Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Evi şu an satmaya kalksanız ucuza gitmez mi? Kimsenin ev alacak durumu yok. Üstelik satılmayı bekleyen ev de çok. Zarar edersiniz bence. O yüzden arabayı satın. Biraz arabasız idare edin derim.

Hemen hemen aynı durumdayım 9 bin tl gelirimiz var ve elimizde kalan yaklaşık 2bin lira ora buhar olup uçuyor.aynı şekilde ev borcu ödüyoruz.ama evimi asla satmam.varsın olsun küçük krediler bitene kadar kıyafet almayayım.çokta lazım değil.bu borçlarla minimal yaşamayıda öğrendim 😂😂 ha birde iki çocuk var.yuvanızda sevgi saygı varsa herşey geçer.allah kolaylık versin💟

Bizim gibi kirada olanlar ne yapsın o zaman 😊 Allah saglik versin ilerde yine ev alınır ama psikoloji bozulursa onu toparlamak daha zor, sürekli borçları düşünmek, istediğin şeyleri alamamak, elden aldıkları 30 binin ayrıca daha çok stresi vardır ne zaman ödeyecekleri bile belli değil adamlar aniden isterse paralarını o zaman ne yapacaklar başka kredi mi çeksinler sizce, arabaya ihtiyacim var diyor koni sahibi, oturdukları yerde toplu tasima sıkıntısı olabilir ve arabayı satmak hiçbirşeyi karsilamiyor, elden aldıkları parayı mi versinler krediyi mi kapatsınlar nereye yetsin, evi satıp daha uyguna kiraya geçmek ve kredileri kapatıp birikim yapmaları en mantiklisi daha çocuk olacak filan bu borçlarla çok zor görünüyor, eşinizi dinleyin 😎

Kredi ödemeleriniz çok fazlaymış.
Bu kredi durumlarında ev almanız da iyi cesaret.

Biz de geçtiğimiz aya kadar darboğazdaydık. Ama hiç evi satmayı düşünmedik.
Bizim kredi ve kredi kartı ödemelerimiz sizin kadar yüksek meblağlar değildi ama sizin kazancınızın yarısını kazandığımızı düşünürsek aynı orana geliyor.
Paramız ay sonunu bile beklemez erir giderdi. Çok bunaldık.

Evi sakın satmayın. Hayatınızdan ve aklınızdan iki sene kadar ferah yaşamı çıkarın. Borca girilmeden mal sahibi olunmuyor artık.
Her güzel şeyin bir sancı süreci var. Hatalı hesabınızın faturasını eve kesmeyin..
Belki satınca yeniden alamazsınız..

Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor
Araba varken evi satmazdım şahsen..
Bence arabayı satın ve 30binlik borcu kapatın,başka araba almayın..Çünkü araba rahatlığın yanında ekstra masraf demek..Evi satsanız kira ödemek zorunda kalacaksınız..
Eliniz rahatlayınca tekrar araba alırsınız..Araba almak ev almaktan daha kolay.

Mrb hanimlar, Yaklasik bir bucuk yil once bir ev aldik on yillik kredi cektik.Hesaplar kitaplar yaptik lakin bazi durumlar oldu ve biz iki kredi daha cekmek zorunda kaldik bununla beraber elden 30 bin tl gibi bir rakam da borclandik.Cok detay vermeyecegim beklenmeyen durumlar vs derken suan aylik kredilere giden miktar 8 bin tl yi buldu.Esim ve benim aylik kazancimiz 10 bin tl.Mutfak masrafi faturalar vs icin 2 bin tl yetiremiyoruz.Ust bas hic birsey almamakla beraber depresyona girmis durumdayim 24 ay sonra 1500 tl lik bir kredimiz bitecek.3 yil sonra da 1700 luk diger kiredimiz bitecek, uzun bir sure nasil idare edecegiz bilemiyorum esim evi satmaktan yana..Satilirsa tabi.Ben de satmak istemiyorum siz olsaniz ne yaparsiniz bu arada elden aldigimiz 30 bin tl de geri odenmeyi bekliyor nasil bu kadar borcun icine dustuk bilmiyorum
Satmayın. Sabredin. Bulunur bir yolu.

Arabayi satin hem arabanin masraflarindan da kurtulursunuz.
Sonucta kredi sabit, maaslar artiyor.
Arabayi satip bir krediyi kapatin bira rahatlarsiniz. Maaslara en azindan ocakta az da olsa zam gelir yine rahatlarsiniz.

Yapabileceginiz ek is vs varsa onu kovalayin bu surecte.
Ben ozel ders veriyorum iyi katki sagliyor mesela.

Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor
arabayı satın onunparasaı ile kredileri kapatın araba olmasada olur ama evi satarsanız bir daha geri dönüşü olmaz..

2 bin lira aylık gelirimiz varken siz hala arabaya nasıl biniyorsunuz. Arabayi satmak evi satmaktan çok daha kolay. Arabayı satıp başka araba almayın.

ev ve araba denmiş de ev ne kadar eder araba ne kadar eder

sonuçta 2000 elinizde kalıyor ama evde oturuyorsunuz

ev krediniz ne kadar örneğin 5000 mi bunlar önemli

yani ev satılınca tüm krediler bitecek diyorsunuz ama bu sefer de parayı çar çur ediyoruz diye dövünürsünüz

arabayı satıp en kısa vadede bitecek borcu kapayın ucuzundan araba alın ama cidden ucuzundan

herkesin hayat standardı farklı ben 50000 TL lik arabaya ucuz derim bir başkası 15.000

Haklisiniz ancak buyuksehirin heryeri merkezi degil.Soyle soyliyim evimin bulundugu muhit guzel evlerin oldugu ancak kus ucmaz, kervan gecmez bir yer arabasiz evden cikilmaz burda ise gitmek icin mecburum arabaya.
hangi şehirdesiniz merak ettim. Mersin de mi . Benim oturduğum yer de sizinki gibi. evi satmayın. arabayı satıp daha eski model bi araba alabilirsiniz.

Evi satarsınız yaşadığınız sıkıntı üstünüze kar kalır. Para da uçar gider. Arabanızı satın biraz idare edin. En azından elden borçlu olduğunuz kişi bak bize borcunu ödemiyor ama hem ev aldı hem arabaya biniyor da demesin. Arabanız ne kadarlık bir şey bilmiyorum ama en azından elinizi birkaç ay rahatlatır.

Bir önerim de şu. Eviniz iyi kira getirirse daha düşük kiralı bir eve geçin. Hayat çok pahalı. 1-2 yıl dişinizi sıkın eviniiz sizde kalsın. Yoksa bir daha böyle bir borca girebileceğinizı sanmıyorum

hayatta istediğim maddi olan tek şey ev .
ama kendimi bu derece zora asla sokamam.
bizim de gelirimiz sizin ki kadar aşağı yukarı.
iyi bir araba almayı dşünüyoruz inş kısmet olursa. evimin kirası 1750. çocuğumun okul parası 500 lira falan. kalanıyla da faturalar geçinme falan.
sizin anlattığınız durum sarpa saracak belli yani. çünkü borçla borç kapatmanın sonu asla yok. arabanızı baya yükseltin. ya da bir arsa falan alabilirsiniz. o da birikim olur. rahatlayıncada tekrar eve niyetlenirsiniz.

Ev alma surecinde ekonomik krizden kaynakli ekstra krediler cekildi yani şöyle soyliyim konut kredisi 3 bin tl onun disindaki 5 bin tl odeme diger krediler.Arabam suan 80 bin civarinda ben de satip daha ucuz birsey almayi onerdim mecburum arabasiz evden adim atilmiyor daha once dedigim gibi ulasim hic yok villa tipi evlerin oldugu tenha biryerde evim yani toplu tasima yok.Esim daha 8 bucuk yil var bu ekonomide önumuzu goremiyorum ya issiz kalirsam bu kadar sikintiyla 2 yil gecer mi tarzinda dusunuyor.Hak veriyorum allah korusun hersey olabilir insanlik hali ama suan maasimiz da iyiyken evi odeyebildigimiz kadar odemek mantikli degil mi,?Ona gore satip kredileri kapatip elimizde 150 bin kalir vadeli durur diyor

Evi hemen satabilecek misiniz piyasa çok durgun diyorlar. Piyasanın altına verirseniz belki satılır. Arabayı daha kolay satarsınız belki .Arabayı satıp krediyi ve 30.000 kapatın

E
hayatta istediğim maddi olan tek şey ev .
ama kendimi bu derece zora asla sokamam.
bizim de gelirimiz sizin ki kadar aşağı yukarı.
iyi bir araba almayı dşünüyoruz inş kısmet olursa. evimin kirası 1750. çocuğumun okul parası 500 lira falan. kalanıyla da faturalar geçinme falan.
sizin anlattığınız durum sarpa saracak belli yani. çünkü borçla borç kapatmanın sonu asla yok. arabanızı baya yükseltin. ya da bir arsa falan alabilirsiniz. o da birikim olur. rahatlayıncada tekrar eve niyetlenirsiniz.
Evet cok zora soktuk biz ama alirken boyle hesaplamadik cok detay veremiyorum bazi aksiliklerden kaynakli boyle zora girdik

Back
X