- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
Size katılıyorum.Konu sahibi kızacak ama bu aynı evde yaşamayı kabul etmek "gözünü koca bürümek" hastalığı bence. Evleneyim de, gerisine sonra bakarız, onlar küçük ayrıntılar diye düşünüyorlar herhalde. Oysa en temel kural değil mi; evlenen insanların ayrı bir aile kurmak için evlenmeleri. Bizim ülke, insanlarımız niye böyle ya?
Bende inan çok şaşırıyorum.
Hani dizilerden etkilenme desem o da değil. Evet ağa paşa dizilerinde tüm maaile aynı evde yaşar. Ama konakta yaşarlar. 12345 tane hizmetlileri vardır. Orada gelin tüm gün sohbet muhabbet kahve çay takılır. Burada bakıyorsun iki göz oda cümbür cemaat sıkış tepiş yaşanıyor. Böyle evlilik mi olur yahu..
Dizi etkilenmesi değil. Bence de evleneyim de evleneyim mantalitesi var.
Benim şaşırdığım bu konu sahibinin annesi buna nasıl onay verdi? Kadıncağız aynı evde yaşanmayacağını bilmiyor mu?
Tahminen o kayınpeder ve kayınvalide yaşlılıkta bize baksin diye çocuk yaptılar. Şimdi de evlendirdiler oğulları eve para getirsin gelinleri de evde 7/24 hizmet etsin..
Uyanıklığa bak..

Bir de kollektif toplum olmamızı da kıramıyoruz. Maalesef aynı yerde yaşayınca aile olunur mantığı var hala. Halbuki aile gönül bağı demektir. Aynı yerde yaşamak değildir. Biz anneannemizle babaannemizle yaşamadık ama onları çok severdik. Gönül bağımız vardı.
Evlenmeyin hemcinslerim şöyle adamlarla evlenmeyin. Sırf hizmet etmek için evleniyorsunuz. ..Yapmayın bunu..