YEMEKLİKLER:
10 poşet bezelye(annecim hazırladı)
8 poşet taze fasulye,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
6 poşet bamya,domatesle sotelenip hazırlandı(annecim hazırladı)
5 poşet barbunya(annecim hazırladı)
5 poşet karnıyarıklık kızartılmış içerisinde 5 er tane patlıcan bulunan karnıyarıklığım(annecim hazırladı)
5 poşet küp küp kızartılmış domatesle sotelenmiş kabak kızatmam(annecim hazırladı)
2 kg kadar kendi hazırladığım pişirilmeye hazır kasap köftelerim var,yine ekliyeceğim benim kurtarıcılarımdır kendileri(kendim hazırladım)
2.kg kadar kuşbaşı etim var onuda yemeklik böldüm ama sürekli kullandığımdan üzerine hep ekliyorum kullandıkça(kendim hazırladım)
2 kg tavuk göğsü alıp haşladım ve didikleyip poşetlere böldüm çorbalıklarım onlar,yaz kış demeden hazırlarım(kendim hazırladım)
3 poşet tombul bostan patlıcanlarım var kalın halde yuvarlak kesip kızarttıp o şekilde poşetlere koydu annecim,oturtma yapıyorum onlardan(annecim hazırladı)
1 kg kuru fasulye haşladım düdüklüde,5-6 poşete böldüm,ezme yapıyorum onlardan,mangalın yanında harika oluyor(kendim hazırladım)
1 kg nohut haşladım onuda böldüm 5-6 poşete..sulu köfte yaptığımda içerisine ekliyorum çok severiz biz(kendim hazırladım)
2 kg börülce domatesle sotelenip 5 poşete böldük(annecim hazırladı)
4 poşet etli kırmızı biber közleyip kabuklarını soyup hazırladı anacım(annem hazırladı)
4 poşet yaklaşık 3.kg patlıcanı közleyip poşetledi yine anacım(annem hazırladı)
2.kg. lık 2 adet kavanozda domates rendesinin içerisine küp küp minik patlıcanlar doğrayıp hazırlanan domatesli patlıcan sosu var,ben kahvaltıya bile çıkartırım o kadar lezzetlidir..(annem hazırladı)
REÇELLER:
5 kg.lık kavanozda çilek reçellerim(annecim hazırladı çilekler bahçemizden)
5 kg.lık kavanozda incir reçellerim(annecim hazırladı incirler ağaçlarımızdan)
3.kg.lık kavanozda şeftali reçellerim(annecim hazırladı şeftaliler bizim ağaçlarımızdan)
2 kg.lık kavanozda minik süs patlıcanlarından patlıcan reçellerim(ben kendim yaptım,patlıcanlar pazardan: )
3 kg.lık kavanozda vişne reçellerim(anneciğim hazırladı,vişnelerde bizim ağaçlarımızdan)
TURŞULAR:
daha yeni yağlı turşu yaptı anneciğim ama kışlık değil,yemelik..3k.g. lık 2 adet kavanozda bana da hazırlamış..kış için ayrı yapacak eylül ayında..tarifi burada var merak edenlere...
Yağlı Turşu
1.kg lık kavanozlarda 3 kg. minik turşu biberlerinden hazırlamış anacım,acı biber çok sever damadı diye:) biberlerde bizim bahçemizden yine...
kornişon salatalık turşularım var 3.kg.lık kavanozda 2 adet...o da anneciğimden
KURUTMALAR:
domates halka halka doğrayıp güneşte tuzlayıp kurutur annecim,dolmalık biber ve dolmalık patlıcanlarıda içini temizleyip kurutur..hepsi hazırda her birinden 3 er ip dizi halinde var(annem hazırladı yine)
HAMUR İŞİ:
ev makarnası yani biz kesme diyoruz,onuda anneciğim yapar hep bana,4 kg lık 2 adet kavanozda verir ve bize tam yeter,henüz yapmadı eylülde yapacak
gözleme hazırlıyor komşularla toplanıp her gün birine yapıyorlar,1 günde benim için toplanıyorlar evlendiğimden beri:)
yufkaları açıp gözleme şeklinde katlayıp sac da pişiriyorlar,bana senede 100-150 adet yapıyor anacığım
kuskus hazırlıyor kışlık,ondandan 4-5 kg kadar benim hakkımı getiriyor:))
Tarhanamı hazırlıyor mislerr gibi,o da 4 kg lık yağ bidonlarında sıkıca saklayıp kışın kullanıyorum...
birde kışlık turşu henüz yapmadı annecim,onuda poşetlere kurup bidonlarda saklıyor..bana da epey gönderiyor yada getiriyor..o da eylülde olacakmış öyle dedi:)
kızlar şimdilik bu kadar yazdım,Allah razı olsun anacığımdan,herşeyimi yapıyor 1 tanecik kızıyım ne de olsa,hiç kıyamazlar babacımda annecimde sağolsunlar..
Rabbim başımdan eksik etmesin...
Unuttuklarım olabilir onlarıda aklıma gelirse eklerim...bu yazdıklarımın % 60 ını Ramazan bayramına gittiğimizde yanımızda gönderdi,arabanın hiç bi yerinde yer kalmadı düşünün artık:)
Allah razı olsun kat kat fazlasını versin,anacığımın yaptıklarından 1 yemek kaşığı bile ziyan etmem asla,onun pamuk elleri değdi her birine,hiç kıyamam bağladığı poşetlerin iplerini bile saklıyorum o kadar aşığım anama ben...