Evimi Göstermek Zorunda mıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nazoo1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kiracılı ev olduğu için satış da uzun sürecek. Bu kadar süre bununla uğraşmak zorunda değilsiniz. Haftalık gün belirleyin süreç uzarsa iki haftada bire çıkarın.

Yo yeni malik şahsi ihtiyacım için aldım derse ve şartlara uyarsa 6 ay sonra çıkmak durumundasınız. Dava açılırsa da dava masrafı ödersiniz davayı kaybederseniz

Davan sonuçlanana kadar 3 yıl geçiyor. Onun masrafını da ödeyiverir. Bir şey olmaz. Taşınmak daha maliyetli :)

Göstermek zorunda değilsiniz fotoğraflarini göstersin çok ciddi müşteriyse bir gün verin ne öyle müze gibi 2 güne bir kafile mi agirlayacaksiniz. Daha 1 sene var böyle olmaz bu iş.

Ev iyice yol geçen hanına döner artık

Eylüle kadar oturma hakkınız var o zamana kadar her gelene ev mi gösterilir ne saçma.Fotoğraflar yeter bakmak isteyene.....
Aynen öyle. Kirasını ödediğim sürece kullanım hakkı benim. Evin fotoğraflarını çekmeleri için izin verdim. Dediğiniz gibi oradan baksınlar.

Zorunluluk durumu biraz karışık. Borçlar Kanunu 319. maddede, makul çerçevelerde kiracının izin vermesi gerektiği yazıyor ama evi satan bunu sürekli talep edebilir ve 15 kişiyi evine doldurabilir demiyor.

Ayrıca bu yapılanlar TCK 116 konut dokunulmazlığı ve TCK 135 de özel hayatın gizliliğine göre hak ihlali. Yani uygulamada kanunlar birbiriyle çelişiyor.

Böyle olunca da iki durumda gösterme zorunluluğum var.
Birincisi kira sözleşmemde göstermek gerektiğine dair madde varsa. İkincisi ev sahibinin elinde mahkeme kararı varsa. Bunlar dışında bir zorunluluğum yok.

Hiç bu açıdan bakmamıştım ve sonuna kadar da haklısınız. Kalabalık geleceklerini söyleseydi biz de alamayacağımızı söylerdik.

Dört kişi ya da çekirdek aile dert değil. Kaldı ki hakları da ama sülalecek gelmek nedir. Muhtemelen emlakçı da gafil avlandı ve laf anlatamadı. Cünkü bu emlakçının işi, hukuksal dayanağını biliyor olması lazım. Yumuşak yüzümüze güvenmiştir.

Aynı durumu bizde yaşadık, yatırım amaçlı bi daire almak istedik, baktığımız evin içinde kiracı varmış, evi bize satan emlakçı içinde kiracı var ve oturmak istiyor önceliğimiz yatırım amaçlı bakan müşteriler ilk onlara gösteriyoruz demişti. Sizde rica edin eski ev sahibinizden sizi mağdur etmesin, insaflı bi emlakçıya da denk geldiyseniz eğer önceliği bu olur, evi göstermeye gelince karı koca çalışıyoruz şu gün şu saatler arası evdeyiz deyin. Yoksa her Allahın günü kapınıza müşteri getiremez göstermek zorunda değilsiniz

Bu konuda da emlakçınızı uyarın, orası içinde yaşam olan bir ev. İçlerinden biri evden bir şey de çalabilir, zarar da verebilir. En fazla 2 kişi gelsinler uyarın
Eşim dün aradı söyledi. Az gelmişler düğün konvoyu da çevirseydiniz dedi. Emlakçı kusura bakmayın falan dedi mahcup olduğunu da hissettik. Hadi bu durum bir seferlikti ama her müşteriyi alıp gelmeleri de doğru değil. Ciddi alıcı olur, her şeyde anlaşılsın, en son evi görmek kalır, buyursun gelsin ama acaba satarmıyım diye tuttuğunu getiriyor gibi.

Mesela ayda bir güne randevu verin. Gelip baksınlar o gün. Siz de çocukla evden çıkın hatta sadece eşiniz kalsın. Çok rahatsız edici bir durum cidden

Yo yeni malik şahsi ihtiyacım için aldım derse ve şartlara uyarsa 6 ay sonra çıkmak durumundasınız. Dava açılırsa da dava masrafı ödersiniz davayı kaybederseniz
Yazdıklarınız doğru ama eksik. O da benim eksiğim, ben konuyu açarken yazmadım.

Bir önceki ev sahibimiz enflasyondan etkilenmesin diye kontratı yenilerken bir yıllık kirayı banka üzerinden, tarih aralığı da belirterek peşin ödedik.

Alan kişinin de evi alırken bunu biliyor olması ve kalan ayların kirasını da evin fiyatından düşmüş olması lazım. Çünkü eski ev sahibi satacağını söylediğinde, satarken kira devri belgesi istedik. O da fiyattan düşeceğini ama satış sözleşmesine yazacağını bildirdi.

Ben bir yıl oturacağıma güvenerek parasını ödemiş, bir yıllık oturma hakkını önden satın almışım. Evi alan da BUNU BİLEREK aldığına göre, mahkeme bunu da göz önünde bulundurmalı diye düşünüyorum.

Ve hala mahkemeye verirse sadece süreci uzatacağını ama kazanamayacağını söylüyorum.

Evi göstermek zorundasınız. Ama her dakika değil tabii ki. Haftanın belli günleri, belli saat aralıkları belirleyebilirsiniz. 15 kişi ev bakmaya giden hiç görmedim. Genç bir çifte alınıyorsa en fazla 5-6 kişi gelirler iki tarafında da aileleri olarak. Sizin de tekrar karşılaşacağınızı düşünmem. Bunun için kendiniz strese sokmayın. Evin satılmasıyla sizin kontratınızın da ilgisi yok. Ev satılır, sizin kontratınızın devam edip etmeyeceği alan kişinin durumuna göre belirlenir. Belki alan kişi yatırımlık alacak, hiç çıkma konusu açılmayacak.

Ev satılmasa da biz kontrat bitiminde belki çıkarız diye düşünüyorduk. O yüzden kimseye mani olmak istemeyiz. Biz sadece kalan zamanı kimseyle yüz göz olmadan geçirme derdindeyiz.

Dediğiniz gibi haftada bir gün, bir saat aralığı ile sınırlamak lazım.

Mesela ayda bir güne randevu verin. Gelip baksınlar o gün. Siz de çocukla evden çıkın hatta sadece eşiniz kalsın. Çok rahatsız edici bir durum cidden
Biz haftada bir gün bir saat aralığı diye düşündük ama ayda bir de olur. Zaten ciddi alıcı da iki güne bir çıkmaz. Ev arıyorum diyen hadi kalk gidelim bakalım diyor gibi.

alacak kisi ilk kez gormeye iki uc kisi gelir max. Eger niyeti ciddi ise birsonraki sefere kalabalik(evde oturacaklar veya danisacaklari alim icin) gelmeli. Emlakci ile anlasin anlasmali gun ve saatlerde ve max 3 kisi ile ilk gorusu sinirlandirin. Eger kisiler almaya niyetliyse 2.kez gelir. Ev bos degil sonucta onu emlakci yani sizin kontaginiza hatirlatin belli ki anlamiyor

Biz haftada bir gün bir saat aralığı diye düşündük ama ayda bir de olur. Zaten ciddi alıcı da iki güne bir çıkmaz. Ev arıyorum diyen hadi kalk gidelim bakalım diyor gibi.

Aynen , bunu biz de yaşamıştık hatta o kadar rahatsız ediciydiki hemen ev bulup taşındık. Acil olarak ev bulduğumuz için o ev de pek içime sinmemişti. Yine de kurtulduğunu sevinmiştim.

Biz eski ev sahibiyle kontrat bitiminde çıkabiliriz belki diye konuşmuştuk zaten. Alan kişinin durumunun bizi bağlamadığını düşünüyorum. Şöyle ki

Biz bir yıllık kirayı peşin ödedik. Eski ev sahibinden de satarken kira devir belgesi düzenlemesini istedik. O da devir belgesi yapamayacağını ama kalan ayları evin fiyatından düşüp onu da sözleşmeye yazacağını söyledi. Sözleşmenin kopyasını da bir kaç güne gönderir.

Bu durumda alan kişinin bundan haberi var, hatta 9. Aylık kira bedeli kadar da indirimli ev almış oluyor. Dava açarsa iyi niyet aranmaz, çünkü evi bilerek alıyor. O yüzden dava açılmasını ya da evden çıkarılmayı falan kafaya takmıyoruz. Kontrat dolana kadar kimseyle yüz göz olmadan oturmak istiyoruz.

Kalabalık getirmemesini söyledik. Tekrarlanırsa daha sert çıkacağız belli ki.

Aynen , bunu biz de yaşamıştık hatta o kadar rahatsız ediciydiki hemen ev bulup taşındık. Acil olarak ev bulduğumuz için o ev de pek içime sinmemişti. Yine de kurtulduğunu sevinmiştim.
Bana da başta yıldırma çabasıymış gibi gelmedi değil. Sonra dur Nazo kimsenin günahına girme deyip kendimi susturdum

Kiracılı ev olduğu için satış da uzun sürecek. Bu kadar süre bununla uğraşmak zorunda değilsiniz. Haftalık gün belirleyin süreç uzarsa iki haftada bire çıkarın.
Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Kontratın dolmasına daha 9 ay var. Bu sürede önüne geleni alıcı mı, bakıcı mı demeden tutup tutup getirmeleri can sıkıcı olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…