- 24 Eylül 2010
- 6.195
- 20.260
- 548
Bizim dükkanımıza girmişti. Maalesef yakalanmadılar. Binadaki güvenliklerin hatası vardı, onlar mahkemeye çıktılar. ama onların da ödeme gücü olmadığı için şikayetçi olmadık. Üzerine su içtik yani.Selam herkese, daha önce bu tip bir şey yaşayıp sonuç alan var mı merak ettğim için bu başlığı açtım. Dün evimize hırsız girdi. Eşim işe gitmişti ben de arkadaşımın nikahına gitmek için hazırlanıp 2 gibi evden çıktım. Ben hazırlanırken tüm eşyalarım yerli yerindeydi. Normalde altınlarımızı kasada tutmuştuk birkaç yıl ama sonra araba alınca kalanlar için kasayı açtırmadık tekrar. Totalde evden 4 kolye, 8 gram altın ve bir alyans çalındı. Onun dışında nakit para, eşimin saati, airpods ve apple watch vardı hiçbirine dokunulmamış (büyük ihtimal takip edilebilirliği olduğundan). Neyse eve kapıdan girilmiş nasıl açmışlarsa, etrafta kamera yok, polis çağırdık olay yeri inceleme ekipleri tarafından parmak izi arandı. Ama tabi ben etrafı ararken varsa da parmak izini bozmuş olabilirim.
Şimdi siz demeden ben hatalı olduğumu biliyorum, bu devirde kim altınlarını evde tutar diyeceksiniz ama oturduğum bölge itibariyle hiç hırsızlık olayı duymamıştım ve aile apartmanında oturuyoruz (kendi ailemiz değil) ne bileyim hiç yaşamadığım bir şey olduğu için ihtimal bile vermemiştim, hata yapmışım onu anladım. Gramlarla da ay sonunda maaşımı alınca bilezik yapacaktım kısmet olmadı :)
Sizce burdan sonuç çıkar mı, parmak izinden sonuç alan var mı?
Yıllar önce bi tanıdığın evine girmişti hırsız, her yeri talan etmişler bi şeyler bulmak için. Ne var ne yoksa döküp saçmışlar resmen, ama kv evine giren kişi altınları eliyle koymuş gibi alıp çıkmış.Çok sağ olun size de geçmiş olsun. bizim yatak odası hiç dağınık değildi aksine gelmiş çekmeceyi açmış almış ve gitmiş hiç başka yere bakmamış. polis dediğiniz gibi tozla baktı her yere parmak izi vs. ama muhtemelen bizim olay da sizinki gibi olacak.
Evet kesinlikle biz de tanıdık biri olduğunu düşünüyoruz maalesef ve dediğiniz çok doğru mal mülk neyse de insanın güveni bir kere kırıldı mı saygısı sevgisi her şeyi bitiyor. Ama eşim gerçekten dünyada tanıdığım en iyi insandır ve hiçbir kötü huyu yok asla onun yaptığını düşünmüyorumGeçmiş olsunsizin evden çıkmanızı bekleyip içeriye girilmesi, cüzdana elektronik eşyalara dokunmamaları sadece altınları almaları ve hiçbir yeri kurcalamadan bulmaları maalesef yabancı birinin yapmadığına işaret ediyor, rastgele hırsızlığa gelen birisi olsa her daireyi yoklar, sizin hangi dairede oturduğunuzu ne bilecek takibe alsalar apartman içine girmeleri lazım sizin daireyi teyit etmeleri için, onu da siz veya komşular illa fark ederdi çünkü aile apartmanıymış herkes birbirinin geleni gidenini az çok bilir, umarım en azından hırsız bir yakınınız çıkmaz, altınların çalınması bir yana tanıdığın yapması daha bir üzüyor insanı.
Parmak izlerinden bir şey çıkıp çıkmaması hırsızın sisteme kayıtlı olup olmamasına bağlı.
Yorum yapanlar akıllarına geleni yazmak istememiş, kapının zorlanmaması, sadece altınların alınması, eşinizin bir borcu var mı? Kumar oynar mı veya bitcoin vb alıyor mu?
Bu soruları sorduğum için özür dilerim ama eşiniz yapmış olabilir mi? Daha önce yaşanmamış bir şey deği maalesef
Yok hiç dağılmamıştı her şey yerli yerindeydi sadece altınların olduğu çekmece içi dağınıktı. Bu yüzden çevreden biri yapmış diyor herkes biz de keza öyle düşündük ama şöyle de bir şey var hırsız girse zaten ilk yatak odadaki çekmeceye bakar yani çok tahmin edilebilir bir yerdi sonuçta bilemiyorum o yüzden kimsenin günahını da almak istemiyorumEtrafı dağıtmışlar mı aramak için? Kv altınları da çalınmıştı ama kim girdiyse ( bilen biri bence) eliyle koymuş gibi almış gitmiş, ne zaman çalındığının farkında bile değildi.
Kiracımısınız belki ev sahibiniz girdi?(Anahtar var ev sahiplerinde genelde)Kapıyı kilitlemediyseniz kartla vs açılır ama kilitliyse açılmaz. Büyük ihtimalle bilen biridış kapıdan içeri girer girmez mutfak tezgahı görünüyor, açık mutfak, onun üzerinde cüzdanım vardı çantama sığmadığı için sadece 1 kredi kartı bi de kimliğimi almıştım yanıma. Cüzdandan ne kart ne nakit hiçbir şey alınmamış belki de görmedi bilmiyorum. Ben de polis konusunda sizin gibi düşündüm ama akıl akıldan üstündür misali bir paylaşmak istedim
Kapı kilitli değilse pet şişe,hastane filmi,kartla açarlar. Kilitliyse açılmazÜst komşumuz bir gün bizden pet şişe istedi. Anahtarını evde unutmuş, pet şişeyle nasıl yapıyorsa kapıyı açabiliyormuş ve açtı da. O günden beri korkuyorum herkesten. Belli ki bu tarz bir yöntem kullanılmış. Umarım geri alabilirsiniz tüm çalınanları.
Eve taşınır taşınmaz anahtarı değiştirmiştim, kapıyı alelacele çıktığım için kilitlememiştim. Şimdi böyle bakınca ben de soyulmak için uğraşmışım resmenKiracımısınız belki ev sahibiniz girdi?(Anahtar var ev sahiplerinde genelde)Kapıyı kilitlemediyseniz kartla vs açılır ama kilitliyse açılmaz. Büyük ihtimalle bilen biri
Sorumla incittiysem özür dilerim lakin dediğim gibi ne yazık ki sitede de açılan konular olduğundan dile getirmek istedim zira maalesef bazı hırsızlıklar insanların en yakınları tarafından gerçekleştiriliyor.Evet kesinlikle biz de tanıdık biri olduğunu düşünüyoruz maalesef ve dediğiniz çok doğru mal mülk neyse de insanın güveni bir kere kırıldı mı saygısı sevgisi her şeyi bitiyor. Ama eşim gerçekten dünyada tanıdığım en iyi insandır ve hiçbir kötü huyu yok asla onun yaptığını düşünmüyorumsayısal Loto bile oynamaz tamamen şeffaf bir insandır her ay hesabımızı kitabımızı birlikte yaparız yani öyle bir insan
Ya bilemiyorum ama hırsız girse çekmecede bulsa başka yerlere de bakmaz mıYok hiç dağılmamıştı her şey yerli yerindeydi sadece altınların olduğu çekmece içi dağınıktı. Bu yüzden çevreden biri yapmış diyor herkes biz de keza öyle düşündük ama şöyle de bir şey var hırsız girse zaten ilk yatak odadaki çekmeceye bakar yani çok tahmin edilebilir bir yerdi sonuçta bilemiyorum o yüzden kimsenin günahını da almak istemiyorum
Cana geleceğine mala gelsin diyelim. İnşallah bulunurEve taşınır taşınmaz anahtarı değiştirmiştim, kapıyı alelacele çıktığım için kilitlememiştim. Şimdi böyle bakınca ben de soyulmak için uğraşmışım resmen
Estağfirullah ne incitmesi. Çok haklısınız bundan sonra hem alttan hem üstten kilitleyeceğim. Bazı dersler pahalıya mâl oluyor bizimki o misal.Sorumla incittiysem özür dilerim lakin dediğim gibi ne yazık ki sitede de açılan konular olduğundan dile getirmek istedim zira maalesef bazı hırsızlıklar insanların en yakınları tarafından gerçekleştiriliyor.
Çok şükür bugüne kadar evimize hırsız girmedi ama çocukken ailemize ait apartmanda 2 defa hırsızlık vakası oldu, biri girişim olarak kaldı çünkü hırsız plansız girmiş bizi karşısında görünce kaçtı, diğeri bilen biriydi zira o ne zaman gelse kendi ablasının bilezikleri çalınıyordu ve zaten bir süre sonra hırsızlık dahil birkaç suçtan yakalanıp ceza aldı.
Evet çok profesyonel hırsızlar var, kapıyı hiç zorlamadan açıyorlar, dedektör kullanıyorlar ama çoğu apartman çevresinde keşif yapıyor, binanız kaç daireli bilmiyorum ama sizin hangi daireden çıktığınızı bilmeleri pek mümkün değil, sadece sizin eve girmeleri de düşündürücü, binada uzun kalsa birinin dikkatini çeker, ya bina içinden birisi yapmış olabilir ya herkesin göz aşinalığı olan birisi, siz gidince hemen alacağını alıp çıkmış.
İnşallah yakalanır da aklınızda şüphe kalmaz zira giden geri gelse de gelmese de insanın aklında şüphe kalması çok berbat bir duygu.
Bundan sonra kapınızı hem alt kilit hem üst kilitten 2 kere kilitleyin, en güvenli kilit yöntemi bu diye hatırlıyorum
Demiştir herhalde zaten neyi var neyi yok buraya koymuş enayi diye bakmaya gerek duymamış olabilirYa bilemiyorum ama hırsız girse çekmecede bulsa başka yerlere de bakmaz mı
Hırsıza kilit dayanmaz derler ama siz kilitlemeden çıkmışsınızEstağfirullah ne incitmesi. Çok haklısınız bundan sonra hem alttan hem üstten kilitleyeceğim. Bazı dersler pahalıya mâl oluyor bizimki o misal.
Apartmanımız 5 daireli çok büyük değil etrafta da genelde kimin nerede oturduğu bilinir. İnsallah yakalanır dediğiniz gibi.
Çok teşekkürler görüşleriniz için
yeni evli değilsenizYok hiç dağılmamıştı her şey yerli yerindeydi sadece altınların olduğu çekmece içi dağınıktı. Bu yüzden çevreden biri yapmış diyor herkes biz de keza öyle düşündük ama şöyle de bir şey var hırsız girse zaten ilk yatak odadaki çekmeceye bakar yani çok tahmin edilebilir bir yerdi sonuçta bilemiyorum o yüzden kimsenin günahını da almak istemiyorum
Yok 3 yıldır evliyiz, bizim eve polis gelince mahallede duyuldu tabi bu olay. Aşağıda yukarıda ya da yan binalarda bir şey olsa duyardık diye düşünüyorum bize de girmişler diye.yeni evli değilseniz
etrafınızda evde altın olacağına dair bir beyanınız olmadıysa
illa tanıdık olmayabilir
ama tanıdık olmasa da çevreden olabilir, yakın çevrede boş evleri bilip (takip edip) sırayla girebiliyorlar
benim ailem lojmanda kalıyordu, sokakta kim tatile vs. gitse ne hikmetse onun evine giriliyordu ki zengin bir muhit değil sıradan bir mahalleydi, sonra duyuyorduk.
apartmandaki başka evlerde kapıların kilitli olup olmadığını (belki diğer kapılara baktı açamadı?), çevrede olay olup olmadığını filan bilseniz keşke
zira onlar da evde yokmuşlar galiba? ("binada da kimse yokmuş biz de alt kata üst kata çıktık öyle fark ettik." demişsiniz) apartmanda evlerde kimse yokken tek size girilmesi biraz tuhaf. çevrede hiç olay olmamışsa yine tuhaf.
bu kısım olmasa biri gelmiş dedektörle hızlıca işini görmüş, zaten sizin kapı tak açılmış, almış gitmiş derdim.
Ben esinizi kastederek soylemedim ama hani yakınlarınızda bir bagimli yasiyorsa, bu yasadiginiz seyin sebebi olabilir.Kemal’im yapmaz demek istemiyorum ama eşim cidden dünyanın en iyi eşi olabilir ya mümkün değil kendi kardeşimden bile şüphe duyuyorum şu an ama eşimden duyamamhiçbir kötü alışkanlığı yok
Evimiz kiralık evet anahtarları tutar tutmaz değiştirmiştik 3.5 yıl oldu taşınalı
Bacım bu devirde kapı kilitlenmez mi ne yaptın ya oyyyEve taşınır taşınmaz anahtarı değiştirmiştim, kapıyı alelacele çıktığım için kilitlememiştim. Şimdi böyle bakınca ben de soyulmak için uğraşmışım resmen
Selam herkese, daha önce bu tip bir şey yaşayıp sonuç alan var mı merak ettğim için bu başlığı açtım. Dün evimize hırsız girdi. Eşim işe gitmişti ben de arkadaşımın nikahına gitmek için hazırlanıp 2 gibi evden çıktım. Ben hazırlanırken tüm eşyalarım yerli yerindeydi. Normalde altınlarımızı kasada tutmuştuk birkaç yıl ama sonra araba alınca kalanlar için kasayı açtırmadık tekrar. Totalde evden 4 kolye, 8 gram altın ve bir alyans çalındı. Onun dışında nakit para, eşimin saati, airpods ve apple watch vardı hiçbirine dokunulmamış (büyük ihtimal takip edilebilirliği olduğundan). Neyse eve kapıdan girilmiş nasıl açmışlarsa, etrafta kamera yok, polis çağırdık olay yeri inceleme ekipleri tarafından parmak izi arandı. Ama tabi ben etrafı ararken varsa da parmak izini bozmuş olabilirim.
Şimdi siz demeden ben hatalı olduğumu biliyorum, bu devirde kim altınlarını evde tutar diyeceksiniz ama oturduğum bölge itibariyle hiç hırsızlık olayı duymamıştım ve aile apartmanında oturuyoruz (kendi ailemiz değil) ne bileyim hiç yaşamadığım bir şey olduğu için ihtimal bile vermemiştim, hata yapmışım onu anladım. Gramlarla da ay sonunda maaşımı alınca bilezik yapacaktım kısmet olmadı :)
Sizce burdan sonuç çıkar mı, parmak izinden sonuç alan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?