ben de evlenmeden önce cinsel ilişkiye girilmesine kesinlikle karşı değilim.hatta normali bu olmalı diye düşünüyorum.ama çocuğun verdiği cevaplar biraz güvensizce geldi.ben şahsen o yüzden gitme dedim (gerçi kesin bi dille de söylemedim bunu,ben olsam... şeklinde söyledimboshayallersmile)ne alaka ben anlamadım. Eve gidince illa bişeymi olması lazım? Olsa bile, bu senin isteğinle de olacak. Öyle değil mi? Aksi taktirde tecavüz olur zaten. Olgun ve yetişkin insanlarsınız ikinizde, sizin için doğru olana yine beraberce karar vereceksiniz. Kendini kontrol edememektenmi korkuyorsun?
ben evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşı değilim, hatta çok normal karşılıyorum ama kontrolsüz cinsel ilişkiye şu açıdan karşıyım, sana bulaşacak herhangi bir rahatsızlığı varsa, bunu 1 ayda öğrenememiş olabilirsin. Neler oluyor gözümüzün önünde, ne insanlara ne hastalıklar bulaşıyor. Pişman olup diktirmek isteyenler bir yana, hamile kalanlar, hepatit bulaşanlar, aids bulaşanlar... ve daha bir çoğu... HIV + çıktığı anda çok şey değişiyor kişinin hayatında...
birde evine gitme diyen arkadaşlar var, merak ettim. Acaba gidince illa birşeymi oluyor, mesela beraber film izleyip, müzik dinleyip, yemek yiyip beraber vakit geçirmek mümkün değil mi?
iki kişi başbaşa kalınca sadece cinsellikmi yaşanır?
bana mı bu soru? yoksa konu sahibesine mi? bilmiyorumkismile
ben hiç sormadım ama ailemin ilk sorduğu şey bu olmuştu.sivaslı diye alevi damgası vurmuşlardı çocuğa.2senelik ilişkimde aileme asla inandıramadım çocuğun alevi olmadığını.kafamı yediler bitirdiler.aşırı dindar da değildir ailem.neden böyle olduğuna anlam verememiştim.sonra başka nedenlerden dolayı ayrıldık ve annem neredeyse göbek atacaktı.
bu tarz şeyler şimdi olmasa da ilerde mutlaka bi şekilde karşımıza sorun olarak çıkabilir.bizler sorun etmiyor olabiliriz ama ailelerimiz nesli farklı bi nesil.haliyle düşünceler de bambaşka oluyorboshayallersmile
arkadaşlar,
yazdıklarınızı tek tek okudum.
gerçekten fikirlerinizi önemsiyorum.
uzun uzun analizler yapıp, yorumlamalarınız için çok çok çok teşekkür ederim.
ama bilmeniz gereken iki nokta var.
- biz 2.5 yıldır tanışıyoruz. 4 aydır görüşüyoruz. 1 aydır da çıkıyoruz.
- evine gidersem, gündüz gidicem. sadece 2-3 saat kalırım en fazla. gece kalmam tabi ki.
benim tek takıldığım nokta işte şuydu: ben bu adamla evlenebilir miyim? beni ömür boyu mutlu edebilir mi? edemezse, neden sarılıp öpeyim? bu noktada takılıyorum. bundan emin olmadığım sürece ona dokunmamam en iyisi sanırım. ama işte o kadar sabır ve irade istiyor ki bu durum.... :sm_confused:
size şunu söyleyim, bu işin gecesi gündüzü yok. olsun isterseniz 10 dk. da bile olur, gece gündüz farketmez...
ne isteyip istemediğinizi iyice ölçün bence, sonra ona göre davranın. ve sürekliliği evliliği düşünerek mutlu olamazsınız... bence daha bu kadar yolun başındayken, evliliğe bu kadar odaklanmak, sizi ilişkiden soğutur gibime geliyor... güzel taraflarını görmeyen çalışın, baktınız olmuyo, yol verirsiniz gider zaten.
gönlünüzce yaşayın ilişkinizi, sürekli sorgulamayın bence. yaşandıkça değer kazanacaktır.
mutluluklar diliyorum size, her şey gönlünüzce olsun.
opuyorumnanaktan
arkadaşlar,
yazdıklarınızı tek tek okudum.
gerçekten fikirlerinizi önemsiyorum.
uzun uzun analizler yapıp, yorumlamalarınız için çok çok çok teşekkür ederim.
ama bilmeniz gereken iki nokta var.
- biz 2.5 yıldır tanışıyoruz. 4 aydır görüşüyoruz. 1 aydır da çıkıyoruz.
- evine gidersem, gündüz gidicem. sadece 2-3 saat kalırım en fazla. gece kalmam tabi ki.
ayrıca:
- benim annem de sekülerdi. babamla tanıştıktan sonra dindarlaştı. dedem, babamla evlenmesini istememiş. ama annem onları sevdiği için ikna etmiş. bazen babamla kavga etseler bile. "anne eski zamanlara dönsek, babamla yine evlenir miydin?" diye soruyorum. "beni çok üzdü, üzüyor. ama çok da seviyor. yine olsa, yine evlenirdim." diyor.
ben gerçekten xxxx' i çok seviyorum. onun da sevgisinden eminim. beni incitmemek için elinden geleni yapıyor.
benim tek takıldığım nokta işte şuydu: ben bu adamla evlenebilir miyim? beni ömür boyu mutlu edebilir mi? edemezse, neden sarılıp öpeyim? bu noktada takılıyorum. bundan emin olmadığım sürece ona dokunmamam en iyisi sanırım. ama işte o kadar sabır ve irade istiyor ki bu durum.... :sm_confused:
Canim benim güzel yazmissin,seni tebrik ederim.Mesele burda kendine sahip cikip sabir etmek iradeye sahip olabilmek...
Mesele eve gitmek veya gitmemek değil bence..
Mesele bu adam evlenilecek adam mı..?
Eğer değilse boşa vakit harcamayayım mantığı var sizde,haklısınız.
Fakat hayat buna izin vermez çoğu kez,yaşar ve görürsünüz.
Yani evlenilecek adam olup olmadığını biraz daha flört biraz da sohbet belki de daha fazlasını yaşayarak anlayabilirsiniz ancak.
o zaman 'evine gitmeli miyim' diye bize sorman çok saçma canım :1closedeyes:ayrıca evine gitsem, bana bir şey yapmayacağına yüzde yüz eminim.!
hee ben de dedim noluyos kaydirigubbakcemile3yok canım yazdığın şeye güldüm sadece naniknanik
soru konuyu açan arkadasa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?