Evimi düzene sokamıyorum bana fikir verin iki çocukla düzenli olmak bu kadar mı zor 😔

Sadelikherseydir

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2017
2.424
13.597
208
30
Merhaba kk nin güzel kadınları size çok mağdur olduğum bı konuda danışmak istiyorum iki tane çocuğum var birisi 4 yaşında diğeri 2 aylık. Evimde bir sürü fazlalık var ama öyle böyle değil kıyafet oyuncak vs.. Bugün çoğunu ayırmaya başladım vercek birilerinide buldum bı yerden başladım yani ama ev o kadar karıştıki zaten bebeğin uyumuyo bana yapışık diğer oğlum sürekli döktükleri mı dağıtmakla uğraşıyor eşim yardım ediyor birlikte yapıyoruz ama yetişemiyoruz bana bı akıl verin nereden başlayın nasıl yapıyım. Evdeki fazlalıklardan kurtulunca yardımcı kadın gelicek temizliğe ama şimdi biraz düzene koymam için bana fikir verin rica ediyorum şimdiden teşekkürler. Karışık olduysa kusura bakmayın lütfen yorgun uykusuz ve stres doluyum

O kadar evham yapmışsınız ki buna değmez,çocukları bir gün annenize bırakıp dört elden yapın. Hemen biter. Oğlum yapışık bana demişsiniz ama bikaç saat için sorun olmaz diye umuyorum..

Bu işi doğumdan önce halletseydiniz daha rahat olurdu aslında.

İlk önce oyuncaklardan başlayın sonra kıyafet ve mutfak eşyası. Genelde fazlılıklar, ıvır zıvırlar bunlarda olur. Oda oda eleme de yapılabilir.

Bu kadar stres yapmayın hallolur bir şekilde, eşinizde yardım ediyormuş. Kolay gelsin.

O kadar evham yapmışsınız ki buna değmez,çocukları bir gün annenize bırakıp dört elden yapın. Hemen biter. Oğlum yapışık bana demişsiniz ama bikaç saat için sorun olmaz diye umuyorum..

Sürekli emmek istiyor 4 yaşındaki ogluma babannesi anneannesi bakarlar gelip yardımda ederler çoğunluk ama bu ara hiç öyle ayarlayamiyorum hepsinin kendine göre işi çıktı banada evdeki herşey düzensizlik fazlasıyla batmaya basladi. Doğru diyosun evham yaptım oda şundan kaynakli birden bağımsız başlasam akşama bitirip rahatlayacagim şeyler sürekli yarım kalıp durduğu için biraz stres oldun sanırım. Sağolun cevabınız için.

Çok sagolun. Doğumdan önce başlamıştık ama erken doğum yaptım plansız olduğu içinde ev içinde iyice karışıklık oldu. Ben dediginiz gibi oyuncaklardan başlayım orası baya baya vitti vızır dolu.

Yerinizde olsam çocukları doyurup, oyun oynamaktan, ilgilenmekten başka, dağınıklık vs hiçbirsey takmazdim kafama.
Tabi ki, fazlalıkları atin ama kendinizi de yıpratmayin.
Büyüdüklerinde hepsi geçecek

Bende istiyorum ki ev böyle ferah ferah olsun kafam rahat olsun sürekli iş güçle ugrasmayim vaktim çocuklarıma kalsın. Düşüncem hep bu yönde bı kere tam düzene girse temizlik zaten yapılıyor sağolun cevabınız için

İki çocukla ferahlık bana çok uzak.
Siz basarabilirseniz helal olsun derim
İnsan istiyor tabi, düzen tertip ama, bilmiyorum ya, ben çocuktan sonra baydim ev işlerinden

Oda oda ilerleyin ve bir odadaki işler atilacaklar verilecekler ayiklanmadan digerine gecmeyin. 2 cocukla hem de biri 2 aylikken bunlari dusunebilmeniz bile bana göre mucize ben bebegim 2 aylikken yüzümü zor yikayip dişimi zor fircaliyordum... 8.5 aylik oldu hâlâ ayni gerçi kolaylıklar diliyorum.

Bu çok guzelll bı fikir yaa gerçekten çok mantıklı yarın ilk işim bu olcak hemde kendisi seçmiş olur oynamadiklarini çok sağolun

Ya çok hossunuz doğru diyosunuz öyle bende iki çocukla evim fıstık gibi olsun tertemiz parlasın aman bişey dokulmesin demiyorum tabiki öyle titiz falanda değilim sadece diyorum ki evdeki enerjiyi etkileyen fazlalık kalksın ortadan evde yer açılsın rahatlayım

Valla evham falan degil insanin ewi dagildikca bide cocuklarla gelenler geliyo yani gervekten kaos ortami oluyo anlayabiliyorum... Birine birakip 2 gun icinde halledebilirsiniz birine birakmadan cocuklarla olmuyo insan bi kere kafayi toplayamiyo neyi atayim ne kalsinngibisinden

Canim en önce dolap içlerini düzenle.Bebegi emzir,uyutunca al öbür oğlunu.Koy yanına ver iki oyuncak.Kendi dolabını,çocukların dolabını hep sil ,düzenle.Vereceklerini ver.Soyle ferah ferah olsun.Cunku dolap içi düzenli olursa yıkanan camasirlarda düzgünce hemen yerini alırlar.Fazlaliktan ve dolaplatdan kurtulduktan sonra oda oda topla.Evini ferahlat.Kullanmiuacagin şeyler evinde olmasın.Düzen iyidir ya ben ev düzenli olunca için acilir,daha mutlu olurum.Unutma bebeklerini ihmal etme,hemen dolaplatdan başla ,sonra oda oda yap.Hadi bakalım alisacaksin merak etme

Hiç takmayın kafanıza bebeğiniz çooook küçük daha. Onun size ihtiyacı var. Sizinde firsat buldukça dinlenmeye. Bebek uyudugunda bırakın onla bunla ugrasmayı kendinizle ilgilenin. Ev işi hep yapılır. Üç çocuğum var. Yeni yeni düzenim oturuyo. Geriye dönüp bakınca napmışım ben diyorum. Bebek uyuyunca büyük çocugunuzu alın koynunuza uzatın ayagınızı TV bile izleseniz yeter. Fazlalıklar içinde hergün evden mesela 5 sey çıkardım böylece beni zorlamadı. Günler geçtikçe baya azalmaya başladı fazlalıklar. Allah kolaylıklar versin

Çok doğru diyosunuz ben en iyisi en azından büyüğü birakiyim ayarlayıp küçük durmaz sanmiyorum bide aklım kalır büyügu bıraksam en azından eşime derim o yapar yada o bebeği tutar ben yaparım arkamızdan dağılmadan bitiririz

Ewet canim bebisi en azindan esiniz tutar emzirmeden emzirmeye alirsiniz 2 gunde bu is bittimiydi inanin stresiniz azalir insan kensine gelir

Valla yorumunuzu okurken bile içim açıldı daha sakin daha rahat bı şekilde ilerlicem sayenizde ne biliyim böyle heryeri tertipli düzenli görünce insanın içi daha bı rahat oluyo çocuklarla daha pozitif rahat enerjik ilgileniyorum falan. Bide günlük işlerde daha çabuk düzene giriyo hemen oluveriyor dip köşe düzenli olunca inşallah başarabilirim şuan o stresimi attım daha pozitif bı şekilde yavaş yavaş yapmayı planlıyorum çok teşekküler

Ewet canim bebisi en azindan esiniz tutar emzirmeden emzirmeye alirsiniz 2 gunde bu is bittimiydi inanin stresiniz azalir insan kensine gelir

Aynen öyle canım ya nasıl rahatlarim nasıl insallah bitiririm içime siner . Evde eşya fazlalığı herkeste negatif enerjiye dönüşüyor bence bugün çok tartıştım eşimle sırf stres yaptığım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…