Evimize Hırsız Girdi

Bizim dükkanımıza girmişti. Maalesef yakalanmadılar. Binadaki güvenliklerin hatası vardı, onlar mahkemeye çıktılar. ama onların da ödeme gücü olmadığı için şikayetçi olmadık. Üzerine su içtik yani.

Yıllar önce bi tanıdığın evine girmişti hırsız, her yeri talan etmişler bi şeyler bulmak için. Ne var ne yoksa döküp saçmışlar resmen, ama kv evine giren kişi altınları eliyle koymuş gibi alıp çıkmış.
Yani bu ilk örnekte giren hırsız yabancı ikinci olayda çok tanıdık biri gibi geldi bana. Çok geçmiş olsun, umarım bulunur.

Evet kesinlikle biz de tanıdık biri olduğunu düşünüyoruz maalesef ve dediğiniz çok doğru mal mülk neyse de insanın güveni bir kere kırıldı mı saygısı sevgisi her şeyi bitiyor. Ama eşim gerçekten dünyada tanıdığım en iyi insandır ve hiçbir kötü huyu yok asla onun yaptığını düşünmüyorum sayısal Loto bile oynamaz tamamen şeffaf bir insandır her ay hesabımızı kitabımızı birlikte yaparız yani öyle bir insan

Üst komşumuz bir gün bizden pet şişe istedi. Anahtarını evde unutmuş, pet şişeyle nasıl yapıyorsa kapıyı açabiliyormuş ve açtı da. O günden beri korkuyorum herkesten. Belli ki bu tarz bir yöntem kullanılmış. Umarım geri alabilirsiniz tüm çalınanları.

Yok hiç dağılmamıştı her şey yerli yerindeydi sadece altınların olduğu çekmece içi dağınıktı. Bu yüzden çevreden biri yapmış diyor herkes biz de keza öyle düşündük ama şöyle de bir şey var hırsız girse zaten ilk yatak odadaki çekmeceye bakar yani çok tahmin edilebilir bir yerdi sonuçta bilemiyorum o yüzden kimsenin günahını da almak istemiyorum

Kiracımısınız belki ev sahibiniz girdi?(Anahtar var ev sahiplerinde genelde)Kapıyı kilitlemediyseniz kartla vs açılır ama kilitliyse açılmaz. Büyük ihtimalle bilen biri

Kapı kilitli değilse pet şişe,hastane filmi,kartla açarlar. Kilitliyse açılmaz

Kiracımısınız belki ev sahibiniz girdi?(Anahtar var ev sahiplerinde genelde)Kapıyı kilitlemediyseniz kartla vs açılır ama kilitliyse açılmaz. Büyük ihtimalle bilen biri
Eve taşınır taşınmaz anahtarı değiştirmiştim, kapıyı alelacele çıktığım için kilitlememiştim. Şimdi böyle bakınca ben de soyulmak için uğraşmışım resmen

Sorumla incittiysem özür dilerim lakin dediğim gibi ne yazık ki sitede de açılan konular olduğundan dile getirmek istedim zira maalesef bazı hırsızlıklar insanların en yakınları tarafından gerçekleştiriliyor.

Çok şükür bugüne kadar evimize hırsız girmedi ama çocukken ailemize ait apartmanda 2 defa hırsızlık vakası oldu, biri girişim olarak kaldı çünkü hırsız plansız girmiş bizi karşısında görünce kaçtı, diğeri bilen biriydi zira o ne zaman gelse kendi ablasının bilezikleri çalınıyordu ve zaten bir süre sonra hırsızlık dahil birkaç suçtan yakalanıp ceza aldı.

Evet çok profesyonel hırsızlar var, kapıyı hiç zorlamadan açıyorlar, dedektör kullanıyorlar ama çoğu apartman çevresinde keşif yapıyor, binanız kaç daireli bilmiyorum ama sizin hangi daireden çıktığınızı bilmeleri pek mümkün değil, sadece sizin eve girmeleri de düşündürücü, binada uzun kalsa birinin dikkatini çeker, ya bina içinden birisi yapmış olabilir ya herkesin göz aşinalığı olan birisi, siz gidince hemen alacağını alıp çıkmış.

İnşallah yakalanır da aklınızda şüphe kalmaz zira giden geri gelse de gelmese de insanın aklında şüphe kalması çok berbat bir duygu.

Bundan sonra kapınızı hem alt kilit hem üst kilitten 2 kere kilitleyin, en güvenli kilit yöntemi bu diye hatırlıyorum

Ya bilemiyorum ama hırsız girse çekmecede bulsa başka yerlere de bakmaz mı

Estağfirullah ne incitmesi. Çok haklısınız bundan sonra hem alttan hem üstten kilitleyeceğim. Bazı dersler pahalıya mâl oluyor bizimki o misal.

Apartmanımız 5 daireli çok büyük değil etrafta da genelde kimin nerede oturduğu bilinir. İnsallah yakalanır dediğiniz gibi.

Çok teşekkürler görüşleriniz için

Hırsıza kilit dayanmaz derler ama siz kilitlemeden çıkmışsınız bununla geçmiş olsun, Allah canınızın sağlığını versin, giden bir şekilde yerine koyulur ama bu da size ders olsun, kapınızı kilitlemeden markete dahi gitmeyin ve evde sizce kıymetli bulduğunuz şeyleri elle koyulmuş gibi bulunacak yerlere koymayın, sizinki gerçekten bulunabilir yerdeymiş, dışarıdan bir hırsızsa bile ilk bakacağı yer yatak odası, zaten eve girerken de zorlanmamış kilitli olmadığı için

Tekrar geçmiş olsun

yeni evli değilseniz
etrafınızda evde altın olacağına dair bir beyanınız olmadıysa
illa tanıdık olmayabilir

ama tanıdık olmasa da çevreden olabilir, yakın çevrede boş evleri bilip (takip edip) sırayla girebiliyorlar
benim ailem lojmanda kalıyordu, sokakta kim tatile vs. gitse ne hikmetse onun evine giriliyordu ki zengin bir muhit değil sıradan bir mahalleydi, sonra duyuyorduk.

apartmandaki başka evlerde kapıların kilitli olup olmadığını (belki diğer kapılara baktı açamadı?), çevrede olay olup olmadığını filan bilseniz keşke

zira onlar da evde yokmuşlar galiba? ("binada da kimse yokmuş biz de alt kata üst kata çıktık öyle fark ettik." demişsiniz) apartmanda evlerde kimse yokken tek size girilmesi biraz tuhaf. çevrede hiç olay olmamışsa yine tuhaf.

bu kısım olmasa biri gelmiş dedektörle hızlıca işini görmüş, zaten sizin kapı tak açılmış, almış gitmiş derdim.

Yok 3 yıldır evliyiz, bizim eve polis gelince mahallede duyuldu tabi bu olay. Aşağıda yukarıda ya da yan binalarda bir şey olsa duyardık diye düşünüyorum bize de girmişler diye.
Belki de onları da denediler ama açamadılar bize girdiler sadece bilemiyorum

Ben esinizi kastederek soylemedim ama hani yakınlarınızda bir bagimli yasiyorsa, bu yasadiginiz seyin sebebi olabilir.

Benim başıma geldi. Parmak izinden hiç bir sonuç çıkmadı. Umarım sizinkinden çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…