Evililik teklifi almadan evlilik

Benim teklif suprizdi ama organizasyon filan yoktu. 😁 İkimiz ayri sehirlerde yaşiyorduk. Eşim benimle gorusmek icin, benim yasadigim yere cuma aksamdan gelip pazara kadar otelde kaliyordu.

Bir gun beni eve biraktiktan sonra otele donerken bana evlilik teklif etmeye karar vermiş ne alakaysa😁 ve magazalar kapanmadan acele şekilde yuzuk almaya yetişmiş. Ertesi gun guzel manzarali biyerde teklif etmişti organizasyon filan yoktu ama ben cok mutluydum ortamdan. 😬

Organizasyon illa bekler mi konu sahibi bilmem ama şart değil bana gore yani organisazyon yapmasa da istese ederdi. 🙄
Banada yapmıştı
Manzaralı bir yerde diz çöküp milletin içinde ne utanmıştım alkış kıyamet kopmuştu 🤣🤣🤣 hatta evlendigimiz zamanda gelinlikle oraya gidip burda teklif yapmıştım deyip oraya sprey boyayla ömrüm yazdırmıştı...

Hey gidi günler meğer.ömrünü yiyecem demekmiş o :KK70: :KK70:

Çıkmaya başlayalı 3 gün olmuştu, sohbet ederken söylediklerim çok hoşuna gitti her halde bir anda benimle evlenir misin dedi. Koşullarım var dedim, koşullarımı saydım, hepsi kabul dedi. O zaman evlenirim dedim. Alyans tek taş falan hak getire 🤣🤣🤣 1 yıl sonra evliydik. Soru önemli ama organizasyon gereksiz. Ailesi istemeye gelmeden önce senden izin alındıysa bu evlenme teklifidir. İlla ki seramoni istiyorsanız düğün günü dotoğraf çekini sırasında küçük bir ambiyans yapılabilir. Ama yok illa organizasyon diyorsanız ona bir şey demek zor. Bu kişisel tercih

yaa öyle bitanem evet haklısın parem bazen sıkıştırıyorum neden etmiyorsun diiye ben milletin içinde yapamam diyor ama bizim 3 buluşmamızda evlensene benle dedi şaşkınlıktan birşey diyemedim sonra tekrar etti ama romantik değil 😍
Milletin içinde cekinmistir . Bazıları yapamaz.öyle şeyler inşalalh çok mutlu ve romandık anlariniz olur 🥰

Görücü usulü tanışmalarda evlenme teklifinden önce isteme, söz, nişan olabilir burada zaten ailelerde işin içine girince hepsi bir anda oluveriyor. Eğer gerçekten içinde varsa düşüne kadar bile yapabilir ama siz söylediğiniz halde hala bahane buluyorsa daha da beklemeyin.

Bizim toplumda öyle bir akşam eve tektaşınla gelip ailene ben evleniyorum diye bir anda haber verme durumu olmuyor malum. Aile onayı diye bir şey var önemsiyoruz bunu, o yüzden bir tanışma, evlilik arzusunu çıtlatma oluyor önden. Hani belki ailesi onaylamayacak endişesi ile boşa teklif etmeyim diyor insanlar hal böyle olunca da garantilemek için söz nişan beklenebiliyor. Derken ortaya zaten evleneceği planlanmış düğün salonu bile tutulmuş çiftlerin formalite evlilik teklifleri çıkıyor.
Ben ne yuzsuzmusum 😆😆😆 aldigi yuzugu taktim parmagima yurudum gittim, kimseye ne citlattim ne izin istedim, dugun gununu secip ilan ettik, nisan salonunu tuttuk. Bizim buyukler nisana 7 gun kala bari isteyelim dediler de soz oldu :)) Bence gereksiz, iki kisi severek evleniyor, o evi kuracak gecindirecek gucleri de var ve kimseden birsey istemiyorsa evin buyuklerine neymis, icazet isteyen mi var, mutluluga ortak olmaya bekleriz o kadar. Ondan bu ulkede kaynana gorumce problemi bitmiyor, yetiskin olup hayatimizi elimize almadigimizdan.. Kizim var ondan da buyudugunde ayni yurekliligi beklerim.

Ya bu çok net evlilik teklifi almadan evlenir mısınız neden bu tarz şeylere çok önem veriyorum
Teklif almadan aileleri falan tanıştırmam. Aileler tanıştıktan sonra evlilik teklifi çok saçma geliyor. Zaten bir adım atılmış evlilik yoluna girilmiş. Hiçbir sürprizi kalmıyor öyle.

Ben ne yuzsuzmusum 😆😆😆 aldigi yuzugu taktim parmagima yurudum gittim, kimseye ne citlattim ne izin istedim, dugun gununu secip ilan ettik, nisan salonunu tuttuk. Bizim buyukler nisana 7 gun kala bari isteyelim dediler de soz oldu :)) Bence gereksiz, iki kisi severek evleniyor, o evi kuracak gecindirecek gucleri de var ve kimseden birsey istemiyorsa evin buyuklerine neymis, icazet isteyen mi var, mutluluga ortak olmaya bekleriz o kadar. Ondan bu ulkede kaynana gorumce problemi bitmiyor, yetiskin olup hayatimizi elimize almadigimizdan.. Kizim var ondan da buyudugunde ayni yurekliligi beklerim.
sizinki yine iyiymiş ben avrupa tatilinde evlenip geldim :D

Kafama takıldı şimdi, istemeye gelmek zaten evlenme teklifi değil mi, soruyorlar sana kızım bu adamla evlenir misin diye.
Bende onu diyorum bilmedigin etmediğin birini ailenin karşına ben bu adamla evlenicem diye getiriyorsun tanistiriyorsun
Bide evlilik teklifi istiyorsun

Bende onu diyorum bilmedigin etmediğin birini ailenin karşına ben bu adamla evlenicem diye getiriyorsun tanistiriyorsun
Bide evlilik teklifi istiyorsun
Maksat seramoni görmek işte, özenti bir durum. Dizilerde bile zengin insanlar yapıyor seramonileri ki çoğu şık bir yemekten ibaret. Bizim kızlarımız da sırf olmuş olsun dşye nişan sonrası evlenme teklifi bekliyor. Toplum olarak tuhafız.
İlla ki teklif istiyorlarsa kafalarını çalıştırıp isteme faslı olmadan bu konuda tavırlarını koyacaklar. Sonradan olmaz bu iş

Teklifden kastınız yemekli ,yüzüklü,organizasyonlu bir teklif mi ? Hiç sevemiyorum bu tarz zorlama ile yapilan şeyleri

Tarzinizla alakalı böyle birşey istiyorsanız bunları onemseyen bir adamla olmalısınız . Biz spontane evlendik zaten ikimizde hoslanmayiz bu tarz şeylerden .Pırlantaya bile karşıyım ben öle bir teklifle gelse direkt redderdim 😄

Isteme nişan oldu sordum mesela neden evlenme teklifi etmedin diye organizasyon yapacak kimseyi bulamadım dedi bana cevap olarak.
Yanlış zamanda sormuşsunuz bence. İsteme nişan sonrası evlilik teklifinin bir anlamı yok zaten. İstemeye ne zaman gelelim dediğinde “daha evlenme teklifi etmedin, ne istemesi 😄” diyebilirdiniz. Ben erkek arkadaşıma ilk adımın teklif olacağını söylüyorum sıkça 😂. Nasıl bir şey istediğimi sordu, öyle organizasyonlu bir şey istemediğimi, beni iyi tanıdığını gösteren bize özgü bir şey istediğimi söyledim. Spontane ve baş başa bir şey hayal ediyorum ben. İşten eve geliyorum, güzel bir yemek yapılmış, taze çiçekler, mumlar… Düşünmesi yapması zor şeyler değil bunlar bence.

Bende teklif almadım,birlikteydik 4 yıldır ailemle tanışmıştı, askerden geldi işe girdi evlendik. Sorun yapmadım o zaman, şimdi de sorun yapmıyorum. Bazen evlilik teklifi hikayelerini görüyorum onlara da etkilenmiyorum. Ruhsuzum sanırım 😂 Sevdik evlendik sonuç gibi ne bileyim,

Ben genel durumdan bahsettim, farklı aile yapıları da mevcut tabiki. Ancak gereksiz olup olmadığı noktası tartışılır icazet istemekten ziyade seni büyüten üzerinde hak sahibi olan anne babaya hayatınla ilgili bu önemli kararda yer vermek bu. Ben yetişkin olup hayatımı elime aldım ama yine de her zaman iyiliğimi düşünmüş olan aileme evlenmek istediğim kişiyi bildirdim, sordum. Bu da yürekli bir davranış en az sizinki kadar. Ailem zaten bana güveniyor, kararlarıma saygı duyuyor ama büyükler olarak formaliteden de olsa rızalarını almak hayır dualarını almak kimi insan için önemli, kimi insan için önemsiz. Saygı duyulmalı iki türlüsüne de.

• Beğen
Reactions: H M
Back
X