• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimi Göstermek Zorunda mıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nazoo1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba hanımlar

Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.

Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.

Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.
Evi göstermek zorundasınız ama gün ve saat konusunda sınır getirebilirsiniz. Evinizin düzenini bozuyorsa gelenleri de sınırlı sayıda kabul edebilirsiniz. Bunları emlakcıya söyleyin.

Ayrıca emlakçı şu an satın almış ve sizin kira ilişkiniz emlakçıyla devam ediyor. Size çıkmanız için bildirim yapmamış. Evi yeni alacak kişi için de geçerli bu kurallar.

Hukuken haftada bir gün ( ikide olabilir emin degikim) belirleyip göstermek zorundasınız.

Evden çıkarılma gibi bir endişemiz yok. İçinde kiracı olduğunu bilerek alacaklar. En kötü mahkemeye verir onu da kazanamaz zaten. Kiramızı, aidatımızı düzenli ödüyoruz. Sorun ev satılana kadar taciz edilecek olmamız.
Oturmak için aldıysa ve oturacak başka evi yok ise çıkarsınız 6 ay gibi bir süresi var.
Ama belliki satmak için almış.

Merhaba hanımlar

Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.

Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.

Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.
Yasal olarak siz evden çıkmadan 1 ay önce ev gösterilmeye başlanır. 1 aydan önce göstermemek hakkınızdır , bilginiz olsun.

Evden çıkarılma gibi bir endişemiz yok. İçinde kiracı olduğunu bilerek alacaklar. En kötü mahkemeye verir onu da kazanamaz zaten. Kiramızı, aidatımızı düzenli ödüyoruz. Sorun ev satılana kadar taciz edilecek olmamız.
Her seyi duzenli odemenizin hiçbir anlami yok, tapuda serh yoksa yeni ev sahibi sizi pek ala cikarir.

Her seyi duzenli odemenizin hiçbir anlami yok, tapuda serh yoksa yeni ev sahibi sizi pek ala cikarir.
Evi de kiracinin borclari kapsaminda gostermek zorundasiniz kira soz. Suresi dolduysa. Ancak sartlari kisitlayin. Evde yasiyorsunuz, aile konutu orasi. Zirt pirt arayamazlar, makul olcuyu siz belirleyin.

Malesef 6 adam gelmişti ve bizde o yüzden başvurmak zorunda kalmıştık. Çünkü ev sahibinin bilerek rahatsızlık vermeye çalıştığını bile düşünmüştük
Önyargılı olmak istemiyorum ama aklıma yıldırmaya çalıştıkları da geldi. Çevremizde kiracıların bir çoğunu kendim oturacağım diye çıkarıp daha yüksek fiyattan kiralayan ev sahipleri var ve hiç de az değiller. Eski kiracı olduğumuz için bizim kiramız yeni kiracılara oranla biraz daha az. Şimdi çıksak daha yüksek fiyata kiraya verebilirler.

Tapuda şerh yoksa yeni ev sahibi pek ala çıkaramaz. Şerh yoksa çıkarmak için tahliye davası açabilme hakkı doğar. Onda da gerçekten mağdur olduğunu belgelerse kazanabilir. Şerh varsa dava yolu kapalıdır.

Hukuken haftada bir gün ( ikide olabilir emin degikim) belirleyip göstermek zorundasınız.
Haftada bir güne razıyım şu an. Bu ekonimide, yüksek kredi oranlarına rağmen iki güne bir eve müşteri çıkıyor.🤣🤣🤣

Mayıs Haziran gibi çıkması gerekiyor yani...Kanunda böyle bir zorunluluk olsa bile çok sinir bozucu düşünsene sürekli haftada 1 bile olsa hiç tanımadığın insanlar evine girecek çıkacak sağı solu inceliyecek.....
Can sıkıcı olan tam da bu söyledikleriniz. Amacımız kontrat dolana kadar oturup kimseyi mağdur etmeden çıkmak ama haftada iki üç kere hiç tanımadığım insanları oda oda gezdirmelerini izliyorum.

Tabi bir de yeni ev sahibiyle anlaşma durumu var. Çoğunlukla ev el değiştirdiğinde kiracılar çıkarılıyor. Çevremde yeni ev sahibiyle devam eden kiracı, eski kiracıya devam eden ev sahibi çok az. Tamamen duygusal yani.

Merhaba hanımlar

Kalabalık insandan rahatsız olduğunuzu söyleyip 2-3 kisden fazlasının gelmemesi gerektiğini slyleseniz anlayışlı olurlar. Normal misafirim gelse benim bile 10 kişide kafam dönüyor

Haklısınız hiç tanımadığınız insanlar sizi bir odada lafa tutarken başka bir odada istediğini yapabilir..sonuçta eşyalar sizin

Yasal olarak siz evden çıkmadan 1 ay önce ev gösterilmeye başlanır. 1 aydan önce göstermemek hakkınızdır , bilginiz olsun.
Evi göstermek durumunda konu sahibi 1 ay önceden değil kanun maddesi de var hukuk sitelerinde ama haftada 1 yada en fazla 2 gün belirli saatlerde oda 3-5 kişi ile en fazla yani, 15 kişi gelip bakamaz tabi sanki ev almaya değilde güne gelmişler gibi 🤭

Yani öyle, rahatsız edici ama insanlar evlerini satmak isteyebilirler o ya da bu sebeple. Alıcı da evi görmeden almaz doğal olarak. Yani bir yerde mecburen gösterilecek o ev.
Hiç göstermeyelim demedik tabi. Ben olsam ben de alacağım evi görmek isterim ama alacağım evi. Her şartta anlaşılır, eksiği, gediği, cephesi, katı, fiyatı konuşulur, son olarak ev görülür. Beğenmezsin vazgeçtim dersin o ayrı.

Gelen müşterilerden biri, cam balkon yokmuş alırsak(ALIRSAK) yaptırmak zorunda kalacağız fiyatı netleştirelim diye benim mutfağımda pazarlığa girişti.

Bir başkası burası bize küçük bir de öbürüne bakalım dedi. Belli ki alıcı değil sadece fikir amaçlı gezdiriliyor. Alıcı olan buyursun gelsin ama kolundan tuttuğunu getiriyor sanki.

Ayy neyse çok doluyum.

Hiç göstermeyelim demedik tabi. Ben olsam ben de alacağım evi görmek isterim ama alacağım evi. Her şartta anlaşılır, eksiği, gediği, cephesi, katı, fiyatı konuşulur, son olarak ev görülür. Beğenmezsin vazgeçtim dersin o ayrı.

Gelen müşterilerden biri, cam balkon yokmuş alırsak(ALIRSAK) yaptırmak zorunda kalacağız fiyatı netleştirelim diye benim mutfağımda pazarlığa girişti.

Bir başkası burası bize küçük bir de öbürüne bakalım dedi. Belli ki alıcı değil sadece fikir amaçlı gezdiriliyor. Alıcı olan buyursun gelsin ama kolundan tuttuğunu getiriyor sanki.

Ayy neyse çok doluyum.

Siz olaya tersten bakıyorsunuz ama ilk olarak ev görülür, eksigi gedigi var mi bakılır, fotoğraflar çoğunlukla odalari buyuk göstermek için farkli açılardan cekilir , ev gezilirken o anda anlar zaten gezen kişi büyük mü küçük mu , sigar miyiz sığmaz miyiz ama siz istiyorsunuz ki ev fotoğraflardan bakılsın begenilsin pazarligi yapilsin , en son ev gezilsin ve satilsin.
Ben ev bakarken bir daire gezdim , dairenin 2 odası cap ama fotoğraflarda hic belli degil hatta evi gezerken actim ilani dogru evi mi geziyoruz diye teyit ettim.Sizin mantiginiza göre bu ev cap baska daireye bakalım dedim diye ben ciddi alıcı degilim .

Siz kirada olan evinizi nasil aldınız merak ettim açıkçası?

Tapuda şerh yoksa yeni ev sahibi pek ala çıkaramaz. Şerh yoksa çıkarmak için tahliye davası açabilme hakkı doğar. Onda da gerçekten mağdur olduğunu belgelerse kazanabilir. Şerh varsa dava yolu kapalıdır.Tapuda

Tapuda şerh yoksa yeni ev sahibi pek ala çıkaramaz. Şerh yoksa çıkarmak için tahliye davası açabilme hakkı doğar. Onda da gerçekten mağdur olduğunu belgelerse kazanabilir. Şerh varsa dava yolu kapalıdır.
Tapuda serh yoksa ev sahibi gayet guzel cikarir. Yeni malik sifatiyla ihtiyaca dayali 351 den bir guzel dava acar size de baybay demek duser. Yeni malik diyorum, ihtiyaca dayali diyorum. Sozlesmenin hele de bitimine denk geldiyse gayet guzel cikarir. Avukatım. 50 tane kiraci cikartmisimdir evinden yeni malik sifatiyla.

Tapuda serh yoksa ev sahibi gayet guzel cikarir. Yeni malik sifatiyla ihtiyaca dayali 351 den bir guzel dava acar size de baybay demek duser. Yeni malik diyorum, ihtiyaca dayali diyorum. Sozlesmenin hele de bitimine denk geldiyse gayet guzel cikarir. Avukatım. 50 tane kiraci cikartmisimdir evinden yeni malik sifatiyla.
Ayrica sayin konu sahibi, hukuki konulaarda bilginiz olsaydi basligi acmazdiniz. Bana internetten okudugunuz konularla geliyorsunuz ama ben soze yardimci olmak maksatli gercek uygulamaya donuk HUKUKİ BİLGİ veriyorum. Bi zahmet reddetmek yerine ustunde dusunmenizi tavsiye ediyorum

Siz olaya tersten bakıyorsunuz ama ilk olarak ev görülür, eksigi gedigi var mi bakılır, fotoğraflar çoğunlukla odalari buyuk göstermek için farkli açılardan cekilir , ev gezilirken o anda anlar zaten gezen kişi büyük mü küçük mu , sigar miyiz sığmaz miyiz ama siz istiyorsunuz ki ev fotoğraflardan bakılsın begenilsin pazarligi yapilsin , en son ev gezilsin ve satilsin.
Ben ev bakarken bir daire gezdim , dairenin 2 odası cap ama fotoğraflarda hic belli degil hatta evi gezerken actim ilani dogru evi mi geziyoruz diye teyit ettim.Sizin mantiginiza göre bu ev cap baska daireye bakalım dedim diye ben ciddi alıcı degilim .

Siz kirada olan evinizi nasil aldınız merak ettim açıkçası?
Herkesin aklında bir ev kriteri vardır. Cam balkon istiyorsan sorarsın yoksa fiyatı konuşur öyle gelirsin. İnsanların evinde aa cam balkon yokmuş diye aydınlanma yaşayıp pazarlığa girmezsin mesela.

Ya da emlakçıda evin metrekaresi, odaların genişliği rakamsal olarak da var. 90 metrekare evin geniş olmayacağını idrak etmek güc değil. Emlakçılar da bunun için var. Ne istiyorsan hepsi konuşulur uygun evler belirlenir sonra gezilir.

Ben evimi inşaat bitiminde müteahhitten aldım. Kimseyi de rahatsız etmedim.

Ayy neyse çok doluyum.
Ay o işler hiç öyle değil. Anlaşayım da sonra evi göreyim diye bir mantık yok. Gezersin, içine sinerse, bir ışık görürsen eksiğini gediğini konuşur pazarlık yaparsın.

Ev alma sürecinde 50-60 tane ev gezmişimdir. Çoğunluğu 4+1 dubleks falan. Aldığım ev 2+1 😂 hem de büyük evlerle aynı fiyata. Evi görene kadar aklımda küçük bir ev almak yoktu. Gördüm, burası dedim, eşimi aradım evi buldum dedim. Akşamına o gördü, ertesi gün sözleşmeyi imzaladık. Öyle kriter falan işlemiyor yani bu mevzularda. Aklındakinin tam tersini de beğenip tercih edebiliyor insan. Emlak ofisinde elimizde böyle bir daire var aha fotoları deseler reddederdim. Görünce fikrim değişti.

Sizi anlıyorum, ben kendi evimi içinde yaşarken satmaya çalıştım. O zaman bile bunalmıştım gelen gidenden. Sizin için eminim daha zordur. Ama bu insanlar da mülklerini satmak istiyor. Orta yolda buluşmak zorundasınız. Aksi kul hakkı, karma vs. Neye inanıyorsanız artık.

Kanuna göre önceden haber verildiği sürece göstermek zorunda diye biliyorum. Göstermeme gibi bir hakkı yok. Ama gün saat belirleyebilir.

Eylül önceki ev sahibiyle yaptığı sözleşme tarihi yanılmıyorsam. Adam evi emlakçıya satmış. Satış sonrası 6 ay daha oturabilir. Bugün satılmış olsa mayıs civarı çıkması gerekir. Hazirana kadar oturması gerekiyormuş kendi kiracısı çıkana kadar. O yüzden yeni ev sahibi ile arasını germemesi gerek bence.
Eğer 2 ay içinde ihtarname çekmezse otomatik yenileniyor sözleşme devam ediyor yani

Back
X