Yeni ev sahibimiz şuan emlakçı zaten. O da satmak için almış. Muhtemelen uzlaşırız ama dava açarlarsa biz de karşı dava açmayı düşünüyoruz.Anlaşmanızı öneriyorum. O dava basit yargılama usulünde ve tedbir talepli açılıyor. Hemen tedbir kararı çıkar yani. Günler belirlenir ve siz müsait olmazsanız mahkeme kararına uymadığınız için sizi icra yoluyla tahliye ederler. Haftada 2-3 gün belli saatler verin ve kişi sayısını sınırlayın derim.
Ev yok ama özgüven tavan .dYeni ev sahibi benimle arayı germemeli bence. Tüm süreç, kayıtlı, belgeli ve benim lehime. Sakin sakin beklerse Eylül ayına da kalmaz, evim boşalınca giderim. Yoksa 9 ay bekleyecek, üstüne en az bir buçuk sene de mahkemeyle uğraşacak.
Okuduğunu anlamak yok ama her yoruma atlarEv yok ama özgüven tavan .d
Ellerinde mahkeme kararı yoksa , hiç öyle bir zorunluluğu yok şu an canı isterse gösterir istemezse göstermez.Evet tabiki gostermek zorundasiniz ama boyle kafasina gore ben gelebilir miyimden ziyafe haftanin 1 gunu ve saati belirlenir o gun musteri gezdirilir
Ev mi yok.Ev yok ama özgüven tavan .d
Hafta sonu, akşam sekiz hiç fark etmiyor. Yıldırmaya çalıştıklarını düşünmeye başladım.Geçen sene aynı durumu yaşadım, akşam sekizde bile arayarak evi gezdirmek için insan getirmek istiyordu emlakçı. Haftada bir gün belirleyip o gün gelmelerini söyledim diye de ev sahibi arayıp, evi satmasına engel olduğumu söyleyip hakaretler savurdu. O süreci asla unutamıyorum, yerli yersiz zamanlı zamansız arayarak taciz ettiler ve resmen psikolojimi bozdular. Ev satıldı ve alan kişi de güzel bir oyun oynayak evden çıkmamı sağladı ve kendim oturacağım dediği halde evi kiraya verdi. O oyunları tabi ki yemezdim ama bu süreçte evden tiksindim ve kendi isteğimle çıktım gittim.
Konuyu gözüyle okumamış çok görmeyin.Ev mi yok.
Gayet hanımefendinin evi de var yanisizin yoksa bilemem ama yazık size
Aynen öyle. Kapımı açtıysam iyi niyetimden.Ellerinde mahkeme kararı yoksa , hiç öyle bir zorunluluğu yok şu an canı isterse gösterir istemezse göstermez.
Muhalefet olmak için yazmıyorum yasa bu şekilde.
Borçlar Kanunu m. 319'a göre evet evinizi göstermekle yükümlüsünüz. Ancak tabi ki makul şartlar altında. Bkz.;Aynen öyle. Kapımı açtıysam iyi niyetimden.
Yukarıda bir yorumda evinde bir şey kaybolsa sorumluluğu kim alacak denmişti. Kimin ne niyet taşıdığını bilemeyiz.O kadar kişiyi eve almam ya toplu bı sekılde katliam veya tecavüze geldilerse?
Gostermezse kontratin sonunda cikmasi gerekmiyor mu?Ellerinde mahkeme kararı yoksa , hiç öyle bir zorunluluğu yok şu an canı isterse gösterir istemezse göstermez.
Muhalefet olmak için yazmıyorum yasa bu şekilde.
Yok gerekmiyor , ev sahibi mahkeme kararı ile evi gösterebilir hafta da bir gün bir kaç saat onun bile süresi oluyor altı ay gibi.Gostermezse kontratin sonunda cikmasi gerekmiyor mu?
Yine de yasa kiracıyı doğrudan yükümlülük altına almıyor. Evi göstermezse şu kadar ceza alır diye bir yaptırımı da yok. Bu madde evi satacak kişiye mahkeme yolunu açıyor. Mahkeme kararına göre zorunluluk doğuyor.Borçlar Kanunu m. 319'a göre evet evinizi göstermekle yükümlüsünüz. Ancak tabi ki makul şartlar altında. Bkz.;
"....
Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.
Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.
..."
Kanun hükmü mahkeme kararından hiyerarşik olarak üsttedir. Mahkeme kararının olmaması kanun hükmünün uygulanmayacağı anlamına gelmez. Evet kiracıyı doğrudan bir yükümlülük altına sokuyor. "Şu kadar ceza alır" diye bir yaptırımının olmaması bir "yaptırımının olmadığı" anlamına gelmez. Ceza, suç sonucunda verilir zaten. Ancak haksız fiil sorumluluğu için bir suçun oluşmasına gerek yoktur. Ev sahibinin zararlarını ödemek zorunda kalabilirsiniz veya ileride bir anlaşmazlık yaşadığınızda size karşı bu kullanılabilir. Yaptırım da bunlar olur.Yine de yasa kiracıyı doğrudan yükümlülük altına almıyor. Evi göstermezse şu kadar ceza alır diye bir yaptırımı da yok. Bu madde evi satacak kişiye mahkeme yolunu açıyor. Mahkeme kararına göre zorunluluk doğuyor.
Yani ellerinde mahkeme kararı olmadığı için bir zorunluluğum yok, gelebildilerse iyi niyetimden diye düşünmek istiyorum.
Yasada var olsa bile, istediği zaman istediği kadar adamla gelinmesi de iyi niyet suistimali bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?