Siz yerden göğe kadar tamamen haklısınız.
abartmıyorsunuz..
diğer kayınvalide sorunlarının yanında abartıda değil.
temeli bu temeli..
iyi niyet değil bu..
kötülük..
pek çok açıdan kötülük hemde...
1- orası sizin eviniz..kendi anneniz bile olsa sınırı bilmeli..
2- yardım etmek isteyen kişi ne şekilde yardım talep ettiğinizi sormalı!!! (mesela doğum sonrası yardıma geldiğini iddia eden kayınvalideler var. ama annenin rolünü üstlenmeye çalışıyorlar. orda yardımda amaç ev işleri, yemek, temizlikken bebekle ilgileniyor sadece..)
3- gelip kalmanın da bir sınırı var..
4- gelince habire kızının evini onu övmekde nedemek? ona da sizi övmesin! Belki görümcenizle aranız iyiyken boşu boşuna açacak. Yahu iki kardeşi bile birine diğeri övdüğünde araya kıskançık giriyor. Gelin görümceye mi girmeyecek?
5- oğlununda bir ailesi olduğunu kabullenmeli..
6-oğlununda adam olduğunu bebek olmadığını kabullenmeli..
7- oğluna çok iyi bir anne olduğunu kanıtlamaktan vazgeçmeli. o zaten oğlunun canı ciğeri. anneden vazgeçermi insan. bu yüzden gelini rakip görüp o iş yapamıyor ama ben bak yapıyorum sana bakamıyor oğlum havalarından vazgeçmeli
8- oğlunun zaten anneden başka kadına ihtiyacı olamsaydı evlenmezdi
9- oğlu anne aramıyor zaten. o var!!!kendini tutkuyla sevecek hayat arkadaşı arıyor..
10- kendi kayınvalidesinin kendisine yaptıklarından hoşlanmamasına rağmen o niye aynısını yapıyor?
11- yahu bu kadının kocası kayınpeder hanım gençlere destek olalım ama işlerine karışmayalım demiyor.
12- Can Dündar'dan bir alıntı. çocuklarımızı yetiştirirken tavsiyede bulunuyor. oğluna bisiklet kullanmayı öğretirken arkasından tutuyor. bu öyle ince bir ayar ki diyor hemen bırakmamalıyım düşebilir. çok tutmamalıyım hiç bir zaman ayakları üstünde durmayabilir.
ve 13- EĞER KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURABİLEN BAĞIMSIZ EVLATLAR YETİŞTİRİRSEK BAŞARILI ANNE BABALAR OLACAĞIZ.
BEN BİR ANNE OLARAK BEBEĞİM İLERDE BANA BAĞIMLI OLURSA BUNDAN KEYİF DUYMAYACAĞIM. AMA BAĞLI OLURSA DÜNYANIN EN MUTLU ANNESİ OLACAĞIM.
TÜM KAYINVALİDELER BUNU ANLASA KEŞKE.
BAĞIMLI ERKEK EVLATLAR DEĞİL. KALBEN BAĞLI EVLATLAR YETİŞTİREBİLMEK ÖNEMLİ...
HAYATTA KİMSE GERİYE BAKMIYOR..
HERKES İLERİYE BAKIYOR.
ONLARDA KENDİ YUVALARINI KURSUNLAR
BİTSİN BU HASET KISKANÇLIK