Evin yakınındaki tek ortaokul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz gönderirsiniz, herkes de size saygı duymak zorunda. Siz de konu sahibine saygı duymak zorundasınız. Bunu anlamanın nesi zor ?
Hanımefendi iyi misiniz? Kişileri mi karıştırdınız? Ben çocuğumu imamhatipe gönderirim mi dedim? Konu sahibine yanlışsın mı dedim? Ne saygısızlık ettim? Okulla ilgili bir bilgi verdim diye saygısız mı oluyorum? Dönüp bir aynaya bakın

Hı hı aynen anlıyorum
Umrumda bile değil kim nereye gonderiyor anlatmak istediğim bu değil nefesimi yormicam

"Kendinize yakışan bir okul bulun" cümlesinin altında farklı şeyler yatıyor. Kimse çocuğunu istemediği bir okula göndermek zorunda değil. Bu okullardan her mahalleye açıp normal anadolu liselerini imamhatibe çevirmek maddi durumu olmayan ailenin çocuklarını zorla imamhatibe mecbur etmek demektir. Üstelik normal liselerden mezunlar imamhatibe gitmedikleri için iyilik, aileye saygı öğrenemiyorlar mı? Ha bir de zorunlu ingilizce ders saatinin saati belli, dünya dili ingilizce bilimsel araştırmalar ingilizce öğrenmek zorundalar. İsteyen imamhatibe gider isteyen normal liseye neden çocuklar imamhatibe mecbur kalıyor? Biz eleştirince siz de "kendinize yakışan" cümlesi ile küçümsüyorsunuz, göndermek zorunda mıyız?

Hanımefendi imam-hatip bir tercihtir tercih etmiyorsanız gondermezsiniz olur biter konu acmanizin sebebini anlayamadım aramızda para toplayıp servise mi yazdiralim çocuğunuzu? Zaten tercihe bağlı olduğu için adrese kayıtlı sistemde imam-hatipe çıkmaz kimsenin kaydı. Adresinize en yakın normal ortaokul nereyse çocuğun kaydı oraya düşecektir.

suriyelilerin olduğu okullar felaket. ah asıl sorun bu maalesef. sırf öyle bi okula düşmemek için kaç senedir bi kasaba okulundayım
Babamın kiradaki evine geçmediğim için burda çok laf edildi ama gitmeme sebeplerimden biri de bu. Genel olarak Avrupa yakası, özel olarak ise babamların yaşadığı çevre Türk kimliğini tamemen kaybetmiş. Suriyeli, afgan, paki, afrikalı dolup taşıyor. Uyuşturucu ticareti alenen yapılıyor. Okullarda çocuklar kendi aralarında, okul bahçesinde bağıra bağıra Arapça konuşuyor. İşte böyle bir ortamdan kaçıp kendime bir ev buldum diye sevinirken şimdi de çocuğuma devlet tarafından zorla arapça öğretilmesin diye mücadele vermek zorundayım. Kendi çocukluğumu özlüyorum. Çocuklarım için ve ülke çocukları için çok üzülüyorum.

Zamanında biz okullara alınmazken, tesettürümüzle okuyamazken, dışlanırken, hakarete uğrarken kimsenin aklına gelmemişti zulmettikleri. Şimdi yaşadıkları zulüm oldu! Tüh!!! Merak etmeyin 28 şubat sürecinde inançlı insanların yaşadığı zulmün yanında sizin ki çocuk oyunu. Küçük bir ikametgah oyunuyla çözersiniz. Bizim o imkanımızda yoktu.

Bir şeyler öğrenmek zaten zorbalık değil .Ben çocuğumun Arapça öğrenmesini ,kuran ogrenmesini ,dini dersleri zorunlu olarak görmesini isteyebilirim ya da istemeyebilriim .Bunu seçerim .Buna mecbur bırakılamam.Sorun burada .

Benim Gorumcemin oğlu basladi ,bir yıl okudu .O bayıla bayıla gönderdi ama sizin dediğiniz gibi anne babaya saygı ibadet öğretilmiyor sadece .Zaten bu kavramlar ailede ve ilkokulda da öğretiliyor çocuklara .

Bir kere kız erkek ayrı siniftalar .Sınıfları ayırıyorlar .Çocuklarin birçoğu bunu görünce çok şaşırıyor ve anlam veremiyor .Özellikle aileleri bu yapıda değillerse .Her cuma cuma namazi kılınıyor .Kandillerde ve Ramazan da çocuklara sıkı bir devam zorunluluğu yok.Oruc tutma önemli ,kandil de gelmeyebilir siniz de diyorlarmış .Kayınvalideme gittiğimde çocuğu evde görüyordum .Neden okula gitmedin dediğimde bugün kandil oruç tutuyorum evde diyordu .Arapça dersi ayrı ,kuranı Kerim dersi ayrı ,din dersleri ayrı .Genel dersler dışında bu dersleri alıyor ve inanılmaz zor .Özellikle Arapça dersi.Gorumcem ben de öğreniyorum ki ona öğreteyim diyordu .Tabi onların hoşuna gidiyor ama ben çocuğumun bu şekilde bir egitim almasını istemeyebilriim .Özel okula da gönderemedim .Çocuğum sınavla girilen bir liseyi kazanamadı .Ne olacak tek seçenek çocuğumun imam yetişmesi mi???

HAHAHAHAHAHAHAH kız dur sakin ol ne alaka konu sahibi mi girmeyin başörtüyle okula dedi, ahahhah tövbe ya ne alaka konuyla. bunlar hep can sıkıntısından

Almancayla Arapçayı nasıl bir tutuyorsunuz? Arapçayı öğretirken bir dini eğitim de veriliyor. Almanca Fransızca verilen kolejlerde hristiyanlık eğitimi verilmiyor. Verilsem ona da karşı çıkarım. Din eğitimiyle dil eğitimi arasında dağlar kadar fark var

o mahalleden çıkmanız iyi olmuş. bu konuda söylenecek çok şey var da dilimi ısırarak susmayı tercih ediyorum
babasını zorlayın servis parası için. iyice araştırın bakalım. inşallah bir yol bulursunuz

HAHAHAHAHAHAHAH kız dur sakin ol ne alaka konu sahibi mi girmeyin başörtüyle okula dedi, ahahhah tövbe ya ne alaka konuyla. bunlar hep can sıkıntısından
Konu sahibinin zihniyeti dedi ve onun zihniyeti alkışldı eee ama işin ucu size dokundumu işte o zaman zulüm oluyor.

Tatlım bu da bir dilekçeye bakar.
Ben baştan beri bunu anlatamadim diğer arkadaşlara. Göndermek istemeyen göndermesin ama bu kadar gereksiz bir şeymiş gibi de bahsetmesin.
Belki bana göre en gerekli şey o. O yuzden
Tartışmaya açık bir konu bu.

Gerçekten ne alaka?
Oturup bunun kinini güdüp hala kutuplaşalım mı dersimizi almadık mı?

Konu sahibinin zihniyeti dedi ve onun zihniyeti alkışldı eee ama işin ucu size dokundumu işte o zaman zulüm oluyor.
hanım efendi sizinki de zulümdü? ben çektim onlar da çeksin diyorsanız o başörtüyü boşuna takıyorsunuz zaten. iman bu değil çünkü, hoşgörü bu değil, yazık

Bu konuyla bunun ne alakası var? Yaşanan bir sorun yazılmış madem küçümsenecek bir sorun, önemli değil o zaman neden yorum yazıyorsunuz bırakın önemseyenler çözsün sorunu. Yani direkt olarak "ohh biz okuyamadık sizin çocuklara da zorla dini eğitim veriyoruz, ses çıkartana da 28 şubatçı diyoruz." demek bu. Sizin başınıza gelenler yanlıştı bu da yanlış. Yanlışa yanlış demek gerektiğini bilmiyor musunuz?

O paranı al, Cebine koy. Lafı başka yerlere çekmeye çalışma. Ayrıca kayıt gayet de oraya çıkıyor. Oradan kaydı almak için başka birinin adresine ikametgah almak zorundayım. Neden böyle bir dalavereye mecbur bırakılıyorum? Lafa gelince zulme uğrayan sizsiniz, ama fırsatı bulunca koca ülkeyi imam hatibe çevirmeye kalkıyorsunuz.

Ben iyiyim de, umarım siz de iyisinizdir.

Yazdıklarınızın ne anlama geldiğini ya fark etmiyorsunuz ya da 'ben böyle alttan alta laf sokayım, kimse anlamaz, anlayan olursa da ne alakaaa derim konuyu kapatırım' düşüncesiyle yazıp, biri gereken cevabı verince de böyle sinirleniyorsunuz.

Yazdıklarınız, fazla fazla koyduğunuz noktalarınız her şeyi açıklıyor. Size iyi günler.

Siz kuzeninize, çocukların halası amcası varda onlara, çocuğun babasının anneanne babaannesinin ikametgahlarına bakın. Geç olmadan onlardan birine alın. Dediğim gibi bir süre babasında yada anneannesinde de kalabilir servis sorunu olursa. Bazı okullar ilkokulda bağışla kayıt alıyor. En kötü ortaokulda böyle bir seçenek var mı diye de bakabilirsiniz. Ortaokulda olur mu bilemiyorum ama

Kinlerinden önlerini göremiyorlar. Kendisi 30 yıl önce okula alınmadı diye şimdiki çocuklar dini eğitim almak zorunda kalsın, aynı mutsuzluğu yaşasın istiyorlar. Sonra da "dinde zorlama yoktur, bizim dinimiz hoşgörü dini" insanları dinden imandan soğuttular yemin ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…