- 1 Temmuz 2009
- 6.051
- 6.672
- 773
Uzucu olmus gercekten... Aslinda neden boyle oldugunu en iyi sizi taniyanlar bilir. Acaba yakin arkadaslariniza mi sorsaniz? Uslup sorununuz olabilir, ani cikislar yapiyor olabilirsiniz, patavatsiz olabilirsiniz, borc istemislerdir vermemissinizdir, vs. Ornekler cogaltilabilir. Esinize bir sorun bence... Ama kirilmakta cok haklisiniz. Ve sebebini aramaniz da cok guzel bisey. Bu arada sebep illa siz olmak zorunda da degilsiniz. Sadece bulundugunuz ortamla da alakali olabilir.Yan masamda oturan arkadaşım hiç bir sorun yaşamadım halde Doğum günü için bana mesai bitimine 5 dakika kala haber verdi gelirim dedim. Ama gitmedim en son bana söyledi...ama aramadı bile neden gelmedin nerde kaldın diye..halbuki defalarca kez evine bırakmışımdır iş çıkışı..sabah severler diye kahve alıp götürmüşümdür..bu çirkin değil mi?aynı kişi çocuğunun Doğum gününde çağırmadı..bilinçli bir tavır var ortada bilerek yapılıyor cidden
Bu konu da sana ne kadar dert oldu yaa en çok senin yorumlarını okudumBiraz düşündüm de arabamı satsam yaklaşık 1 yıl beni geçindirir sanıyorum. Kalan ömrüm yaklaşık 35 yıl olsa benim arabanın 35 katı fiyatta bir araba var mı piyasada acaba, bir araştırma yapayım...
Aa onlar kullanmadıysa senin de kullanmaman lazım , rahatsız olurlar çünkü. Gerçekten böyle insanlarda mesafeli olman bence çok daha kararın da olmuş.Doğum yaptım süt izinlerimi hakkıyla kullandım hatta o dönemki müdürümüz anlayış gösterdi çünkü ben kendimi doğru ifade ettim benden önceki arkadaşlar hiç kullanamamışlar doğru düZgün.bu insanlara dert oldu.hakkını aramayı bilmeli insan
Onu ben de yaşadım N nscckts Insanlarla normal nazikce konuşursun,seni ezmeye calısır,sanki babamın malı benim malımmış gibi gizli kibir ararlar.ya calısan kısının ıster ros ros arabası olur ıster askerı jiple gelır ıster at arabası olur
oraya calısmaya gelmıs ıs yerınde herkes kendı ısını yapıyor mesaı bıtımınde de herkes evıne donuyor
hıc arabası olmasa bıle orda kımse kımseyle esıt durumda degıl kı zaten
senın burda ne ısın var ya mınvalınde konusulan sat arabanı bır omur rahat edersın konusmalar kıskanclıktan ve baskıdan baska bırsey degıl ne munasebet kımse kımseye bu cumleyı kuramamalı
benzerı basıma geldı gercekten cok can sıkıcı durum senın babanın fabrıkası var burda ne ısın var otur evınde para ye ne o baban senı yanında ıstemıyor mu o kadar fabrıkanız var neden orda calısmıyorsun dıyen gerızekalıların laflarına maruz kaldım
kendı ısımı kurdugumda bıle e tabı babası var arkasında dendı kı kurusu gecmedı ofısı kurduktan sonra babamın haberı olmustu bu sozler tum emegımı hıc eden asagılayan ezen ve buram buram kıskanclık kokan sozlerdı
babamlarla yasarken oturdugumuz semt ıcın bıle aayy orda hep gorgusuzler oturuyor dıye laf carparlardı yan masadan bana ozellıkle duyacagım sekılde konusurlardı
yasayan bılır konusu aslında bu
aslında herkes ısıne baksa kımse kımsenın ne marka gıydıgıne bakmasa suzum suzum suzmese sorun kalmayacak
konu sahıbının araba anahtarını halay bası mendıl sallar gıbı ozellıkle gosterdıgını ınsanlar gorsun dıye ozellıkle goze soktugunu dusunmuyorum oyle olsa bu duydugu sozler onu mutlu ederdı konusuluyorum reklamın ıyısı kotusu olmaz derdı
bence abarttıgı tek konu benı nıye cagırmıyorlar konusu boyle ınsanlar zaten cagırmasın bu zıhnıyetde fıtne fucur tum hayat ıdeolıjısı dedıkodu olan kısılerle cay ıcmeyıversın zaten
ne mutlu guzel sartlarda yasıyor allah herkese versın ama kabul edın arkadaslar olmadıgı ıcın kıskanıp olanın burnundan getırenler yok mu hıc mı yasamadınız bunu
Hiç sanmıyorum takıp yorum yapacağınıBu konu da sana ne kadar dert oldu yaa en çok senin yorumlarını okudumbiraz daha tiye al bakalım sana denk cevaplar verecek mi biraz daha çaba gerek sanki
aynen oyle gercekten resmen cok dıkkatlı bır sekılde hayat takıp edıyor bu tıplerOnu ben de yaşadım N nscckts Insanlarla normal nazikce konuşursun,seni ezmeye calısır,sanki babamın malı benim malımmış gibi gizli kibir ararlar.
Birisi ne alakaysa sandalyede kaykıla kaykıla eee babanın daha da neleri vardır kimbilir,işyeri zaten para basıyor diyordu agzını yaya yaya ki esnaflıgı bilirsin işte,bazen çoktur bazen yoktur.
Benden iyi takip ediyorlardı benim babamın işini.
Fakat konu sahibi arabam konusuluyordu kaza yaptım,evimde mutluyum cagırmıyorlar vs.
Ne yapsın insanlar,bu korona zamanı çinlilerin yaptıgı gibi yerlerde mi surusunler bizle gez diye:))
Valla bende o kısmı anlamadım bende kamuda calisiyorum 2 yil ucretsiz izin aldim.Ücretsiz izne ayrıldım diye herkes düşman oldu?
nE?
Fakat cagrıldıgı zaman icabet etmemiş, gelirim dediği halde.Arkadası cocugunun dogum gunune cagırmamış bır dahakınde.aynen oyle gercekten resmen cok dıkkatlı bır sekılde hayat takıp edıyor bu tıpler
hatta konu sahıbıne demısler ya evını nerden gorduler dıye
kadının kocası mımar ya kesın guzel evde oturuyordur demıslerdır dalga gecmıslerdır kadın kocasına ıstedıgını yaptırıyordur mımar koca almıs kolay mı dıye oyle dedıkodular... hatta semtını de bılıyorlarsa hah tamam ıste tam o ortama o ınsanların agzına layık bır konu dondurur durur kendılerını doldurur durur resmen ruhlarını zehırlerler
konu sahıbının 3 kere o araba yuzunden olumden dondu dedıgınde benım ılk anladıgım oyle super guclerı olan matah bır araba degıl halbukı cok abarttılar arabayı 3 kere olum atlatmısım o arabayla ben dedı dıye anladım
ılerleyen yorumlara denk geldıgımde nazara baglanmıs sanırım tek tek yorumları okumadım nazara baglanması komık olur arabaya gelene kadar nazardan konu sahıbı kendısı orta yerınden catlardı eger o olsaydı
sankı orda ugursuzluk , gergınlık ve sankı hayrını mı goruyorum kı arabamın der gıbı anladım konu sahıbı benı aydınlatırsa sevınırım :)
durduk yere bu sekılde dedıkodu fıtnelık yuzunden kısılerın yuz cevırmesı kendısını dıslanmıs hıssetmesınden oturu yasıyor sorunu ben olsam hıc umursamazdım
Sağlıkçıyım, devlette çalışıyorum, doğum sonrası ücretsiz izne ayrıldı diye birisine tavır alındığını ilk kez duyuyorumDoğum sonrası ücretsiz izne ayrıldım diye bana karşı toplunbir tavır var..yemeğe giderler çağırmazlar dışarda buluşurlar 30 kişiden tek benim haberim olmaz.
bende sunu dusundum mesela son dakıka sırf cagırmıs olmak ıcın cagıran kısılere en bastan gelırım dememek gerektı gelırım deyıp gıtmemek hos olmamıs kı zaten o gergınlıgı hıssettıgımız kısılerle gorusmemek en mantıklısı olurdu ama ınsan o anda bunları dusunemeyebılıyor sonradan kafasına dank edebılıyor :)Fakat cagrıldıgı zaman icabet etmemiş, gelirim dediği halde.Arkadası cocugunun dogum gunune cagırmamış bır dahakınde.
İnsanlar da hoşlanmıyor boyle tiplerden.Annemlerin bir tanıdıgı vardı,hiç bir davete caya katılmadıgı halde hep cagırsınlar isterdi,beni sormadılar mı derdi,bu defa çagırırlardı gelir artık diye,gelmezdi,onca hazırlıgı çöp ederdi.
Çocukken çok arkadasım oldu zengin cocuklarından,annelerini de tanıdım,gercekten görgülü insanlar varlıklarıyla sivrilmiyor,hiç birinin maddi hikayesini kendilerinden dinlemedim,annelerimizle bir araya geldiklerinde komsu Seniha teyzeden farkları yoktu.
İnsanlar kendinde olmayanı kötüler bazen evet,eşine hiç söz geçiremeyen arkadasım,"kaynımı parmagında oynatıyor"diyerek eltisini kötülüyordu,fakat istisna bunlar,herkes kendi derdinde genelde...
Biraz düşündüm de arabamı satsam yaklaşık 1 yıl beni geçindirir sanıyorum. Kalan ömrüm yaklaşık 35 yıl olsa benim arabanın 35 katı fiyatta bir araba var mı piyasada acaba, bir araştırma yapayım...
Önce gelirim dedim daha sonra herkesin haberi olduğunu en son dilinin ucuyla bana söylediği anlayınca yolda düşündüm ve gitmekten vazgeçtim.gönüldüz çağırdığı hissetim ve gitmedim.bence kim olsada gitmezdibende sunu dusundum mesela son dakıka sırf cagırmıs olmak ıcın cagıran kısılere en bastan gelırım dememek gerektı gelırım deyıp gıtmemek hos olmamıs kı zaten o gergınlıgı hıssettıgımız kısılerle gorusmemek en mantıklısı olurdu ama ınsan o anda bunları dusunemeyebılıyor sonradan kafasına dank edebılıyor :)
bellıkı karsılıklı olumsuz duygu yogunlukları var bırbırlerıne ama bunu ılk baslatan ortamdakı gereksız tıplerın futursuz konusmaları oldugundan onu baz alıyorum o bazı cumleler cok yakısıksız cunku konu sahıbıne karsı ne olursa olsun eger konu sahıbı gecımsız bırıyse ılgı alakayı kessınler olgun ınsanlar gıbı efendıce calıssınlar laf sokmalar akıl vermeler cok hadsızce geldı bana
Bir milyonla maksimum 10 hadi faizi yatırımı bilmem nesiyle 15 sene geçinilir bence. Hazıra dağ mı dayanır?X5 olsa bir milyon filan şuan. Geçindirir bence
Ben de kamuda çalışıyorum sizi okuyunca bizim işyerindeki bir arkadaş geldi aklıma istemsiz...7 yıl oldu, geldiği ilk günden beri insanlar bucak bucak kaçıyorlar, hatta ilk iki yıl ben acıdığım için etkinliklere onu da davet ettim, güleryüzümu eksik etmedim ama nasıl desem...o kadar itici bencil ve görgüsüz ki gerçekten soğutuyor insanları, anlatmak mümkün değil...3. yıl zaten beni de çok kırdığı için uzaklaştım, gördüğüm yerde kaçıyorum, onunla aynı ekipte ortak iş yapmamak için kırk takla atıyorum....üstelik başta alttan aldığım ,nazik davrandığım ama sonradan uzaklaştığım için bana herkesten daha düşman oldu...offff bak aklima geldikçe darlanıyorum o derece
Bir milyonla maksimum 10 hadi faizi yatırımı bilmem nesiyle 15 sene geçinilir bence. Hazıra dağ mı dayanır?
Valla beni tarif etmişsin.Herkese merhaba..
Evliyim 1 kızım var evimizde şükür mutluyuz.kamu kurumunda çalışan biriyim 5 te işten çıkınca koşa koşa eve gelip yemeğimi yapayım ev işlerini hallederim çok şükür bir sıkıntı yok..eşimle arkadaş gibiyiz..annem karşı apartmanımda oturuyor hergün görüşürüz yani sürekli olarak bir arkadaşa da yada komşuya ayıracak vaktim yok..yada ihtiyaç duymuyorum..uzun zamandır bu böyle..hiç bir komşumla görüşmüyorum..bazı yanlış davranışları oldu hemen mesafe koydum..eski arkadaşlarımla hayat yoğunluğu nedeniyle görüşemedikçe araya zaman girdi.. soğuduk..
İş yerim tam bir hayakırılığı..mesaiye kalmıyorum yada Doğum sonrası ücretsiz izne ayrıldım diye bana karşı toplunbir tavır var..yemeğe giderler çağırmazlar dışarda buluşurlar 30 kişiden tek benim haberim olmaz..bindiğim araba yüzünden 3 kez ölümden döndüm 15 yıllık şöförüm ..arabayı sat istifa et diyorlar..o para sana ömür boyu yeter diyorlar..eşim mimar güzel bir evde oturuyorum allah herkese versin.evimin lafı hep dillerinde. Kendimi ezdirmiyorum müdür bile olsa lafımı esirgemem dobrayım bu herkesi rahatsız ediyor..ama yapım böyle artık hayatıma yeni insan katlamıyorum. Sadece ailem..
Şimdi sizden beni olumlu yönlendirecek yorumlar bekliyorum..herkese teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?