• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde Garip Olaylar... :/

Bu kilidi evde yokken kullanamaz. Ancak kişi içerdeyken kilitlenebilir. Yani konu sahibi evden dışarı çıktığında bu kilit yine işe yaramaz ama evdeyken güven sağlar tabii.

Balkon kapısına içerden takabilir bunu. Dış kapıyada takmasında fayda var tabi.

Herhalde, cocuk, ayri eve cikmak istiyorsa, kiracilari kacirtip, evin de adini cikartip, bir daha tutulmasini zorlastirmak için yapiyor bunlari. Bence, karakola gidip anlatin durumu. Bir polis calsin kapilarini, ust katta bunlar olmus, Sizin bildiginiz, duydugunuz bir sey var mi? diye ozellikle oglana sorsun. Durumu takip edeceklerini de duyunca belki biraz korkar?

İp güvenlik amaçlı değil sadece eve gerçekten giriliyormu giriliyorsa balkondan mı yoksa dış kapıdan mı giriliyor onu anlamak için,akıl edemedik kilit değiştirmeyi... bu saatten sonra değiştirsemde bu korku ile oturamam bu evde...

Ben hiç bi evde kilit değiştirmeden oturamam
Ev sahibi, emlakçı vs. hepsinden geçiyo bu anahtar
Bi daha ki evinizde sende ilk kilidini değiş öyle otur
Burdan da taşın bence bir an önce

Balkon da tehlikeliki
Bahsi geçen kişi olmasa bile
Çatıdan ya da yan komşunun balkonlarından hırsız atlayabilir, kilitsiz balkon mu olur
Nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama İstanbul'da yaşanmaz bu kadar önlemsiz

Ben en fazka dış kapının kilidini değiştirebilirim. Balkona karışamam çünkü sorduk tüm kapının değişmesi gerek o kadar maddi gücüm yok ev sahibide değiştrmem diyor. Kiradanda düşemem diyor.

Pimapenlere içeriden takılan bir kilit var, eğer pimapen ise bence 10-15 Liraya alın takın anahtarada kapıyıdı değiştirmenize gerek kalmaz.

Biz deneme amaçlı koyduk. Yani olaydan sonra. Eve geldik kapıyı o halde görünce ertesi gün kamera koyalım dedik açısını ayarladık ışığı söndürdük hem içeriden hem dışarıdan kapıyı açtık sonra görüntüleri izledik çok uzaklarda bir sokak lambası var kapı kapalıyken o görünmüyor kapı açılınca o görünüyor o şekilde anıyoruz kapının açıldığını ama kimin açtığı belli olmuyor

Hmmm anladim kendinizi cektiniz yani evde yokken daha kayit almadiniz.. Kapiya bi arkadasinda fotoyla sundugu kilitten bugun hemen takin ve daha önce dedigim gibi heleki yanlizken o evde durmayin...

Biz deneme amaçlı koyduk. Yani olaydan sonra. Eve geldik kapıyı o halde görünce ertesi gün kamera koyalım dedik açısını ayarladık ışığı söndürdük hem içeriden hem dışarıdan kapıyı açtık sonra görüntüleri izledik çok uzaklarda bir sokak lambası var kapı kapalıyken o görünmüyor kapı açılınca o görünüyor o şekilde anıyoruz kapının açıldığını ama kimin açtığı belli olmuyor

adamın yüzünü gormediginiz sürece ışık mışık hikaye.
ya paraya kıyıp 1ay huzurlu kalmak icin 50 tl kamera, kilit degisimleri vs her seyi yapacaksınız ya da öbür evin boşalmasını beklemeyeceksiniz.

ev sahibi ne kadar anlamsız yere kilit degistirmiyorsa siz de aynı seyde ısrarcısınız.
bir sonraki evde de kullanacagınız bir kilidi eviniz icin gerekli bir esya gibi dusunun.

Kamerayla falan çekersen yada konu bi şekilde aydınlığa kavuşursa bizi bilgilendir. Çok merak ettim yaa:):)

Ben bu olayı yaşıyorum bide beni düşün :) yeni gelinsin uzaktan gelmişsin ve yaşadığın olaylara bak.... Başkası anlatsa inanmazdım herhalde....

yaaa gözunu seveyım kilit al allah askına 20 mlyon bıle degıldır...nasıl duruyosun ya cesaretıne madalya takıcaz valllaa:50::53:

Herhalde, cocuk, ayri eve cikmak istiyorsa, kiracilari kacirtip, evin de adini cikartip, bir daha tutulmasini zorlastirmak için yapiyor bunlari. Bence, karakola gidip anlatin durumu. Bir polis calsin kapilarini, ust katta bunlar olmus, Sizin bildiginiz, duydugunuz bir sey var mi? diye ozellikle oglana sorsun. Durumu takip edeceklerini de duyunca belki biraz korkar?

Zaten evi ayrı neden böyle birşey yapmak istesin ki???? Polis kuzenim var aradım durumu anlattım sadece gelir bir kere sorarlar daha sonra üzerine düşmezler çünkü ortada kanıt yok diyor.

Ben hiç bi evde kilit değiştirmeden oturamam
Ev sahibi, emlakçı vs. hepsinden geçiyo bu anahtar
Bi daha ki evinizde sende ilk kilidini değiş öyle otur
Burdan da taşın bence bir an önce

Balkon da tehlikeliki
Bahsi geçen kişi olmasa bile
Çatıdan ya da yan komşunun balkonlarından hırsız atlayabilir, kilitsiz balkon mu olur
Nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama İstanbul'da yaşanmaz bu kadar önlemsiz

Balıkesir'de küçük bir beldede yaşıyorum. Bugün bu evin kilitlerini değiştircem kesinlikle. Bu yaşadıklarımda ders olsun bir daha hiç bir eve kilidi değiştirmeden girmem :/

Pimapenlere içeriden takılan bir kilit var, eğer pimapen ise bence 10-15 Liraya alın takın anahtarada kapıyıdı değiştirmenize gerek kalmaz.

Öyle yapıcam zaten mecburen....

Hmmm anladim kendinizi cektiniz yani evde yokken daha kayit almadiniz.. Kapiya bi arkadasinda fotoyla sundugu kilitten bugun hemen takin ve daha önce dedigim gibi heleki yanlizken o evde durmayin...

Evet evde yokken kayıt almadık. Birazdan kayınbabamla gidip kilit alıcaz hemen taktırcam. Yalnız zaten durmuyorum bütün gün kaynanamda duruyorum :/

Yeni evliyim ya acaba birileri altınlarımı arıyor diye düşünüyorum bazen. Ama ev hiç dağılmıyor sadece balkon kapısı açık. Taşınıcam ama 1 ay sonra bir evin boşalmasını bekliyorum. Bu olaydan sonra öyle her eve giremem :/

Balkon kapısının kilidi bozuktur bizim evinde öyle kilitlemeden kapatınca geri açılıyor ...çünkü hırsız olsa evi dağıtır ...birde hırsız bir eve on kez girecek değil ya siz balkon kapısına bir kilit uydurun ondan sonra açılmaz ...

Balkon kapısının kilidi bozuktur bizim evinde öyle kilitlemeden kapatınca geri açılıyor ...çünkü hırsız olsa evi dağıtır ...birde hırsız bir eve on kez girecek değil ya siz balkon kapısına bir kilit uydurun ondan sonra açılmaz ...

Herşey tamamda ya ipin gevşetilmesi????

Herşey tamamda ya ipin gevşetilmesi????

canım iple balkon kapısını birbirine bağlamış rüzgar gelince kapı rüzgarın hızıyla açılmıştır ipte gevşemiştir...hırsız olsa birşeyler çalardı evi dağıtırdı ...birde aynı eve niye o kadar girsin ki...bu olay biraz karışık en iyisi camera koysun bir yerlere ama benim dediğim gibi bizim kapıda öyle kilidi bozuk kilitlenmeyince açılıyor kendiliğinden en iyisi bir kilit uydursun o kapıya sonrada camera koysun olan biten neyse anlaşılır...

Balkon kapınız nasıl bilmiyorum ama madem kapı kilini ev sahibi değiştirmiyor o zaman sizde balkon kapısının kendi kilidi haricinde bir kilit yaptırın. Yani sadece evin içinden kapatılabilen bir kilit olsun. Eski kapılarda olur ya sürgülü bir kilit. En azından açılmamasını sağlarsınız sen taşınana kadarda daha rahat edersin açıldı mı açılmadı mı diye düşünmezsin. Çok uygundur eminim bu kilit. Nalburda bulabilirsin. :34:

Konunuzu okuyunca aklıma bu geldi umarım yardımcı olur size :34:

Yorumları okumadım belki arkadaşlar yazmıştır bilmiyorum ama benim tavsiyem madem kapının kilidini değiştiremiyorsunuz o zaman kapıya çocuk kilidi taktırın mümkün değil açamaz onu bizim bütün camlarda var çocuk kilidi ve özellikle akşamları yatmadan mutlaka kontrol ederim hepsini.

Tüm yorumları okudum bence rüzgarla falan açılıyor olabilir
Benim evimin de balkon kapılarının anahtarı var ama kilitlenmyor ya da en azından benim gücüm yetmiyor çeviriyorum çok sert elim acıyor ben de 3. katta oturuyorum yani zemin katı da sayarsak... Kilidimi girerken değiştirmedim hatta bir tane anahtarı da ev sahibime verdim birşey olursa acil bir durumda girebilsinler diye ama Allah var balkona demir takılacağında bile beni aradılar akşam üstü eve gittiğimde ben açtım buyur ettim öyle ustalar girdi. Tabii kişilik meselesi mesela sabah çıkarken apartmanın kapısını kilitleyip çıktım ev sahibim şehir dışında çünkü...
Ama sizinkiler bir garip yani hem evindeki eksikleri söylemiyor hem de yaptırmak istemiyor :44:

Back
X