- 5 Ekim 2020
- 15.070
- 41.636
- 598
- 37
Evden çıkarılma gibi bir endişemiz yok. İçinde kiracı olduğunu bilerek alacaklar. En kötü mahkemeye verir onu da kazanamaz zaten. Kiramızı, aidatımızı düzenli ödüyoruz. Sorun ev satılana kadar taciz edilecek olmamız.
Yo yeni malik şahsi ihtiyacım için aldım derse ve şartlara uyarsa 6 ay sonra çıkmak durumundasınız. Dava açılırsa da dava masrafı ödersiniz davayı kaybederseniz
Göstermek zorunda değilsiniz fotoğraflarini göstersin çok ciddi müşteriyse bir gün verin ne öyle müze gibi 2 güne bir kafile mi agirlayacaksiniz. Daha 1 sene var böyle olmaz bu iş.
Aynen öyle. Kirasını ödediğim sürece kullanım hakkı benim. Evin fotoğraflarını çekmeleri için izin verdim. Dediğiniz gibi oradan baksınlar.Eylüle kadar oturma hakkınız var o zamana kadar her gelene ev mi gösterilir ne saçma.Fotoğraflar yeter bakmak isteyene.....
Göstermek zorundasınız hukuk sitelerinde de yazıyor makul ölçülerde gösterilmesi gerek maddede vardı.
Haftanın 1 yada 2 günü gösterebilirsiniz aranızda anlasıp biz şu günler müsaitiz oda o zaman getirir müşterileri.
Hiç bu açıdan bakmamıştım ve sonuna kadar da haklısınız. Kalabalık geleceklerini söyleseydi biz de alamayacağımızı söylerdik.Gün ve saat belirleyin ve 2 kişiden fazlasını kabul etmeyeceğinizi söyleyin.
Tamam göstermek zorundasınız ama 15 kişiye birden değil.
Emlakçı ile konuşup size uygun gün ve saatleri bildirin, o günler ve saatler dışında 2 kişiden fazla(hadi birde maksimum 2 cocukları olsun)kabul etmiyorum diyin. Esnetmeyin bu şartları da. Sizin eviniz sonuçta şu an orası, bedava oturmuyorsunuz. Sizin de karar verme yetkiniz vardır diye düşünüyorum.
Pazar günü sürü halinde insan getiremez. 15 kişi nedir? Evden birşeyiniz kaybolsa o hengamede ne olacak? Kim alacak bunun sorumluluğunu? 15 kişiyi kim nasıl takip edecek? Belki keşif yapmaya geliyor,amacı hırsızlık. Böyle anlatın birşey kaybolursa sizden bilirim,takibi imkansız bu kadar kişinin deyin.
Dört kişi ya da çekirdek aile dert değil. Kaldı ki hakları da ama sülalecek gelmek nedir. Muhtemelen emlakçı da gafil avlandı ve laf anlatamadı. Cünkü bu emlakçının işi, hukuksal dayanağını biliyor olması lazım. Yumuşak yüzümüze güvenmiştir.Onu da söylersiniz 2-4 kişiden fazla kabul etmiyorum diye. 2 kişi bizim memlekette sıkıntı olabilir. Genç bir çiftse mesela yanlarında işi bilen büyükler isterler. Ya da ergen çocukları olan bir aile o da görsün, karara katılsın ister vs.
Aynı durumu bizde yaşadık, yatırım amaçlı bi daire almak istedik, baktığımız evin içinde kiracı varmış, evi bize satan emlakçı içinde kiracı var ve oturmak istiyor önceliğimiz yatırım amaçlı bakan müşteriler ilk onlara gösteriyoruz demişti. Sizde rica edin eski ev sahibinizden sizi mağdur etmesin, insaflı bi emlakçıya da denk geldiyseniz eğer önceliği bu olur, evi göstermeye gelince karı koca çalışıyoruz şu gün şu saatler arası evdeyiz deyin. Yoksa her Allahın günü kapınıza müşteri getiremez göstermek zorunda değilsinizMerhaba hanımlar
Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.
Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.
Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.
Eşim dün aradı söyledi. Az gelmişler düğün konvoyu da çevirseydiniz dedi. Emlakçı kusura bakmayın falan dedi mahcup olduğunu da hissettik. Hadi bu durum bir seferlikti ama her müşteriyi alıp gelmeleri de doğru değil. Ciddi alıcı olur, her şeyde anlaşılsın, en son evi görmek kalır, buyursun gelsin ama acaba satarmıyım diye tuttuğunu getiriyor gibi.Bu konuda da emlakçınızı uyarın, orası içinde yaşam olan bir ev. İçlerinden biri evden bir şey de çalabilir, zarar da verebilir. En fazla 2 kişi gelsinler uyarın
Mesela ayda bir güne randevu verin. Gelip baksınlar o gün. Siz de çocukla evden çıkın hatta sadece eşiniz kalsın. Çok rahatsız edici bir durum ciddenMerhaba hanımlar
Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.
Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.
Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.
Yazdıklarınız doğru ama eksik. O da benim eksiğim, ben konuyu açarken yazmadım.Yo yeni malik şahsi ihtiyacım için aldım derse ve şartlara uyarsa 6 ay sonra çıkmak durumundasınız. Dava açılırsa da dava masrafı ödersiniz davayı kaybederseniz
Ev satılmasa da biz kontrat bitiminde belki çıkarız diye düşünüyorduk. O yüzden kimseye mani olmak istemeyiz. Biz sadece kalan zamanı kimseyle yüz göz olmadan geçirme derdindeyiz.Aynı durumu bizde yaşadık, yatırım amaçlı bi daire almak istedik, baktığımız evin içinde kiracı varmış, evi bize satan emlakçı içinde kiracı var ve oturmak istiyor önceliğimiz yatırım amaçlı bakan müşteriler ilk onlara gösteriyoruz demişti. Sizde rica edin eski ev sahibinizden sizi mağdur etmesin, insaflı bi emlakçıya da denk geldiyseniz eğer önceliği bu olur, evi göstermeye gelince karı koca çalışıyoruz şu gün şu saatler arası evdeyiz deyin. Yoksa her Allahın günü kapınıza müşteri getiremez göstermek zorunda değilsiniz
Biz haftada bir gün bir saat aralığı diye düşündük ama ayda bir de olur. Zaten ciddi alıcı da iki güne bir çıkmaz. Ev arıyorum diyen hadi kalk gidelim bakalım diyor gibi.Mesela ayda bir güne randevu verin. Gelip baksınlar o gün. Siz de çocukla evden çıkın hatta sadece eşiniz kalsın. Çok rahatsız edici bir durum cidden
alacak kisi ilk kez gormeye iki uc kisi gelir max. Eger niyeti ciddi ise birsonraki sefere kalabalik(evde oturacaklar veya danisacaklari alim icin) gelmeli. Emlakci ile anlasin anlasmali gun ve saatlerde ve max 3 kisi ile ilk gorusu sinirlandirin. Eger kisiler almaya niyetliyse 2.kez gelir. Ev bos degil sonucta onu emlakci yani sizin kontaginiza hatirlatin belli ki anlamiyorOlabilir. Akla en yatkın olan bu sanırım. Tek sorun sürekli araması da değil. İnsanların sülalecek gelip müze gezer gibi evi gezmesi. Genelleme yapmayı sevmem ama yaşadığım şehrin insanları da biraz garip. Hani ben alsam evi iki kişi giderim, düğün alayı gibi gelmişler.
Biz haftada bir gün bir saat aralığı diye düşündük ama ayda bir de olur. Zaten ciddi alıcı da iki güne bir çıkmaz. Ev arıyorum diyen hadi kalk gidelim bakalım diyor gibi.
Aynen , bunu biz de yaşamıştık hatta o kadar rahatsız ediciydiki hemen ev bulup taşındık. Acil olarak ev bulduğumuz için o ev de pek içime sinmemişti. Yine de kurtulduğunu sevinmiştim.Biz haftada bir gün bir saat aralığı diye düşündük ama ayda bir de olur. Zaten ciddi alıcı da iki güne bir çıkmaz. Ev arıyorum diyen hadi kalk gidelim bakalım diyor gibi.
Biz eski ev sahibiyle kontrat bitiminde çıkabiliriz belki diye konuşmuştuk zaten. Alan kişinin durumunun bizi bağlamadığını düşünüyorum. Şöyle kiEvi göstermek zorundasınız. Ama her dakika değil tabii ki. Haftanın belli günleri, belli saat aralıkları belirleyebilirsiniz. 15 kişi ev bakmaya giden hiç görmedim. Genç bir çifte alınıyorsa en fazla 5-6 kişi gelirler iki tarafında da aileleri olarak. Sizin de tekrar karşılaşacağınızı düşünmem. Bunun için kendiniz strese sokmayın. Evin satılmasıyla sizin kontratınızın da ilgisi yok. Ev satılır, sizin kontratınızın devam edip etmeyeceği alan kişinin durumuna göre belirlenir. Belki alan kişi yatırımlık alacak, hiç çıkma konusu açılmayacak.
Kalabalık getirmemesini söyledik. Tekrarlanırsa daha sert çıkacağız belli ki.alacak kisi ilk kez gormeye iki uc kisi gelir max. Eger niyeti ciddi ise birsonraki sefere kalabalik(evde oturacaklar veya danisacaklari alim icin) gelmeli. Emlakci ile anlasin anlasmali gun ve saatlerde ve max 3 kisi ile ilk gorusu sinirlandirin. Eger kisiler almaya niyetliyse 2.kez gelir. Ev bos degil sonucta onu emlakci yani sizin kontaginiza hatirlatin belli ki anlamiyor
Bana da başta yıldırma çabasıymış gibi gelmedi değil. Sonra dur Nazo kimsenin günahına girme deyip kendimi susturdumAynen , bunu biz de yaşamıştık hatta o kadar rahatsız ediciydiki hemen ev bulup taşındık. Acil olarak ev bulduğumuz için o ev de pek içime sinmemişti. Yine de kurtulduğunu sevinmiştim.
Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Kontratın dolmasına daha 9 ay var. Bu sürede önüne geleni alıcı mı, bakıcı mı demeden tutup tutup getirmeleri can sıkıcı olacak.Kiracılı ev olduğu için satış da uzun sürecek. Bu kadar süre bununla uğraşmak zorunda değilsiniz. Haftalık gün belirleyin süreç uzarsa iki haftada bire çıkarın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?