- Konu Sahibi oyledegilboyle
-
İşini hakkıyla yapanlara bir lafımız yok ama çok bilinen inşaat firmaları bile olsalar bazıları var ki arkalarında yüz binlerce mağdur bıraktılar.
İnsanlar başlarını sokacakları bir evin hayaliyle eldeki avuçtaki her şeyi yatırıyorlar, akrabasından borç alanlar, kredi çekenler.
Siz birebir yaşamışsınız, mahkemede kendi mağduriyetinizi unutacak insanlara şahit olmuşsunuz, bizler sadece tvde görüyoruz ona rağmen insan üzülüyor şahsen, koskoca insanları ağlarken görünce benim vicdanım sızlarken vatandaşın ev hayallerini çalanların vicdanı azıcık bile titremiyor ne kadar yazık.
En az 4 senelik kira ayırın derim çünkü emin olun en az 4 sene sürecek tamamen taşınılır duruma gelmesi.Hepinize merhaba.Hemen konuya giriyorum.Oturduğumuz daire yaklaşık 2 milyon ediyor.Topraktan alacağımız daire ise 1 milyon 350 bin ve iki sene sonra teslimat yapılacak.Borçlarımız olduğu için aradaki parayla hem borçları ödeyip hem de iki sene için çıkacağımız evin kirasını ayırmak istiyoruz.
Alınacak daire oturduğum daireden küçük olacak bu arada ama kaliteli olacağı için her iki daire de iki sene sonra hemen hemen aynı fiyata gelirmiş.(Oturduğum evin malzemeleri kalitesiz,dubleks olduğu için akıtıyor ve site sorunları bitmiyor)
Sunu da söylemeden geçmiyim.Görümcem ve kayınvalidemle şu an aynı sitede oturuyoruz ve konuşmuyoruz.Bu durum da beni aşırı rahatsız ediyor ve burada kalmak istemiyorum.Ama düzenim bozulacak diye de korkuyorum açıkçası.Tavsiyelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
Yapacağımız iş mantıklı mı olur yoksa saçma mı ? Hepinize teşekkürler
Valla doğru diyorsunuz, hala vicdandan bahsediyorum benimki de saflık, vicdanı olan insanları mağdur etmez, vicdanı olan inşaatları tamamlayamayacağını anladığında bankalara borçlanır, mal satar, variyetinden harcar insanlara parasını geri öderdi, paralı ama hak yiyen vicdansız biri diye anılacağınıza, parasız ama hak yemeyen biri olursunuz daha iyi.Vicdanı olan bunu yapamaz zaten ama kanunda yok, davalar yıllar sürüyor
Ne olursa olsun topraktan yazılmakta riskli bir çok şirket sorun çıkarıyor elinizde ki evi de parayı da kaybetme ihtimalinizi de düşünün çok güvendiğimiz şirketler bile battık diyip ortadan kayboluyor hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama elinizde ki fiyata büyük şehirde yaşamama ragmen sıfır yapılar oluyor araştırmaya devam etmenizi öneriyorummalesef evler çok uçmuş durumda.dün dediğibiz gibi de yapıp evlere baktık,gezdik de.malesef üzerine para eklememiz gerekiyor,bizim derdimiz borçlarımızan kurtulmak.
Aslında bazı şeyler vicdanla da olmuyor. Sizinki büyük firma imis ,yapan kişi malını satıp borçlarını ödeyebilir ama piyasada birçok küçük çaplı çalışan müteahhitler var. Kur farkından dolayı artan maliyetten dolayı iflas ettiler birseyleri kalmadı. Birçok insan da mağdur oldu tabiki paralar hayaller gitti.Vicdanı olan bunu yapamaz zaten ama kanunda yok, davalar yıllar sürüyor
eğer sinir hastası olmak istemiyorsanız, topraktan eve girmeyin. Var olan bir evi alın, biraz daha pahalıya patlasa da size.Hepinize merhaba.Hemen konuya giriyorum.Oturduğumuz daire yaklaşık 2 milyon ediyor.Topraktan alacağımız daire ise 1 milyon 350 bin ve iki sene sonra teslimat yapılacak.Borçlarımız olduğu için aradaki parayla hem borçları ödeyip hem de iki sene için çıkacağımız evin kirasını ayırmak istiyoruz.
Alınacak daire oturduğum daireden küçük olacak bu arada ama kaliteli olacağı için her iki daire de iki sene sonra hemen hemen aynı fiyata gelirmiş.(Oturduğum evin malzemeleri kalitesiz,dubleks olduğu için akıtıyor ve site sorunları bitmiyor)
Sunu da söylemeden geçmiyim.Görümcem ve kayınvalidemle şu an aynı sitede oturuyoruz ve konuşmuyoruz.Bu durum da beni aşırı rahatsız ediyor ve burada kalmak istemiyorum.Ama düzenim bozulacak diye de korkuyorum açıkçası.Tavsiyelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
Eşim inşaat sektöründe, senelerdir yarım ev alıp tesliminde satarak kazanç elde eder. Ama hiç bir evi değerinin altında almadı. Zurnanın zırt dediği yer de burası iste. Biraz bizim insanimizda da var, biri çıkıyor ucuza ev vereceğim diyor, arsanın yeri belli değil, firmanın adı belli değil, maket üzerinden ev beğenip varını yoğunu yatırıyor. Satıcı fırsat daire, kelepir ev gibi sözlerle kandırıp paraları alıp kaçıyor. Ev gibi bir malı kimse ederinin altına satmaz. Şimdi linç yiyeceğim ama ucuza mal sahibi olma sevdası insanları bu duruma getiriyor. Bkz. çiftlik bank. Benim yaşadığım ilde 4 tane büyük firma vardır, yıllardır iş yaparlar şükür mağduriyet yaşayan da olmadı.İşini hakkıyla yapanlara bir lafımız yok ama çok bilinen inşaat firmaları bile olsalar bazıları var ki arkalarında yüz binlerce mağdur bıraktılar.
İnsanlar başlarını sokacakları bir evin hayaliyle eldeki avuçtaki her şeyi yatırıyorlar, akrabasından borç alanlar, kredi çekenler.
Siz birebir yaşamışsınız, mahkemede kendi mağduriyetinizi unutacak insanlara şahit olmuşsunuz, bizler sadece tvde görüyoruz ona rağmen insan üzülüyor şahsen, koskoca insanları ağlarken görünce benim vicdanım sızlarken vatandaşın ev hayallerini çalanların vicdanı azıcık bile titremiyor ne kadar yazık.
Aslında bazı şeyler vicdanla da olmuyor. Sizinki büyük firma imis ,yapan kişi malını satıp borçlarını ödeyebilir ama piyasada birçok küçük çaplı çalışan müteahhitler var. Kur farkından dolayı artan maliyetten dolayı iflas ettiler birseyleri kalmadı. Birçok insan da mağdur oldu tabiki paralar hayaller gitti.
Ama malesef durum bu.Düşünmeleri lazım bu işlere girerken, o evleri alanlar ömürlük birikimlerini koyuyor ortaya, parayı al sonra maliyetler yükseldi olmaz öyle, gerekirse borçlanacaksın, sürüneceksin ama bitireceksin o işi, bitiremediysen milletin parasını iade edeceksin, kapatıp gideceksin. Zaten her önüne gelenin, yeterli sermayesi olmayanın bu işlere kalkışması büyük sorun, tut bir ofis at iki masa müteahhitlik yapacağım, olmaz ki öyle, hep söylüyorum buna izin veren kanunlarda büyük suç var, ev alacağım diye yola çıkıp tüm emeği heba olanlar öyle zor durumda ki müteahhitlere acıyamıyorum maalesef.
Mantıklı olurHepinize merhaba.Hemen konuya giriyorum.Oturduğumuz daire yaklaşık 2 milyon ediyor.Topraktan alacağımız daire ise 1 milyon 350 bin ve iki sene sonra teslimat yapılacak.Borçlarımız olduğu için aradaki parayla hem borçları ödeyip hem de iki sene için çıkacağımız evin kirasını ayırmak istiyoruz.
Batan müteahhitler yurt dışına kaçıyorlar maalesef hal böyle olunca o anlaşmanın da bir hükmü olmuyordur sanıyorumdurum her ne kadar madden mantıklı gözükse de
(manevi açıdan da kesinlikle çıkın ordan derim; İnsanın sevmedikleriyle her an karşılaşabileceği bir ortamda olması çok kötü)
yalnız topraktan eve girmek hem çok avantajlı hem de şuan çok riskli
Müteahhit tanıdık mı ? önceden bitirmiş teslim ettiği yapılar var mı ?
bir arkadaşım avukat
şu sıra baktığı davaların çoğunun topraktan eve girmiş ama sonradan artan demir işçilik malzeme vs.. fiyatlarından dolayı müteahhidin sözleşmeyi fesh ettiği davalar oluyor dedi
varsa tanıdık bir avukatla çok iyi bir sözleşme düzenleyerek noter tasdiği ile bu işe girmenizi tavsiye ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?