Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Aynı miktarlarda olmasa da aynı tarz dertten muzdaribim. Bence asla evini satmamalısın. Arabanı sat gitsin. Ben Başakşehir gibi lanet bir yerde arabasız günde 4-5 saat arası yolculuk yaparak işe gelip gittim. 2 yıl arabasız geçer ama İstanbul gibi bir şehirde bu saatten sonra ev asla alınamaz. 1 yıldır işsizim ve eşimde işsiz kaldı. Zorunlu olarak şehir dışına çalışmaya geldi. Burada ev tuttuk. Bu evin kirası(1000tl) İSt Teki evin ödemesi, aidatı ve eşimin babasının bize taktığı 5 aylık 1500 er liralık ödemeye rağmen evi satmamakta eşim de ben de direniyoruz. Ki bu süreçte ben hala işsizim.

Diyeceğim o ki evini satma arabanı sat. Az ye, eskilerini giy, kuaföre gitme, biraz depresyona gir ama evin kalsın. Zaten ev kiraları ev ödemesi gibi şu an büyükşehirlerde.

Büyükşehirde yaşamayan, o koşulları anlamaz. Ev almak çok zor.

Canım ülkedeki bu kriz sona ermezse ki düzelmesi çok zaman alır ev almak artık hayal.evini satarsan bi daha alman çok ama çok zor.arabanı sat biraz idare et.inan bi kaç yıl sonra çok rahat edersin.bende evimi ilk aldığım sıralar çok zorlandım senin gibi eşim evi satalım dedi asla dedim.arabayı sattım.üstüne çok araba aldık.ama ev alabilirmiydim.hiç sanmıyorum

Canım ülkedeki bu kriz sona ermezse ki düzelmesi çok zaman alır ev almak artık hayal.evini satarsan bi daha alman çok ama çok zor.arabanı sat biraz idare et.inan bi kaç yıl sonra çok rahat edersin.bende evimi ilk aldığım sıralar çok zorlandım senin gibi eşim evi satalım dedi asla dedim.arabayı sattım.üstüne çok araba aldık.ama ev alabilirmiydim.hiç sanmıyorum
Bence de... şu an almak zor. Her yıl daha da zorlaşıyor. Bizde evi satsak ne eder, yenisi kaç lira eder diye araştırdık. Mümkün değil ya. Depresyona girmemek mümkün değil. Ben şahsen 1 yıllık evliyim 8 aydır depresyondayım 🤗🤗🤗 hiç bu kadar düşmemişti hayat standartlarım. hele son 4 ay inanılmaz dipteyim ama yapacak hiç bir şey yok. Satmayın eviniziii. Çok ağlarsınız sonra

Anlayamadım, arabasız olmaz diyorsun ama evi satmaya yanaşıyorsun? Asıl arabasız olur, bal gibi de olur

3 kredi ödüyorsunuz ve ucunun de vadeleri uzun. Yani 6-7 ay icinde biri bitecek olsa sabret derim de 2 sene bu sekilde 2 bin lira ile gecim olmaz. Psikolojik olarak da zor, hem aksama kadar calis 10 bin gelirin olsun hem de yillarca üç kurussuz gez! Zamanla cok bezdirir bu durum. Hele kredi kartları falan da kullanılmaya başlanırsa önünü alamazsiniz

Ben bu durumda olsam, Gerekirse 3 saat vesait yaparım yine de o arabayı satarım. Ev satmak doğru değil şuan. Ama arabayı satın gitsin hem kredilerin bir kismindan kurtulursunuz hem araba masrafindan

Çoğu kişi söylemiş bende aynı fikirdeyim, hazır evi almışsınız. Bir daha o evi o faiz oranlarıyla almak imkansız gibi bir şey. Arabayı satıp evinize en yakın otobüs dolmus gibi vasıtaları kullanarak idare etmeniz daha mantıklı.Büyükşehir derken istanbul başakşehir gibi cok uzak bir muhitse arabasız haklısınız cok zor ama evi satıp kiraya 2 bin vermektense arabasız kalıp ulaşım iskencesi cekmek daha doğru tercih. inanın üç beş ay olsa kredilerin bitmesine kalan süre, idare edin denir ancak en erken 2 sene sonra bitiyormus krediniz. Bu sekilde 24 ay geçmez . Bizim de kredilerimiz cok zorluyor ev almadık henüz ama araba kredisi falan ödüyoruz. Arabayı ilerde ev falan alırsak yatırım gördüğüm için arabayı satmamak için uğraşıyoruz. Ama ev almış olsam kredisi zorlasa arabayı satar ulasimdaki iskenceyi 24 ay göze alırdım kredi bitene kadar. Yada model değiştirin ayağınızı yerden kesecek en uygun arabayı alıp kapatabildiginiz kadar borc kapatın. Araba eve gore daha kolay alınır ilerde.

Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor
Araba varken ev satmak neden? Araba öyle böyle tekrar alınır ama ev çok zor. Eşiniz biraz rahatını düşünüyor gibi geldi. Direnip evi değil arabayı sattırın.

arabayi satin 1 yil toplu tasimayla idare edin. araba durdugu yerde zarar zaten. taksi yada korsan taksi kullanirsiniz arada daha uyguna gelir araba masrafindan. 1 yila maaslara zam gelir. odemeleriniz rahatlar. zamanla kredinin yuku hafifliyor.

Şuan ödediğiniz miktar ev için pahallı gelse de ileride kazanç artımıyla çok uygun olucak.
Örneğin 10 sene önce 670 olan ailemin ev için ödediği kredi geçimlerini zorlarken şuan 1 market parası hali hazırda hala kira ödüyor olasalardı oturdukları eve 1200den az ödeme yapmıcaklardı.
Araba olduğu yerde en ucuz senede 3000 lira sadece kasko, mtv, trafik sigortası benzini çıkarttığı ufak tefek arızaları saymıyorum.
Yerinizde olsam arabayı satar elden olan borçla kapatabiliceğim kadar 1 krediyi öderdim en azından seneden düşerdi. Elimden geldiğince de 100 lira bile olsa kenara koymaya çalışırdım.
Sonra kredileri ödeyip o sırada sadece evi bırakıp araba için peşinat biriktirip kredi çekiceksem çekerdim.
İleride arabasız yaşarsınız ama bu devirde evsiz yaşamak çok zor.

Evi satinca borcu harci kapatinca elimizde bi miktar kaliyor aylik ta 2 bin kira odeyecegiz mecburen ama bir daha ev alamayiz artik kredi cekilmez bu ulkede
Canim evi satmaniz demek su ana kadar odediginiz kredinin resmen faizini odemis olmaniz demek. Su sartlarda zorluk cekilmeden hic bisey yapilmaz bu ulkede. Bence biseyden vazgececekseniz bu araba olmali su sartlarda.

Mrb hanimlar, Yaklasik bir bucuk yil once bir ev aldik on yillik kredi cektik.Hesaplar kitaplar yaptik lakin bazi durumlar oldu ve biz iki kredi daha cekmek zorunda kaldik bununla beraber elden 30 bin tl gibi bir rakam da borclandik.Cok detay vermeyecegim beklenmeyen durumlar vs derken suan aylik kredilere giden miktar 8 bin tl yi buldu.Esim ve benim aylik kazancimiz 10 bin tl.Mutfak masrafi faturalar vs icin 2 bin tl yetiremiyoruz.Ust bas hic birsey almamakla beraber depresyona girmis durumdayim 24 ay sonra 1500 tl lik bir kredimiz bitecek.3 yil sonra da 1700 luk diger kiredimiz bitecek, uzun bir sure nasil idare edecegiz bilemiyorum esim evi satmaktan yana..Satilirsa tabi.Ben de satmak istemiyorum siz olsaniz ne yaparsiniz bu arada elden aldigimiz 30 bin tl de geri odenmeyi bekliyor nasil bu kadar borcun icine dustuk bilmiyorum
Satacak başka birşey yoksa malesef evi satmaktan başka birşey yok.2 yıl uzun bir süre ve bu arada ödemeniz gereken 30 bin tl gibi büyük bir meblağ var.baska yolu yok gibi.

Araba varmış arabayı öncelikli olarak satmak daha mantıklı o zaman.ilk kredi bitene kadar çok zorlanacaksiniz ama evi satmak ikinci planda olmalı.arabasız çok zor olabilir belki ama evsiz olmak daha zor.

2 sene kalmis biraz daha sabredin. Şu zamanda ev almak kolay degil. Bulgur ye evde
Satma evini. Allah odeme kolayligi versin insallah

Mrb hanimlar, Yaklasik bir bucuk yil once bir ev aldik on yillik kredi cektik.Hesaplar kitaplar yaptik lakin bazi durumlar oldu ve biz iki kredi daha cekmek zorunda kaldik bununla beraber elden 30 bin tl gibi bir rakam da borclandik.Cok detay vermeyecegim beklenmeyen durumlar vs derken suan aylik kredilere giden miktar 8 bin tl yi buldu.Esim ve benim aylik kazancimiz 10 bin tl.Mutfak masrafi faturalar vs icin 2 bin tl yetiremiyoruz.Ust bas hic birsey almamakla beraber depresyona girmis durumdayim 24 ay sonra 1500 tl lik bir kredimiz bitecek.3 yil sonra da 1700 luk diger kiredimiz bitecek, uzun bir sure nasil idare edecegiz bilemiyorum esim evi satmaktan yana..Satilirsa tabi.Ben de satmak istemiyorum siz olsaniz ne yaparsiniz bu arada elden aldigimiz 30 bin tl de geri odenmeyi bekliyor nasil bu kadar borcun icine dustuk bilmiyorum
Evi satarım parayı direk vadeliye atarım bir ev parasını bankada vadelide tutmak o evden daha çok gelir artı yok kiracı kirayı vermedi evi bozmuş tadilat şu bu masrafı yok ha evi başımızı sokacak ev mantığıyla alıyorsanız yinde vadeli olayı daha iyi çünkü o para zaten seneler geçtikçe kendini emlak gibi katlıyor bunu yapan çok arkadaşım var örn bir arkadaşımın x bir bankada 126000 tlsi var aylık getirisi 2000 küsür evi satın borçları kapatın direk vadeliye yatırın ek gelir gibi düşünün

Sizi şu an bu denli zora sokan ev kredisi değil ki anladığım kadarıyla..sadece ev kredisi ödeseydiniz eminim ki bu denli sıkılmazdınız..siz üstüne anlatmak istemediğiniz nedenlerle 2 kredi daha çekince zora girmişsiniz..bence evi satmak en mantıksız çözüm hele ki istanbul şartlarında..opsiyon olarak satılacak araba varsa bence bu size rahat nefes aldıracak biz çözüm olcaktır..evi satarsanız eminim ki bunun pişmanlığını daha çok yaşayacaksınızdır..Allah yardımcınız olsun..

Sakın evi satmayın ileri de çok rahat edeceksiniz. Arabayı satın, zor da olsa bi süre arabasız idare edin. Araba başlı başına bir masraf çünkü. 6 ay bile arabasız idare etseniz kardır. Bir de ek iş araştırsanız güzel olur, mesela katalog işi yapabilirsiniz iş yerindeki arkadaşlarınız alır ayda 300-500 ordan gelse kardır.

Satmayın ucuza gider satmak için uygun dönem değil.almak için yaptığınız bir sürü masraf bosa gider üstüne.arabaniz varsa onu satın.gecici bir süre ailelerinizden destek almaya çalışın.hayat böyle bazı dönemler sancılı olabiliyor.allah sağlık problemi vermesin

Arabayı satın onunla ödeyebildiğiniz kadar ödeyin. Gerisinde kalırsa bir kaç ay kalır. İlk borç bitince eliniz rahatlar biraz.

Back
X