EViMi ÇEŞME OLARAK KULLANAN TEYZE

Taharet bidonu mu ne ki onlar.evinde su akmiyor mu acaba.öz teyzenmis ben de komsu teyze sandim yani biraz zor olacak söylemen. Faturalik bir durum yoksa dert etme derim.Hergün hergün de olmaz tabi.

Ayda alemde bir olsa tamam diyeceğim ama her hafta neden sizden su istiyor ki?
Parasında değilim ama ben annemden gidip istemem/isteyemem yani şu damacanaları bir doldurayım diye. Ayıp denen birşey var.
Musluk suyu içemiyorsa ki icilecek gibi değil,çağırır sucuyu alır suyunu.

Damacana başına para alın
hayrat değil burası teyze deyin sonuçta parayla o su bir verirsin iki verirsin ama başa cikilmazki böyle...
Apartmanda bir komsumda var arıtma 5 ltlik suyu 2 tlye doldurup satiyor

Vay canına yolunu bulmuş kadın :))))) Evde kocaya destek tuttum bunu ahjadjadlşaia :))

herkese merhaba...
yazacaklarım pek dert olmasa da artık canımı sıkmaya başladı. babam yaklaşık 7 ay önce su arıtması taktırdı. teyzem bizimle aynı apartmanda oturuyor ve taktırdığımız günden beri haftada en az 2 kez elinde 10 lt iki bazen 19 lt kocaman bidonlar getirip şunları doldurun deyip bırakıyor. ilk zamanlar pek bir şey demedik insanlık hali suyu bitmiştir falan diye ama resmen bizim evi çeşme olarak görüp devamlı getirmeye başladığı için sinirleniyorum. üstü kapalı şakayla bi kaç kez sende bizim evi çeşme sandın falan diye söylüyorum ama 7 aydır getiriyor. kırmadan söylemenin yolu var mı
beleşci geldi biraz arıtma bozuldu deyin

Faturayı söyleyin bence yada babam fatura çok geldi dedi kızdı az kullanın dedi desen. Annene sorar mı:KK64:

Ya arıtıcıların günlük 250 litre arıtma kapasitesi var bizim ev sahibimizde arıtma vardı allah razı olaun kendisi ısrarla doldurup veriyordu ki sadece bana değil binadaki bütün komşularımıza artı bi ton su 3 5 tl bişey ya o kadar göze batacak durum yok bence ha zaten filtreleri de yılda bir kez teyzenize versenizde vermesenizde değiştirmeniz gerekiyor şuan benim evimde de arıtma var isteyene doldururum ne olacak maddi olarak hiç bir kayıp değil ha uğraşmak istemiyorsanız teyze kendin doldur benim işim var diyebilirsiniz rahatsızlığınızı anlamlandıramadım ben şahsen

herkese merhaba...
yazacaklarım pek dert olmasa da artık canımı sıkmaya başladı. babam yaklaşık 7 ay önce su arıtması taktırdı. teyzem bizimle aynı apartmanda oturuyor ve taktırdığımız günden beri haftada en az 2 kez elinde 10 lt iki bazen 19 lt kocaman bidonlar getirip şunları doldurun deyip bırakıyor. ilk zamanlar pek bir şey demedik insanlık hali suyu bitmiştir falan diye ama resmen bizim evi çeşme olarak görüp devamlı getirmeye başladığı için sinirleniyorum. üstü kapalı şakayla bi kaç kez sende bizim evi çeşme sandın falan diye söylüyorum ama 7 aydır getiriyor. kırmadan söylemenin yolu var mı
safmsnız kıracaksnız kırmasssanız sömürülürsünüz.hayır diyeceksin. 7 aydır izin vermeniz büyüük saflık

Benim gözümde olay paradan daha çok enayi yerine konmak sanırım dert olurdu.

En baştan istemiyorum deyip arıtma taktırmayan kadın şimdi arıtma suyunun peşine düşmüş. Aklınca onlar taktırsın onlardan faydalanırız nasılsa diye düşündü demek ki.

Bu tamamen kurnazlık ve ben böyle düşünceye karşı çıkarım kimse kusura bakmasın.

"Teyzemdir canımdır 2 bidon suyun lafı olmaz" deniyor hak da veriyorum ama teyze tarafına geçip düşününce teyzeye hak veremiyorum. Ben de geleceğin teyze adayıyım ve yeğenimin/çocuğumun (Fark olmaz benim için) cebini -ister 5 liracık gitsin-, kendi cebimden fazla düşünürüm ve bu şekilde davranamam.

Teyzeniz baya gamsız, bencil biri anladığım kadarıyla.
Madem o çekinmiyor, siz de çekinmeyin faturayı söyleyin yani.

tabi ki teyzem benim ama onlara taktırırken sorduk bizim ihtiyacımız yok dediler. hafta en az 40 litre su doldurup veriyorum sizce bu çok mu normal.
aynen böyle söyleyin
teyzesi amcası yok bu işin
sizi kullanmaya giriyor bu artık, salak yerine konmak bence
para filan teklif etse neyse
bildiğiniz su bayisi yapmış sizi
"teyze biz size taktırırken sorduk ihtiyacımız yok dediniz ama ihtiyacınız olduğu belli, bence sizde taktırın neticede taşıma suyla değirmen dönmez" filan deyin bakalım ne diyecek
akraba da sonuçta insan kötü olmak istemez çünkü anlayacak bi kapasitede değil belli ki teyzeniz, düşüncesizlik etmiş.

• Beğen
Reactions: KV_
O değil de arıtıcınızın filitrelerini temizletmeyi unutmayın, çok yoğun kullanılıyorsa Pek arıtmıyordur. Gerisini bilmem.

ne demek dert olmaz ne saçma yorumlar bunlar sonuçta su faturası geliyor bu insan enayi değil.
bence direk söyleyin ya da cocuğuna birine desinler yada bozuldu diyin yani yalana sevk ediyorlar
yahu anlayamıyorum ne olacak deyip duruyor kimi insanlar. bende ne olacak diyerek zaten hiçbir zaman geri çevirmedim ama benim takıldığım asıl nokta bizim onlara taktırırken sorup biz istemiyoruz cevabını almamız ve ısrarla 7 ay boyunca gelip bidonlarla su istemeleri.

Bana dert olmazdı su alt tarafı isterse her gün getirsin doldurayım. Bunun için kalp kırmaya değer mi?
amacım kesinlikle kalp kırmak değil. ancak başta belirtmediğim için size de yazayım. biz taktırırken onlara sorduk onlar ihtiyaçları olmadığını belirttiler ihtiyacı yoktu madem neden ısrarla bidon bırakmaya devam ediyor benim kızdığım nokta bu.

Back
X