Kızlar böyle bi sıkıntım var
Nasıl anlatayım evim derli toplu dışardan gelen kirli yada dağınık demez ama mesela kirli çamaşır sepetinde bir tane kirli olması,herhangi bir dolabın içinin dağınık olması,ocağın üzerinde en ufak bir leke kalmış olmasını kafaya takıp herşeyi kusursuz yapmaya çalışıyorum bu da beni yoruyor.Çalışmıyorum şu an,işten yeni ayrıldım ve çocuğum da yok.Daha yeni evlendim zaten.
Sanırım obsesif oldum değil mi??
dolab içinden bende sinir olurum ama sizinkisi bence yapacal birşeylerin olmamasından kaynaklanıyor kendinize farklı uğraşlar bulursanız bu durumu düzeltebilirsiniz
canım evde olduğun yalnız kaldığın içindir bu çalışmaya alışkın olduğun için evde yalnız kalmak sana sıkıcı geliyordur ondan sende yapmışken tam olsun tertemiz olsun istersin bende yalnız kaldığım için boş vaktim olduğum için çok temzilik yaparım aynen dediğin gibi arkadaşlarım hijyen uygar derler bana evim pis olacak die gelip oturmaya kıyamazlar öyle yani evliliğimin ilk seneleri öyleydi ama şimdi çocuk olunca azalttım ister istemez pis oluyor ve çocuk daha çok ilgi istiyor bende ona yöneldim geçici yani kendine başka bir aktive bul derim oyalanacağın bişeyler yanii
Çocuk olunca da böyle olursam diye korkuyorum hem kendim hem de çocuk için:)
Böyle bir anne olmak istemem gerçekten de
bebek olunca hiç gözüne gözükmüyor emin ol temizlik başınada geçersen sırf bebeğin için geçiyorsun gezdiği yerler temiz olsun mikrop kapmasın diye arkadaşın dediği gibi ilk seneler oluyor bmyle durumlar ben de bebeğim olmadan önce sabah erkenden kalkar hergün heryeri kırklardım
Temizlige düskü fakat bir o kadarda mükemmelliyetci oldugunuzu tahmin ediyorum yazdiklarinizdan yola cikarak:44:Calisan bir kadinken artik issiz ve evde tek basina zaman gecirmeye calisan bir kadin olmanizdan dolayi bu durumda oldugunuzu düsünüyorum. Yaptiginiz isleri en iyi sekilde yapmaya calisan ve temizlige önem veren biri olmakta sakinca yok bence, fakat bu sizi rahatsiz edecek dereceye geldiyse ozaman belkide bir uzmanla konusup bunun üstesinden gelmeye calismaniz gerek, yada diger bir cözümde tekrar ishayatina dönmeniz olabilirKızlar böyle bi sıkıntım var
Nasıl anlatayım evim derli toplu dışardan gelen kirli yada dağınık demez ama mesela kirli çamaşır sepetinde bir tane kirli olması,herhangi bir dolabın içinin dağınık olması,ocağın üzerinde en ufak bir leke kalmış olmasını kafaya takıp herşeyi kusursuz yapmaya çalışıyorum bu da beni yoruyor.Çalışmıyorum şu an,işten yeni ayrıldım ve çocuğum da yok.Daha yeni evlendim zaten.
Sanırım obsesif oldum değil mi??
yaaaa arkadasımm bende aynı senın gıbıyım
keısnlıkle heryer bır ıntızam ve duzen ıcınde olmalı kesınlıklee esyalardan bır bıblo bıle yamuk durmamalı heryer tertemız mıs gıbı kokmalı
özellıkle elbıse dolaplarının ıcı tertıplı duzenlı renklerıne gore ayrılmıs vee gelısı guzel katlanmamış olmalımagazadakı gıbı katlanmalı
kesınlıklee etrafta toz olmamalı aynalar pırıl pırıl yanmalıbuz dolabının ıcı kesınlıklee tertıplı duzenlı olmalı kahvaltılıklar ust katta vee agzı kapalı bır sekılde muhafaza edılmelı
ocaktaa bırakın lekeyıı ustunde çaydanlık vs esyalar asla olmamalı duzen bozulmamalı hersey yerınde olmalı
mutfak dezgahının ustune sacma sapan aletler konmamalı gelısı guzel elımın altında olsun dıye yerlestırılmemelı( mutfak robotu kaşık çatal sepetı vs gıbı)
ıkı gune bır mutfak çamaşır suyu ıle dezenfekte edılmelı
lavabo ve tuvalet ıse hergun
egerkı cocugun varsa onların ustu bası ayrı ayrı kımın esyası nerde bılmelısın hepsının ayrı ayrı banyo havlusu olmalı gelısı guzel karman corman bır arada durmamalı esyaları
salonda en nefret ettıgım sey ortalıkta gezen surahı vee su bardakları kültablaları bunlar asla olamamlı
ayakkabılarla içeri asla gırılmemelı o nee sacma bısedır ölee
bulaşık makınasında gunlerce beklememelı yıkanan kaplar hemen yerlestırılmelı yıkanan çamasırlar yerlı yerınce katlanmalı vee yerlestırılmelı utuler zamanında yapılmalı
dakık olunmalı
tabıkı butun bunlar benım kendı dusuncem ve yasam tarzım bu obsesıflıkmıdır yanıı korktum ben sımdı harbıden cok takıntılıyım ben bunlar bu şekilde olmazsa ne temızlık temızlıktır benım ıcın nede ev eve benzer ve tabıkı çok yoruluyorum halım kalmıyor ama ıcıme siniyor bu sekılde
haddim olmayarak bir tavsiyede bulunayım. temizlik evet ama aşırı temizlik takıntısı ilerki yaşamınıza negatif yönde etki eder. şöyle söyleyeyim benim teyzem bir ara günde iki defa ev silip süpürüyor, kpı kollarını tuvalet kağıdıyla tutuyor ve her tuvaletten sonra mutlaka bildiğimiz mutfak deterjanı ve çamaşır suyuyula yıkanıyordu. işleri dönülmez noktaya getirmeden önce dur demek lazım.
Tavsiyen için teşekkürler canım ben de dengeli bir noktada bırakmaya çalışıyorum biraz daha gayret edicem azaltmaya:))
Ama teyzeninki çok fazlaymış ne yaptı sonradan düzeldi mi acaba merak ettim
yaaaa arkadasımm bende aynı senın gıbıyım
keısnlıkle heryer bır ıntızam ve duzen ıcınde olmalı kesınlıklee esyalardan bır bıblo bıle yamuk durmamalı heryer tertemız mıs gıbı kokmalı
özellıkle elbıse dolaplarının ıcı tertıplı duzenlı renklerıne gore ayrılmıs vee gelısı guzel katlanmamış olmalımagazadakı gıbı katlanmalı
kesınlıklee etrafta toz olmamalı aynalar pırıl pırıl yanmalıbuz dolabının ıcı kesınlıklee tertıplı duzenlı olmalı kahvaltılıklar ust katta vee agzı kapalı bır sekılde muhafaza edılmelı
ocaktaa bırakın lekeyıı ustunde çaydanlık vs esyalar asla olmamalı duzen bozulmamalı hersey yerınde olmalı
mutfak dezgahının ustune sacma sapan aletler konmamalı gelısı guzel elımın altında olsun dıye yerlestırılmemelı( mutfak robotu kaşık çatal sepetı vs gıbı)
ıkı gune bır mutfak çamaşır suyu ıle dezenfekte edılmelı
lavabo ve tuvalet ıse hergun
egerkı cocugun varsa onların ustu bası ayrı ayrı kımın esyası nerde bılmelısın hepsının ayrı ayrı banyo havlusu olmalı gelısı guzel karman corman bır arada durmamalı esyaları
salonda en nefret ettıgım sey ortalıkta gezen surahı vee su bardakları kültablaları bunlar asla olamamlı
ayakkabılarla içeri asla gırılmemelı o nee sacma bısedır ölee
bulaşık makınasında gunlerce beklememelı yıkanan kaplar hemen yerlestırılmelı yıkanan çamasırlar yerlı yerınce katlanmalı vee yerlestırılmelı utuler zamanında yapılmalı
dakık olunmalı
tabıkı butun bunlar benım kendı dusuncem ve yasam tarzım bu obsesıflıkmıdır yanıı korktum ben sımdı harbıden cok takıntılıyım ben bunlar bu şekilde olmazsa ne temızlık temızlıktır benım ıcın nede ev eve benzer ve tabıkı çok yoruluyorum halım kalmıyor ama ıcıme siniyor bu sekılde
bu ne böyle canım:26:çocuğun var mı bilmiyorum ama bu kadar titizlik biraz fazla değil miyorulmuyor musun.bende düzene önem veririm ama bu derece takıntılı değilim.birde 3 küçük çocuğum var istesemde bunların çoğunu yapamıyorum
konu sahibine gelince sanırım boş zamanın çok olduğu için evde sıkıldığından kendini temizliğe vermişsin ama bunu daha da abartırsan senin için çok yorucu ve sıkıntılı olabiliryani dikkat et titizliğin hastalık boyutuna gelmesin canım
bu kadar titiz hanımı bulmuşken sorayım dedim. Bende temizlik yapmayı cok severim evde toz görmeye tahammülüm yok bütùn esyalarım siyah vıtrın camımda siyah cam silerken ız oluşuyor neyle silinır acaba?
canım benım mobılyalar ıcın özel toz alma spreylerı var onu kullanabılırsın camların ıcınde gazeteyle sılmenı tavsıye ederım hıc ız kalmayacaktır...camsıl sık camlarına ve sadece gazeyle sıl umarım yardımcı olmusumdur konu sahıbı yok ben cvp vereyım dedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?