evimi kendi evi gibi görüyor....

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
3 yıllık evliim, aramızda 100 km var. geldiğinde bazen 1 hafta bazende 3-4 gün kalır gider. genel anlamda iyidir kayınvalidem ama evime geldiğinde kendi evi gibi görüp düzenini ona göre ayarlamasına gıcık oluyorum.
16 aylık bebeğim var. pazar göremedim kendi saolsun gitti aldı, getirdiği eşyaları yerlere seriyor altına poşetler koyup, böyle koyarsak çürür diyor ona kalsa 2 gün falan bekleyecek, manav gibi oldu mutfağım, heryer heryerde, steç film varken eline ne geçerse onlarla kapatıyor bişelerin ağzını. kuru bakliyat dolabımdaki ürünleri çıkarıyor bulguru bu keseye koyalım naylon kanser yapıyormmuş diyor. işin kötüsü tüm bunları ben sabah uyurken kalkıyor o arada yapıyor, uykudan kalkınca mutfağın o halini görünce sinirleniyorum. her geldiğinde aynı şey oluyor. ben çıkardığı sebzeleri dolaba koyuyorum süzeni seviyorum ayrıca oğlum onları alıyor yere atıyor, kaynanam ben uyurken yada tv izlerken sormadan tekrar çıkarıyor. tencerelerim temizken kullanacağında tekrar yıkıyor.
tuvalete 2 ışık yakma annem diyor, günde 10 dakkadan ayda bir süür para eder, koridorun ışığıyla gir diyor.
insnalarla çok sıkı olma, ayda 2 kez gitsen yeter diyor.
mutfakta beni hep yönetmeye çalışıyor, sebzeleri gazetelere sar öyle koy diyor. birde görümcemin yaptığını yapmamaı istiyor her konuda. (görümceme Ş. diyelim.)
Ş bunları şöyle yapıyor çok güzel oluyor sende böyle yap diyor.
bunlar çok basit gibi görünsede çok can sıkıcı.
ben daha onun evine gittiğimde başka bir odanın kapısını bile açmam. misafir gibiyim hiç karışmam. ama o beni tecrübesiz sanıyor galiba, hayır sessiz biride değilim hoşuma gitmeyeni anında söylüyorum ama huyundan vazgeçmiyor.

eşimede karışmamasını sölettirdim ama yine aynı. ne yapmam lazım. en sonki olayda anne herkesin evi ayrı ben düzen seviyorum sebzeleri çıkarmandan rahatsızım dedim, biliyorum rahatsız olduğunu ama böyle koyarsak çürür diyor. e ben daha ne yapayım.

ilk geldiği gün misafir gibidir çok iyiyizdir ilk gün ama ne zaman sabah kalkıp kahvaltıyı hazırlayıp mutfağa girse ben sinir oluyorum. birde akşam için yemek yapar, bulaşık ocak silme, toparlama içinde, beni çağırır tamam annem bitirdim yemeği burayı silebilirsin artık der.

ha birde her yaptığı şeyi taktir etmemizi bekler. bir yemekmi yaptı 1 kaşık alır çok güzel olmuş der, bu beni deli ediyor, yaptığı ettiği herşeyi över. biz övmedikmide kaynıma şikayet ediyormuş, ben onlar için yapıyorum ediyorum kimse iyilikten bilmiiyor diyormuş.

bu işi ancak sen becerebilirsin, elinden heriş geliyor, erkek gibi kadınsın maşallah falan dememiz lazım ki tatmin olsun.

oofff yoruldum..mutfagimda kimseyi istemem,bende yardim edileceklerin disinda asla girmem baskasinin mutfagina..kaldi ki oylee yaptiklarima karisacak bende olsam kizarim..ha kendince iyilik yapiyor belki yardim etmek istiyor aama yine de dusunmesi lazim..her ne kadar oglunun evi olsa da herkesin apayri bir duzeni var.en iyisi acik ve net konusmak.

sonunda dayanamayıp söylüyorum, sonraki gelişlerinde yine aynı, eşim yarım saat boyunca konuştum diyor, başkalarının hayatına yaşantısına düzenine karışma sen kendinle ilgilen gez toz, misafir gibi git gel dedim diyor onada haklısın tamam demiş yine aynı, unutuyor...
can çıkmayınca huy çıkmıyor sanırım.

mutfağıma kendi annemi bile sokmam ki annem girip karısmaz zaten hiç istemem kaynanam gelsin yapsın oda iyi niyetle yapıyordur belki ama bende olsam rahatsız olurdum

bende annemle çok yakın oturuyoruz oda karışmaz ama kayınvalimden ne zaman gelse bu olay yüzünden soğutuyor beni.
girsin yemek yapsın canı istiyorsa ama düzenimi bozmasın. bana sürekli akıl vermesin, mikrodalga kanser yapıyormuş demesin.
çocuğun eline telefon verme radyasyon demesin. 1 günde 10 kez aynı şey söylenirse insan birinde takmassa birinde takıyor.

kızlar cevaplarım geç olabilir oğlum pc yi açık görüncce kapatıyor yazdırmıyor bana, geceleri cevap veririm.

bende bu tarz şeylere sinir olurum herkes neyin ne olduğu bilir sürekli akılsız biriymişsin gibi uyarılmak can sıkar.ben sana bi fikir sunıyım sende onun evine gittiğinde yabancı gibi yada misafir gibi oturma sende bişeler bul anne bunu böle yap de şöle yap de belki bu anlamasına yardım eder.ve sakın çekinme.yoksa artarak devam eder o ağırlığını koymuş ve ele geçirme psikolojisi psikolojik hakimiyet kurmak ona göre iyilik ama sadece müdahale bence.uzun lafın kısası sende ona müdahale et

dediğin mantıklı ama yapamam, arsız olamıyorum ben, bende yaşca çok büyük bir insan 1 desem 2. ciye dilim varmaz.
tepkimi onun dediklerini yapmamakla veriyorum ama nalamıyor.
mesela o sebzeler çürür diye çıkarır ben birşey olmuyor deyip gözünün önünde tekrara dolaba koyuyorum. mesela bulguru bez tırbalara koyalım dye çıkarmış, yıllardır kullanılıyor naylon deyip yerne koyuyorum. sonraki gelişlerinde yine bişeyler buluyor. can sıkıntısına yaptığını düşünmeye başladım, apartman hayatı ona göre değil, uğraş buluyor sanırım.

sende ona karşı aynı şey yap belki bıkar ne dersin.sende ona karış onun düzeniyle ilgili.

ayyy okurken yoruldum inan
insanın düzenine karışılmasındna hiç hoşlanmam yaa sizi anlayabiliyorum sürekli bişiler söleyen bi ses şöle yapma böle yap diyen biri
bence eşiniz tekrar konuşsun nede olsa kendi annesi sölesin
veya yemekleri ona yaptırma gir kendin yap fırsat bulamasın sempatiksalakcinni

arsızlık değilki bu canım gayet doğal ve usulünce yapıcan.atıyorum diyelimki çöpü mutfakda samimi bi şekilde aa anne bunu mutfakda tutma bakteri yapar de al çöpü götür dışarı:)))sende uğraş mutfağında bişeler bul.zaten olay senin çekimserliğinden bu noktalara gelmiş gibi kadın boş bulmuş mutfağı.mutfağına sahip çıkklava::hooray:

Allah sabır versin canım valla işin zor güzellikle anlamıyorsa alıp karşına ciddi ciddi konuşman lazım benim kendi annem bile evde bardağın yerini değiştirmez yapsa onada yapma derim yani konu kayınvalide olması değil herkesin kendi düzeni var ,yaşam tarzı var saygı duyulmalı bence..........
benimkide seninkiyle aynı model ama şükür evime gelemiyor hem çok uzak hemde birbirimizi hiç sevmeyiz yoksa bende aynı durumda olurdum ama senin kadar sabredemezdim sebzeleri camdan aşağı dökerdim heralde öyle olmaz burda dursun daha iyi diye offff içim şişti okurken bile....

ısrarcı ve inatçı olması kötü.
yoksa benim kayınvalidem de şunu şöyle yap iyi olur gibi öneriler de bulunur. bende ''amaan anne boşer kolayıma geliyor şöyle yapıcağım'' dediğimde ikinciye söylemez.
sizin ki ısrarla sabrınızı deniyor.

o geldiğinde hiç girmeyin mutfağa... madem patron sensin deam et deyin.
o geldiğinde gerçekten hiç karışmayın onun işlerine. o mutlaka fark edecektir. şakayla karışık da eşinizin yanında. annem gelince onun düzenini bozmıycam bir mutfakta iki hanım olmaz.
fikirlerimiz uymuyor bak artık karışmıyorum bende sinirlenmiyorum. o da ısrarcı olmuyor. gibi açıklamalar yapın.
o da artık bıkacaktır. siz ona birşeyleri anlattıkça o ısrar eder. önemsemezseniz sıkılıp vazgeçme olasılığı yüksek.

Kadın yardımcı olmaya çalışıyor bence. Neyse sen kayınvalideni bana yolla. Benim kayınvalide söylediklerinden daha fazlasını yapar, hiç karışmam. Boşver gönlü olsun. Kalbini kıracağıma oturup işin keyfini çıkarıyorum. Tamam, olur, yaparız, iyi olmuş, haklısın diyorum. Kafanıza takmazsanız zevkini bile (benim gibi) çıkarabilirsiniz..

bence kayinvalideniz degismez..e$iniz yinede konussa sonuc ayni olur.kadinin huyu can cikar huy cikmaz demisler, kötü bir huy ama bence yapcak cokta birsey yok.onu öyle kabullenmekten baska bir secenek göremedim ben.Allah size kolaylik versin....

bence gittiğin yol en doğru olanı.arkadaşların dediği gibi kısasa kısas yaparsan iyice yüz göz olursunuz.hiç gerek yok.sen yine o bişey dediğinde ya da yaptığında kendi bildiğini oku.ama her defasında kızgınlığını daha da belli ederek.daha da kendinden emin ve sert bi şekilde söylersen zamanla bırakır bu alışkanlığını diye düşünüyorum

bazı insanlarla konuşarak anlaşabilmek malesef mümkün olmuyor. yani bu konudaki uyarılarınız pek işe yaramayacak bence. ilginçtir ama ben kayınvalidenizin sizi sevdiği sonucunu çıkardım bu durumdan. çünkü bir annelik çabasıda var yaptıklarında. gelininin evine gidip bir bardak suyu bile kendi almayıp, üstüne üstlük arkasından konuşan ve eleştiren bir sürü kayınvalidede var çünkü.

apartman hayatı ona göre değil dediğinize göre muhtemelen müstakil bir evde oturuyor olmalı. dolayısıyla evinde oyalanacak işler buluyor kendine. dediğiniz gibi gelince sıkılıyorda olabilir. ama inanın bence o sizi seviyor. çünkü yaptıklarında hamarat ve başarılı bir kadın görünme çabasının yanında bir annelik içgüdüsüde var sanki.

karışmaması gerektiğini kendin söyle. ben böyle yapıyorum burası benime vim düzenin değişmesini istemiyorum de. benim kaynanamda aynı şeyi yapar ama ben bildiğimi yaparım. eşime söyledim birkaç kere kendin nasıl biliyorsan öyle yap dedi. bir gün yemek yapıyoruz geldi karıştı işime mahvetti yemeğimi eşim dedi bu ne böyle annen öyle yaptırdı nabayım dedim. sonra annesine gitti balım nasıl yapıyorsa öyle yapsın herşeyi yiyemiyor dedi. yinede karışır ama dediğini yapmam asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…