Evimize yerleşen kaynım

kendi annesini kardeşini düşünüyor da, karısını düşünmüyor farkında mısınız?
Farkımdayım. Ama zorunluluktan getirmiş adam. Aa kardeşimi de ne özledim gelecek bizde kalacak dememiş. Annesi baş edemediği ve zarar gördüğü için alıp getirmiş.
Sınava kadar demiş zaten. Ömür boyu kalmayacak. Sabretmek destek olmak lazım. Hep ergen kalmayacak ki kaynı. Yıllar sonra yenge sana ne zorluk çıkardım bana destek oldunuz der. Kıymet bilir.

Zaten bu kadınların oğullarını kocaları gibi görmeleri evliliklerdeki sorunların temeli nerdeyse...

Ne kadar doğru bir cümle.
Konu sahibi kayınvalidenizle konuşma şansınız var mı, aranız nasıl. Size böyle bir sorumluluk yıkmaları ne kadar büyük düşüncesizlik

Farkımdayım. Ama zorunluluktan getirmiş adam. Aa kardeşimi de ne özledim gelecek bizde kalacak dememiş. Annesi baş edemediği ve zarar gördüğü için alıp getirmiş.
Sınava kadar demiş zaten. Ömür boyu kalmayacak. Sabretmek destek olmak lazım. Hep ergen kalmayacak ki kaynı. Yıllar sonra yenge sana ne zorluk çıkardım bana destek oldunuz der. Kıymet bilir.

Biraz iyimser bir düşünce. Benim annem de küçük kaynı ve dedemle aynı evde yaşamak zorunda kalmış, az hakkı geçmemiş kaynına. Adam kıymet mi bildi dersiniz, saygısızlık bile etti kendi evlendikten sonra. Sizin çevrenizde çok iyi mükemmel insanlar olabilir ama gerçek dünyada insanlar o kadar da iyi ve düşünceli değil.

Genç işte.. kaynın olunca iş değişmiyor malesef.

Ergenliği atlatamıyor bazı erkekler yoğun geçiyor. Belli ki annesi dizginleyimiyor onu, hatta fiziksel şiddet de oluşmuş.
Eşin napsın annesinin dövülmesini mi izlesin, kardeşini sokağa mı atsın? En güzeli kendi yanına almış. Eşinle kavga etse bile onu dövemez, annesine yaptığı gibi davranamaz eşine. Sınava kadar kalsa nolucak?
Azıcık anlayış gösterin lütfen. Kendi annesini kardeşini düşünmeyen adamdan baba olmaz zaten. Hayırlı evlatmış eşin.

Sınava da çalışmıyor gibi anladım ben. Umurunda değilmiş..
Eşi hiç sormamış. Bu bile benim için cinnet sebebi açıkcası. Üstelik kadının isteklerine karşı da umursamaz.

Anne oğul bir şekilde ite kaka yaşarlar ama gelin koskoca adama bakmak zorunda değil..

Sanırım ben olsam toplar tası tarağı giderdim. Koca kişisi durumun vehametinden habersiz. Biraz başbaşa kalsınlar da anlasın..

Bi cinnet çözer herşeyi bence kavga çıkarıp ailenizin yanına gidin emrivaki öyle olmaz böyle olur
Millet ne kadar meraklı kendi doğurduklarını başkalarına baktırmaya
Benimde başımdan geçti iyi bilirim kimse iyilikten anlamıyor bir zaman sonra mecburmuşsunuz gibi gôrünüyor

Eşi hiç sormamış. Bu bile benim için cinnet sebebi açıkcası. Üstelik kadının isteklerine karşı da umursamaz.

Anne oğul bir şekilde ite kaka yaşarlar ama gelin koskoca adama bakmak zorunda değil..

Sanırım ben olsam toplar tası tarağı giderdim. Koca kişisi durumun vehametinden habersiz. Biraz başbaşa kalsınlar da anlasın..

Ergenliği atlatamayan adamla da gelin uğraşacak, neden peki, çünkü bir adamla evlendi, artık ondan ve ailesinden gelen herşeye katlanmak mecburiyetinde. Nefret ediyorum bu düşünce tarzından.

Ergenliği atlatamayan adamla da gelin uğraşacak, neden peki, çünkü bir adamla evlendi, artık ondan ve ailesinden gelen herşeye katlanmak mecburiyetinde. Nefret ediyorum bu düşünce tarzından.

Büyük konuşmak istemiyorum ama sanırım geldikleri gün 'hayırdır kime sordunuz ben neciyim burada?' der kaynın ne kadar yardıma muhtaç olduğunu öğrenip ona göre hareket ederdim.

1-2 gün tabiki misafir edilir ama sürekli kalmaya ve hizmetini görmeye, üstüne de "bakacaksın tabi" muhabbetine kimse boyun eğdiremez..
Yok öyle bir dünya.. Lafım meclisten dışarı eşek olana semer vuran çok olur..

Ben daraldım burada benim kendi kardeşim bile bana yatılı misafirliğe geldiğinde 2 günden fazla sabredemiyorum siz ıyi sabrediyorsunuz.
Bence hiç uzatmaya gerek yok gerçek hayatta kimse iyilikten anlamaz daha da bakmadınız der kocan çok merakliysa alsın kardeşini gitsin kendi baksın o anası da sana mi guvenmis

Sanırım baya zıt düşünüyoruz. 18 yaşında kimseye koca adam gözüyle ben bakamıyorum. Aklı beş karış havada gençler olarak görüyorum. Belki yurtdışında yaşasam değişirdi düşüncem ama türkiye şartlarında böyle. Çalışma hayatına başlamamış, kendi kendini geçindiremeyen, üniversiteye hazırlanan biri sonuçta. Evet fiziksel gelişim sağlanıyor ama beyin hemen olgunlaşmıyor.

Ben sınava hazırlanırken annem masama meyve getirirdi kalk koskoca insansın onu da kendin yap demedi.

Gelin bakmak zorunda mı kısmına gelince bakmak zorunda demedim. Ben olsam mecburiyetten yapsa eşim( bu kısımda eşine hak veriyorum ben olsam bende kardeşimi alır eve getirirdim annem baş edemiyorsa) bunun için tartışma çıkarmam hele evi terk edip boşanmaya kadar götürmezdim, eşime destek olurdum diyorum. O da mutsuzdur zaten kardeşinin hareketlerinden, düzeltmeye çabalıyordur.

Belki ben iyimserim ama sınava kadar kaynıma da eşime de destek olur. Onun kendini değiştirmesine yardımcı olurdum.

Belki görevler verirdim belki dersine yardım ederdim. Arada ders çalış hadi sen der odasına gönderirdim vs. Sofraya 1 tabak koymak bana hiç koymazdı.

Sanırım baya zıt düşünüyoruz. 18 yaşında kimseye koca adam gözüyle ben bakamıyorum. Aklı beş karış havada gençler olarak görüyorum. Belki yurtdışında yaşasam değişirdi düşüncem ama türkiye şartlarında böyle. Çalışma hayatına başlamamış, kendi kendini geçindiremeyen, üniversiteye hazırlanan biri sonuçta. Evet fiziksel gelişim sağlanıyor ama beyin hemen olgunlaşmıyor.

Ben sınava hazırlanırken annem masama meyve getirirdi kalk koskoca insansın onu da kendin yap demedi.

Gelin bakmak zorunda mı kısmına gelince bakmak zorunda demedim. Ben olsam mecburiyetten yapsa eşim( bu kısımda eşine hak veriyorum ben olsam bende kardeşimi alır eve getirirdim annem baş edemiyorsa) bunun için tartışma çıkarmam hele evi terk edip boşanmaya kadar götürmezdim, eşime destek olurdum diyorum. O da mutsuzdur zaten kardeşinin hareketlerinden, düzeltmeye çabalıyordur.

Belki ben iyimserim ama sınava kadar kaynıma da eşime de destek olur. Onun kendini değiştirmesine yardımcı olurdum.

Belki görevler verirdim belki dersine yardım ederdim. Arada ders çalış hadi sen der odasına gönderirdim vs. Sofraya 1 tabak koymak bana hiç koymazdı.

Doğru. Ben ve kabul edemeyen bütün üyeler Norveç'te yaşıyoruz.. :KK48:

Minimum düzeyde iletişim oluştu ikisinin arasında ama sanki orası evi değil de bizim evimiz onun eviymis gibi davranıyor kayınvalidem de zor ve cirkef bı insan ondan haklısi ondan doğrusu olmaz bu hayatta ona göre laf anlatamazsin. sınava kadar değil daha uzun süre kalacağından adım gibi eminim.annesi zarar gördüğü için değil kardeşini haklı gördüğü için getirdi ikisi de annesini suçluyor. Kayınvalidem konuşulacak bı insan olsa bakmak zorundasın tarzı konuşmazdi zaten çalışan bir kadın kendisi çünkü.sorumsuz olması beni deli ediyor.

Ben çok küçükken genç teyzem bir sebeple bizde kaldı. Babam da nazik insandır, hiç ses etmedi
Sonuc... Kadın yillarca hiçbir rahatsızlık duymadan bizde yaşadı, hatta evlendi çocuğunu bize iteledi, ortaokula kadar biz baktik!
Yani taviz tavizi doğurdu. O yüzden ne kadar erken ipleri eline alırsan o kadar iyi.
Dediğin gibi, çocuk kendisini abisiyle öğrenci evine çıkmış gibi hissetmiş. Böyle de devam eder kimse müdahele etmezse-deneyim konusuyor

babasına gitsin üvey anneside seninle aynı durumda sonucta beya annesinde kalsın . annesi dogurdu ben olsam büyük olay cıkartırdım . ama bagırıp cagrmadan annene velan git kafa dinle.

cocuk degismez o ergen napson

Delikanlının babası çözüm sürecinde yer almıyor.Bu bana garip geldi.Boyle bir durum yaşasam eşimin önce benimle konuşmasını ,sonra kardeşini getirmesini isterdim.Kardesinin de 1 yıllık süreçte biz de kalmasını desteklerdim.Ama üniversiteyi kazaninca da arada bizde kalmali yurt/eve çıkma alternatiflerini devreye sokardim.Hic ders çalışmayan hayta bir delikanlıysa da eşimle sakin bir ortamda sınavı kazanacağını düşünmüyorum çünkü sinav umurunda filan değil.Kazanamazsa planın ne? derdim.Kaynimin evleninceye kadar benimle yaşayacağını anlarsam da o zaman evden biraz uzaklaşıp düşünmek için kendime zaman verirdim.

Habersiz getirmesi cinnet sebebi benim için. Esiniz de biraz mecbur hissetmiş. Güzelce konuşup orta yolu bulmaya çalışın. Kayinvalidenizin tavrı ise iğrenç ötesi. Ne demek bakmak zorundasın istersene bakarsın keyfin bilir.

Ne biçim anneler var yahu kazık kadar çocuklarını evli abisine yamamaya çalişıyor. Susmayın kaderinize razı olmayın. Evde asabi bir hal takının iyi olmaya çalişmayın kimseye karsı tepenize çıkarlar. Hele ki sakın kaynınızın işlerni görmeyin her işini kendi yapsın. Camasırı bulasıgı. İş buyurun sürekli. Yoksa iyice alısır evinize. Evinizde konforu yasatmayın ona, sıkılsın bunalsın kaçıp kemdi evine gitmek istesin.

Back
X