Evin altımda dükkan olması kafayı yicemmm

Evet İstanbul depreminin konuşulduğu kadar konuşulmadı ama oranın halkı buralarda büyük deprem olacak demişler hep nasıl yayılmış bu söylenti çok ilginç üstelik Maraşta 1500 yıldır olmamış burada tanıştığım arkadaşın yazdıklarını buldum yaklaşık 1. 5 yıl önce orada eşi termik santralde çalışıyormuş burada büyük deprem bekleniyormuş diye inanılmaz korkmuştu

Aksine hep hatırlatılan bir yer Maraşta yaşıyorum burada büyüdüm. senelerdir Maraşta büyük deprem olacak denirdi hep

Gebze nin neresi acaba bende darıca da oturuyorum

Kolon kesme işini sadece dükkanlar değil komşularda yapabilir. Beğenmiyordur bir duvarı kesip odaları birleştirebilir. Hadi dükkanlar neyse komşuları nasıl kontrol altında tutacağız? Kendinize zehir etmeyin hayatı. Valla öleceksek öleceğiz artık böyle düşünüyorum. Önlemimi alırım gerisi allahtan.

Lütfen bunu kendinize yapmayın. Allah korusun herhangi bir deprem anında okulda, hastanede, misafirlikte ya da başka bir yerde olabilirsiniz. Kiralayanlara da sormuşsunuz üstüne çevre bakanlığı tarafından da teyit ettirmişsiniz. Daha fazla kendinizde takıntı haline getirmeyin.

Çok haklısınız gerçekten

Haklarımız olacak olunca her yerde olur önüne geçemeyiz zaten

Takıntı yapmışsınız anladığım kadarıyla bizim de kendi dükkanlarımız var kiracıları hiç rahat bırakmamamız lazım bu mantıkla…düğün salonu mu orası yoksa araba galerisi mi…tekstil atölyesi neden kessin kolonuayrıca bu kadar deprem kaygısı varken bütün ülkede bu tekstilci aklını mı yedi…onun da canı ve malı söz konusu farkında değil misiniz? Esnaf adam ekmek teknesini riske atar mı?

Haklısınız içim rahatladı yorumlara bakınca benim takıyorum ve uzatıyorum galiba olucak oldum her yerde olur

İlk zamanlar bende çok korkuyordum.İstanbul 99 depremi yaşayan biri olarak depremle ilgili hiç bir bilgim yoktu.bir sürü jeolog dinledim korktum,üzüldüm ağladım günlerce.taki abimle konuşana kadar belkide bazen çaresizlik içinde başka düşünmek iyi gelir dedim.şuan endişe var. İlk gün ki gibi değil,kendimi depremin zamanın bilmediğim için rahatlıyorum belki 7 sene sonra diyorum.güvendiğim jeologlari önlemleri almak için dinliyorum ötesi yok.sizde öyle yapın başarabilirseniz.çocuklarıma vakit ayırıyorum bol bol...eve yaşam alanı belirledim su,düdük el feneri powerbank aldım vb önlemler. programları yükledim çok önemli! taşınma imkanımız suan icin yok bu gerçeği kabullendim.cok düşünürsem ruh sağlığımın buzulacagini hep dile getirdiler.farkli konular hakkında bilgi alın ayını şeyleri düşünmek sizin için iyi değil.ve bol bol dua ediyorum allahin rahmetine doğanın enerjisine inanan biriyim:)
İnşallah korktuğumuz gibi olmaz

Son düzenleme:
Haklısnız düşüne düşüne bizede çevremizdeki insanlarada zarar en güzel ilaç dua ,dua ,dua

Benim komşum gibi..
Alt kat komşum salondaki kolonu kesmiş sırf odasi güzel görünsun diye.
Konu sahibi,
Ben soylenilenlere göre 4. Deprem bölgesi dedikleri şehirlerden birinde yaşıyorum.burda binalar eski ve deprem bölgesi olmadığı için yapıların çoğu dandik bence.evimden çıksam sağlam belgeli binayı nerden bulacağım.cok düşündüm kafayı bozdum 1 ay.
Önlem alabilmek için hala çareler arıyorum.
Ama size şöyle söyleyeyim.
Huzuru tevekkül de buldum.
Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmanın hiç kimseye.
Destek alın rahatlayin.Allah hepimizin şifasını versin inşallah.

Binanin saglam olup olmadigi altindaki dukkan olan bina olmayan bina diye belirlenmez ki..diyelim ki dukkan yoktu o zman rahat mi olacaktiniz ..belediye gelip bakmis kolonlar eksik degil de demis ..bence siz kafaya fena takmissiniz etkilenmissiniz ki bu cok normal
Tavsiyem rahat olup allah a tevekkul etmeniz..şöyle dusunmek lazim eger ölum saati geldiyse yol yururkrn kafana saksı düşse ölursün...ama daha ecel gelmediyse 15 katlı binan altindan 10 gun sonra sag bile cikarsin...rabbimmm enkazlarin altinda kalmaktan korusun tabi ama bu böylr

Çok haklısnız ,çok teşekkür ederim

Amin Rabbim böyle birşey yapacak olanlara fırsat vermesin inşaAllah

Ben olsam şikayet ederim. Kesinlikle ve oradan çıkarım. Elbette vardır öyle bina. Ne kadar vicdansız ve cahiller ya..

Bu kadar büyük bir deprem ve kolon kesme muhabbetinden sonra buna cesaret edebileceklerini düşünmüyorum ama yine de gidip kontrol edebilirsiniz bu sizin hakkınız.

Deprem konusuna devam ...
İşe başladığım ilk yıllarda bir büyüğüm şöyle bir cümle kurmuştu hiç unutmam.Bizim ülkede hiç bir şeyi sözlü sormayacaksın,dilekçe ile soracaksın.Dilekçende bir sayfayı geçmesin çünkü okunmaz bizde derdi.
Deprem değil depreme uygun olmayan binalar öldürüyor diyor uzmanlar bunu unutmayalım.99 depreminde bugün konuşulan tüm yanlışlıklar aylarca aynen bugünkü gibi konuşuldu.Genç olanlar bilmiyor bunu elbette.Ders alınmış mı Hayır.Onun için olmaz yapılmamıştır demeyin lütfen.
Binanızla ilgili bir endişeniz varsa kolon kiriş kesildiğini düşünüyorsanız bunun incelenmesini mutlaka bulunduğunuz yerdeki bld den dilekçe ile talep edin ve dilekçenizde de cevabın yazılı olarak adresinize bildirilmesini belirtin.Bu son depremden sonra kimsenin buna duyarsız kalacağını sanmam.Bu arada kesilirken duyarsınız haberiniz olur vb gibi cümlelere itibar etmeyin.İşte görüldü her gün basında çıkıyor kesilen kolonlu binalar.
Yine apt da sadece kolon değil binanın taşıyıcı sistemine zarar verdiğini düşündüğünüz bir tadilat yapıldı ise asansör vb gibi bunu mutlaka bld ye bildirin ve bu tadilatın binanın projesinde onaylanarak yasal olarak yapılıp yapılmadığını ve binanızın taşıyıcı sistemine zarar verip vermediğini de sorun.
Bir binada yapılacak tadilatın pek çok kuralı var.Önce izin meselesi var.Maliklerin izni.Sonra bld onayı var.Bld onayında ise kolay iş değil.İnş mühendisinin mutlaka bu tadilatın binanın taşıyıcı sistemine zarar verip vermeyeceği konusunda izni gerekir.Bu yaşananlardan ders alarak diyorum ki
Sizden apartmanınızda izin istenebilir herhangi bir tadilat için,öğrenmeden iyice anlamadan dinlemeden bld de araştırmadan da bu tür izinleri kolay vermeyin.
Daha yeni tanıdığın başına geldi.Zemin kattaki dükkanın yeterli bacası yokmuş yeni baca için izin istiyor.Çoğunluk verelim ne var ki demiş.Bu izinde baca için döşeme kesilecek.Bina 50 yıllıkmış.Hiç bld sine gitmeden yapacaklar iken bu kişi durdurmuş.Bld yeye gitmiş ve deprem bölgesi şehir.Bld tadilat projesi ve inş müh raporu ile önce bize müracat edilecek bizde inceleyeceğiz, belki inş müh izin vermeyecek biz de onay yapmayacağız.Bakın alt tarafı 40&40 bir baca diye bakılan küçümsenen bir konu.
Bizim apt da çok seneler önce bir komşu balkonunu camekanla (katlanır değil) kapatmak istedi.Apt da hemşerisi olan ve uzun yıllar apt da yaşayan komşusu ben kesinlikle izin vermem, bizim binanın projesinde böyle bir şey yok cepheyi bozamazsınız dedi.İnanın geri kalan ayıp olur verelim yapsın havasındaydı.Ama Almanyalı komşu Almanyanın kültürünü almış orada projeye aykırı hiç bir şey yapılmadığı için ona çok ters geldi.İnanın ondan sonra hiç kimse benzer bir taleple gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…