evimi kendi evi gibi görüyor....

nasıl olsa geldiğinde çok kalmıyormuş evide uzakmış madem bildiği gibi yapsın karışmayın kendi evi gibi davransın sonuçta beraber oturmuyorsunuz geçici bi durum tek çözüm bu durumu kabullenmek ben olsam öyle yapardım yemek yapsın düzeni değiştirsin ne yaparsa yapsın sonuçta misafir ve gidecek yani ne gerek var huzur bozmaya kavga etmiyor ara bozmuyor dedikudu yapmıyorsa varsın evin düzenini değiştiriversin bende ona uyar doğru haklısın anne sen tecrübelisin daha iyi bilirsin derim:) yemek yaptı mutfağı sil dedi tamam anne sen dinlen kahve yapayım bile derim:) nasılsa gidecek:)

ya nekadr sinir bozucu herkesin bi düzeni bi bildiği dogrusu ayrıdır,bende cıldırıyorum mutfaga girip akıl veren olursa ,yardımı fikiri saygıyla karsılarım ama karısmaları sinir bozucu gercekten.daha sert bi dille dene eşinde müdahale etmiş ama baska yolu yok gibi saygısızlık yapmadan,sert ama kırıcı olmadan.biliyorum cok zor bi çizgi dediklerim ama baska yol yok gibi kolay gelsin....

Sızde onun evıne gıttıgınızde,
kendı duzenınızı oturtmaya gayet edın.
Ve annem hep boyle yapar dıye soyleyın

Son düzenleme:
okurken tıkandım içim şişti...
çok sabırlı bi insansın
ben çoktan kolundan tutup haydee anacım kendi evine
bu evin patronu benim demiştim
rahatsız olduğunu biliyorum ama hala yapıyorum demeye getiriyo
çürürse çürüsün benim ömrüm çürüyeceğine sebze çürüsün çok mu
allahım iyi ki patavatsızım iyi ki ağzı bozuğum
iyi ki kötü gelinim karışanım yok görüşenim yok...

gerçekten çok sinir bozucu bir şeyyyyyyy alsanaalsanasmile
ben olsam çıldırmıştım,,
ama öle küt diyede söylenmeyeceğine göre ,
ve sizin rahatsız olduğunuzu bile bilede yapıyorsa ,
fazlada yapacak bişey yok bırakın ne yaparsa yapsın
eşinizle aranız bozulmaz en azından :1hug:

bence hiç takmayın, onuda dediklerinide umursamayın. yemeğide temizliğide ona yıkın. yemek tamam temizlemi dedi, sende bebeğin ne bielyim altını temzileyecem yada altıan yapmıyosa tuvalete götürecem de. yada başka bişeyleri bahane et kendisi temzilersin. yani o seni yoracağına,sen onu yor da pes etsin. ha tuvaletin ışığı meselesine gelince sen de çalışıyosun, bi daha dersen aman ben çalışıyorum istediğim şekilde de harcamaya hakkım var de. tama iyi niyetle söylüyosun ama gerekli görmesem açmam, tutumluyumdur ama cimriliği sevmem de. gerekli gördümki açtım de. bence 1-2 böyle mantıklı ama karışmaması gerektiğini anlatacak şekilde güzel güzel sinirlenmeden şakayla karışık cevap ver. ancak bu şekilde anlıyolar malesef....

aynı benim kayınvalidem ,ben saldım artık ,naparsa yapsın ,2-3 güne gidiyor zaten geldimi ,yapsın gönlüne göre napim bende 5 yıllık evliyim ilk günden beri böyle bu kadın ,değişmiyo bende bıraktım akışına ..
yok çocuğa telefon verme iyi değil ,yok mikro dalga iyi değil ,plastik kanser yapar ,hazır şeyler yemeyin sağlıksız ,herşeye karışıyor seninki gibi ,can sıkıcı ama sende biraz takmamaya çalışsan ,çünkü kayınvalide bu değişmez huyu suyu ..

çok zor böyle durumlar herşey söylenirde eşler düşünülüo susuyoruz.
benimkide böyle ama ben şimdilik ses çıkarmıyorum. mutfağıma falan pek karışmazda mesela evin tüm eşyalarını o seçmiş o almış gibi davranır.benim anneme bile bunu böyle aldım ben böyle istedim der.hemde benim gözüme baka baka:)annemde hehe der geçer. bizde sadece güleriz.oysa herşeyi eşimle beraber seçtik aldık.evde hakimiyet kurmaya çalışıyo kendince.

aynen bizimki de öyle.hiç beğenmez yaptıklarımı yeniden yapar deliriyodum önceleri aynen senin gibi yapmasına izin vermiyodum baktım mutsuz olup üzerime geliyo iyice bıraktım bende.şimdi ogeldiği zaman çocuğuda ona bırakıp gezip tozuyorum.o mutlu ben mutlu .değiştirsin bir hafta alt tarafı gene ben isteidğim gibi değiştiririm.keyfime bakıyorum sinirimi bozmaktansa uğraşsın dursun

Sorunun kökeni; “Bu çocuğu ben doğurdum.Onun bana her konuda,her zaman ihtiyacı var.Oğlumun evi benim evimdir.” düşüncesinden kaynaklanıyor ne yazık ki.Oğullarının evlendiğini,yeni bir aile kurduğunu,o ailenin ve yuvanın kendine has düzeni olduğunu idrak etmeleri & kabullenmeleri zaman alabiliyor maalesef.Evet hiç hoş değil ama sabrınızı koruyun,iyilik yaptığını zanneden,özünde ard niyet olmayan bir hata olarak değerlendirin ama yaşadığınız huzursuzluğu anlayacağı şekilde her fırsatta güzellikle ifade etmektende vazgeçmeyin.Dilerim en yakın zamanda hallolur.

Sebzeler dışarıda durunca daha mı çok dayanıyormuş :uhm:
İmza: dünyanın en yüzeysel insanı -tatlicadiarzu-

bnce art niyeti yok alışkanlık karışmadan duramıyor demek ki
ya uyarmaya devam edeceksin yada umursamamaya çalışacaksın
ama gerçekten zor bi durum

ay benım teyzem boyledır .sınırmı oynatır evde ıkı kısıyız 140 metre kare evı hergun sıler yada sıldırır supurur yada supurtur.Sabahın korunde aksamın yemeklerını yapmaya baslar.saat 5,5 gıbı kalkar baslar işe gırısmeye kımsenın yaptıgını begenmez bıde ustune daha beterını yapar :)

Yapacağın tek şey o düzeni bozdukça sen eski haline getirip,ben böyle istiyorum demen.Ve her defasında "lütfen"sözcüğünü kullanman.Sabırla ,bıkmadan,usanmadan bunu yapmalısın..emek istiyor ama sonunda başaracaksın,tecrübeyle sabittir yerimseniben

yaşayan için sinir bozucu bir durum biliyorum ama okurken güldüm canımkaydirigubbakcemile3hani erkek gibi kadın falan diyeceksin sürekli öveceksin kısmına güldüm.biraz kendi annemede benzettim annemde her yaptığı yemeği önce kendi översadece evimin düzenine karışmaz
sana 2 yol önereceğim ya sürekli onun yaptığını bozup ben böyle istiyorum böyle kalsın diye sabırla söyleyecekesin bıkmadan usanmadan:bbo:
yada zaten 3-4 gün kalıyor boşvereyim diyeceksin kafana takmıyacaksın
madem iyi biriymiş bu meseleden dolayı kötü olmayın derim ben.yerimseniben

her ne kadar sınır bozucu olsa da kotu nıyetlı gormuyorum
sen bılmezsın sekıl kenara edasıyla degıl ıyı nıyetle yapıyor
elbet yasayan ıcın kotu bır durum ama ısın ıcınde kotu nıyet olmayınca ıdare edılebılır dıye dsunuyorum
bellı bır noktadan sonra ınsanın sabrı kalmayabılır tabıı ama bu noktada esınızın sureklı kopru vazıfesı gormesı cozum olabılır

evet iyi niyetle yapıyor, başka sorunumuz yok ama insanı bunaltıyor işde.
arkadaşında dediği gibi çocuğun eline tel verme, bilgisayarı açma radyasyon var gibi şeyler sürekli söylüyor.
kimsenin yaptığı işi beğenmiyor, hiç boş oturmaz kendine hep iş bulur, temiz olan bir yeri bile düzeltme çabasında.
ben yemekleri oğlumdan dolayı zamanında yapamıyorum mecburen o da giriyor, ona bişey demiyorum girsin yapsın.
sorun sürekli yaptığı şeyi defalarca övmesi, takdir beklemesi, herşeyi biliyorum edalarında olması.

bukadar takma
nasılsa 1 hafta kalıp gidiyormuş
1 hafta görmezden gel yum gözünü
günlerin çabuk geçmesi için dua et
söylüyormussun anlamiyormuş eşinde konuşmuş yine anlamıyormuş, daha başka ne yapabilirsinki
gidipde onun evinde aynısını yapsan neolacak, sanki anlayacakmı hiç sanmam
hemde ne gerek var böyle bişey sen bana yaparsan bende sana yaparım
çocuk gibi
dediğim gibi kadın zaten 1 hafta kalıp gidiyormuş kalbini kırmaya değmez
o gidince sen düzenini 1 gün içinde oturtursun yerine
kendini ve görümceni övme konunsundada gül geç
nolurki desen anne çok güzel olmuş ellerine sağlık yemek çok lezzetli
çokmu zor bişey?
hata madem herşeyi söylebiliyorsun
işte görümcen böyle yapiyor dediğinde... ayy hiç hoşlanmam, tarzım değil gibi şeylerde söylebilirsin
ne bilim bukadar büyütülecek bir olay yok bence
aranız normalde iyise böyle bişey için bozulması yanlış olur

aramız bu sebeple kötü, onun açısından bişey yok ama bu hareketleri soğutuyor. göürmcemi överken dediğin gibi yapıyorum yine aynı, kendimce birçok strateji geliştiridm ama sökmüyor, sadece dediğini biliyor o kadar.
görümcemi övdü geçen yine söyledim, yeter artık hep aynı şey, banane onun evinden dedim, hiçmi konuşmayalım sırnaşık şeydedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…