Evi satıp topraktan eve girmek ?

Vicdanı olan bunu yapamaz zaten ama kanunda yok, davalar yıllar sürüyor

siz satana kadar aradaki süre ne olacak. 650 bin için değmez. taşınma masrafları, yeni kiradaki yeni zaman oranı vs vs. astarı yüzünü geçer. al sat yapacaksanız bitmiş daire alın. dubleks yerine sadeleşip daha küçük daireye geçin.

ağustostan beri evim satışta satılmıyor. kredi çıkmıyor. kimsede 1-2 milyon yok. yani siz satana kadar o sitedeki evler satılabilir yada müteahhit fiyat artırabilir.

çok büyük bir firmada bile bizim arkadaş aşırı mağdur oldu. telimat süresi sürekli attı ve mağduriyet giderilmedi. üstelik taa 10-15 yıl öncesi devasa bir paraya almışlardı. firmada koza grubun. avm içinde güzel bir site olacakken ortaklar ayrılıyor. siteyi de ikiye ayırdılar. bir taraf daha güzelken diğeri o kadar güzel olmadı.

En az 4 senelik kira ayırın derim çünkü emin olun en az 4 sene sürecek tamamen taşınılır duruma gelmesi.

Valla doğru diyorsunuz, hala vicdandan bahsediyorum benimki de saflık, vicdanı olan insanları mağdur etmez, vicdanı olan inşaatları tamamlayamayacağını anladığında bankalara borçlanır, mal satar, variyetinden harcar insanlara parasını geri öderdi, paralı ama hak yiyen vicdansız biri diye anılacağınıza, parasız ama hak yemeyen biri olursunuz daha iyi.
İnsan bir lokma ekmeği bile vicdanı rahat yiyebilmeli.

Topraktan ev alacağınız asagi yukarı farklı- daha uygun semtlerden, sizinki kadar buyuk yerine birazdaha küçük zemin 1-2. Katlardan daireler bakabilirsiniz, çünkü suanki yalıtım artık eskisi gibi değil yeni dairelerde zemin kat dahi güzel ısınıyor, risk alacağınıza hazır bitmiş evler bakın derim

malesef evler çok uçmuş durumda.dün dediğibiz gibi de yapıp evlere baktık,gezdik de.malesef üzerine para eklememiz gerekiyor,bizim derdimiz borçlarımızan kurtulmak.
Ne olursa olsun topraktan yazılmakta riskli bir çok şirket sorun çıkarıyor elinizde ki evi de parayı da kaybetme ihtimalinizi de düşünün çok güvendiğimiz şirketler bile battık diyip ortadan kayboluyor hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama elinizde ki fiyata büyük şehirde yaşamama ragmen sıfır yapılar oluyor araştırmaya devam etmenizi öneriyorum

topraktan eve girip çok fazla sorun yaşayan insan var, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayin iyice araştirin derim.
bazi muteahitler ayni daireyi 5 10 kisiye birden satabiliyorlar.

Topraktan girmek cook buyuk risk daha yeni arkadaslarimiz dolandirildi gibi bisey oldu 300 bine anlasmislardi mutahit soyledigi zamanda bitirmedi evleri. Simdide ev fiyatlari uctugu icin adam evi vermiyor yaptiklari senet tamamen gecersiz adam diyoki sizin verdiginiz yuz bini geri vereyim gidin paralari pul oldu hemde ev sanlari sifira indi. Bu durumda avukata danistilar hicbir haklari yok sadece vakti zamaninda kontrat anlsma senet herneyse noter huzurunda yapilmis olsaymis ancak ozaman hak idda edebilirlermis. En azindan ilkede girecekseniz noter onayli belgeniz falan olsun cok buyuk risk adam insaati bitirmeyevilir birakip gidebilir bile

Olan evinizi satip topraktan eve girmeyin derim evinizden de olursunuz.

2 sene derler 5 sene olur ki eşiniz kirayada verebiliriz demiş o zaman niye satın alacaksınız şuan zaten kendi eviniz kira derdiniz yok dubleks tarziymis birde evin için de sıkıntılar varsa tadilat yaparsanız.

Babam da esnaf sabah aldigi malzemenin fiyatı öğleden sonra artıyor düşünün artık inşaat malzemeleri de öyle .

BiZde topraktan ev aldık. Olağanüstü güvenilir bir firmadan en fazla 20 ay sürer dedikleri evi tam 4 yılda teslim ettiler.
Bir sürü inşaat firması batınca geçte olsa teslim aldık en azından dedik.
Bir daha bu riske girmem hele bu ekonomide

Aslında bazı şeyler vicdanla da olmuyor. Sizinki büyük firma imis ,yapan kişi malını satıp borçlarını ödeyebilir ama piyasada birçok küçük çaplı çalışan müteahhitler var. Kur farkından dolayı artan maliyetten dolayı iflas ettiler birseyleri kalmadı. Birçok insan da mağdur oldu tabiki paralar hayaller gitti.

eğer sinir hastası olmak istemiyorsanız, topraktan eve girmeyin. Var olan bir evi alın, biraz daha pahalıya patlasa da size.

Eşim inşaat sektöründe, senelerdir yarım ev alıp tesliminde satarak kazanç elde eder. Ama hiç bir evi değerinin altında almadı. Zurnanın zırt dediği yer de burası iste. Biraz bizim insanimizda da var, biri çıkıyor ucuza ev vereceğim diyor, arsanın yeri belli değil, firmanın adı belli değil, maket üzerinden ev beğenip varını yoğunu yatırıyor. Satıcı fırsat daire, kelepir ev gibi sözlerle kandırıp paraları alıp kaçıyor. Ev gibi bir malı kimse ederinin altına satmaz. Şimdi linç yiyeceğim ama ucuza mal sahibi olma sevdası insanları bu duruma getiriyor. Bkz. çiftlik bank. Benim yaşadığım ilde 4 tane büyük firma vardır, yıllardır iş yaparlar şükür mağduriyet yaşayan da olmadı.

Düşünmeleri lazım bu işlere girerken, o evleri alanlar ömürlük birikimlerini koyuyor ortaya, parayı al sonra maliyetler yükseldi olmaz öyle, gerekirse borçlanacaksın, sürüneceksin ama bitireceksin o işi, bitiremediysen milletin parasını iade edeceksin, kapatıp gideceksin. Zaten her önüne gelenin, yeterli sermayesi olmayanın bu işlere kalkışması büyük sorun, tut bir ofis at iki masa müteahhitlik yapacağım, olmaz ki öyle, hep söylüyorum buna izin veren kanunlarda büyük suç var, ev alacağım diye yola çıkıp tüm emeği heba olanlar öyle zor durumda ki müteahhitlere acıyamıyorum maalesef.

Ama malesef durum bu.

Mantıklı olur

Bu dediğinizi yapan çok kişi var fakat riskli mi evet riskli. Piyasadaki fiyatlar çok değişken; diyelim ki evinizi sattınız, elinize paranızı alıp topraktan satılan evi satın almaya gidene kadar o almayı planladığınız fiyatta faiş artışlar gerçeklesebilir. Hal böyle olunca da evinizden de olmuş olabilirsiniz. Dediğinizi ben de yapamayı istiyorum ama piyasadaki hareketlilikten dolayı cesaret edemiyorum. Karıkoca bu piyasaya da vakıf değilmişsiniz bilemiyorum rakamlar yüksek olunca risk almak da korkutucu oluyor...

Batan müteahhitler yurt dışına kaçıyorlar maalesef hal böyle olunca o anlaşmanın da bir hükmü olmuyordur sanıyorum

Insaat malzemeleri inanilmaz pahalilasti. Müteahhitler arsalari aliyor ancak insaata baslayamiyor. Cogunlukla temel atip, moloz kaldirip birakiyorlar. Guvenmiyorsaniz bu ise girismeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…