- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
keske en bastan bu sekılde acıklayıcı yazsaydınız
laf sonuna kadar bır delıye anlatılır derler ama bız sızı henuz tanımıyoruz ve dusunce sıstemınızı tam olarak bılemeyız sengözlerimebaksanab
bu konuda haklısınız tabıkı
yalnız yaptıgınız acıklama ve baslık tamamen bırbırınden farklı
bu sekilde anlatilirsa tamam...
yanliz bu mesajdan once bi yorum okudum, orada, rahatsiz olanlar, gelmesinler, gelipte benide rahatsiz etmeye haklari yok diye yazmissin.
Su var ki benim çok sevdigim bir arkadasim var, kedisi besliyor evinde...benim için sorun degil, yanliz esim çok tiskiniyor ve korkusu var. her gittigimizde saklamak mecburiyetinde kaliyorlardi. ben sahsen rahatsiz olacaklarini dusunmustum ama bu konuda birsey duymadim. peki, hoslanmiyorsak da gitmeyiz bir daha, rahatsiz etmeyiz, onlar gelsin.
oyle dusunuyordum senin yorumlarini okuyunca da kesin karar verdim.
gitmicem o eve bi daha. onlar bana gelsin
valla her hayvani severim ister kei ister köpek olsun.bir ara kedi alcaktim eve sonra fkrimi degistirdim her yere tüy döküyorlar.evde koku olur.insan yedigi yemegi bile yiyemez sanki kedi kili yutmus gibi olurum.bir köpegi düsünemiyorum bile evde salyalari akiyor tüyler desen gec mutfaga kadar giriyor köpek ne bileyim nasil bir facia olur heryalde.köpegin yeri bahcedir benim icin.besleyende besler saygim var.
arkadas zaten sana gelen bir insan senin köpek besledigini biliyordur mutlaka bunu bilerek geliyor öyle oluncada niye sakliyasin ki köpegi saklasan kokusu var onu da saklayamazsinki.
en kısa böyle ifade edebilirim diye düşündüğüm için yanlış başlık koymuş olabilirim:sm_confused:
benimde bir kedim var. vallahi korkan ve tiksinen evime gelmesin. canımı onlar rahat etsin diye başka odayada kilitleyemem. onunda duyguları var. ben onun duygularını incitemem.
neden karşısısn? korkanlar olabilir ya da hoşlanmayanlar. sen karşısın diye korka korka oturamazlar. bence biraz anlayışlı olmalısın. sokağa at deseler buna bende karşı olurum. kısa bir süre başka bir odaya almanın bir sakıncası yok.
Bir hayvandan korkanı, yanaşamayanı anlarımda.
Neden tiksinir gibi davranılar yok bir evde hayvan değil insan yaşar.
Bu mudur? Can duygusu bir can sevgisi bu mudur?
Ozaman bende bardağım boş kısmından sesleneyim böyle düşünenlere.
Bir insan ihtiyacı yokken sağlığı yerindeyken dilencilik yapar, dolandırıcılık yapar, bir teyzenin kıt kanaat geçindiği maaşını çantasından kapıverir oda yetmez evlere hırsızlar dadanır.
O zaman insanların ev değil bu dünya da bile yeri yok.
Şimdi diyeceksiniz ki olur mu ne yaptın sen genelleme yapma.
Evet genelleme yapmıyorum ama bu dilden anlayacaklara ancak böyle bir cevap yazılabilir.
Ben/Biz hayvandan korkana sevgi ve saygı ile yaklaşırken eğer ufacık bit yürekten tiksiniyorsanız susunda insan sanalım karşımızda ki.
Evet evimde 2 kedi(Biri hamile olacak 4 çocuğum)Bir kuşum ve kaplumbağalarım var şimdi sevmeyen gelirsede evime asla odaya kapatmam çünkü kapalı kapı oldumu dayanamıyorlar ağlıyorlar.
Allahtan yabancılardan haz etmez onların olduğu odaya dahi gelmezler belkide onları sevmeyen insanları hissettikleri için gelmiyorlar kim bilir.
Şimdi başka biride bir sürü çocuğu olan eve gitmem dese nasıl karşılarsınız.
Ay çocuk varsa ben gelmem odaya kapat şunu!!!! dese biri. Çünkü kimisi temizlik yönünden mutfak yönünden haz etmezmiş. Yalnız şu var titizlik insanda olan insana özgü bişey evde hayvan olması ile alakası yok. Ben çok gözümle gördüm bebesinin altını temizleyip ellerini yıkamadan önüme yemek koyan yada emziripte çocuğa peşi sıra mama yedirim ellerini yıkamadan çay servis eden.
Belki bu örnek saçma oldu ama anlatmak istediğim şu evdeki ve dışardaki sahip olduğum ve olamadığım tüm evciller benim çocuğum.
Bir anne çocuğu için ne yaparsa, çocuklarıma laf diyecek olana da ben aynını yaparım hele ki bir yavrumu daha yeni ellerimin arasında kaybetmişken.
Birbirimize saygı en azından insanlık yapalım biraz SAYGI lütfen saygı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?