- 14 Ocak 2011
- 2.011
- 52
- 158
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
vallahi bende inan sabırsızlıkla bekliyorum kendimi :) nasıl olacak bakalım söylenenler doğru çıkar inşallah...
canım bişey sorcam dolmalık atmışsın ya buzluğa, yeşil olanı anladım da, kırmızı biber dediğin hangisi...kırmızı dolmalık bibermi yoksa kırmızı et biberi mi? teyzem kırmızı et biberini haslıyor çok hafif ateşte bütün bütün atıyor suyun içine...kabukları soyulma kıvamına gelince çıkarıyor biberin kapaklarını çıkarıyor kabuğunu soyuyor atıyor dolaba...sonra kışın içine dolma içinden koyup pişiriyor..ağızlarını domatesle dolduruyor...ben de çok niyetlendim ama dolabımda yer kalmayacak diye vazgeçtim..seninki hangi biber...eğer et biberiyse nasıl yaptığını anlatırmısın...değişikse tarif denerim mutlaka..
Kirmizi eyt biber cnm
Evt benim tafrif baya degisik
Sap kismini kesip icini bosaltip hicbir islem uygulamadan atiyorum dolaba ic ice koyuca yerden tasarruf olur ona gore sec bence alirken
Bn kabuguna dokunmuyorum cunku etli dolma olarak pisirdin mi kabugu kendinden atar zaten cocuklugumun en sevdigim yemeklerindendir zaten kabugunu syerken catalla soymak bile zevk verirdi cok off aciktimmmm cbirden