Merhaba kizlar
Esimle yeni evli sayılırız esyalarimiz falan yeni.ev de kira.sorunum su ki evime en ufak birsey almaya kalksam esimin cevabi ne gerek var evde yok mu oluyor.Insan heves ediyor bi bardaktir tuzluktur ufak seyler.coktan beridir evime yeni bisey almadim esimin dirdirini cekmektense.onun yetişme tarzinda boyle bisey yok
Yani ufak bi yerde ytismis kitkanaat gecinmisler onu da anliyorum ama simdi durumumuz iyi. Degismezmi bu adam?
cnm belkide gerçekten gereksiz şeyler alıyorsun yani ne bileyim yazdıklarından sanki eve sürekli yeni bir şeyler girsin istiyormuşsun gibi hissettim:26:
Eşlerde genel birşey heralde bu.
Çünkü kendinleri kullanmıyorlar.
Benim eşimde der gereksiz bunlar niye aldın vs.
Sonuçda israf etmiyoruz ihtiyacımız var alıyoruz
Veya dediğin gibi hevesleniyoruz.
Eşlere çok demeden almak lazım
Hem herşeyi bilecek değiller yaa:))
Peki o parayı nereye harcıyor. Belki ev ya da araba almak gibi bir düşüncesi vardır ve ilerde bunun için kullanmak istiyordur bu parayı.
Erkekler zaten öyle yataktır yorgandır vs. anlamaz ilgilenmezler geneldE GEREKSİZ BULURLAR.
Amannn adamlara bakarsa bir bardak bile almak gereksizfir.bence genelinde huy bu..tabiki insan evine yeni seyler almak istiyor neden musriflik olsun ki? Yani bir omur ayni seyimi kullanmak gerekli? O zaman neden degisik kiyafet,ayakkabi vs.aliniyor? Musriflik diyen hanimlar hepinizin 1cift ayakkabisi mi var? Bende evime yeni seyler almayi severim bu evini benimsedigin anlamina gelir degisik bir masa ortusu, desenli bir pecete bile yedigin yemegi daha keyifli yapar... Konu sahibi madem calisiyorsun her alacgin seyde onay almak zorunda degilsin bence bir kasik,bir tuzluk soyleme bile nedirki yaninkoltuk takimi mi aliyorsun sanki? Esine de soyle bu kadar karismamasi gerektigini sonunda anlayacaktir..bu arada benim esimde ne gerek varcidir ama eninde sonunda dedigim oluyor.
Yokluk yaşayan ya da hayatının belli dönemi hep "idareli" olması gereken bireylerin hemen düzlüğe çıkınca para harcaması kolay olmaz.
Çünkü yokluğu yaşamış ve paranın tutumunu kavramıştır. Nasıl ve ne zorluklarda kazanıldığını.
İstediklerini listele acil ihtiyaçlarından gerekliyse bütçeyi zorlamayacak şekilde alabilirsin bence.Eşine de yavaş yavaş aşıla konuş. Bunun ihtiyaç olduğunu vurgula.
Cimrilik ile tutumluluk arasında derin fark var.
Hmm anlatamadimmi:))
odemelerimiz var ama cok fazla değil. Aylik kazancimizda iyi diyebilirim.iki maas giriyo sonucta evimize. Esime hersey fazla geliyo.mesela yemek takimi olur ya ceyizlik.ona gerek yoktu.12 kisilik tabak almak yeterliydi.2 takim nevresim yeterliydi.yatak odasi takimi yerine bi yatak ve dolap yeterliydi. O öyle yetistigi icindi bunlar
Merhaba kizlar
Esimle yeni evli sayılırız esyalarimiz falan yeni.ev de kira.sorunum su ki evime en ufak birsey almaya kalksam esimin cevabi ne gerek var evde yok mu oluyor.Insan heves ediyor bi bardaktir tuzluktur ufak seyler.coktan beridir evime yeni bisey almadim esimin dirdirini cekmektense.onun yetişme tarzinda boyle bisey yok
Yani ufak bi yerde ytismis kitkanaat gecinmisler onu da anliyorum ama simdi durumumuz iyi. Degismezmi bu adam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?