- 20 Ocak 2008
- 15.232
- 32.072
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Araba 80 bin ediyormuş. Satıp 40-50 binlik bir araba alsanız 30 binlik borç aradan çıkar aslında.Ona cozum bulabilsem zaten sattirmayacagim.
Evin bize maliyetinin tam 70 bin tl altina satisa koyduk ona ragmen gitmiyor suanda.Yani cope atacagimiz para 70 bin tabi o fiyata da satilirsa.Öyle bir cikmaza girdik ki ziyan olan parayi ma uzuleyim yoksa cektigimiz sikintiya mi? Ev 70 bin zararina satilirsa ben 12 ayda o zarari yerine koyarim birikimle giden 1 yilim olacak ama satilmazsa 3 yil boyle gecmez kiSürekli araba ihtiyaç diyorsunuz ve bunu anlayabiliyorum fakat bu ihtiyaç neden illa da 80bin TL ederinde bir araçla sağlanmak zorunda onu anlayamıyorum.
Sizinle gelirlerimiz eşit sayılır, şimdi doğum iznindeyim çalışmaya başlayınca toplamımız 11bini geçer. Bizim kapıdaki araba şu an 30bin. Çünkü temizlemekte olduğumuz borçlar var. Sırf bebek geldi diye aldık zira artık bize de ihtiyaç. Beni x noktasından y noktasına götürüp getirdiği için bana yetiyor ama sanırım siz daha yumuşak koltuklarda seyahat seviyorsunuz.
Arabayı satıp bizimki gibi bir şey alsanız yeni muhitinizde karizmanız mı çizilir? Ortada araba satılıp çözülecek bir sorun varken ev satıyorsunuz çok enteresan. Kaldı ki bu model düşürme işini en başta yapmış olsanız büyük ihtimalle o sonradan çektiğiniz kredilerin bir kısmını çekmemiş, boşa da faiz ödememiş olacaktınız.
80i satıp 35lik alın ayağınızı yerden kessin, kalan 45in 30u elden borca gitsin, kalan 15i ellemeyip atın kenara (eşinizin işsiz kalma senaryosu gerçek olursa birkaç aylık güvence olur, çok çok sıkışınca da biraz çekip kendinizi rahatlatabilirsiniz).
Evin satılmaması taraftarı olmamın en büyük nedeni çöpe atacağınız paranın büyüklüğü.
Guncelleme; yeni konu acmayip buraya yazmak istedim.Ne ev ne de araba satilmadi alici cikmiyor.Ekonomik kriz yuzunden emlak sektoru durmus.Zaten fiyati cok asagi cektik resmen zararina saticaz ama yok alici yok.Emlakcinin bize soyledigi bu.Bu ay itibariyle eksi hesaptan gitmeye basladik.10 bin gelirin 8 bini kredilere gidiyor ve 2 bin tl ile mutfak faturalar harclik yetiremiyoruz hayat cok pahali hale geldi son durum bu.Var mi benim gibi olanlar teselliye ihtiyacim var iyi birseyler soyleyin nolur bu ekonomi duzelir mi
Guncelleme; yeni konu acmayip buraya yazmak istedim.Ne ev ne de araba satilmadi alici cikmiyor.Ekonomik kriz yuzunden emlak sektoru durmus.Zaten fiyati cok asagi cektik resmen zararina saticaz ama yok alici yok.Emlakcinin bize soyledigi bu.Bu ay itibariyle eksi hesaptan gitmeye basladik.10 bin gelirin 8 bini kredilere gidiyor ve 2 bin tl ile mutfak faturalar harclik yetiremiyoruz hayat cok pahali hale geldi son durum bu.Var mi benim gibi olanlar teselliye ihtiyacim var iyi birseyler soyleyin nolur bu ekonomi duzelir mi
Bence evi satin borclardan kurtulun sonra ayaginizi yorgana gore uzaltin bu sene satilmazsa seneye satilir siz satmaktan vazgecmeyin uzun yil var onunuzde inanin omur gecmez o yukleMrb hanimlar, Yaklasik bir bucuk yil once bir ev aldik on yillik kredi cektik.Hesaplar kitaplar yaptik lakin bazi durumlar oldu ve biz iki kredi daha cekmek zorunda kaldik bununla beraber elden 30 bin tl gibi bir rakam da borclandik.Cok detay vermeyecegim beklenmeyen durumlar vs derken suan aylik kredilere giden miktar 8 bin tl yi buldu.Esim ve benim aylik kazancimiz 10 bin tl.Mutfak masrafi faturalar vs icin 2 bin tl yetiremiyoruz.Ust bas hic birsey almamakla beraber depresyona girmis durumdayim 24 ay sonra 1500 tl lik bir kredimiz bitecek.3 yil sonra da 1700 luk diger kiredimiz bitecek, uzun bir sure nasil idare edecegiz bilemiyorum esim evi satmaktan yana..Satilirsa tabi.Ben de satmak istemiyorum siz olsaniz ne yaparsiniz bu arada elden aldigimiz 30 bin tl de geri odenmeyi bekliyor nasil bu kadar borcun icine dustuk bilmiyorum
zaten o kadr borç var ise araba lüxe girer yada daha uyguna araba almak lazım .. yani ne bileyim.. opele reno ya değilde şahine kartal a binin (Örnek verdim sadece) yada ulaşım sıkıntı derken hiç mi yok yoksa erken kalkmanızmı gerek. yürümek mi gerek bilemedim. sıkıntı diyorsanz demekkş zor da olsa ulaşım var. . ben sabahın 5inde 4ünde kalkar giderdim işime ne olacakki.. M mylittlem allah yardımcınız olsunArabayı satın ve arabanın parasıyla kapatabildiğiniz kadar borcu kapatın. Yenisini de almayın bence.
Krediyi 1.15 ten cekmistik bir daha bu oranlari goremeyiz kesin..Evin kredisini şu an ki şartlara göre düşük çektiyseniz, satmayın. Arabanın modelini düşürün, eşim 180 cm üstü, ev aldığımız dönem fiat uno ya binmiştik. (Kendisi üst düzey yönetici) . Kafası aracın üstüne geliyordu ama ne evi sattık ne de arabasız kaldık. Sadeleşin