.
Ama sürekli bi temizlik hissi oluşuyor.
Yarın tatil olmasın diye diliyorum şuan.
Kızımda bakıcı ablasını özlemiş

e yani butun gun evde olanlar bir zahmet ev işini de yapsın ya

calisan biriyim ve cok zor eve gelince kilimi kipirdatamiyorum.dusunuyorum esim evde olsa ben isten gelince sunu yap bunu yap dese bende yapamazdim sanirim.yada guzle bi dille aciklardim.bence sizde esinizi anlamaya calisin

yanlis anlamayin ama siz evde napiyosunuz.ben erkekleri tutmam ama ev hanimi olup boyle yapmaniz da yazik adama

yanlis anlamayin ama siz evde napiyosunuz.ben erkekleri tutmam ama ev hanimi olup boyle yapmaniz da yazik adama

Bir üyeye daha yazdim aslinda :))
Okuyunca adam işten gelip ev işi yapiyor gibi algilaniyor galiba ama eşimin haftaiçi birşey yaptiği yok, sadece ütüsünü yapar(kendi öyle istiyor), kendi daginikligini toparlar, bunlar da yorucu şeyler degiller zaten. Hafta ici evin rutin düzeni, yemeği bende zaten, ben yemek yapmasam bile dişardan satin aliyorum eşim hazirlamiyor.

Genel temizlik olarak bahsettiğim şey hergün olan birsey degil, bazen haftasonunu detayli temizliğe ayiririz birlikte o kadar.
Haftasonu yemek hazirliyor dedigim de ya kahvaltidir ya da basit yemektir zaten her haftasonu evde olmuyoruz bile.

Kimseye yazik olmuyor yani. Zorla yaptirilan birşey de yok.

Beyfendinin mesai eve gelince bitiyo ama bizim ki malesef bitmiyo. Başından beri size bu şekilde davranılmasına izin verdiyseniz sizde de hata var. Sizde çalıştınız diyelim eşinizin mantığıyla bakarsak sizde iş yapmıcaksınız evde evi bi başkası çevirecek.

Sure gecmis duzenleme yapamadim ama calisan herkesin yardimcisi olmuyor. Biri calisiyor diye eve gelip koltuğa yapismasi gerekmiyor saydigim seyler gayet yapilabilir şeyler ve bizim cocugumuz yok. Cocuk olsaydi eşimden bir tık daha destek beklerdim veya yardimci almak isterdim.

Biri calisiyor diye evdeki yemek, cocuk, temizlik tek kişiye atilmaz, hadi attin yerde niye kirinti var diye söylenilmez.

Allah size sabır versin, ben çok yoğun çalışıyorum o nedenle ev işlerini hep eşimle paylaştık, arada eve temizliğe abla geliyordu vs.. şuan doğum iznindeyim Hem çocuk hem ev o kadar zor ki, mü kün değil herşeyin dört dörtlük olması.. bu arada ikinci bebeğim evde bir de abi var.. yani çocuğun zamanından çalman lazım ev işlerini halletmek için, o bile zor.
adam anlar mi, değişir mi bilemem..

Çok yoğun çalışıyorum . Sabahtan akşama kadar özel okulda o çocuklarla velilerle idarecilerle uğraşmak ne kadar zor . Ben yemeğimi gecede yapıyorum ertesi güne hazır oluyor temizliğe de eşim yardım ediyor bitti gitti ama bir dönem çalışmamıştım o zaman her işi kendim yapıyordum . Sizin begenmediginiz masabaşı işte bile bir sürü sorunla karşılaşıyor . Sizde yardım istiyorsunuz anlıyorum sizi ama her gün adama of biktim pof yoruldum aman yıldım derseniz o da size bende bos oturmuyorum gecimimizi sagliyorum der tabii.

Valla bence kadın erkek değil bir kişi çalışıp para getiriyorsa diğeri evde ev işlerini yapabilir. Yoksa hayat nasıl müşterek olacak? Biri dışarıda emekçi biri evde. Ama eşinizin tutumu da hoş değil ucundan tutmasa bile görmezden gelebilir sonuçta önüne yemek konuyorsa ev bal dök yala olmak zorunda değil. Ama siz de hiç eşinizi anlamıyorsunuz bence masabaşı iş kolay mi para kazanmak gerçekten zor çalışmayan da bunu anlamaz işte

Sözleri kırıcı ama haklı akşama dışarda çalışıyo siz aksama kadar evdesiniz bi de eve gelip is mi yapsın

Çalışmıyorum. Eşim çorabını bile yerden kaldırmazdı ilk zamanlar. Ama evde çok sık kalıyor işe gitmediği oluyor. O zamanlar gözüyle görüyor ben uyanınca hep ayaktayım kendime oyalanacak bir iş buluyorum akşam ancak ona vakit ayırıyorum oturabiliyorum oda o yüzden hiç sesini çıkarmıyor artık kendi bazen yardım ediyor evi toparlamaya yada yemek yaparken. Ev bazen dağınık olabiliyo kendime izin veriyorum yemek yapmıyorum o zaman dışarı çıkarız veya eve sipariş geçeriz kesinlikle neden demez. Ama kıyafeti ütüsü ne bileyim dolapta giymek istedikleri her daim hazırdır veya canı bişey istese eğer o gün müsaitsem yapar ikram ederim öyle anlaşıyoruz ben onun dağınıklığını oda benim bazen kendimi ödüllendirmemi tolere ediyor. Hayat müşterek neticede. Yerinde oturup iş yapıyor desenizde beyni yoruluyor ve kış günü sabahın erken saatinde kalkıp yola revan oluyorlar bu bile büyük bir fedakarlık bence. Ama söyleme tarzı çok kırıcı ve itici. Bu durumu karşınıza alıp düzgünce uyararak halledebilirsiniz bence.

Pardon siz hiçbir şey yapmak istemiyor musunuz?

Siz eşinizin işini basite alıyorsunuz o da sizin evde ki durumunuzu?
Hiçbir iş kolay değildir.
Çalışmaya başlasanız eşinizi daha iyi anlarsınız!

Evi begenmiyosa kendisi yapsın direk böyle söyleyin

Ayrıca siz onla ilgili bütün gün oturuyo diyosanız onun sizden her türlü işi beklemesi çok normal.Karşılıklı hatalısınız.

Sen de çalış diyen arkadaşlar her seferinde beni şoka uğratıyor...

Mesele çalışmak ya da çalışmamak deil . Mesele adamin üslubu.

Saygısızlığı...

Gerçekten anlamıyorum. Biz niye çalışıyoruz. Eşlerimiz bize insan gibi davransınlar diye mi..

yani işsiz kalirsak adam tibet öküzüne bağlayabilir. Biz de önceden önlemimizi alıyoruz. Öyle mi?

Lütfen "sen de çalış" diye uyarı veren arkadaşlar beni aydınlatabilir mi?gerçekten merak ediyorum o sebeple soruyorum.

Benim çalıştığım ve çalışmadığım dönemlerde eşim ayni adamdı. 1 gram değişiklik olmadı.

Evdeki silip süpürme balkon yikama ve cam silme eşimde..

Banyo e mutfak temizliği misafir menüsü. Akşam yemekleri ve evin genel düzeni bende.

Birbirimizi bu sebeple mi kıracağız. Gerçekten eşleriniz sizi bu sebeple kır(A)masın diye mi çalışıyorsunuz.

Nasıl adamlarla evleniyorsunuz da üzerine böyle tedbirler almak zorunda kalıyorsunuz. Inanılır gibi değil.

Sevgili konu sahibi: Eşine üslup ve ahlak bilgisi dersi vermeni öneririm.

Güzellikten anlıyorsa bu dersi güzellikle ver. Sakinca kırıcı olmadan konuşarak.

Yorgunum şu an hiç-bir şey yapamam hayatım; demek varken hayvan gibi cevap vermesi bu evliliği uzun vadede çekilmez kılar.

Her lafa paradan girmek, her söze "faturaları da sen öde" demek aklı selim bir insanın tavırları değil..

30 yaşındayım. Ne 2 buçuk senelik eşimden ve ne de babamdan böyle kırıcı bi şey duymadım. Annem çalışırken de calismazken de... (ev hanımlarına "çalışmıyor" denemez ama)... neyse anlaşılsın diye o şekilde yazdım.

Allah bizleri merhamet sahibi adamlarla karşılaştırsın. Allah bir kadını tam da bu noktadan vurmaya kalkan bütün kadınve erkekleri islah etsin. Ve bizleri bu gibi insanlarin eline düşürmesin.

Sizi jüri üyesi gibi yargılayıp durması bence çok yanlış. Yapıyormuşsunuz zaten. Hani yapmasanız anlayacağım. Haklı diyeceğim.
bir kadın kocasının kazandığı parayı yeterli bulmadığında ondan kötüsü olmuyor. Diziler de falan kötü kadın karakteri olarak hep öyle tipleri gösterirler.
neden bir erkek karısın yaptığı işi yeterli bulmadığında herşey yolunda zannediliyor. Normal karşılanıyor.
herkes elinden geleni yapıyor. Bu tavırları sergilemek yanlış.
ayrıca bir evde yaşıyorsanız bence bir işin ucundan tutmak gerekebilir. Yani çalışsanız bile. Az olsa da destek olmakta fayda var.
sonuçta çalışan kadınlar hem çalışıp saatlerce eve gelip ev işi yapıyorlar. Yani kimse onları yadırgamıyor.
siz çalışmadığınız için işin büyük bölümünü yapmalısınız. O konu doğru. Ama hiçbişey yapmamak ne bileyim. Kadın olarak bu bana ters geliyor. aklıma çalışan kadınların durumu geliyor. Hepten ters geliyor. Ufak da olsa bir işin ucundan tutabilir.
çocuklar varsa o zaman ne olacak. Kadının yükü ne kadar artacak. Büyük ihtimalle Adamdan daha fazla yorulacak. Akşam bir de eleştirilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…