Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
419
103
Mrb hanimlar, Yaklasik bir bucuk yil once bir ev aldik on yillik kredi cektik.Hesaplar kitaplar yaptik lakin bazi durumlar oldu ve biz iki kredi daha cekmek zorunda kaldik bununla beraber elden 30 bin tl gibi bir rakam da borclandik.Cok detay vermeyecegim beklenmeyen durumlar vs derken suan aylik kredilere giden miktar 8 bin tl yi buldu.Esim ve benim aylik kazancimiz 10 bin tl.Mutfak masrafi faturalar vs icin 2 bin tl yetiremiyoruz.Ust bas hic birsey almamakla beraber depresyona girmis durumdayim 24 ay sonra 1500 tl lik bir kredimiz bitecek.3 yil sonra da 1700 luk diger kiredimiz bitecek, uzun bir sure nasil idare edecegiz bilemiyorum esim evi satmaktan yana..Satilirsa tabi.Ben de satmak istemiyorum siz olsaniz ne yaparsiniz bu arada elden aldigimiz 30 bin tl de geri odenmeyi bekliyor nasil bu kadar borcun icine dustuk bilmiyorum

Guncelleme; yeni konu acmayip buraya yazmak istedim.Ne ev ne de araba satilmadi alici cikmiyor.Ekonomik kriz yuzunden emlak sektoru durmus.Zaten fiyati cok asagi cektik resmen zararina saticaz ama yok alici yok.Emlakcinin bize soyledigi bu.Bu ay itibariyle eksi hesaptan gitmeye basladik.10 bin gelirin 8 bini kredilere gidiyor ve 2 bin tl ile mutfak faturalar harclik yetiremiyoruz hayat cok pahali hale geldi son durum bu.Var mi benim gibi olanlar teselliye ihtiyacim var iyi birseyler soyleyin nolur bu ekonomi duzelir mi

Son düzenleme:
Allah yardimcin olsun. Alinan mal satilmasa guzel olur..baska bir hal caresi yok mu?
Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor

bu kadar borca nasıl girdiniz anlamadım ama biraz daha sabredin bence. Geliriniz de gayet iyiymiş . Durun bakalım gün doğmadan neler doğar. Evi sattığınızda da o para uçup gidecek bunu biliyorsunuz değil mi ?
Cnm cok detay veremiyorum lakin emin ol hepsi ev alma surecin de oldu.

Ek iş yapma durumunuz yoksa satın tabii. Büyük şehirde yaşıyorsanız 2 kişi 2000 lirayı yetirmeniz zor. Bir de alıştığınız bir düzen vardır. Diğer kredilerin bitmesine 3-5 ay olsa dayanılırdı da 2 yıl çok uzun.
Evet buyuksehirdeyiz ve hayat pahali

Ama satınca da eliniz de hiç bir şey kalmayacak. Ay zor bir durum cidden. 2bin lira ile geçinmek çok zor. Allah yardımcınız olsun...
Evi satinca borcu harci kapatinca elimizde bi miktar kaliyor aylik ta 2 bin kira odeyecegiz mecburen ama bir daha ev alamayiz artik kredi cekilmez bu ulkede

Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor
Araba varsa arabayı satın tabi biraz rahatlatır sizi.. Direnin evi satmayın.. Farz edin asgari ücretle geçiniyorsunuz üstelik kira olmamış oluyor.

Büyükşehir de yaşıyormuşsunuz ulaşım ne kadar sıkıntılı olabilir ki? Ben olsam direk satarım arabayı 30 bini öderim , kalanıyla da diğer krediyi kapatmaya çalışırım, sonuçta arabada sürekli masraf,arabanızın değeri ne kadar?
Haklisiniz ancak buyuksehirin heryeri merkezi degil.Soyle soyliyim evimin bulundugu muhit guzel evlerin oldugu ancak kus ucmaz, kervan gecmez bir yer arabasiz evden cikilmaz burda ise gitmek icin mecburum arabaya.

Esinizi dinleyip evi satıp kredilerinizi kapatin daha sonra biraz birikim yaparak başka bir ev alabilirsiniz, belli ki para yönetiminde sikinti yasıyorsunuz böyle giderseniz işler iyice sarpa saracak gibi ayrıca elden aldığımız parayı da ne zaman ödeyeceğiniz belli değil ya borç aldığınız kişilerin aniden paraya ihtiyacı olursa o zaman ne yapacaksınız

Esinizi dinleyip evi satıp kredilerinizi kapatin daha sonra biraz birikim yaparak başka bir ev alabilirsiniz, belli ki para yönetiminde sikinti yasıyorsunuz böyle giderseniz işler iyice sarpa saracak gibi ayrıca elden aldığımız parayı da ne zaman ödeyeceğiniz belli değil ya borç aldığınız kişilerin aniden paraya ihtiyacı olursa o zaman ne yapacaksınız
Esim de aynisini diyor

Esim de aynisini diyor
Yanı şuan için en mantıklı olan öyle yapmanız kaç yaşındasınız daha gencsinizdir, hele şu borçlardan bir kurtulun ilerde yine evinizi alırsınız kaldı ki geliriniz iyiymiş ona göre biraz birikim yapar daha sonra evinizi alırsınız, bu borçları düşünmekten sizde demissiniz depresyondayım diye aman dikkat edin herşeyin başı sağlık, siz hasta olduktan sonra 10 tane eviniz olsa neye yarar 😘

Back
X