- 5 Nisan 2023
- 5.456
- 18.298
- 178
- 28
- Konu Sahibi Yorguncicekpcoslu
-
Bu durumu çözmezsen evliliğinde tehlike girer sürekli anksiyetik kaygılı biriyle yaşamak çok zor, terapi alın ve üzerine gidin kaçarak korkarak atlatamazsınızÖncelikle aile evinden ayrılıp başka şehre geldikten sonra ilaç kullandım çünkü ağır BİR depresyon girdim. Geldiğim şehrin tabelaları bile beynimde dönüyordu. Bu eve alıştıktan sonra başka eve geçince böyle olcamı ev aldıktan sonra anladım. Beynimde sadece bu ev dönüyor bu ev mutfağa bakınca yaptığım yemekler, uzandığım oda.
En sonunda anksiyete krizinde evindesin güvendesin diye 100 kere tekrar edince kocam korktu ve şuan zaten benimle konuşmuyor. Keşke onun gibi olabilsem o her evde yaşıyor.
Geçen sene memleketine gittim ve anksiyete tuttu erkenden döndüm sürekli ağlama krizleri beynim güvenli yerin sadece yaşadığım alandan ibaret olduğunu söylüyordu. Ve bu benim başka şehre gitmemi engelliyordu
Yani bence rahat batmış .. abla bu ülkede bu ekonomide evin var farkındasın dimi??? Kiraya gitmeyen ev de henüz bu ülkede görülmedi ..Merhaba. Lütfen bana destek olun
Ben bir ev aldım.
Aldığım ev 2+1 bahçe dublex.
Önce evi alırken beğendim sonra merdivenli oluşunu taktım şuanki evim 3.1 ama ben kiracıyım. Kiracı olduğun evi benimsediğim için oraya geçmekten korktum ve taktım tak tak en sonunda delirme düzeyine gelince eşim aldığımız evi kiraya vermek istedi ancak bu bile beni rahatlatmadı çünkü ya kiraya gitmezse krediyi ödeyemezsem eşim beni oraya zorlarsa diye hala takıyorum psikiyatri bana ilaç verdi ancak asla takıntılarımı götürmüyor aksine çoğalttı gibi üstüne üstlük işime de gidemiyorum rapor almak zorunda kaldım çünkü sürekli ağlıyorum. Evim oldu diye sevinmem lazımken ben mutsuzum bunun nedeni nedir napmalıyım eşim benden uzaklaştı çünkü günde 1000 kere ev kiraya gitcekmi diye soruyorum adam artık korkutmaya başladım ve kendimde ARTIK deliriyorum gbi hissediyorum
Sürekli ağlaması ilaçtan kaynaklı olabilir belki, bende anksiyete için ilk kullanmaya başladığımda günlerce içim çıkana kadar ağlamıştım.Ise gidemeyecek kadar surekli agliyor musunuz? Ilaclar gercekten fayda etmemis olmali, tekrar bir psikiyatrist ya da nörologa gitmek faydalı olabilir.
Depremle ilgili anılardan o kadar etkileniyorum ki… Allah rahmet eylesin, arkadaşınıza sabırlar dilerim. Hayat telaşında bazen düşündüğümüzün gördüğümüzün ötesi olduğunu unutuyoruz.Bende anksiyete ve panik atak için 14 yıldır tedavi görüyorum 4 şehir 9 ev değiştirdim konfor alanı bu hastalikda çok kilit nokta ama mecburum kimse bana senin anksiyeten var idare edelim diyemeyeceğine göre hayat şartlarına uymayı tercih ediyorum beynim beni değil ben onu yönetiyorum. Hatta hadi canım işine bak boş boş vesvese verme diye beynimle kavga etmişligim varBenim çok yakın arkadaşım her gün hayal kurardi bu evi istemiyorum mutfak kötü duvarları öyle burası böyle bu evden bir çıksam çok mutlu olucam diye ve hayalindeki eve çıktı günlerce evini anlattı bana mutfağı çok büyük çok güzel ışık alıyor diye hep sesi huzurlu gelirdi 6 Şubat depremine kadar o hayalinde ki evin enkazında kizini ve eşini bıraktı kendisi ve oglu kurtuldu ve ilk konusmamizda keşke duvarları akan evde olsaydım ömür boyu da bunları yasamasaydim dedi. Lütfen kendinizi bukadar bağlamayın bı eve bı eşyaya bı adrese bı şehire .Her gittiğim şehire biliyorum herşey mükemmel olacak diyerek gittim her tasindigim eve burası bana çok iyi gelecek diyerek gittim olumlama yapın hayatı kendinize de esinizede zindan etmeyin.
An da kalmayı sahip olduğumuz gizellikleri çok unutuyoruz insan oğlu kendine eziyet etmekle geçiriyor ömrünü. Hep olumlu düşün güzel hayaller kur evinle ilgili bahçede icecginiz kahveyi düşün mesela yanında eşin yer zamn fark etmez mesele kimin yanında huzur bulduğunDepremle ilgili anılardan o kadar etkileniyorum ki… Allah rahmet eylesin, arkadaşınıza sabırlar dilerim. Hayat telaşında bazen düşündüğümüzün gördüğümüzün ötesi olduğunu unutuyoruz.
Ben konu sahibi değilim ama çok haklısınız. Çoğumuz anda kalmayı unutuyoruz. Anksiyete zaten gelecekte yaşamanın yan etkisi.An da kalmayı sahip olduğumuz gizellikleri çok unutuyoruz insan oğlu kendine eziyet etmekle geçiriyor ömrünü. Hep olumlu düşün güzel hayaller kur evinle ilgili bahçede icecginiz kahveyi düşün mesela yanında eşin yer zamn fark etmez mesele kimin yanında huzur bulduğun
Paran mı var derdin varMerhaba. Lütfen bana destek olun
Ben bir ev aldım.
Önce evi alırken beğendim sonra merdivenli oluşunu taktım şuanki evim 3.1 ama ben kiracıyım. Kiracı olduğun evi benimsediğim için oraya geçmekten korktum ve taktım tak tak en sonunda delirme düzeyine gelince eşim aldığımız evi kiraya vermek istedi ancak bu bile beni rahatlatmadı çünkü ya kiraya gitmezse krediyi ödeyemezsem eşim beni oraya zorlarsa diye hala takıyorum psikiyatri bana ilaç verdi ancak asla takıntılarımı götürmüyor aksine çoğalttı gibi üstüne üstlük işime de gidemiyorum rapor almak zorunda kaldım çünkü sürekli ağlıyorum. Evim oldu diye sevinmem lazımken ben mutsuzum bunun nedeni nedir napmalıyım eşim benden uzaklaştı çünkü günde 1000 kere ev kiraya gitcekmi diye soruyorum adam artık korkutmaya başladım ve kendimde ARTIK deliriyorum gbi hissediyorum
İlaçlara ne zaman başladınız?Hanımlar sözleriniz için teşekkür ederim. Yer değiştirme anksiyetesi var. Başka şehirde bile gece kalamıyorum zaten şuanki evime de ilaçlarla alışmıştım. Taşınma gibi bir düşüncem olunca kullanmak istedim ancak benim kaygımı çok arttırdı. Sürekli beynimde o ev var. Kendimi kötü hissediyorum antidepresan bana iyi gelmemiş olabilir mi? İlaç değişikliği mi yapmalıyım
TOKİ çıksa güle oynaya gideceğim. İnsanın kendi evi gibisi var mı ya? Elin evi orası.Yani bence rahat batmış .. abla bu ülkede bu ekonomide evin var farkındasın dimi??? Kiraya gitmeyen ev de henüz bu ülkede görülmedi ..
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Hayatınızda ev dışında başka bir problem olmadığına emin misiniz? İşe gidemeyecek kadar kötü olmuşsunuz. Ev takıntınızın arkasında başka bir mesele olabilir. Ya da belki daha önce de ufak takıntılarınız oldu ama ev konusu en şiddetlisi oldu. Uzmanlar daha iyi bilir tabi ki.Merhaba. Lütfen bana destek olun
Ben bir ev aldım.
Hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun. Bence altta yatan rahatsızlığınız ortaya cıkmıs gıbı geldi bana. İlaca destek olarak terapi almayı düşündünüz mü. Sizi bu kadar endişelendiren neydi bunları konuşsanız bence size iyi gelecek.Merhaba. Lütfen bana destek olun
Ben bir ev aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?