Evimi Temiz Hissetmiyorum

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar böyle bi sıkıntım var

Nasıl anlatayım evim derli toplu dışardan gelen kirli yada dağınık demez ama mesela kirli çamaşır sepetinde bir tane kirli olması,herhangi bir dolabın içinin dağınık olması,ocağın üzerinde en ufak bir leke kalmış olmasını kafaya takıp herşeyi kusursuz yapmaya çalışıyorum bu da beni yoruyor.Çalışmıyorum şu an,işten yeni ayrıldım ve çocuğum da yok.Daha yeni evlendim zaten.

Sanırım obsesif oldum değil mi??

Son düzenleme:
merhaba bende ayın sadece 1 günü sizin gibi oluyorum oda regli olmadan bir gün önce her yer kirliymiş gibi hissediyorum kendimde dahilim buna gecen gün işten geldim heryeri sildim süpürdüm duşa girdim sonra hızımı alamayıp eşime senide yıkayımı dedim :) ama siz hep böyleyseniz çok yorulursunuz işiniz çok zor temiz olmak güzel ama çok abartmamak lazım

dolab içinden bende sinir olurum ama sizinkisi bence yapacal birşeylerin olmamasından kaynaklanıyor kendinize farklı uğraşlar bulursanız bu durumu düzeltebilirsiniz

dolab içinden bende sinir olurum ama sizinkisi bence yapacal birşeylerin olmamasından kaynaklanıyor kendinize farklı uğraşlar bulursanız bu durumu düzeltebilirsiniz

Sanırım, aslında bi süre bişey yapmak istemiyorum, evde dinleneyim diye işten ayrılmıştım fakat boş boş da olmuyo,spora falan başlıycam inşallah

canım evde olduğun yalnız kaldığın içindir bu çalışmaya alışkın olduğun için evde yalnız kalmak sana sıkıcı geliyordur ondan sende yapmışken tam olsun tertemiz olsun istersin bende yalnız kaldığım için boş vaktim olduğum için çok temzilik yaparım aynen dediğin gibi arkadaşlarım hijyen uygar derler bana evim pis olacak die gelip oturmaya kıyamazlar öyle yani evliliğimin ilk seneleri öyleydi ama şimdi çocuk olunca azalttım ister istemez pis oluyor ve çocuk daha çok ilgi istiyor bende ona yöneldim geçici yani kendine başka bir aktive bul derim oyalanacağın bişeyler yanii

Çocuk olunca da böyle olursam diye korkuyorum hem kendim hem de çocuk için:)

Böyle bir anne olmak istemem gerçekten de

Çocuk olunca da böyle olursam diye korkuyorum hem kendim hem de çocuk için:)

Böyle bir anne olmak istemem gerçekten de

bebek olunca hiç gözüne gözükmüyor emin ol temizlik başınada geçersen sırf bebeğin için geçiyorsun gezdiği yerler temiz olsun mikrop kapmasın diye arkadaşın dediği gibi ilk seneler oluyor bmyle durumlar ben de bebeğim olmadan önce sabah erkenden kalkar hergün heryeri kırklardım

İşin asılı boşluğa düştüm gibi bişey oldu evlenince.O yüzden bunlara sardım biliyorum.İyice cozuttum.Geçen gün mesela bütün ayakkabıların ve terliklerin altını silerken buldum kendimi

durumun her zaman mı böyle yoksa yeni mi oluştu bu durum??
eğer HEP böyleysen, en ufak bi ocaktaki lekeyi bile mesela kafaya istemsiz çok takıyorsan
sürekli temizlik yapıyorsan
temizlediğin halde gözüne pismiş gibi geliyorsa yada böyle hissediyorsan
evet obsesif kompulsif hastalığı mevcut olabilir yüksek ihtimal.
bunlar takıntılı düşüncelerin yol açtığı, takıntılı davranışlardır.
mesela durmadan el yıkamak, durmadan banyo yapmak, çamaşır suyula silmek sürekli heryeri
kapıyı kilitledimmi diye sürekli endişe,
evden çıkınca mesela acaba ütünün fişini çekmişmiydim tedirginliği...
bu durumların çok uzun zamandan beri varsa yada her zaman böyleysen evet obsesiflik olabilir.

burada durumun şöyle bi sonucu var
seni bu durum çok çok rahatsız ediyorsa o zaman hastalıktır
ama düzenlemeyi temizliği falan severek yapıyorsan boşver
ne güzel işte
herkes temiz ve düzenli olamıyor malesef...

Temizlige düskü fakat bir o kadarda mükemmelliyetci oldugunuzu tahmin ediyorum yazdiklarinizdan yola cikarak:44:Calisan bir kadinken artik issiz ve evde tek basina zaman gecirmeye calisan bir kadin olmanizdan dolayi bu durumda oldugunuzu düsünüyorum. Yaptiginiz isleri en iyi sekilde yapmaya calisan ve temizlige önem veren biri olmakta sakinca yok bence, fakat bu sizi rahatsiz edecek dereceye geldiyse ozaman belkide bir uzmanla konusup bunun üstesinden gelmeye calismaniz gerek, yada diger bir cözümde tekrar ishayatina dönmeniz olabilir

yaaaa arkadasımm bende aynı senın gıbıyım

keısnlıkle heryer bır ıntızam ve duzen ıcınde olmalı kesınlıklee esyalardan bır bıblo bıle yamuk durmamalı heryer tertemız mıs gıbı kokmalı

özellıkle elbıse dolaplarının ıcı tertıplı duzenlı renklerıne gore ayrılmıs vee gelısı guzel katlanmamış olmalımagazadakı gıbı katlanmalı

kesınlıklee etrafta toz olmamalı aynalar pırıl pırıl yanmalıbuz dolabının ıcı kesınlıklee tertıplı duzenlı olmalı kahvaltılıklar ust katta vee agzı kapalı bır sekılde muhafaza edılmelı

ocaktaa bırakın lekeyıı ustunde çaydanlık vs esyalar asla olmamalı duzen bozulmamalı hersey yerınde olmalı

mutfak dezgahının ustune sacma sapan aletler konmamalı gelısı guzel elımın altında olsun dıye yerlestırılmemelı( mutfak robotu kaşık çatal sepetı vs gıbı)

ıkı gune bır mutfak çamaşır suyu ıle dezenfekte edılmelı

lavabo ve tuvalet ıse hergun

egerkı cocugun varsa onların ustu bası ayrı ayrı kımın esyası nerde bılmelısın hepsının ayrı ayrı banyo havlusu olmalı gelısı guzel karman corman bır arada durmamalı esyaları

salonda en nefret ettıgım sey ortalıkta gezen surahı vee su bardakları kültablaları bunlar asla olamamlı

ayakkabılarla içeri asla gırılmemelı o nee sacma bısedır ölee

bulaşık makınasında gunlerce beklememelı yıkanan kaplar hemen yerlestırılmelı yıkanan çamasırlar yerlı yerınce katlanmalı vee yerlestırılmelı utuler zamanında yapılmalı

dakık olunmalı

tabıkı butun bunlar benım kendı dusuncem ve yasam tarzım bu obsesıflıkmıdır yanıı korktum ben sımdı harbıden cok takıntılıyım ben bunlar bu şekilde olmazsa ne temızlık temızlıktır benım ıcın nede ev eve benzer ve tabıkı çok yoruluyorum halım kalmıyor ama ıcıme siniyor bu sekılde

haddim olmayarak bir tavsiyede bulunayım. temizlik evet ama aşırı temizlik takıntısı ilerki yaşamınıza negatif yönde etki eder. şöyle söyleyeyim benim teyzem bir ara günde iki defa ev silip süpürüyor, kpı kollarını tuvalet kağıdıyla tutuyor ve her tuvaletten sonra mutlaka bildiğimiz mutfak deterjanı ve çamaşır suyuyula yıkanıyordu. işleri dönülmez noktaya getirmeden önce dur demek lazım.

Aynı ben de böyleyim canım

Mesela bugün aklımda fırını silicem buzdolabını silicem iç dış.

Bi de dikkatimi çekti bulaşık mak.içi de kirlenmiş onu temizliycem.

Çok rahatsız etmiyo beni aslında ama yoruluyorum

Tavsiyen için teşekkürler canım ben de dengeli bir noktada bırakmaya çalışıyorum biraz daha gayret edicem azaltmaya:))

Ama teyzeninki çok fazlaymış ne yaptı sonradan düzeldi mi acaba merak ettim

Tavsiyen için teşekkürler canım ben de dengeli bir noktada bırakmaya çalışıyorum biraz daha gayret edicem azaltmaya:))

Ama teyzeninki çok fazlaymış ne yaptı sonradan düzeldi mi acaba merak ettim

rica ederim :)
teyzemde de temizlik ve düzen takıntısı vardı gittikçe şiddetlendi. sonra psikolojik tedavi almak zorunda kaldı, bir sürü ilaç terapi falan.
şimdi pek tabii ki daha iyi eskiye dönmemek için acayip derecede mücadele ediyor kendiyle.

bu ne böyle canım:26:çocuğun var mı bilmiyorum ama bu kadar titizlik biraz fazla değil mi yorulmuyor musun.bende düzene önem veririm ama bu derece takıntılı değilim.birde 3 küçük çocuğum var istesemde bunların çoğunu yapamıyorum
konu sahibine gelince sanırım boş zamanın çok olduğu için evde sıkıldığından kendini temizliğe vermişsin ama bunu daha da abartırsan senin için çok yorucu ve sıkıntılı olabiliryani dikkat et titizliğin hastalık boyutuna gelmesin canım

canımsın yazdıklarımda hıcbır abartı yok mesela dun gece yatarken sabaha ne iş yapacagım takıldı aklıma buz dolabını sılmelıyım dedım vee bugun sabah 10 dan ikindiye kadar mutfaktaydım buzdolbını sıldım butun parcaları cıkarıp tek tek yıkadım duruladım kuruladım ıcındekı yemeklerı ayarladım sonra cıkan bulasıkları yıkadım bulasık makınesınıde sıldım fırınıda sıldım tabıkı detaylı bı sekılde sonra butun mutfak dolaplarını sıldım ıclerını duzenledım zaten duzenlı ama yıne bı elden gectı...butun fayansları ve dezgahı çamasır suyuyla yıkadım sıldım duruladım ve kuruladım...bu arada eşime yemekte yaptım ıkı tanede ufak bebegım var onların mamalarını yedırdım uyuttum sonrada oturdugumuz yerı bastan asagıya temızledım süpürdüm toz aldım cocuklarımın ustu her gun degısır onları degıstım ve makınaya camasır attım yıkanan camasırları astım kuruyan camasırları katladım yerlı yerıne duzenlı bır sekılde yerlestırdım.....sonraa oldu akşam daha sımdı oturdum yarında yatak odamı teömıslemeyı dusunuyorum sımdıden aklıma takıldı o ılla olacak yoksa uykularım kacıyor...yanı dun buz dolbını sılcem dedım bugun sılmeseydım kafayı yerdım....sanırım bıraz fazla takıntılıyım çocuklarımda 2 yasında ve bırıde 6 aylık yanı cocugum olunca tıtızlık sınırlarım tavan yaptıı

bu kadar titiz hanımı bulmuşken sorayım dedim. Bende temizlik yapmayı cok severim evde toz görmeye tahammülüm yok bütùn esyalarım siyah vıtrın camımda siyah cam silerken ız oluşuyor neyle silinır acaba?

canım benım mobılyalar ıcın özel toz alma spreylerı var onu kullanabılırsın camların ıcınde gazeteyle sılmenı tavsıye ederım hıc ız kalmayacaktır...camsıl sık camlarına ve sadece gazeyle sıl umarım yardımcı olmusumdur konu sahıbı yok ben cvp vereyım dedım

tşk ederim canım gazeteyle silmek ii fikir siyah camlar çok şık ama temizliği çok uğraştırıyor :18::18::18::18::18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…