Evine gitmeli miyim? Benim için Doğru kişi mi? Ömür boyu birliktelik olabilir mi?

lütfen beni yanlış anlamayın ama bu tarz soruları sormak için yaşınız fazlasıyla olgun.ilişkiyi yaşayan sizsiniz.o adamı da tanıyan siz.ne yapar ne eder biz bilemeyiz ki.ayrıca mimarım demişiniz cahil değilsiniz, küçük değilsiniz kendiniz bunun kararını veremiyor musunuz? kaldı ki öpüştük vicdanım sızlıyor demişiniz.ne ilgisi var ki.kötü bir şey yapmış değilsiniz ki.üniversite okuyan meslek sahibi yaşı başı yerinde bir insanın vereceği bir cevap gibi gelmedi bana.çok yadırgadım.yani bu tarz konuşmaları daha farklı kesimden insanlar yapar.

Evlenmeyi hayal ediyorsunuz ama ondan da öyle bir ışık aldınız mı? İlişkiniz daha çok yeni ve eve gitmenin hiç gereği yok bence. Sanmıyorum yerine asla demesi gerekirdi.
Libidosu yüksek demişsiniz hem de yalnız kalmayı göze alıyorsunuz bu da ilginç.
Deist olması ve çalışmaması, ailesine güvenmesi doğru mu?
Yani dışarda çalışan bir kadın ve evde sürekli yazan bir adam.
Tanrının dinlerine, peygamberlerine, kitaplarına, emirlerine inanmayan bir insan için tanrıya inanıyor diyebilir miyiz? Yani sizin için din önemli ise bu sorun teşkil etmez mi?:hulya:

okumuş etmiş kocaman işgüç sahibi insanlarsınız.ortada büyütülecek bir konu yok bence.

evine gitmek istiyorsanız gidersiniz.öpüşmek istiyorsanız öpüşür,isterseniz de sevişirsiniz.
ama bunu vicdan meselesi yapıyorsanız gitmeyin derim.onun değil de sizin düşünceleriniz değişebilir.belki de siz soğursunuz...
Benim kişisel fikrimi sorarsanız 2,5 yıldır tanıdığınız biriyle bir cafede oturmakla evinde oturmak arasında fark yok.Size galiba niyetini belli eder gibi konuşmuş.sevmem böyle planlı programlı davetleri..kaydirigubbakcemile

23 yaşındayım. ailem de ben de eğitimli insanlarız.

eğitimli olmamız, hata yapmıycaz anlamına gelmiyor. eğitim bize, insanları tahlil etme özelliği vermiyor. sadece biraz daha bilinç veriyor.

burda ilkokul mezunu, ya da okuma-yazma bilmeyenden de, bi kaç üniversite bitirmiş kişiden de faydalanırım. mühim olan bilgidir. okulda bize: "bak böyle davranan adam, aslında böyledir." diye kişilik bilgisi verilmedi. en azından benim bölümüm de yoktu :)

hayat okulu denen şeye inanıyorum. yüksek lisans-doktora-doçentlik yapsam bile, hayat okulunda daha 1. sınıftayım belki. ama bu hayat okulundan mezun olmuşlar vardır eminim aranızda. işte ben de bu yüzden sordum zaten.

deneyimsizim. bu benim 2. ilişkim.
çok kararsızımdır ve çevremde "saf" olarak tanınıyorum. burdaki tecrübeli ve sosyal kişilerin fikirlerini almak istedim sadece.

yorumlarınız ve vakit ayırdığınız için, tek tek teşekkür ederim arkadaşlar.

23 yaşındasın ve 2. ilişkin
hımmm CADIARZU
o zaman danışmakta haklıymışsın canım buyrunnnnnnnnn
hakkında hayırlısı olsun diyorum.

peki o halde soruyorum..

1-eve ne amaçla davet etti.bu kadarını da anlarsınız heralde.
2-tenini tanımadığınız bir adamla evlenmek, sizi evine gitmekten daha mı az korkutuyor..
3-ona güveniyor musunuz.her anlamda yani.ilişkinin arkasında durabilecek bir adam mı(çocuksu biraz demiştiniz ama)
4-size olan sevgisinden şüphe duyduğunuz oldu mu hiç.

elbette eğitimle hayat deneyimi arasında paralellik yoktur.ama yine de üniversite okuyan bir genç kız hiç değilse çevresinde bir çok örnekler görmüş,ilişki yaşayan insanlardan deneyimler çıkarmıştır diye düşünüyorum..

yazdıklarınızdan çıkarımlar yapabildiğiniz net olarak anlaşılıyor..

2. soru bence çok süper bi soru
tebrik ederim Paradoks
güsel bir noktaya parmak bastın boshayallersmile

çalışmıyor değil. evde yine bir uğraşısı var.

ilerde evlensek, ben çalışsam, o da evde kitap yazsa. sizce dengeli bir ilişki mi olur böyle? biraz anaerkil olur ama böyle olan var mı?

canım ben seni çok iyi anlıorum aynı şeyleri bende yaşadım şimdi beni iyi dinle. en mantıklısı ne biliomusun ikiniz bir bütünsenz sıkıntılarnzda ortak olmalı o yüzden önce terddtlerini onla paylaş.aşıksın hemde deliler gibi ama her aşık oldğn doğru insan olmayabilio.onla konuş sonrada otur öncelklerini ve onun hangi negatf yönlerne tahammül edecğni belirle.he birde sakın ama sakın değiştrmeye kalkma hem berbat olur ilşkiniz hemde çokyıpranırsn.eve gitme bence böle fırsatlar daha çok geçer elinize.onunla bunları konşmadan ufak tefek bişiler yaşarsanız evde kendini çok kötü hissedersn.biraz uzun oldu ama umarım yararlı olmştrvereliniortak

2. soru bence çok süper bi soru
tebrik ederim Paradoks
güsel bir noktaya parmak bastın boshayallersmile

öyle değil mi kontes ama..evliliklerin bir çoğu bu nedenle tutkusuz maalesef..tutku olmayan evliikler ve ilişkilerde bir süre sonra monotonlaşıyor elbette:gitme:

ya çok sıkıyorsun kendini..evine gitsem mı gitmesem mı..bir arkadasımız demiş sanki bir seylerin olması için illa gece mı olması gerek diye çok doğru demiş..bı seylerin olması için ne illa gece olması gerekir ne de ev olması gerekir..evine gidip gitmemek tamamen sana ve karşındakine kalmış bir şey..sen bir seyler yasamak istemiyorsan yasamazsın..bu kadar basit..ama sen kendine güvenmiyorsan o başka..ki kusura bakma ama bana biraz kendine bu konuda güvenmiyormussun gibi geldi..ha sunu da belirtiyim,ben eski erkek arkadaşımın evinde ilk çıkmaya başladığımız gün kaldım..sabaha kadar oturduk muhabbet ettik..aramızda hiç hiç hiiiiiiiic bir şey geçmedi muhabbet etmekten başka..ne evinde kaldım diye onunla birlikte oldum ne de ilk geceden evinde kaldım diye basit oldum 1 sene çıktık kendisiyle..o yüzden inatla bu seninle ve karsindakiyle alakalı bir durum diyorum..

öyle değil mi kontes ama..evliliklerin bir çoğu bu nedenle tutkusuz maalesef..tutku olmayan evliikler ve ilişkilerde bir süre sonra monotonlaşıyor elbette:gitme:
eed bebem kesinlikle haklısın :kedi:
çevreden örnek görme konusunda da haklısın
ben de 23 yaşımdayım ve bekarım
ama insanlar evliliklerle ilgili olan fikirlerimi söylediğimde 'cidden dediğin gibi bilmiyorumkismile' şeklinde şaşırırlar
illa ki gözlemleniyor,en basidi anne-baba,dayı-yenge vs evliliklerinden öğreniliyor

tabi ki birşey olması için illa gece olmasına, evde olmasına gerek yok.. Ama evde olması buna ortam oluşturur. Akılda yoksa bile akla getirir... Öptüğünden bile pişmanlık duyan biri bence kesinlikle ve kesinlikle eve gitmemeli...Sonradan pişman olacağı şeyler yaşamamak için..

hayatım bu kisi 23 yasında küçük denmez,e aklı mantigi da yerinde..sonradan pişman olacağı bir şeyi yapıp yapmamayı düşünebilmesi akıl edebilmesi lazım..o yüzden 3. kez diyorum; kendine güveniyorsa gitsin..yani aslına bakarsan bunu bizlere sorması bile doğru değil..oturup kullahini önüne alıp düşünecek,bizim bu saydığımız ihtimallerin o da farkında,kendi kendini sorgulayacak kendine olan güvenini sorgulayacak..

biz ne sizin aranizda olan olaylari tamamen biliriz ne adamin kafasini acip beynine bakabiliriz nede ilerde olacaklari bilebiliriz. yani bu adamin senin icin uygun olup olmadigina biz karar veremeyiz..
yanliz sen mutlu isen ve mantikli dusunebiliyorsan ve o yuzden onunlaysan ozaman eminimki dogru biridir. ha bazi kisiler icin saydiklarin prensip olur istemezler bazilari için problem teskil etmez.
mesela senin icin problemdir onun calismak istemeyisi baskalari ise kafasina takmaz.
yani bazi olaylarida nasil gordugun onemli, belki o suanki durumu iyi oldugu icin isi kafasina takmiyor ama gerektyiginde calisir. yada cok tembel diyelim is konusunda yada simarmis calismayi uygun gormuyo ve birgun evlilikte gerektigindede ayni tutumu sergilerse belki problem cikar. yani herseye deyinmedim ama olaylara kendi gozunle mantikli dusun onun kisiliginide goz onunde bulundur ona gore hareket edersin dogru bir sekilde, buna inaniyorum.

evine gitme konusu ise, gidebilirsin, bizden iyi onu taniyan bilen sensin. belki guzel vakit gecireceksiniz beraber. biseyin olmasini istemiyor isen olmiyacagini saglarsin. ama icim rahat etmiyecek diyorsanda gitme, yani birsey kaybetmezsin inanki. ama sen illaki gitmek istemediginde o tuhaf bir yaklasim sergilerse mesela; yav ne olacakti niye gelmedin gibi , saygi duyup susmak yerine. ozaman bir dusun bence onun kisiligi kendisi hakkinda.
ama hersey sana kalmis. ya git, yada gitme ve saygi duymasini iste. ama gitmen degerini dusurecek diye birsey yok.
onu seviyor ve onunla olmak istior vakit gecirmek istiyorsan ozaman bunu sana çok gormemeli degilmi? sonucta onunla olacaksin onu sevdigin icin. tabiki degerini dusuercek hareketlerde bulunmamak sartiyla, sanirim bu degerim dusermi konusunu dusundugune gore bazi harejetlerine de dikkat ettigine inaniyorum. gittigindede dikkat ettiginde sorun olmaz bence.
ama dikkat de et kimseye guven olmuyor bu devirde.

:lepi:bu ilişki baştan yanlışşşvereliniortak
daha güven almıyorsunuz sevgilinizmi değilmi adı konmamşbilmiyorumkismile

-evine gitmek demektir bişey yaşanıcak demek değildir ki. ben bana asıl yüzünü saklayan aslında cinsellikten başka düşünmeyen bi arkadaşımın evine gitmiştim 6 senedir tanıyordum arkadaş olarak onu ve çıkıyor gibiydik ama bu yönünü hiç duymamıştım. o böyle bi teklifte bulunmuştu aramızdaki herşey bitti böylece ama yine de ben istemeden hiç bişey olmadı. halbuki uçanla kaçan bile kurtulamazmış meğerse elinden sonradan öğrendim :) yani korkma bence sen istemeden bişey olmaz ama gece kalmasan daha iyi olur sanki içime sinmedi gece kalmak.
-diğer konuya gelince asıl benim için sorun olan ailemin parası bana yeter düşüncesi.
ben de çok zengin bi aileden geliyorum belki hiç çalışmasam ömrümün sonuna kadar gül gibi yaşarım üstelik bayanım ama yine de en zor mesleklerden birini seçtim. insanın bence hırsı olması gerek hayatta.
çok zengin olup ne bölümlerde okuyan ne kadar zor şartlarda çalışan ne kadar çok arkadaşım var bi bilsen. bence bu çocuğun yaptığı tembellik. kaç tane üniversite okuduğu kullanmadığı sürece mühim değil ki. kitap yazmak evet güzel bişey ama bana tam bir meslek gibi gelmedi açıkçası istese herkes kitap yazabilir bu devirde artık. bana kalırsa sen dışarda çalışcaksın gelceksin yorgun argın bi de evde ona yemek yapıp işlencek misin yani? bana bu tarz bi evlilik ters geldi yatan erkekten nefret ederim ben. evet bana diceksin ki ama o yazar okuyor araştırıyor. her ne kadar öyle bile olsa hep boş olucak hepsini keyfi yapıcak. ayrıca aileden gelen zenginliğine güvenme derim. hazıra dağ dayanmaz diye bir söz vardır. ne zenginlikler çekti gitti. üstelik atıyorum bi deprem olsa yüzlerce evin olsa bile bomboş kalırsın elinde de sadece niteliklerin mesleğin kalır. bilmiyorum ben olsam bu adamla gelecek düşünmem. anca belki olgunlaşır düzenli bi işe girer kzanmaya başlar o zaman ciddi düşünürüm.
-deist olması allaha inanmadığını göstermiyor. günümüzdeki gençlerin çoğu böyle açıkçası allaha inanıyor ama atıyorum kuran okumuyor oruç tutmuyor vs. bu biraz günümüz dini gibi oldu. kimisine göre sorun olmaz ama eğer siz çok bağlıysanız dininize atıyorum orucunuzu namazınızı eksik etmiyorsanız bu kesinlikle sorun oluşturur bence özellikle çocukları yetiştirirken.
2 büyük sorun var bence karşında evlilik için. bu konuları konuşun eğer çözerseniz belki orta yolu bulursunuz o zaman mutlu olmak kalır sana da :)
ama sakın evine gitme fln diyenleri anlamıyorum sen istemedikten sonra bişey yaptırtmazsın ki bu daha da kıymetlenmene yol açar bence. ama dediğim gibi senin de kendini kontrol etmen gerekiyor gayet kendini bilen bir kızsın bence ama dediğim gibi süre uzarsa kalma süren belki taviz verebilirsin belli olmaz aşk bu insan kaptırabilir :) herşeyin hayırlısı olsn cnm

ben gitme derim. ama sen kafaya koymuşsun gideceksin. sonra başka bi konu açıcaksın buraya ben başlığı görür gibiyim. :))

gitme.gitme.gitme. nokta.

canım ben evine gidersen bişey olacağına inanlardan değilim ne kadar olsa iş sende bitiyor sen istersen olur istemezsen olmaz evet evde yalnız olacaksınız elbet birşey olur ama en fazla seni öper ve sen devam etmek istemediğini söylersin o da durur bu kadar.ama yazıdğın diğer problemler bena göre sizi ileride bir evliliğin beklemediğinin göstergesi beni öptüğünde bile sonradan pişman oluyorum diyorsun daha sonra bu ilişkin biterde başkasıyla evlenirsen evine gittiğin için ömür boyu pişmanmı olacaksın bunuda düşün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…