- 15 Haziran 2016
- 7.869
- En iyi cevaplar
- 1
- 20.875
- 348
- 39
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Hanımefendi iyi misiniz? Kişileri mi karıştırdınız? Ben çocuğumu imamhatipe gönderirim mi dedim? Konu sahibine yanlışsın mı dedim? Ne saygısızlık ettim? Okulla ilgili bir bilgi verdim diye saygısız mı oluyorum? Dönüp bir aynaya bakınSiz gönderirsiniz, herkes de size saygı duymak zorunda. Siz de konu sahibine saygı duymak zorundasınız. Bunu anlamanın nesi zor ?
Hı hı aynen anlıyorumhahahah hanımefendi sadece rehberlik, matematik dersi alarak üniversite okumanıza imkan veren eğitim sistemini de hatırlatın da eleştireyim bir ara. bu kadar kötü bir eğitimle büyümüş kimsenin üniversite okuması bana mantıklı gelmiyor çünkü. ben de iki üniversite mezunuyum ama endişelenmeyin siz imam hatip okusanız da normal okulla aynı eğitimi alırmışsınız, bardak alabildiğini alır en fazla çünkü. aynı müfredatta ben de eğitim gördüm, aileye saygı nedir bilirim. hamurda olması gerek demek
Umrumda bile değil kim nereye gonderiyor anlatmak istediğim bu değil nefesimi yormicamSizin kendi yazdıklarınızdan haberiniz yok herhalde. Yazdıklarınız ayrı ima ettikleriniz ayrı çirkin.
Bir insanın çocuğunu x okula göndermek istemesi ya da istememesi sizi niye rahatsız ediyor, size ne ?
İnsanlara saygı duymayı öğrenin.
"Kendinize yakışan bir okul bulun" cümlesinin altında farklı şeyler yatıyor. Kimse çocuğunu istemediği bir okula göndermek zorunda değil. Bu okullardan her mahalleye açıp normal anadolu liselerini imamhatibe çevirmek maddi durumu olmayan ailenin çocuklarını zorla imamhatibe mecbur etmek demektir. Üstelik normal liselerden mezunlar imamhatibe gitmedikleri için iyilik, aileye saygı öğrenemiyorlar mı? Ha bir de zorunlu ingilizce ders saatinin saati belli, dünya dili ingilizce bilimsel araştırmalar ingilizce öğrenmek zorundalar. İsteyen imamhatibe gider isteyen normal liseye neden çocuklar imamhatibe mecbur kalıyor? Biz eleştirince siz de "kendinize yakışan" cümlesi ile küçümsüyorsunuz, göndermek zorunda mıyız?İnsanın bir şeyleri öğrenmesi bu kadar zorbalık gibi görünmemesi gerekir .
İngilizce de zorunlu ders mesela ama belki çoğu insan İngilizce öğrenmek istemiyor.
İmam hatip dersleri zorunlu olunca ne değişiyor çocuğun zorla kafasını vura vura hadi namaz kıl Demeyecek ki kimse .
İyilik, ibadet, anne babaya saygı öğretilen bir ders size göre madem yanlış bir seçim o zaman kendinize yakışan bir okul bulun.
Babamın kiradaki evine geçmediğim için burda çok laf edildi ama gitmeme sebeplerimden biri de bu. Genel olarak Avrupa yakası, özel olarak ise babamların yaşadığı çevre Türk kimliğini tamemen kaybetmiş. Suriyeli, afgan, paki, afrikalı dolup taşıyor. Uyuşturucu ticareti alenen yapılıyor. Okullarda çocuklar kendi aralarında, okul bahçesinde bağıra bağıra Arapça konuşuyor. İşte böyle bir ortamdan kaçıp kendime bir ev buldum diye sevinirken şimdi de çocuğuma devlet tarafından zorla arapça öğretilmesin diye mücadele vermek zorundayım. Kendi çocukluğumu özlüyorum. Çocuklarım için ve ülke çocukları için çok üzülüyorum.suriyelilerin olduğu okullar felaket. ah asıl sorun bu maalesef. sırf öyle bi okula düşmemek için kaç senedir bi kasaba okulundayım
Bir şeyler öğrenmek zaten zorbalık değil .Ben çocuğumun Arapça öğrenmesini ,kuran ogrenmesini ,dini dersleri zorunlu olarak görmesini isteyebilirim ya da istemeyebilriim .Bunu seçerim .Buna mecbur bırakılamam.Sorun burada .İnsanın bir şeyleri öğrenmesi bu kadar zorbalık gibi görünmemesi gerekir .
İngilizce de zorunlu ders mesela ama belki çoğu insan İngilizce öğrenmek istemiyor.
İmam hatip dersleri zorunlu olunca ne değişiyor çocuğun zorla kafasını vura vura hadi namaz kıl Demeyecek ki kimse .
İyilik, ibadet, anne babaya saygı öğretilen bir ders size göre madem yanlış bir seçim o zaman kendinize yakışan bir okul bulun.
HAHAHAHAHAHAHAH kız dur sakin ol ne alakaZamanında biz okullara alınmazken, tesettürümüzle okuyamazken, dışlanırken, hakarete uğrarken kimsenin aklına gelmemişti zulmettikleri. Şimdi yaşadıkları zulüm oldu! Tüh!!! Merak etmeyin 28 şubat sürecinde inançlı insanların yaşadığı zulmün yanında sizin ki çocuk oyunu. Küçük bir ikametgah oyunuyla çözersiniz. Bizim o imkanımızda yoktu.
Almancayla Arapçayı nasıl bir tutuyorsunuz? Arapçayı öğretirken bir dini eğitim de veriliyor. Almanca Fransızca verilen kolejlerde hristiyanlık eğitimi verilmiyor. Verilsem ona da karşı çıkarım. Din eğitimiyle dil eğitimi arasında dağlar kadar fark varE normal ortaokullarda da İngilizce dersi görülmüyor mu?
İmamhatip te çift yabancı dil eğitimi veriliyor, hem İngilizce hem Arapça tıpkı hem İngilizce hem Fransızca yada Almanca eğitimi veren kolejler gibi…..
o mahalleden çıkmanız iyi olmuş. bu konuda söylenecek çok şey var da dilimi ısırarak susmayı tercih ediyorumBabamın kiradaki evine geçmediğim için burda çok laf edildi ama gitmeme sebeplerimden biri de bu. Genel olarak Avrupa yakası, özel olarak ise babamların yaşadığı çevre Türk kimliğini tamemen kaybetmiş. Suriyeli, afgan, paki, afrikalı dolup taşıyor. Uyuşturucu ticareti alenen yapılıyor. Okullarda çocuklar kendi aralarında, okul bahçesinde bağıra bağıra Arapça konuşuyor. İşte böyle bir ortamdan kaçıp kendime bir ev buldum diye sevinirken şimdi de çocuğuma devlet tarafından zorla arapça öğretilmesin diye mücadele vermek zorundayım. Kendi çocukluğumu özlüyorum. Çocuklarım için ve ülke çocukları için çok üzülüyorum.
Konu sahibinin zihniyeti dedi ve onun zihniyeti alkışldı eee ama işin ucu size dokundumu işte o zaman zulüm oluyor.HAHAHAHAHAHAHAH kız dur sakin ol ne alakakonu sahibi mi girmeyin başörtüyle okula dedi, ahahhah tövbe ya ne alaka konuyla. bunlar hep can sıkıntısından
Tatlım bu da bir dilekçeye bakar.Ama nur din eğitimi ile dil eğitimi bir değil ki. Bir inanç söz konusu neticede. İngilizce dünyada en geçerli dil, kimse çocuğum öğrenmesin demez. Öğrense de çocuğun inanç sistemi kökten değiştirecek bir şey değil. Bu konuda alternatif sunulmaması, mecbur bırakılması doğru değil.
Gerçekten ne alaka?Zamanında biz okullara alınmazken, tesettürümüzle okuyamazken, dışlanırken, hakarete uğrarken kimsenin aklına gelmemişti zulmettikleri. Şimdi yaşadıkları zulüm oldu! Tüh!!! Merak etmeyin 28 şubat sürecinde inançlı insanların yaşadığı zulmün yanında sizin ki çocuk oyunu. Küçük bir ikametgah oyunuyla çözersiniz. Bizim o imkanımızda yoktu.
hanım efendi sizinki de zulümdü? ben çektim onlar da çeksin diyorsanız o başörtüyü boşuna takıyorsunuz zaten. iman bu değil çünkü, hoşgörü bu değil, yazıkKonu sahibinin zihniyeti dedi ve onun zihniyeti alkışldı eee ama işin ucu size dokundumu işte o zaman zulüm oluyor.
Bu konuyla bunun ne alakası var? Yaşanan bir sorun yazılmış madem küçümsenecek bir sorun, önemli değil o zaman neden yorum yazıyorsunuz bırakın önemseyenler çözsün sorunu. Yani direkt olarak "ohh biz okuyamadık sizin çocuklara da zorla dini eğitim veriyoruz, ses çıkartana da 28 şubatçı diyoruz." demek bu. Sizin başınıza gelenler yanlıştı bu da yanlış. Yanlışa yanlış demek gerektiğini bilmiyor musunuz?Zamanında biz okullara alınmazken, tesettürümüzle okuyamazken, dışlanırken, hakarete uğrarken kimsenin aklına gelmemişti zulmettikleri. Şimdi yaşadıkları zulüm oldu! Tüh!!! Merak etmeyin 28 şubat sürecinde inançlı insanların yaşadığı zulmün yanında sizin ki çocuk oyunu. Küçük bir ikametgah oyunuyla çözersiniz. Bizim o imkanımızda yoktu.
O paranı al, Cebine koy. Lafı başka yerlere çekmeye çalışma. Ayrıca kayıt gayet de oraya çıkıyor. Oradan kaydı almak için başka birinin adresine ikametgah almak zorundayım. Neden böyle bir dalavereye mecbur bırakılıyorum? Lafa gelince zulme uğrayan sizsiniz, ama fırsatı bulunca koca ülkeyi imam hatibe çevirmeye kalkıyorsunuz.Hanımefendi imam-hatip bir tercihtir tercih etmiyorsanız gondermezsiniz olur biter konu acmanizin sebebini anlayamadım aramızda para toplayıp servise mi yazdiralim çocuğunuzu? Zaten tercihe bağlı olduğu için adrese kayıtlı sistemde imam-hatipe çıkmaz kimsenin kaydı. Adresinize en yakın normal ortaokul nereyse çocuğun kaydı oraya düşecektir.
Ben iyiyim de, umarım siz de iyisinizdir.Hanımefendi iyi misiniz? Kişileri mi karıştırdınız? Ben çocuğumu imamhatipe gönderirim mi dedim? Konu sahibine yanlışsın mı dedim? Ne saygısızlık ettim? Okulla ilgili bir bilgi verdim diye saygısız mı oluyorum? Dönüp bir aynaya bakın
Siz kuzeninize, çocukların halası amcası varda onlara, çocuğun babasının anneanne babaannesinin ikametgahlarına bakın. Geç olmadan onlardan birine alın. Dediğim gibi bir süre babasında yada anneannesinde de kalabilir servis sorunu olursa. Bazı okullar ilkokulda bağışla kayıt alıyor. En kötü ortaokulda böyle bir seçenek var mı diye de bakabilirsiniz. Ortaokulda olur mu bilemiyorum amaO paranı al, Cebine koy. Lafı başka yerlere çekmeye çalışma. Ayrıca kayıt gayet de oraya çıkıyor. Oradan kaydı almak için başka birinin adresine ikametgah almak zorundayım. Neden böyle bir dalavereye mecbur bırakılıyorum? Lafa gelince zulme uğrayan sizsiniz, ama fırsatı bulunca koca ülkeyi imam hatibe çevirmeye kalkıyorsunuz.
Kinlerinden önlerini göremiyorlar. Kendisi 30 yıl önce okula alınmadı diye şimdiki çocuklar dini eğitim almak zorunda kalsın, aynı mutsuzluğu yaşasın istiyorlar. Sonra da "dinde zorlama yoktur, bizim dinimiz hoşgörü dini" insanları dinden imandan soğuttular yemin ediyorum.Bu konuyla bunun ne alakası var? Yaşanan bir sorun yazılmış madem küçümsenecek bir sorun, önemli değil o zaman neden yorum yazıyorsunuz bırakın önemseyenler çözsün sorunu. Yani direkt olarak "ohh biz okuyamadık sizin çocuklara da zorla dini eğitim veriyoruz, ses çıkartana da 28 şubatçı diyoruz." demek bu. Sizin başınıza gelenler yanlıştı bu da yanlış. Yanlışa yanlış demek gerektiğini bilmiyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?