Evine gitmeli miyim? Benim için Doğru kişi mi? Ömür boyu birliktelik olabilir mi?

Benim icin dogru kisimi?diye sormussun onu biz bilemeyiz canim simdi sende bilmiyosun neden cunku daha 1 aylik bir iliski bu ister 2 yil ister 4 yil bir insani uzaktan sevmeyle neyin ne oldugunu bilemezsin canim 4 duvar arasinda bir insanla yasamadan tam tanilmiyo insan oglu çiğ sut emis derler ya!Kendine guveniyosan git evine ama sende seviyosun sana dokundugu optugu zaman haliyle sende karsilik veriyosun ve bazen insanlar nerde duracaklarini bilmedigi icin sonradan cok pisman olacagi seyler yapiyor din konusana fazla deginmek istemiyorum ama senin yerinde olsam anneme soylerdim en azindan tansiyonu olcmus olursun iliski iletledikten sonra soylesen karsi falan cikarlarsa bile sen kendi savunmani hazirlamis olursun

ya zaten arkadaş eve gidip bi çay içmeli miyim diye sormuyor kiii, beraber olsam ne olur sizce diyor bence... yoksa zaten evine gitmeli miyim diye bi konuyu neden açsın ki?

ayrıca evine gitmek illa beraber olmak anlamına elbette gelmez ancak, anlatılanlara göre arkadaş erkek arkadaşının muhakak bi şey yaşamak istediğinden emin. bu yüzden soruyorrr.

o yazılarını yazar ben çalışırım diye bir şey olamaz. bugün herkesin kitabı var. bu özel bi durum değil kitabı olmasını yanlış değerlendirmemen için bi örnek vereyim: her gün 50 yazar şair adayının kitabı basılıyor artık. işi olmayan birine kapılmak yanlış olur. ailesine güvenmek de ne demek! hayattan haberi yok onun. o yüzden aşna fişna o kadar bol onda. :)))))

Bu söyledigi lafa aklim fena takildi. gözüme ilk carpan oydu nedense, nefret ederim birlikte olmus, keyfini cikarmis, mutlu mesud günler gecirdigi kiz(lar) hakkinda sonradan "senden öncekiler cöpmüs" diyen erkeklerden.
tabiki sen tazesin, koklanmamis gülsün iste daha her ne deniyorsa, ama gelecek icin gecmisede sövülmez yani...

Zamana birak. zaman herseyi gösterir. Iliskiniz 1-2 yil dayanabilecekmi bakalim. yerine otursun bazi seyler.

P.S. konuyu sonuna kadar okumadim, aktuel olmayan seyler yazdiysam kusura bakma a.s.

şimciii...
çalışmıyor bu bir.. yani 2 üniv. bitirmekle bitmiyor insanın hayat gayesi..
ikincisi ailen muhafazakar dindar, öteki müslüman deil.. ee sonra ailen problem yaparsa napacaksın, hem de pasif demişsin, ailenle yüzleşecek, ben ona sahip çıkarım diyecek, ne olursa olsun ben bu evliliğe varım diyecek biri mi?? bence hayır!! hatta evliliğin lafı bile yok ki ortada??
ahh hata yaptım çok pişmanım ailemden utanıyorum diye mesajları çook görüyoruz burda.. sonra ağlamamak için emin olmadan, ailenle tanıştırmadan, ciddi bir yola girmeden asla gitme evine derim ben... he, benim için önemli değil, ailem muhafazakar olsa bile beni hiç bağlamaz dersen o ayrı konu..
ama senin için de önemli ki bu konuyu açmışsın..

konunun tamamını okuduktan sonraki yorumum:
sanırım bir arkadaşın dediği gibi, evine gidip gitmemek değil senin sorunun; acaba bu ilişki devam eder mi evliliğe gider mi, evlenmeli miyim?
sen evlenmek amaçlı birliktesin ama belki o evliliği hiç düşünmeyen birisi bunu hiç ona sordun mu?
evlenmeli miyim sorusu için de, sor kendine, ben bu insanla ortak bir çocuk yetiştirebilir miyim? dünya görüşleriniz idealleriniz.. belki iki kişi olarak idare edebilirsiniz, ama aileler, hele de çocuk işin içine girince neler olacak, mutlu olabileceğiniz bir hayat hayal edebiliyormusunuz onunla??
çünkü aşk delice olsa da ve devam etse de, o heyecan eninde sonunda illa ki bitiyor..

Canım sana saldırcak değil ya ? Evine gitsen nolcak iki yıldır tanıyosun öyle anladım ben seviyosun sonuçta onu :))) İstemediğin bişeyi yapmıycaktır sen kendine güveniyosan gitmelisin bence sevgiler :))

sen onun evine gitsende hatta sen bile birşeyler yaşanmasını istesende xxxxxx kişi bunu istemiycek
kurallarına göre güzel oynuyor
ondan ne köy olur ne kasaba
beni yanlış anlamayın sakın senin beklentilerin açısından diyorum ne köy olur ne kasaba lafını
bunlar senin düşüncelerine göre verilmiş cevaplarım

benim düşüncelerime gelirsek ben eşimle tanıştım bekar yaşıyordu arkadası ile ortak bir evi paylasıyordu dersem daha dogru olur 2. hafta evine gittim, 5. ayın sonunda birlikte yaşamaya başladık ve onun inançları dorultusunda 8. ayın sonunda evlendik
eşim kendi çalıyor kendi geçimini kendi sağlıyor hatta kirasını da arkadaşı ile ortak ödüyordu ailesinin desteği yoktu
bu arada bana kalsa evlenmeyi düşünmüyordum
su an 7 yıllık evliyim

çalışmıyor demişssin bu tip tanıdığım o kadar çok örnekler varki o çalışmaz da ailesi sağolsun ömür boyu ailesine bağlı kalarak evlilik sürdürmek eşinle değilde eşinin ailesinin verdiği para ile geçim sağlamak zor un ötesinde sanırım

dini inanışına gelince;
deist miş tanrıya inanıyor olması bence yeterli
kendi ailen için dindar demişssin
olduda evlenmeye karar verdiniz sırf deist diye ailen karşı çıkıcaksa müslümanlıkta sevenleri ayırmak günah değilmi onu da anlamadım, yada Allah ın yarattığı bir insanı sırf deist diye beğenmemek ve yargılamak müslümanlıkta varmı? sonuçta onu yaratan Allah değilmi

aklı başında biri olduğunu ve aldığın kararları kendi öz iradenle aldığını ve bunlardan dolayı pişmanlık duymaman gerektiğini bil bence herkes kendi başına bir bireydir
kendi hür iradeni kullan kalbinin sesine çok takılma bu konuda bence her şey toz pembe olmuyor bazen mantığını kullan

Son düzenleme:
Konu uzun zamandır açılan konulardan farklı.Ben de fikrimi belirteyim dedim:

Sorunu ilk okuduğumda aklıma takılan tek konu çalışmak zorunda değilim cümlesi oldu.Çalışmak sadece para sahibi olmak için yapılmaz ki, parası olsa bile çalışması gerekir ki, tüketimin yanı sıra üreterek kendi dengesini kursun.Gerçi sen daha sonra yazar olduğunu söylemişsin.Genelleme yapmıyorum ama tanıdığım yazarlar (kitap tanıtımları üzerine videolar çekerken çok yazarla tanıştım) genelde üretkenlik dönemlerinde dış dünyaya kapanan, bir ay parası olan diğer ay olmayan ve sosyal yönden dengesiz insanlardı.
Hadi bunu geçtik, din konusu için çok yorum yapmayacağım çünkü yorum yapınca insanların hassas noktalarına değebiliyorum ama şunu söyleyeyim ki, aileni ilgilendiren bir konu değil.Ailenin yanında bu mevzulara girmesine ne gerek var? Ailene evlenmeye karar verdim vs. dersen dini nedir, ne kadar bağlı diye mi soracaklar? Çevremizdeki herkes din konusunda aynı düşünmek zorunda değil, tabiki Müslüman olmak zorunda da değil.
Diğer bir konu ise, evine gitme konusunu dert etmen.Değerim düşer ne demek? Neden kadınlar kendilerini borsa hissesi gibi görüyorlar? Bir ilişki içindeysen normal bir kadın ve erkek ne yaşıyorsa sen de onu yaşarsın.Kendi sınırını çizmek senin bileceğin iş, bu beden senin sonuçta ama yetişkin bir insan olarak artk lise çağındaki kızlar gibi düşünme.
Evleneceğim insan mı diye de çok kurma, ilişkinin gidişatına göre zaten sorunun cevabını alırsın.

senden yaşının bu kadar büyük olması ileride sorunlara yol açabilir ,ikiniz de hayata aynı pencerelerden bakmakta zorlanacaksınız buna eminim ,yaş önemli değil dense de bence önemli bir faktr ,sen daha yolun başındasın ama o senden bayağı bir önde ,birbirinize ayak uydurmakta zorlanırsınız
evine kesinlikle gitmemelisin ,insanlık hali araya nefis de girince her türlü yanlışa sürüklenebiliyor insan ,neden evine çağırıyor ,senin sana bir şey yapmayacağını sanman yetmez ,erkekleri tanımadığın belli bence biraz daha temkinli davranmalısın ,illaki kötü bir şey yapacağı için değil ama sen yine de tedbirini al insanoğlu bu ne zaman ne yapacağı belli olmaz ve benden sana bir abla tavsiyesi olsun bir erkeğin evine asla gitme sebebini zamanla anlarsın hem neden bu evlere gitme modası çıktı anlamış değilim yaa madem bir beraberliğin varsa bunun masumiyetini bozma

işinin olmaması çok can sıkıcı bir durum anlaşılan o ki tembel biri ,üretken olmayan bir adamla ömür geçer mi ufak da olsa insanların hergün gittikleri bir işleri olması gerek ,çalışmayı sevmeli istemeli eşine çocuklarına bakmak zorunda olduğunu düşünmeli en önemlisi de kişisel olarak çalışmayı üretmeyi istemesi gerekli istemiyorsa karakterinde bir sorun var demektir

Diğer bir konu ise, evine gitme konusunu dert etmen.Değerim düşer ne demek? Neden kadınlar kendilerini borsa hissesi gibi görüyorlar?

burda karşı cinsin bizi nasıl gördüğü önemli. onlar borsa hissesi gibi görüyolar, bu kesin. biz olayı farklı görsek de bi şey değişmez aynı kapıya varır.

Anlamadim ben hala kusura bakma canim ama sen simdiden ilerisini dudunuyosunki bunda kimse sana yardimci olamaz bir insan cok iyi olup degisebiliyor tam olarak sorun ben bu insanla ileride mutlu olurmuyumu eh vallah onu bilemicem evlilik bir tur kumardir canim ya kazanip ya kaybedenler var cok sevip evlenenlerde var birbirini tanimayip gorucu usulu evlenenlerde her ikisindede risk var

bu evine gitmemeyle ilişkinin ciddiyeti arasında bi paralellik olduğuna ben de inanmıyorum. etrafımda evlenen çiftlerin hepsi üniversiteden beri birlikte olan tabiri caizse 5-6 sene aynı evde yaşamış insanlardı. gayet de aşık ve mutlu evlendiler. bu borsa hissesi gibi görünme olayı bi eve gidip gitmemekle çözülmez. merak etmeyin erkeklerin hepsi size ilk saniyelerden çözerler ve puanlarını verirler kendi kafalarında ona göre de hayatının kadını olup olmadığına karar verirler.

canım aradaki mesajları okumadım. ilk mesajına yorum yapacak olursam, insanlar birbirinin evine ille de dürtülerini tatmin etmek için gitmezler. film izlersin, yemek yersin, sohbet edersin, beraber güzel zaman geçirirsin... bence bu anlattığın tarzda birisi sen sırf evine geldin de film izlediniz ya da sohbet ettiniz diye seni değersiz görmez.

ama anlattığın diğer şeylere gelince. biraz marjinal bir tip gibi geldi bana. şu an onunla çok mutlusun ne güzel. onu bu şekilde, bu düşünce yapısında, bu iş durumuyla kabul ederim, her türlü kabulüm diyorsan ne ala... ama ileride ailenle yaşanabilecek potansiyel tartışmaları da göğüslemen gerekebilir.

dışardada rahatça görüşebilirsiniz ..
çokmu ısrar etti evime gel diye..
kendine ve ona güveniyorsan git derim..
ama ateşle barut yanyana durursa olanlar olur:icecream:naniknanikcokacimcoook

diğer konuya gelince yani din konusuna
benim sevgilimin dinide seninkine benzer bi din müslüman değil yani
konu açtımıştım bununla ilgili okursan faydalı olur.. ilk önce beni terketti sonra geri dönmek istedi ben kabul etmedim ..konularımı okursan faydalı olur senin için..

ilk zamanlar sevgilim banada öyle davranıyordu..ben istemeden bana dokunmuyordu dur dediğim yerde duruyodu hiç ikilemeden..çok kibardı..yani senin anlattığın gibi..

2,5 sene çıktık..

1,5 sene sonra okadar değiştiki sürekli cinsellik istedi aklı fikri hep hep cinsellikteydi..ben ciddi konuları konuşmak istiyordum o da diyorki boşver şimdi bunları sevişelim diyodu
benden önce birçok kez cinsel ilişkisi olmuştu..ama biz cinsel ilişkiye girmedik..sadece yüzeysel seviştik yani ileri gitmeden

müslüman bi kızla müslüman olmayan bi erkeğin evlenmesine islam dini izin vermiyor..istersen araştır canım..şu iki günlük dünya için ahiretinden olma derim.. ama senin tercihin...

Son düzenleme:

aynısını bende yaşadım hatta aynısının tıpkısını..
güzel rollar yapıyor kanmaaaaaaa sakınnnnnnnn
seni evine çağırdığında hiç bişey yapmıcak buna inan hatta sen isticeksin olmaz dicek..
çünkü seninle uzun zaman oyalanmak istiyor güzelimmm..
ben yaşadım bunları tecrübem varrr..

kanmaaaaa
hem dininiz farklı olmaz ilerde ailenle sorun çıkarrrr
ailem muhazakar diyosun.
o çoçukta senin ailenmi uğraşacağım der alır ceketini çıkar gider...

bu ilişki baştan yanlışşş

sana katılıyorum..

Evine gideyimmi gitmeyeyimmi konusundan çok, ikiniz hangi konularda anlaşıyorsunuz hangi konularda tıkanıyorsunuz buna bak, insanın kendi kriterleri vardır, bunların %60 ını karşılıyorsa bu doğru insana yakın biridir.
İş mevzusu sorumluluğunu bilmektir biraz da, insanın hayatını idame ettirmek için bazı sorumlulukları vardır, evliliği yürütebilmek için de bu gerekir. Ailesinin varlığına güvenen insan hayatı boyunca çocuk kalır, çünkü her zaman arkasında desteğe ihtiyaç duyar..

Uzun bir zaman onu beklemişsin, aşık olmuşsun, şimdi seviyorum diyorsun, evine gitmek konusu büyütülecek bişey değil, büyük ihtimalle bunu istiyorsun ve gideceksin, sonuçta güveniyorsun, ama değerim düşer mi gibi bir lafı ona sorabiliyorsun, bu da garip geldi biraz..

İnsanlar senelerce çıkıyor, yakınlaşıyor, bazı şeyler yaşıyor, sonunda ayrılabiliyor, o zamanlar doğru kişi diye gördüğün insan bi zaman sonra belki birkaç yıl sonra en tahammül edilmez olabiliyor, hayat bu..Akışına bırakacaksın, ille de evlilik olsun diye değil, yaşadığım ilişki sağlam olsun güzel gitsin, adamı evlilik diye sık boğaz etmeyeyim, bazı şeyler düzene girsin, sonucu evlilik olur zaten..İki kişi de hazırsa..

Hee bi de şu var, bir yerde şunu yazmışsın, sen tam anne olcak evlenilecek kızsın demiş sana, öncekiler çöp demiş..Bu cümlesi hoşuma gitmedi..Bunu neden söylediğini tahmin edebilmişsindir..

benden 12 yaş büyük olan biriyle 2senedir mükemmel bir ilişkim var.kişilikler uygunsa,yaş sorun değildir.önemli olan uyuşmak,yeri geldiğinde yetişkin yeri geldiğinde de çocuk olmak...a.s.

Valla canım şimdi bi yorum yazıcam ama geç kalmış da olabilirim bilmiyorum:) Aranızdaki problemler aslında aranızda değil onun problemleri gibi geldi bana. Bu arada ben bi konuda seni eleştirmek zorundayım tatlım:) Keşke ona;değerim düşer mi diye sormasaydın bence hoş olmamış... evet değerin düşer demiycek tabii ki yanii demek istediğim buna kendin karar verseydin o soruyu sorarak değerin düşmemiştir belki ama kendi fikirlerini veremiyormuşsun gibi lanse etmişsin... ama biz kızlar çok duygusalız tabiiki evine gitmek istiyosun ama anlattığın kişi yanlış anlama da sanki evine gitmesen daha iyi olur gibi geldi bana...

1 ay çok kısa bi süre onu tanıyamasın bu kadar kısa bir sürede bence evine gitmemelisin, yabancı olmakla ilgisi yok ilişkiniz çok taze ve dediğin gibi değerin düşebilir.belki o seni diğer birlikte olduğu kzılardan farklı görüyordur gizemli olmalısın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…