EVİ KAFAYA TAKTIM, DEPRESYONA GİRDİM ÇIKAMIYORUM

Bu durumu çözmezsen evliliğinde tehlike girer sürekli anksiyetik kaygılı biriyle yaşamak çok zor, terapi alın ve üzerine gidin kaçarak korkarak atlatamazsınız

Konu sahibi sizin sorununuzu ilaçlar çözmez, terapi almanız lazım. Kendinize bu iyiliği yapın

Yani bence rahat batmış .. abla bu ülkede bu ekonomide evin var farkındasın dimi??? Kiraya gitmeyen ev de henüz bu ülkede görülmedi ..

Ay vallahi oturmus düsüncelere dalmisken konuyu gördüm.Ben de 1 hafta sonra 7 yildir oturdugum cocuklarimin büyüdüğü ilk adımlarini attıgı ilk evimden(kira) tasınacagim kendi evimiz olana kadar ayni sokakta cok yakinda bir ev bulduk adresim biĺe numara harici degismeyecek ama asiri bagĺanmisim bakip bakip agliyorum.Esim de bu evde büyüdük olgunlastık es olmayi ögrendik birakmak cok garip geliyor diyor. Aslinda martta tasinacaktik ama ev denk gelince kacirmak istemedik sizi cok iyi anliyorum en azindan kendi eviniz ev sahibi cık demez her aralik ayinda yeni zammim ne olacak derdinde olmazsiniz bunun özgürlüğünü düsünün kira parasi cebinizde kalacak varsa cocugunuza yoksa kendinize yatirim yeni evinizi istediginiz gibi dekore edersiniz ev icin bir seyler almaya baslayin icinize sinecektir.Hazir alinmis evinizi kiraya verip neden kendiniz de kirada yasayacaksiniz ki eninde sonunda gidecektiniz zaten öyle düsünün.Mesela duvarlarina cıta dekorasyonu yapin istediginiz tarz avizeler alin objeler alin özellestirin ev tam takırken tabii ki sevip ısınamazsiniz yuva yapın bir o zaman görün eminim ki insanin kendine ait evinin olmasi cok muhtesem bir duygudur

Bahceli ev almışsınız ne güzel keyfini çıkarın kiraya verdiniz diyelim bir süre sonra ev sahibi sizi evden çıkarmak istese ne olacak bu seferde sizin kiracınız çıkmazsa ne olacak mahkeme mahkeme gezeceksiniz evinize yerleşmek için.

Ise gidemeyecek kadar surekli agliyor musunuz? Ilaclar gercekten fayda etmemis olmali, tekrar bir psikiyatrist ya da nörologa gitmek faydalı olabilir.
Sürekli ağlaması ilaçtan kaynaklı olabilir belki, bende anksiyete için ilk kullanmaya başladığımda günlerce içim çıkana kadar ağlamıştım.
On, on beş gün sonra geçiyor bu ağlama krizleri yerini sakinliğe bırakıyor.

Bende anksiyete ve panik atak için 14 yıldır tedavi görüyorum 4 şehir 9 ev değiştirdim konfor alanı bu hastalikda çok kilit nokta ama mecburum kimse bana senin anksiyeten var idare edelim diyemeyeceğine göre hayat şartlarına uymayı tercih ediyorum beynim beni değil ben onu yönetiyorum. Hatta hadi canım işine bak boş boş vesvese verme diye beynimle kavga etmişligim var Benim çok yakın arkadaşım her gün hayal kurardi bu evi istemiyorum mutfak kötü duvarları öyle burası böyle bu evden bir çıksam çok mutlu olucam diye ve hayalindeki eve çıktı günlerce evini anlattı bana mutfağı çok büyük çok güzel ışık alıyor diye hep sesi huzurlu gelirdi 6 Şubat depremine kadar o hayalinde ki evin enkazında kizini ve eşini bıraktı kendisi ve oglu kurtuldu ve ilk konusmamizda keşke duvarları akan evde olsaydım ömür boyu da bunları yasamasaydim dedi. Lütfen kendinizi bukadar bağlamayın bı eve bı eşyaya bı adrese bı şehire .Her gittiğim şehire biliyorum herşey mükemmel olacak diyerek gittim her tasindigim eve burası bana çok iyi gelecek diyerek gittim olumlama yapın hayatı kendinize de esinizede zindan etmeyin.

Depremle ilgili anılardan o kadar etkileniyorum ki… Allah rahmet eylesin, arkadaşınıza sabırlar dilerim. Hayat telaşında bazen düşündüğümüzün gördüğümüzün ötesi olduğunu unutuyoruz.

An da kalmayı sahip olduğumuz gizellikleri çok unutuyoruz insan oğlu kendine eziyet etmekle geçiriyor ömrünü. Hep olumlu düşün güzel hayaller kur evinle ilgili bahçede icecginiz kahveyi düşün mesela yanında eşin yer zamn fark etmez mesele kimin yanında huzur bulduğun

Ben konu sahibi değilim ama çok haklısınız. Çoğumuz anda kalmayı unutuyoruz. Anksiyete zaten gelecekte yaşamanın yan etkisi.

Paran mı var derdin var

İlaçlara ne zaman başladınız?
15-20 gün civarı İlaca adaptasyon süreci oluyor.
İlaç tedavisi dışında psikolog desteği de almayı deneyin.

Şimdiki evinizde de ilaca başlamışsınız. Demek ki konfor alanınızdan çıkmak sizde panik yaratıyor. Sorunu kökten çözsenize. İlaç ne yapacak size şu durumda? Sadece. Sıkıntı yaşadığınız odanın kapısını kapatacak beyninizde.

Bir de şu an bahçeli evler depremden dolayı o kadar rağbet görüyor ki. Anksiyetem var diyerek duyguya yapışmayın lütfen. İçinize sinmediyse de satın gitsin bence.

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Hayatınızda ev dışında başka bir problem olmadığına emin misiniz? İşe gidemeyecek kadar kötü olmuşsunuz. Ev takıntınızın arkasında başka bir mesele olabilir. Ya da belki daha önce de ufak takıntılarınız oldu ama ev konusu en şiddetlisi oldu. Uzmanlar daha iyi bilir tabi ki.

Hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun. Bence altta yatan rahatsızlığınız ortaya cıkmıs gıbı geldi bana. İlaca destek olarak terapi almayı düşündünüz mü. Sizi bu kadar endişelendiren neydi bunları konuşsanız bence size iyi gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…