EVİ KAFAYA TAKTIM, DEPRESYONA GİRDİM ÇIKAMIYORUM

Yorguncicekpcoslu

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2024
278
117
23
24
Merhaba. Lütfen bana destek olun

Ben bir ev aldım.
Aldığım ev 2+1 bahçe dublex.
Önce evi alırken beğendim sonra merdivenli oluşunu taktım şuanki evim 3.1 ama ben kiracıyım. Kiracı olduğun evi benimsediğim için oraya geçmekten korktum ve taktım tak tak en sonunda delirme düzeyine gelince eşim aldığımız evi kiraya vermek istedi ancak bu bile beni rahatlatmadı çünkü ya kiraya gitmezse krediyi ödeyemezsem eşim beni oraya zorlarsa diye hala takıyorum psikiyatri bana ilaç verdi ancak asla takıntılarımı götürmüyor aksine çoğalttı gibi üstüne üstlük işime de gidemiyorum rapor almak zorunda kaldım çünkü sürekli ağlıyorum. Evim oldu diye sevinmem lazımken ben mutsuzum bunun nedeni nedir napmalıyım eşim benden uzaklaştı çünkü günde 1000 kere ev kiraya gitcekmi diye soruyorum adam artık korkutmaya başladım ve kendimde ARTIK deliriyorum gbi hissediyorum

Öncelikle yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla,mutlulukla,huzurla güle güle oturun.

Eve takacak ne var bu kadar ben anlamadım desem? Degisiklik mi sevmiyorsuniz? Olay nedir anlamaya çalıştım ama anlamadım.

Değişiklik güzeldir. Oturun ev dekorasyonunuzu düşünün. Güzel şeylere odaklanın.

Son düzenleme:
Evi siz aldiniz esiniz destek olmuyor mu? Kiraya vermek mantikli . Herkes oyle yapiyor. Stres yapmissiniz ama abartmissiniz.
Rahatlamak icin psikolog destegi de alabilir misiniz?

Ben dogum yapacagim zaman cok stres olmustum. Kendimi rahatlatmak icin herkes doguruyor ben de bir sekilde doguracagim dedim.
Alakasiz ornek oldu ama herkes gibi siz de kirada oturup, o evi bir sekilde odeyebilirsiniz

Konunun ne olduğunu tam anlayamadım. Ev aldınız ve içinize sinmediyse taşınmazsınız olur biter. İçinde yaşamadan bilemezsiniz ayrıca, belki orda çok mutlu olacaksınız? Bu kadar kafaya takacaksanız kiraya verin gitsin. Kirasıyla da kredisini ödesiniz. Emlakçıyla anlaşabilirsiniz. Bu kadar kafaya takacak ne var onu da anlayamadım gerçekten.

Ise gidemeyecek kadar surekli agliyor musunuz? Ilaclar gercekten fayda etmemis olmali, tekrar bir psikiyatrist ya da nörologa gitmek faydalı olabilir.

Hanımlar sözleriniz için teşekkür ederim. Yer değiştirme anksiyetesi var. Başka şehirde bile gece kalamıyorum zaten şuanki evime de ilaçlarla alışmıştım. Taşınma gibi bir düşüncem olunca kullanmak istedim ancak benim kaygımı çok arttırdı. Sürekli beynimde o ev var. Kendimi kötü hissediyorum antidepresan bana iyi gelmemiş olabilir mi? İlaç değişikliği mi yapmalıyım

Birde evi önce beğendim sonra küçük geldi gözüme bide şuanki evimi çok seviyordum ayrılma korkusuyla kaygım çoğalmış olabilir mi

Mekan değiştirme fobinizin üstüne gidin bence. Değişiklik, sandığınızın aksine daha iyi gelir size.

İlaçlar hakkında bilgim yok ama güzel şeylere odaklanın. İyi tarafından bakın olaylara ve endişenizi düşünmeyin. Bakın kiralık evinize nasıl alistiysaniz kendi evinize de alisacaksiniz. Herkes ev değiştiriyor bu sadece sizin yaptığınız bir şey değil böyle düşünün. Olmazsa satın içinize sinecek bir ev alın.

İyi de bu burada sorulacak bir soru değil ki? Psikiyatriye gidin. Doktora sorun. Doktorunuzun yönlendirmesiyle hareket edin, ona göre ilaç kullanın.

E ev sahibi olmuşsun sevinsene, git oraya kendine ait hale getir içine sindir. Boya, döşe, temizle mis gibi yap yerleş. Tedbili mekanda ferahlık vardır. Eninde sonunda bir gün yaşadığın evden taşınma zorunda kalacaksın, e bu niye kendi evin olmasın? En kötü ölüp gideceğiz zaten hiçbir yer bizim değil.
Adım atmadan bir şey olmaz en kötüsü olduğun yerde saymaktır.

Yer değişikliği beni depresyona sokuyor şuan oturduğum evin duvarları tipi duygusal bağlanma gibi hüzünleniyorum

Evin sucu gunahi yok ablacigi, tekrar tasinsan ne olacak saniyorsun bu sefer gittigin yerde ayni hsilere kapilacaksin ustune tonla masraf yapacaksin tasinmaya. Evin bir sucu gunahi yok, senin psikolojin kotu, kocan da hakli Ne guzel ev almissiniz, insanlar yillarca kirada surunuyor. Dertsiz basina dert arama, bu evi yakinda benimsersin merak etme. Cicek ek bahceye, yeni mobilyaciklar al, duvarlara tablo as... istedigin gibi evi daya dose boyle garip dusuncelere saplanirsan asla cikamazsin.sadece psikiyatri olmaz terapiye de gitmelisin bana kalirsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…