Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kazları şikayet ederler köpekler yüzüyor diye öldürürler ne biçim millet olduk çıktık ya iğreniyorum bu yüzden gerçekten

Bu yazdığınızı görünce nedir ne değildir diyerek araştırdım ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yarım saattir ağlıyorum, keşke görmeseydim duymasaydım hiç

Kazları şikayet ederler köpekler yüzüyor diye öldürürler ne biçim millet olduk çıktık ya iğreniyorum bu yüzden gerçekten
Sapla samani ayirmak lazim. Onlar hayvan dusmani. Burada ise konu sahibi ciddi bir durumdan sikayetci. Iki sikayet arasi fark var.
Hayvanla cocuk bir de apayri seyler valla. Hayvan durdan falan anliyor, kendi halinde oynuyor, takiliyor, ortama guzellik katiyo butun hayvanlar, cocuk oyle mi ama... cocuk sadece kendi annesine guzeldir, etrafa rahatsizlik vermeye de hakki yoktur.

Yoo tam olarak öyle söylemek istedim çocuklar dürtüsel hareket ederler. Çocuğunuza bir şeyi yapma dediğinde ya da herhangi başka çocuğa gözünüze boş boş bakıp aynı şekilde yapmaya devam ettiğini hiç görmediniz mi? Bunu inattan gıcıklıktan yapmıyorlar onu yapmaya endeksliler o an çünkü çocuk bunlar gelişme çağında yaparak kırarak bozarak öğrenmeye çalışıyorlar dünyayı. Çocuklara sınırsız alan açılmalı insanı değilim ama sokakta oynayan çocuklara sizin de dediğiniz gibi o heyecanla oynayan çocuklara biraz sessiz olun ya da hadi git ötede oyna desen anlasa kısa bir süre sonra aynı şeye devam eder. O an onun kafasında onu yapmak vardır çünkü. Bu çol komplike bir şey değil bunu etrafında çocuk görmüş herkes anlayabilir ama o arkadaş mabadından anlamak istediği için öyle saçmaladı ona uzun uzun cevap vermek dahi canım istemedi

Benim çocuğum yok. Yapmadım. Yapmayacağım. Senelerdir rastgele yerlerde türlü çeşitli çocuk gürültüsüne maruz kaldım. Çareyi kalabalık sokaklardan uzakta ve en üst kattan ev almakta buldum. Emekli olunca da müstakil bir ev alıp yaşlılarla dolu sessiz sakin bi yerde yaşamayı hayal ediyorum. Elimde değil çocuk sesine tahammül edemiyorum. Migrenim tuttu son 3 gündür. Birkaç kez dışarı çıktım. Denk geldi. Nerden denk geldiyse son ses ağlayan ve asla susmayan 4-5 yaşlarında bi erkek çocuğuna denk geldim. Annesi başında dikilmiş bekliyor. Oğlunun tüm caddeye serenat yapmasına müsaade ediyor. Abartmıyorum en az 10 dakika. O insanların ne suçu var. Sen doğurdun eğitemedin terbiye edemedin diye ceremesini niye biz çekiyoruz. Niye benim beynim zonkluyor. Bak bana ben bakamayacağım çocuğu yapmadım. Yemedi. Keşke herkes benim gibi olsa. Bakamayan yapmasa. Ama kimse kabul etmiyor bakamadığını

Siz çok saygısız bir insansınız, size güzelce fikrinize katılmadığını söyleyen birine "mabadından anlamak" gibi bel altı kelimeler kullanıyorsunuz. Sorun çocuklar değil, sorun senin gibilerin yetiştirdiği çocuklar. Ben burada çocukların sokakta özgürce oynaması gerektiğini savunup konu sahibini eleştirmişim zaten, ilk sayfada var yorumlarım. Bu saygısızlığı hak edecek de bir şey yapmadım.

Dürtüleriyle hareket ediyorlarsa bu akran zorbalığını da normal kılar, Mattia Ahmet'i katledenler de mi bir anlık sinirle ve dürtüsel haraket ettiler. Onlar da 15 yaşından küçük de malum. Ceza almamalarını ister misiniz? Biz çocukken annemin bir göz belertmesiyle evde koşmayı bırakırdık o zaman bizim dürtülerimiz yok muydu? Avrupalının çocuğu neden söz dinliyor ve sükunetle oturuyor, bizzahati gözlerimle gördüm.

Tekrar ediyorum ben çocukların sokakta oynadığı oyunlara zile basıp vs kaçmıyorlarsa karışılmaması gerektiği taraftarıyım. Biz de sokaklarda doya doya özgürce koşup oynadık, bağırdık, çağırdık bunun sebebi dürtüsel olmak değil o çocuklara has neşe ve aşırı heyecandı. Çocukların bu neşesine dokunulmamalı, zaten tasasız, mutlu ve özgür geçirecekleri seneler sayılı. İyi forumlar

Sizin bağlam alakalandırma probleminiz var benim yorumlarımı alıntılamayın lütfen ben sizin saçma sapan sorularınızı cevaplamak zorunda mıyım ya her seferinde daha el arttırarak geliyorsunuz bi gidin yahu

ortama guzellik katiyo butun hayvanlar, cocuk oyle mi ama... cocuk sadece kendi annesine guzeldir, etrafa rahatsizlik vermeye de hakki yoktur.
Siz üremeyin mümkünse bu zihniyetin ürememesi en hayırlısı toplum için. Ananızın karnından 20 yaşında fırtladınız herhalde ya da köşe yastığı gibi büyüdünüz yazık size.

Annenin yaptığı pedagojik olarak doğru olan ama. Sakinleşmesini beklemesi gerek. Öncesinde ne olmuştur, çocuk neden öyle davranıyor, gelişimsel bir bozukluğu var mı bilemeyiz. Ama şu anlattığınız sahnede annenin davranışı doğru. Ne yapabilir o anda çocuğa? Ağzına çorap tıkıp çuvala koyup ağzını bağlayacak hali yok.

Doğru olan kemeri pantolondan sıyırıp şlaaaak diye bebeye savurmak kudro anlamıyosn ama yaaa

Bilmiyorlar ki o an sussun diye bir şeyler yapılsa daha cok ağlayacak

Sizin çocuk büyüyünce ne olacak? Sokakta diğer çocuklarla oynarken kendini kaybedecek, yarım saat gürültü yapmasa oyuna dalıp unutacak, yine gürültü yapacak arkadaşlarıyla. Evet çocuklar uyarıları anlarlar ancak ortama ayak uydurma içgüdüleri daha baskındır. Çünkü bu ülkenin kültürü böyle çocuk büyütüyor. Siz de o sokakta oturuyorsunuz. Yani ilerde o çocuklarla sizin çocuğunuz oynayacak.

Öte yandan örneğin uçakta ağlayan çocukların hepsinin Türk, uslu duran çocuklarının hepsinin Alman olması K kerkenes in bahsettiği sınıfsal farkı anlatıyor aslında.

Ya çocuğunuz gürültüde uyumayı öğrenecek ya da tası tarağı toplayıp daha elit bir yere taşınacaksınız.

Maalesef.

Bizim site bahçesinde de akşama kadar çocuklar oynuyor. Akşam geç saate yönetim izin vermiyor haklılar ama 9-10a kadar da çocukların da oynamaya hakkı var. Oğlum bebekken cam açamaz sinirlenirdim ama zamanla alıştı hala her türlü gürültüde uyur.
Ama siz de şunu atlıyorsunuz çok değil 2 sene sonra o da katılacak aralarına.
Bakın oğlum büyüdü artık o da site bahçesine iniyor.

Hayvanları da çok severim çocukları da. İnsan yavruları da çok sevimli, akıllı tatlıdır. Ve sadece kendi doğurduğum çocuğu da sevimli bulmuyorum. Aksine pek çok çocuğu tatlı buluyorum.
Siz de bence çok insani vasıflara sahip değilsiniz. Empati gibi, anlayış gibi, vicdan gibi. Hepimiz bir zamanlar çocuktuk ve mahalle içinde büyüdük. Sosyal hayatı da deneyimleyerek öğrendik. Anlayışlı yetişkinlerle aklı selim insanlara döndük.
Çocuklar da şu an hayatı deneyimliyorlar. Hata yapıyorlar. Bu hatalarını tolere etmesi gereken artık aklını kullanabilen yetişkinler. Yani empati yapacak olan, bencil bakış açısından ayrılacak olanlar sizsiniz.
Çocuklar hakkında söylediğiniz çirkin bencil ve saygısız sözler de sizin nasıl bir insan olduğunuzu gösteriyor.
Bu arada yüzen hayvandan rahatsız duyan bencil tiplerden de zerrece farkınız yok. Aynı türsünüz siz çocuk düşmanları da

Bomboş yorumunla uğurluyorum seni
Herseyi ayırt edecek yaşdayım merak etme yorumlarımı alıntılamazsan sevinirim

Ya bu benim annemTek benimki söyler bunu sanıyordum varmış annem gibi söyleyen.

Konuda bayağı polemik olmuş, banlanan banlanana. Çoğu kişi kendi yaşadıkları yerlere göre yorumlamış.

Çocukların sokaklarda oynamasına bazıları hak vermiş bazıları ise karşı çıkmış. Sokak var, sokak var. Aileler de aynı şekilde. Bazı muhitlerde çocukların oynaması neşe katarken bazıları ise düşman başına. Bu durum bir sokak farkla bile değişebiliyor.

Akrabamızda kaldığım zamanlarda gece yarısından sonra bile çocuklar müzik açıp top oynuyor, bel altı küfürler havada uçuşuyor (annelerine küfredilirken anneleri pencerede oluyor bazen). 3 yaş altı bile sokakta, annesi başında yok. Öyle bir vurdumduymazlık. O futbol topu üst kattaki balkonlara veya camlara isabet ediyor, arabalara atılıyor, cam şişeleri bina duvarlarına atılıp kırılıyor. Saçma sapan hareketler. Kendi aileleri, gürültü oluyor diye başkalarının kapısının önüne gönderiyor. İnsan gibi oynasalar amenna. Hepsi erkek çocuğu bu arada. Parka gitseler park civarında oturanlara yazık. Oyun oynayacak alanları yok ama insan demeye bin şahit ister. Çevreye attıkları çöpleri söylemiyorum bile, belediye çalışanları bile sokaktan şikayetçi.

Bir arka sokağında ise başka bir akrabam var. Evlerine gittiğimde daha huzurlu orası. Erkek sayısı daha az olduğu için gürültüsü bir o kadar daha az. Kalabalık olsaydı da o kadar ses çıkacağını hiç sanmıyorum. Sokak tertemiz de. Sokaklar arasında medeniyet seviyesi fark ediyor.

Konu sahibi ilk sokaktaki gibi bir yerde oturuyorsa Allah sabır versin diyorum. Çocuklarla tatlı dille konuşsanız yarım saat de olsa etki eder. Arada ikramda bulunsanız onlara lafınız daha kolay geçer. Çıkışırsanız 5 dk uzaklaşıp yine gelirler. Bir süre sonra sizi hiç kale almazlar.

Çocuğu arka odada uyutun olmadı.

Pardon da gecenin 12 sinde küçücük çocukların ne işi var parkta? Akşam oldu mu herkes çocuğunu evine alır bütün aile yemek yer birlikte vakit geçirilir ne işleri var sokakta bütün gün sokakta oynuyorlar zaten akşam olunca da evinize almayı bilin siz de kimse gecenin bir yarısı çocuk gürültüsü çekmek zorunda değil hasta olan var gece işten gelen var uyuyacak olan var insanlar mecbur mu gürültü çekmeye rahatsız olanların da şikayet edip uyarma hakkı var kusura bakmayın dünya sizin çocuğunuzun etrafında dönmüyor ! Ayrıca 12 den sonra sesini duyuyoruz dediğiniz gençlerin çoğu sarhoş tipler parklarda tiner bali çekiyorlar sabah parkta yürürken etrafa atılmış bira şişelerini görüyorum ben burası mı güvenli dediğiniz yer? Bir de şükrediyorum demişsiniz yani ilginçsiniz

Ben size hak verdim konu sahibi. Sizin bir anne olarak sokakta normal bir biçimde oyun oynayan çocuklara kızacağınızı sanmıyorum. Normal bir şekilde oynasalar zaten gürültü olmaz ve sizde farkında olmazdınız. Burada yazılanları da anlayamadım. Kimse çocuklar dışarıda oynamasın demiyor ama benim gözlemlediğim çocuklar normal bir şekilde ve normal saatlerde oynamıyor. Çığlıklar, bağırışlar, kavgalar. Evet, onlar yetişkin değil ama sabah 9 dan gece 12'ye kadar kimse bu gürültüyü çekmek zorunda değil. Ben çocukken asla güneşin tepede olduğu zaman dışarı çıkarılmaz ve muhakkak öğle uykusuna yatırıldım. Akşam beşten önce tüm oyunlar zaten biterdi. Şimdi kesinlikle bitmiyor. Gürültü kirliliği hem psikolojik hem fiziksel sağlığa zararlıdır. Dışarıdakiler çocuksa konu sahibininki de çocuk yani onunda uyku uyumaya hakkı var. Yetişkinlerde huzur içinde bir yemek yiyip çay içmek isteyebilir. Bazı gençler üniversite sınavına yazdan çalışmaya başlıyor, tedavi görüp dinlenmesi gereken insan oluyor. Ben kendimde sokakta oynamış bir nesilden geliyorum ama yazılanları okuyunca anladım bu kuşağın neden bu kadar sorunlu olduğunu. "Dünya benim çocuğumun etrafında dönüyor." kafası bu ve ilerde hiç iyi sonuçlarını görmeyeceğiz ki bence şimdiden başladık görmeye. Çocukları ailesinden başka yetişkinlerin kötü bir şekilde uyarmasına bende karşıyım ama bırakında dışarıdan bir yetişken güzelce uyardığında karşısındaki yetişkini de bir otorite bilip yanlışını düzeltsinler. 4-5 yaşındaki çocuk bile yaşlı komşusuna küfreder hale geldi. Dışarıda normal bir düzeyde sakince oynamalarına kim ne diyecek ama aileler bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…