Evine Gelen Misafiri Görmezden Gelmek mi?

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
Merhaba arkadaşlar, ben eski üyeyim. İlk zamanlar sık geliyordum ama bir süre pek uğrayamadım bu bölüme. Son zamanlarda daha sık gelmeye başladım.

Derdim değil ama dikkatimi çeken bir konudaki gözlemimi paylaşmak istiyorum. Bilemiyorum bölüm kurallarına aykırı ise moderatör arkadaşlar silebilirler. Bu bölümle ilgili olduğundan burada açmak istedim. Aslında eleştiri değil de benimki merak.

Sanki eskiden böyle değildi veya benim dikkatimi çekmemişti. Her neyse konuya gireyim.:KK54:

Herkes için diyemem de ( çünkü dikkat edenler arkadaşlar da var) bazı arkadaşlar konu açıyorlar, derdini paylaşıyorlar. Yorum yazanlar ise zaman ayırıyorlar, bazen yazıları karışık olduğundan, yazım kurallarına dikkat edilmediğinden vs. zorlansa bile konuyu çözmeye anlamaya çalışıyorlar, tekrar tekrar soruyorlar, okuyup, düşünüp kendince yararlı olacak yorumu yapıyorlar.

Ancak konu sahipleri, sanki bazı yorumlar hiç yazılmamış gibi es geçebiliyorlar. Ben bunu anlamıyorum. Çünkü interneti öğrenen, buraya üye olup konu açabilen hanımlar belli bir kültür düzeyindedir mutlaka. Okul eğitimi anlamında demiyorum bu basit bir karşındakine saygı. Çünkü senin için emek veriyor insanlar.

Okudun, bir tık zaman ayırıp beğeni zor mu? Hadi beğenmedin alıntı yapıp ‘teşekkür ederim ama bana uygun bir çözüm değil’’ vs. ile kırmadan bir cevap zor mu?:KK50:

Bilemiyorum ben bir topik açtığımda oraya gelen, yorum yazan herkesi benim misafirim olarak kabul ederim. Cevap verilecekse veririm, verilmeyecekse beğeni yaparım. Çoğu zaman her ikisini de. Beğeni çok önemli değil belki kimseye madalya verilmiyor ama en azından yorum yapan da bilir ki konu sahibi okumuş es geçmemiş.:kahve:

Yanlış anlaşılmasın lütfen. Dediğim gibi amacım ne kimseyi eleştirmek ne de kimsenin avukatlığını yapmak. Gerektiğinde herkes kendiyle ilgili yanlışlarda savunma yapacak kapasitede zaten. Benim söylememle de burada değişecek bir şey olmayacak nasılsa.:KK69:

Ben sadece konu açanların psikolojisi yönünden ne duygularla es geçtiklerini, bazı yorumları neden yok saydıklarını merak ediyorum. Rahatlık mı, umursamazlık mı, benim derdim bana yeter uğraşamam mı, herkese ayıracak zamanım yok mu, bazılarının görüşleri önemli diğerleri okumaya değmez mi?

Bana göre bazı yorumları yok saymak da bir bakıma evine gelen misafiri görmezden gelmektir.

Yanlış mı veya abartılı mı düşünüyorum acaba?:KK24:

Ben mesela dün açtığım konuda bazı arkadaşların mesajını görmemişim az önce baktığımda gördüm utancımdan bir şey de diyemedim. Çünkü ondan sonra yazana cevap vermişim ama ona vermemişim. Ayıp olmuş, kusura bakmasınlar

Ben mesela dün açtığım konuda bazı arkadaşların mesajını görmemişim az önce baktığımda gördüm utancımdan bir şey de diyemedim. Çünkü ondan sonra yazana cevap vermişim ama ona vermemişim. Ayıp olmuş, kusura bakmasınlar

Evet arada gözden kaçanlar olabiliyor haklısınız.

ben bazı yorumlarını beğenmediğim kişileri göz ardı ediyorum. bu tartıştığım biri de olabilir, bana saygısızlık yapmış biri de olabilir, ya da her şeye aşırı dini yönden yaklaşıp cahilce yorum yapan biri olabilir. düzgünce tartıştığımı engellemem zaten her konuda aynı fikirde olunmaz.

konuma o kişiler yorum yapınca doğal olarak görmüyorum. cevap da vermiyorum.

tartışmaktansa böylesi daha doğru bence. nazik olacağım derken sataşanlarla kavga etmeye gidiyor o mevzu çünkü. susarak en doğru cevap verilmiş oluyor o kişilere zaten arif olan anlar. anlamazsa da çok da fifi.

zaten forumun modları da bu tavrı öneriyor, tartışmak yerine engellemek daha doğru. ben hakaret olmadığı sürece kiblemem zaten 1 kez yaptım sanırım şimdiye dek. saçma geliyor çocuk muyuz şikayet ediyoruz. biri bana laf etti diye ben öyle olmam. hukuki olarak hakaret olmadığı sürece sallamam o yüzden.

ayrıca bence o kişiyi yok saymak kavga edilmesinden daha sinir bozucu bu tipler için :KK53: insan psikolojisinden anlarım bana güvenin :KK53:

Konuya yapılan yorumu beğenmek bence de önemli. İnsanlar vakitlerinin belli bir kısmını ayırıp yorum yazıyorlar bu benim için çok değerli. Kendi konularıma yapılan yorumların hepsine cevap veremesem de muhakkak beğeniyorum. Hem düşüncesi için hem de konumu okuyup yorum yazarak bana vakit ayırdığı için teşekkür etme maksadıyla. Bana hiç saygısızca yorum gelmedi şimdiye dek ama gelirse ya göz ardı ederim o kişiyi ya da hakaret ettiyse yönetime bildiririm.

ya hepsini beğenmek alıntılamak gereksiz. okur geçersin. ama bazı konu sahipleri konuyu açıp gidiyo hiç biirne cevap vermiyo, konuda ikinci bi mesajı dahi yok. bu saygısızlık bana göre.
kesinlikle haklısınız
saygısızlığın daniskası hemde

konu sahibi bir ben kendimi takıntılı bilirdim bu konularda :D
kesinlikle haklısınız sizde :)

ya hepsini beğenmek alıntılamak gereksiz. okur geçersin. ama bazı konu sahipleri konuyu açıp gidiyo hiç biirne cevap vermiyo, konuda ikinci bi mesajı dahi yok. bu saygısızlık bana göre.

Evet bir de böyleleri var. Dönmemek üzere gidenler yani istedikleri cevabı bekleyip bulamayanlar belki de. Bazılarına cevap verip bazılarını es geçmek de beni rahatsız ediyor şahsen. Cevap veremese de bir sn. ayırıp beğeni yapabilirler. Okudum anlamında.

Konuya yapılan yorumu beğenmek bence de önemli. İnsanlar vakitlerinin belli bir kısmını ayırıp yorum yazıyorlar bu benim için çok değerli. Kendi konularıma yapılan yorumların hepsine cevap veremesem de muhakkak beğeniyorum. Hem düşüncesi için hem de konumu okuyup yorum yazarak bana vakit ayırdığı için teşekkür etme maksadıyla. Bana hiç saygısızca yorum gelmedi şimdiye dek ama gelirse ya göz ardı ederim o kişiyi ya da hakaret ettiyse yönetime bildiririm.

Aynen yani insanlar senin için o kadar kafa yoruyor emek veriyor. Saygısız yorumlar için gereği yapılır tabii ki.Yani bir tık zamanı çok görmemek lazım.

haklisiniz,
benim fikrim ve izlenimim bazi konu sahipleri fikrini begenmedigi kisileri gormezden geliyor.
e bu da bazen insani sinir edebiliyor hele ki konu paragrafsiz, karmakarisik yazilmissa , cunku gercekten goz yoruyor.
evet bazen gozden kaciranlar olabilir,buna birsey diyemem. ama bazi konularda denk geldim. bir konu sahibi kendi begendigi butun yorumlari tek tek cevaplamis. isine gelmeyenleri diyeyim;es gecmis.
bu bana gore de saygisizliktir.
rastlarsam 2. bir konusuna kesinlikle yorum yapmiyorum.

Ben de yorum yaptığım konularda buna dikkat ediyorum. Cevaplamasa bile konu sahibi, beğenebilir. Beğenme evet çok önemli gibi olmasa da,karşındakine yorumunu okudum mesajı veriyor. Benim de dikkatimi çeken bir üye var,yeni bir üye diye düşünüyorum. İki farklı konusuna yorum yaptım,ikisinde de bazılarına cevap verirken bazilarina cevap vermedi. Benim yorumlarımı eş geçti,ben artık konusunu bile okumam mesela. Bir teşekkür zor olmamalı.

bir de şöyle bişey var

bazen insan derdinden çok bunalmış oluyor beyni duruyor beğenmeyi alıntılamayı unutuyorum ben bazen mesela.

bu kadar katı olmamak lazım illa bi tavır olmayabilir ardında.

Aslında katılık değil de o an müsait olmayabilir daha sonra müsait zamanında tekrar göz gezdirip geç de olsa insanların gönlünü almak gerekir bence. Anlık olmasa da olur.

Back
X