evimi kendi evi gibi görüyor....

aynı şeyleri bende yaşadım evleneli 18 yıl oldu kaynana aynı ama benim sabır aynı değil en son kadını evden kovdum gelmezse gelmesin evin hn benim okadar her horoz kendi çöplüğünde öter senin sonun nasıl olur bilmem büyüklerin derdi hep direksiyonda onlar olsun ,kenara çekilmeyi bilmeliler yoksa benim gibi bildirmek zorunda kalıyoruz

tabi eşinin annesidir. bi şekilde hep muhatap olmak zorunda kalırsınız. saygı gösterirsiniz. ama k.validelerin ben bilirim ben yaparım diyerek karşısındakini beceriksiz gibi göstermeye de hakkı yok. zaten bu noktada kızıyoruz. karşınızdaki insan duyguları var üzülür kırılır belki kızabilir ama. sonuçta bizlerde insan olduğumuz için tepki göstermemiz son derece normal.

evi gibi görmeyip misafir gibi otursa herşeyi sizden beklese ,16 aylıkda oğlunuz varmış ,bence daha da zorlanırdınız ... kafaya takılacak sey değil bnce huyu imiş kadının .bunun için eşinize sarmaya üzümeye gerek yok .sonuçta sizinle ayni evi paylasmıyor.

Benim kayınvalidem de böyle canım. Kötü niyetle yapmadığını düşünüyorum aynı senin kayınvaliden gibi ama bu benim sinirlenmemi engellemiyor. Çünkü işime karışılmasını bu kim olursa olsun, hoşuma gitmediğini güzelce söyledim. Genç olmamız sinirlerimizin bozulmayacağı anlamına da gelmez. Önceleri daha fazla sineye çektiysem daha da birikti bunlar. Şimdi hemen cevap veriyorum güzellikle ama her zaman aynı sakinliğimi koruyamıyorum. Özellikle çok sinirimi bozduğu bir kaç seferde eşimle kayınpederimin yanında cevap verdim sanırım onlardan da çekindi benim çekinmediğimi görünce. Şimdi uzun zamandır aynı şekilde davranmıyor ve genel olarak hiçbir problemimiz olmuyor. Bu kadar seni strese sokan bir konuysa ileride daha da fazla biriktirip takıntı yapabilirsin. İstemediğin şeyi anında söyle bence ve eşinden de destek al daha etkili olabilir.

Son düzenleme:
herkes kendi düzenini ister anlıyorum ama en fazla bir hafta kalıyor diyorsun bırak bir hafta görme birşeyleride kadın yapsın kendine göre gidince herşeyi yine eski düzenine dönersin ne var bunda büyütecek ben anlamadım kadının kalbini kırmaya eğmez gbi geliyor bana sonuçta berabr oturmuyorsunuz şu kısa hayatta hiç böyle şeyleri takmaya gelmez bence ben k.validemi sevmesem bile kocamın hatrına sesimii çıkarmazdım o gidincede bildiğimi okurdum

ah be canım kendi düzenin için elinden geleni yapsanda konu torun olunca asla laftan anlamazlar.daha biraz önce kayınvalideme anneme gideceğimi söyledim.hava çok soğuk neyle gideceksiniz aman üstünü sıkı giydir falan filan....hatta bi ara p.tesi havalar ısınacakmış dedi.(yani ozaman git gibisinden) sempatiksalakcinni sanki ben akıl edemiyorum.çok laflar dedim 'sen akıl edene kadar ben uyguluyorum 'derim ama söylemeden duramaz.eminim sabah çıkmadan kızımın üstünü başını kontrol eder.o yüzden oğlun konusunda çok laflar yiyeceksin bari kendi düzenine karışmasına izin verme lmaz:

bi de bazı arkadaşlar bırak 1 hafta kalıyo zaten diyolar ama öle değil.senin edineceğin tavır ilerde başka diyaloglarınızı da etkileyecek.kısacası bütün gelin-kayınvalide ilişkinizi etkiler.ona sus buna sus ondan sonra ömrün boyunca her konuda her dediğini yaptırmaya kalkan bi kayınvalide...

aynı şeyi düşünüyorum, hamileliğimde çok sık görüşür olmuştuk, ev işlerine yarım ediyordum bi süre sonra bana şunu getir bunu götür demeye başladı, orda aklım başıma geldi, fazla samimi olmuycan, uzak olcan tatlı olcan.

torun konusuna hiç girmiyorum zaten. lohusalığımda çok bunalttı, çocuğu sadece emzirmek için kucağıma alabiliyordum sevmek için aldığımda hemen alırdı kucağımdan belki farkında olmayarak.
çocuğun çayına şeker atmıyorum alışmasın diye, şekersiz çaymı olur ben olsam bende içmem tatsız tussuz diyor.
mikrodalga kullanma diyor, emir kipine gıcık oluyorum.

1 haftalığına kalıyor olması, evin kayınvalidenin o 1 haftada onun olduğu anlamına mı geliyor.
1 hafta kalıyorsa adı üstünde misafir.
O evin bir düzeni olduğunu, gelininin de kendine göreleri olduğunu,
kendi istekleri olduğunu unutmamalı ve herşey böyle olsun dememeli.
Ben kendi evimde bardağın tezgahta durmasını istiyorsam,
ama kayınvalidem masa da dursun istiyorsa,
kayınvalidem kendi evinde o bardağı alır masaya koyar, ama benim evimde
ben tezgaha koyarım, onun evinde de onun istediği yere koyarım.
Ufacık meseseler gibi görünse de, kimse 1 haftalığına bile olsa,
benim havasında olmasa keşke.
Çünkü o 1 hafta diye küçümsediğiniz süre de,
kimse kimsenin isteklerini gerçekleştirmek zorunda değil.
Eğer illa birinin istekleri önemli ise,
o evin kendi düzenini bilen ve kendi düzenini kuran (iyi ya da kötü, yanlış ya da doğru) geline aittir.

güzelim benim annemde aynısını yapar mutlaka bşilerin yerlerini değiştirir
ama kızmıyorum sonuçta annem kaynanam da olsa niyetinin iyi olduğundan emin olsam ona da kızmam
sıkma canını onlar bizleri cahil sanıolar aklımız ermez die düşünüolar herhalde..
takılma bence

insanların her hareketinde niyete Bakmak önemli.. eğer niyet iyiyse, sorun yok.. alttan alınmalı idare edilmeli.. ama niyet kötüyse yani kadın Bu hareketleri yaparken " oğluma en iyi Ben Bakarım Bu gelin Bişeyden anlamaz" sa o zaman gerekirse daha sert olunmalı.. ama dediğim gibi niyet iyiyse, seni de kızı giBi görüyosa içinden gelerek yapiyosa ooooo daha ne, ben de isterim Böyle kayınvalide.. geldiğinde yemek yapsın, yardım etsin.. Bu arada kendi annemin de eşimin annesinin de evimde kendini misafir giBi hissetmesini istemem.. Benim evim onların evi, niyet iyiyse ve eylemler annelik kokuyosa Buyursunlar mutfak onların

kayınvalideniz size söylediği annem sözcüğüne kadar benim kayınvalidemle aynı...
ama ben genelde yaptıklarından sonra Allah razıolsun diyorum
kızıma bakıyor kendi evinde
bazen soğuk olunca bize geliyor
1 gün kalsa bile evimi temizleyip yemeğimizi yapar
zorunda değil
ama yinede yapıyor saolsun
kimse şuna haddini bildireyim evini temizliyip demez
besbelli yükünüzü alıyor
bence önyargı oluşmuş zaten sizde kayınvalidenize karşı
şimdi ne yapsa batıyor size
rahat olun
bazen gülerek söylediğiniz şeyler daha çok işe yarar
bide böyle deneyin

tebrik ederim düşüncelerinizden dolayı bu tamamen olaylara bakış açısıyla ilgili bence her olaya pozitif bakabilsek ardında art niyet aramasak kendi huzurumuzu kaçırmasak ne güzel olur

aynı modelden bi tanede bende var..bende çıldırmak üzereyim..sen dua etki evi uzak arada bir geliyor benimki tepemde ,üstkatta haftanın yarıısı bizde,canı sıkılan dalıyor eve..ve sen yine söylüyormuşsun ben yüzünede söyleyemiyorum kırılıcak diye..eşimde illa anneme söyleme bana söyle,ben söyleyeyim diyor..delirmemek içten değil..

ne güzel işde kaynanan sana değil oğluna kırılır oda hemen unutulur.

Okurken ben sinir oldum o nasıl birşey yaa :S
Ben mutfağıma karışılmasına özellikle çok sinir olurum...
Rahatsız olduğunu bile bile yaptığına göre pek yapacak birşey yok gibi

Sinir olmayın nolur .Evinizin düzeni bozuluyor haklısınız ama kötü niyetli değilse eşinize söyleyin o söylesin.Anne böyle yapma diye belki oğlunu dinler.

seni o kadar iyi anlıyorumki benimde 1,5 aydır kayınvalidem yanımdaydı düşük tehlikem var diye geldi sağolsun herşeyi yaptı ama bu arada kendi düzenini kurdu dolabımı açınca herşeyin yerinin değiştiğini görünce bende sinir olmuştum bazen söylüyorum ben şunu şöyle yapıyorum diyorum ama sonra bakıyorum gene bildiği gibi yapmış ve çok kırılgan birgün suratım asık olsa hemen eşime gelin beni istemiyormu der birsüre bebeğe isim aradı iki isim koymayın erkek olursa babamın adını koyun güzel isim olmazsa koydurmam vs... böyle uzar gider bunlar küçük gibi görünüyor ama birike birike dağ gibi büyüyor gerçekten çok sinir bozucu bir durum bugün gittiler ne kadarda iyi olsa olmuyor.

canım ayne şey benim başımda da var.. dolapları açar, herşeyin yerini deiştirir.. kendi düzenine göre yapar... üstelik bunu görğmcemde yapardı... dolapları açıp bakardı.. bende surat asmaya başladım artık.. sinir olmayın diyorsunuz da elde mi? bir sor bari. kızım şöyle yapalım mı, böyle yapalım mı die.. bardakların olduğu yeri bi açıorum karşımda tabaklar... karışmayan kaynanada karışmıo işte.. ama karışan da, tam karışıo yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…