- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Ellerine saglik cnm afiyetle yiyin
Ben de ustteki tarif gibi yaptim bamyayi ama ananem senelerdir senin yaptigin gibi yapar bir seycik de olmaz agiz tadiyla yiyin ins![]()
iyi dileklerin için saol canımcım :)
ben dün farklı bir acısos tarifi öğrendim.. kırmızı közlemelik biberleri çekirdeklerini ayıklayıp robottan çekiyormuşsun, birazda acı cin biberlerini aynı şekilde robottan çekiyormuşssun ve ikisini kıvamı koyulaşana kadarbirazda zeytinyağı ekleyip kaynatıyormuşsun, piştikten sonra sarımsak ekleyip kavanozlara koyup ters çevirip konserveliyormuşsun.. istersen bunu domates ve biber istediğin kadar koyarakta yapabilirmişsin ama bizim bir tanıdığımız hiç domates koymadan yapıyormuş çokda güzel oluyormuş.
kırmızı biber almıştım ama közlemeye çok üşendim, bu tarifte közleme işi olmayınca açıkçası yapasım gelditabi ben bursa domateslerinden de koymayı düşünüyorum.. bu arada sirke yok mu diye sordum ama koyulmuyormuş.. sizce sirkesiz nasıl olur, azıcıkta olsa sirke koysammı?
közleme işi banada zor geliyo :) bahçe gibi yer olmayınca evde daha da zor. geçen sene her pikniğe gitmiştik 2kilo kırmızı biberi öylelikle közlemiştim :) bide benim aklıma şu geldi olurmu olmazmı bilmiyom kızlar size danışayım dedim.
biberleri kesmeden delmeden bütün olarak kabukları soyulacak kadar kaynatsak. soğuyuncada soyup kavanoza dizsek olur mu ?
yada aynı şekil yapıp soyduktan sonra yağda hafif kızartsak, sonra kavanoza koysak ?
kızlar bide yurt dışından yeğenim gelcek onada bikaç şişe domates sosu yapıcam bugün. bide patlıcan istedi benden. kavanozda olucak. patlıcanları ne şekil yapıyonuz ? hemen cevap verirseniz domatesleri bugün yapıcam kaynatma işi olursa onlarla birlikte patlıcanda çıkar aradan.