evime gelen yatılı misafirden sonra..

merhaba bayanlar.. geçenlerde biz ailecek il dışına gittik bir işimiz gereği. o ara eşimin iş arkadaşlarından birinin karısı gelmiş bulunduğumuz ile ve kalacak yere ihtiyaçları olduğunu söylemiş eşime biz il dışındayken. farklı illerde çalışıyorlar işleri gereği. eşim evimizin anahtarını birine bırakır genelde ne olur ne olmaz diye. iyilik yapayım demiş, ev müsait diye..söylemiş, almışlar, evde bir gün kaldılar. biz bir gün sonra döndük ve onlar da bizden önce çıkmıştı.bir kaç gün sonra altın takılarımdan bir kaçının olmadığını farkettim. yerleri sabittir. asla değiştirmem..yine de kimsenin günahını almayım dedim.. aradım taradm, evde hiç bir yerde yok.. hala da gözümle görmediğim için kimseye kondurmak istemiyorum..toplayıp bozdurayım desem değeri 1.000 tl ancak tutar. ama bir tanesinin manevi değeri çok yüksekti benim için.. ben kadını tanımıyorum, eşim iş arkadaşına sormuş, adam çok üzülmüş böyle bir durum olduğu için..benim karım asla yapmaz.sorma gereği bile duymuyorum demiş. ne kadarsa ödeyeyim demiş. maddi durumumuz hepimizin gayet iyi. evet gerçekten ihtiyacı yoktur. bizim için olmasa da olur. ama siz lütfen dikkatli olun.. başka şekilde kaybolduysa bile misafir ettiğimiz insanlara böyle şeyler kondurmak bile kötü..yaşanmasın daha kötüleri..

Hemen polise gidin, arkadaşların dediği gibi anahtarı da değiştirin.

Falan tarihte falan yere giderken falancaya anahtarı emanet ettim ve falan kişiler de evimde kaldı ve bu esnada değerli eşyalarım kayboldu diye ihbarda bulunun. Çalınan şeyleri de detaylarıyla tarif edin.

Yani anahtarı emanet ettiğiniz kişi ve evinizde kalanlar şüpheliler.

Vakti zamanında lisedeyken arkadaşlarımı davet ettim evimize, annem babam o gün evi bize bıraktılar, biz kız kıza kaldık.

Bir arkadaşım annemle babamın odasında yattı, yer mi yoktu, o oray girince ben mi bir şey demedim bilmiyorım.

Biz salonda sabahlarken o uykum var diyip yattı. Ne akşam ne sabah yanınıza geldi. Sonra bir hafta içinde mezun olduk zaten liseden.

Ama annemin kimse girmez odama diye odasında bıraktığı, biriktirdiği euroları ve altınları hep gitmişti:(( hala daha annemden utanırım:(( ve arkadaşım dediğim kişi o günden sonra sırra kadem bastı:(

Epey de yüklü miktardı çünkü dolabın içinde anahtarlı kasa gibi bir şey vardı. O boşalmıştı:(

Hem anahtari alin girin kalin diyor hem de böyle böyle oldu siz mi aldiniz diye soruyor. Almissa bile gözünle görmediysen birsey yapamazsin. Konu sahibi suc onda bunda degil esinizde. Ya benim maddi durumum iyi olacak gidip elalemin evinde kalicam Allah mecbur etmesin. Ailem ve esimin ailesi disinda hicbir yerde kalmam.
Bencede neden başkasına minnet edip kalıyim başkasının evinde

ben yokken evimde biri kalıcak ne alaka ?
bunu göze alabiliyorsanız birşeylerinizin kaybolmasınıda almışsınız demektir.Karşı tarafta nasıl ev sahibi olmadan rahat edebilmiş ..

merhaba bayanlar.. geçenlerde biz ailecek il dışına gittik bir işimiz gereği. o ara eşimin iş arkadaşlarından birinin karısı gelmiş bulunduğumuz ile ve kalacak yere ihtiyaçları olduğunu söylemiş eşime biz il dışındayken. farklı illerde çalışıyorlar işleri gereği. eşim evimizin anahtarını birine bırakır genelde ne olur ne olmaz diye. iyilik yapayım demiş, ev müsait diye..söylemiş, almışlar, evde bir gün kaldılar. biz bir gün sonra döndük ve onlar da bizden önce çıkmıştı.bir kaç gün sonra altın takılarımdan bir kaçının olmadığını farkettim. yerleri sabittir. asla değiştirmem..yine de kimsenin günahını almayım dedim.. aradım taradm, evde hiç bir yerde yok.. hala da gözümle görmediğim için kimseye kondurmak istemiyorum..toplayıp bozdurayım desem değeri 1.000 tl ancak tutar. ama bir tanesinin manevi değeri çok yüksekti benim için.. ben kadını tanımıyorum, eşim iş arkadaşına sormuş, adam çok üzülmüş böyle bir durum olduğu için..benim karım asla yapmaz.sorma gereği bile duymuyorum demiş. ne kadarsa ödeyeyim demiş. maddi durumumuz hepimizin gayet iyi. evet gerçekten ihtiyacı yoktur. bizim için olmasa da olur. ama siz lütfen dikkatli olun.. başka şekilde kaybolduysa bile misafir ettiğimiz insanlara böyle şeyler kondurmak bile kötü..yaşanmasın daha kötüleri..
yahu eşimin iş arkadasının karııs geldı, evımızın anahtarını verdık , bız yokken evde kaldılar dıyorsunuz..
1-bu adamın evı yok mu? karısı sehır dısında olabılır ama kendı kaldıgı bır ev muhakkak vardır
2-diyelimki ev tutmamıs apart yada mısafırhane tarzı bır yerde kalıyor. evlı olduklarından bırlıkte rahatca kalabılırler
3-bu da mı olmadı maddı durumları ıyıymıs gıtsınler bır otelde konaklasınlar ne kadar tutacak kı?
4-ben olsam ben yokken akrabam harıc kımseye evımın anahtarını vermem, aılem gelır arada onlara verırım calısıyoruz dıye onlar bıle gıderken bırakır ben kalsın desemde nolur nolmaz derler almazlar...
5-ıyılıkten maraz dogarmıs, bu da sıze bır ogut olsun bır daha kımseye guvenmeyın...

Ya ev sahibi evde yokken gidip evde kalmak dahi bana hoş gelmiyor. Maddiyatı iyiyse 10 lira versin bir otelde yada misafirhanede kalsın. Ben bunun lafını bile edip evin anahtarını almam. Vallahi bazen il dışına gideriz akrabalarımız da olsa rahat edemeyiz diye kalmayız. Garip geldi bana. Ayrıca ben evde yokken eşimin ve benim saatler dahil hiç bir şey bırakmam evde. Çocuklu misafir gelirse yatak odamı kitlerim. Annem evdeyken misafirin oğlunun aldığını görüp cebinden cıkarttırmıştı.

bu ne saçma iştir ya allah aşkına elin adamıyla kadının sen yokken senin evinde ne işi var. otelleri neden icad ettiler acaba .kaldıki burda bir çok konu açıldı kaynanaya anneye bile verilmesi yanlış olurken sen tut elin insanına anahtar ver ..yav senin mahremin orası evi karıştırmayacağını ne biliyon ..kaldi daha fazlasını yapmışlar günahlarını almayalım ama balık baştan kokuyor zaten işin başı yanlış sonu doğru olmasını beklemeyin.

böyle birşey ne duydum ne gördüm. bu nasıl bir rahatlık. ben yokken evime bırak yabancıyı tanıdık bile girsin istemem.

bu ne saçma iştir ya allah aşkına elin adamıyla kadının sen yokken senin evinde ne işi var. otelleri neden icad ettiler acaba .kaldıki burda bir çok konu açıldı kaynanaya anneye bile verilmesi yanlış olurken sen tut elin insanına anahtar ver ..yav senin mahremin orası evi karıştırmayacağını ne biliyon ..kaldi daha fazlasını yapmışlar günahlarını almayalım ama balık baştan kokuyor zaten işin başı yanlış sonu doğru olmasını beklemeyin.
aahhh sormayın işte.. benim iyi niyetli kocamın iyi niyetli halleri yüzünden geldi başımıza. ders olsun inşallah.. bize de herkese de.. eşime izah ettim ama geç kalmıştım. öğrendiğimde çoktan evdelerdi. hiç tereddüt etmemişler sağolsunlar.

Baştan hata madem maddi durumları iyi bir otele gidip kalsalardı.Siz yokken evinize gelip kalmaları densizlik olmuş kaybınızada üzüldüm manevi değeri olduğu için inşallah umulmadık bir yerden çıkar.

Ben gidip de başkasının evinde öyle kalamam, ben olmadan da evimdekimse kalamaz. Bana çok garip geldi.
Madem durumu iyi otelde kalsın.

Insanin aklina binbirtürlü sey gelir. Saka gibi.
Esinizde iyi niyet göremiyorum..tanimadiginiz insanlari evinize aliyor. Sizden izin bile almiyor fikrinizi sormuyor.
Gözlerinizle o insanlari gördünüzmü hic? Taniyormusunuz?
Hickimse böyle birseyi kabul etmez bence. Durumlarida iyiymis..otelde kalabilirlermis. Esiniz yalan atiyor gibime geldi..

Yahu bir evde ev sahibi yokken ben kalmak bile istemem yakınım da olsa.Üstelik maddi durumu da iyiymiş.
En basiti bişeyi kaybolur, kendisi bi yere koymuştur hatırlamaz sonra zan altında kalmak var.Ne gerek var yahu böyle gerginliklere?Anlamıyorum yani..

Ev sahibi yokken de kalmak buyuk cesaret...
hersey olabilir...ustune kalir mazallah...

bir ev sahibi olarak da evde yokken birilerini misafir etmek daha buyuk cesaret....
evinde herseyi yapabilir...ruhun duymaz....basina bela bile alirsin

olayın neresine bakarsan bak saçmalıklarla dolu,karısına sormadan eve yatılı misafir kabul eden koca,paraları olduğu halde otel yerine ev sahibi evde olmayan bir evde kalan misafirler,evin anahtarını bir yere gidecekken kime bırakıyorusnuz bilmiyorum ama anne baba hariç başka biriyse oda çok tuhaf,sonra gözünüzle görmediğiniz hırsızlık gibi çok ciddi bir konuda insanları suçlamak .evde değerli eşya varsa evde yokken misafir ağırlanmaz,evde yokuz kusura bakmayın dmek bu kadar zor mu,

Back
X