Evi tuttuk ama hala mutsuzum

Şimdi esip gürlemişler ama adamı caydırmak için bahaneler uyduracaklar size iyi davranıp adamın aklını celecekler siz eve sadece yatmaya gideceksiniz orda kahvaltı öglen yemegi aksam yemeği sonra kocan bosuna kira veriyoruz diye tekrar evi ana babasının eteğine tasıyacak benim ailem diye sizle kavga edecek

Eşimden önce kısa süre biriyle görüşmüstüm, bana anne babasıyla yaşamak istediğini söylemişti evlendikten sonra. Benim ne düşüğündüğümü sormuştu; illa bir anne babayla yaşayacaksam zaten kendi aynen babamla yaşıyorum, niye evlenip de senin anne babanla yaşayayım demiştim. Adamın yüz ifadesi geldi şuan aklıma 😂

Bu konular birilerine ders oluyordur umarım. Ayrı evde yaşayamayacak adamlarla evlenip de başınızı yakmayın.

E Elanur__ sende ağla o zaman, koskoca adam bu sebepten ağlamaya utanmıyor sende ağla. Umarım eşin vazgeçmez, bana ailesinin etkisinde kalacak gibi geliyor malesef.

5 yıldır evin içinde yaşıyordum. Eşim en küçüğü olduğu için en başta ömür boyu ye anlaştık. Evlendim en başta konuştukları gibi kalmadılar. Eşim karşıda bi daire boşaldı ve tuttu. Dün akşam evde kıyametler koptu. Aileme bana edilmedik söz kalmadı. Evlatlıktan bile reddetti eşimi. Buraya gelmemiz bundan sonra yasakmış. He bide ben şeytanmışım. Ben eşimi ikna etmeye çalışmadım ki o kendisi her şeyi gördü. Şimdi de içime öküz oturdu engel olucaklar olmayacak diye çok korkuyorum. Eşim evi tuttu kiranın bir kısmını peşin ödedi. Hanımlar bir kaç gün kaldı burdan gitmeme ama çok mutsuzum içimde bir gram mutluluk yok. Dün akşam çok bağırış oldu odamdan çıkmadım ama ben. Sizce ne yapmalıyım.
başta nasıl kabul ettiniz ki aynı evde yaşamayı? bir de bu aileler madem oğlundan kopamicak neden evlendiriyor hayret.. bence taşıncaksanız da karşı daireye değil daha mesafeli bi yere taşıının

Beni şu zmana kadar ağlattılar kimse üzüldü mü bana dedim. Kimse dedi mi bu kız da günah diye. Eşime bunu söyledim. Bişi demedi.
Eşiniz vazgeçer gibi olursa hemen ufak çaplı bir sinir krizi geçirin.
Birkaç tabak çanak kırın.

Karşı daireye taşınmak için bile ne bu savaş.
Daha uzağa taşınmalıydınız ama bu kadarı bile sizin durumunuzda mucize gibi görünüyor.
Maalesef bu kafada insanlar hala var.
Girmişsiniz bir yola dik durun artık, caymayın.

Alt kata inseler atlıyor diyeceğim ;ama karşı daireye geçiyormuş ;daha emekliyorken nasıl bir adım atım gidecek diye korkmuş olmalı
Korktuğu sey, evin para kaynağı ve ekstra bedava hizmetçisi gidiyor ya ondan. Yoksa niye bir insan karşı daireye tasiniliyor diye ağlasın. Artık karşı daire de olsa yeni bir ev olacağı için giderleri olacak. Ogluslari parayı tıkır tıkır sevgili babaciginin eline sayamayacak. Karicigi kömüş gibi müge anlı izleyemeyecek ondan bu telaş.

En başta konuşalan gibi hiç bir şey kalmadı. Bir de eşimle tanışmak için kahvaltıya gittiğimizde üç dört sene demişti.
Sonradan ömür boyuna dönmüş bu bile göstermemiş mi sizce bile bile evlenmişsiniz takıntılı bir aile

Korktuğu sey, evin para kaynağı ve ekstra bedava hizmetçisi gidiyor ya ondan. Yoksa niye bir insan karşı daireye tasiniliyor diye ağlasın. Artık karşı daire de olsa yeni bir ev olacağı için giderleri olacak. Ogluslari parayı tıkır tıkır sevgili babaciginin eline sayamayacak. Karicigi kömüş gibi müge anlı izleyemeyecek ondan bu telaş.
Ya zaten bir insan evladını gerçekten sevse onun mutluluğu için göz yummaz mı

5 yıldır evin içinde yaşıyordum. Eşim en küçüğü olduğu için en başta ömür boyu ye anlaştık. Evlendim en başta konuştukları gibi kalmadılar. Eşim karşıda bi daire boşaldı ve tuttu. Dün akşam evde kıyametler koptu. Aileme bana edilmedik söz kalmadı. Evlatlıktan bile reddetti eşimi. Buraya gelmemiz bundan sonra yasakmış. He bide ben şeytanmışım. Ben eşimi ikna etmeye çalışmadım ki o kendisi her şeyi gördü. Şimdi de içime öküz oturdu engel olucaklar olmayacak diye çok korkuyorum. Eşim evi tuttu kiranın bir kısmını peşin ödedi. Hanımlar bir kaç gün kaldı burdan gitmeme ama çok mutsuzum içimde bir gram mutluluk yok. Dün akşam çok bağırış oldu odamdan çıkmadım ama ben. Sizce ne yapmalıyım.

Öncelikle çok karmaşık yazmışsınız ama anladığım kadarıyla mevzu kayınvalide.. eşiniz ne diyor bu konulara o sizin yanınızda mı destek mi o önemli. Eşin yanımdaysa zaten sorun yok mutluluğumu buruk yaşama, demek kolay biliyorum ama İnan Birgün anlarlar. Benim annemde aynı şeyi yaşamış yıllar önce ondan biliyorum.

Ya zaten bir insan evladını gerçekten sevse onun mutluluğu için göz yummaz mı
Canım benim kaç yasindasin bilmiyorum ama cahildin. Tüm herkes senin gibi degil bunu bir aklından çıkar. Insanlar bencil olurlar. Bak gir o narsist başlığına oku yazılanları ne tür insanlar var.
Onların çıkarları suan oğullarının mutluluğundan daha önemli bunu bil. Zaten oğullarının perengeye aldığı sesini çıkaramayan bir insan olduğunuzu biliyorlar.

Bosanamayacagini da biliyorlar az çok. Yani duygu sömürüsü ve manipülasyon yaparlarsa ogluslarinin ipe ipe onların sözünü dinleyeceğini biliyorlar. Cunku siz hiç bir zaman bir aile olmadınız onların gözünde. Hatta ben senin onların gözünde ki tanımını soyleyim. Oğullarının yatak arkadaşı, evin de hizmetçisi. Eve aldıkları bir hizmetli. O yüzden değer bekleme.

Bak ben annenim evindeyim bekarım 27 yaşındayım. Evden calisiyorum cunku, normalde 12 ye kadar uyurum. Bu sabah babam geldi kaldırdı. Niye biliyor musun özel birşey almış kahvaltıya gel birlikte yiyelim dedi. Yedim kalktım pc de takiliyorum simdi. En fazla kalkar bir yemek yaparim belki. Genel de annem yapıyor cunku, ben eğer canim birsey isterse kalkar yaparim. Cunku onlar benim anam babam. Nazım onlara geçer rahat huzurluyum. Neden simdi evlenip tan8mafigim adama kadına hizmet edeyim. Onlar anam babam gibi beni düşünür mu asla.

Yani aklından bu düşünceleri çıkar. O karşı daireye taşınamayacaksınız ya oldu ki taşındınız bir gün bile huzurlu olmayacaksın.
Benden sana tavsiye bu hayatı çekmek istemiyorsan bosan evine git, bir mesleğin yoksa oku meslek edin, ekonomik özgürlüğünü eline al. Bu dünyaya bir defa geliyorsun. Bugün olsen, sabah akşam ele bedava hizmet ederek eşsiz ömrünü heba ettiğin için üzülmeyecek misin.

Baştan hata sizde böyle bir hayat kabul ettiğiniz icin. Tamam cahildiniz belki, ama artık maymun gözünü bir açsın derim. Herkesin kendi hayatını yaşamaya hakkı var. Manipülasyon ve duygu sömürüsüne hiç gelemem zaten, tek sinir olurum. Vazgeçmeyin. Esinizin de vazgecmesine izin vermeyin. Niye karşıdan daire alındı orası da muamma ame hiç yoktan iyidir. En azından kapınızı kapatırdiniz. Esiniz taşımaktan vazgeçmek istese siz ailenizin yanına gidin. Size hakaret edilmesine izin vermeyin.

Saçma değil mi? Bu ne ya? Ülkede düzgün insan kalmamış. Hırsından ağlayan amcaya bak! İnsanlar çocukları mutlu olsun diye susar, yemez yedirir yani. Bunlar düpedüz kontrol manyağı, manipüle etmek için rol kesen tipler. Kocan biraz akıllı olsa arkasını döner, laflara da he he der geçerdi... Büyük geçmiş olsun. İş bulun çalışın.

Niye ağlamış ki vazgeçirmek için mi? Madem bu kadar düşkünler oğullarına neden evlendirmişler ki senin de kanına girmişler.
Ben olsam resti çekerdim eşime seni bu kadar mutsuzluğa mahkum etmeye hakkı yok
Evde bakılan köpeğe eş arar gibi bunlar oğullarını maddi sömüren, eşini de hizmet eder diye düşünüyor olabilirler. Ne bencilce. Böyle sürü gibi çocuk yapıp da en son çocuğu evde bakıcı tutan mı dersin...

Tüm bu tantana karşı daireye taşınacağınız için mi? Öyleyse karşı dairede oturmak ve aynı evde yaşamak arasında bir fark olmayacak sizin için, ısrar edip huzursuz olmayın boş yere.

Baştan hata sizde böyle bir hayat kabul ettiğiniz icin. Tamam cahildiniz belki, ama artık maymun gözünü bir açsın derim. Herkesin kendi hayatını yaşamaya hakkı var. Manipülasyon ve duygu sömürüsüne hiç gelemem zaten, tek sinir olurum. Vazgeçmeyin. Esinizin de vazgecmesine izin vermeyin. Niye karşıdan daire alındı orası da muamma ame hiç yoktan iyidir. En azından kapınızı kapatırdiniz. Esiniz taşımaktan vazgeçmek istese siz ailenizin yanına gidin. Size hakaret edilmesine izin vermeyin.
Kirayaçıkıcaz. Benim için kapımın ayrılması bile çok büyük bir şey

Back
X