Eviniz depreme dayanıklı mı?

BezBebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
163
6
arkadaşlar benim aklıma sık sık takılan birşey var, DEPREM.
gündemde olsada olmasada benim hep aklımda.
kiradayim 5. kat tayım (5. kat en üst kat)1. katta birgün komşular nişan yapmiş bizim 5. kat resmen sallandi. yani öyle sağa sola düşmedik tabi ama koltukta oturuyordum ben sallandiğimi hissetim masanin üzerinde sürahi vardi eşime dedim bak sallaniyoruz sürahi nin içindeki suyu gösterdim. daha sonra daha çok sallanmaya başladi. kimine göre iyi eviniz esnek diyorlar kimi olumsuz düşünüyor.
4. ve 3. kat ta hissetmiş ama bizimki kadar değilmiş kat çıktıkca sallanma da şiddetleniyor.
meğer 1. katta horon tepiyorlarmiş. iyide kos koca apartman sallanırmı?bu daha sonra tekrar oldu dedik, şimdide sünnet var herhalde. gülsek mi ağlasak mi şaşırdık. evet yine meşur 1.kat. eğlence yapiyormuş.

dediğim gibi kiradayim ev sahibi zaten ne baktırır nede bir tadilat yaptirir. sizler nasil önlemler alıyorsunuz?
ben ne yapabilirim ?
araştırdım tek daire tadilat zaten olmuyormuş eğer bir sorun varsa tüm apartmanın kolonları güclendiriliyormuş. eee bende baktırıcam adamlar dicekki gücenlendirme şart. yaptıramicaz çünki kimse katılmaz. netice: evin sağlam olmadığını tastikletmiş olup moralimi daha çok bozmuş olucam. Bu arada duvarlarımızda çatlaklar filan yok resim asmak için çekicle vidayı duvara vurmaya çalıştık vida yamuldu. normal matkap da delmiyor duvarları.:nazar:
 
İçerik nedeniyle” bir önerim var “bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine
 
bizi bekleyen böylesine bir gerçek karşısında bu kadar ilgisiz kalınması beni çok şaşırttı. belkide taşınılan bölüm çok fazla ziyaret edilmiyordur. anlamadım :nazar:
 
Canım Sen sadece yaşam üçgeni oluşturabilirsin kendine ve ailene.Genelde kitaplardan oluşan bir koliyi yatağının yakınlarına yada evin dışarıya bakan sokağa bakan tarafına yerleştiriyorsun ve cenin pozisyonunda yatıyorsun deprem anında.
Bunun dışında ev sahibinizin apartmandakilerle birleşip mühendislerle önce tahlil yaptırılıyor dayanıklımı değilmi sonrasında daha dayanıklı hale getirilmesi için uğraşılıyor.
Sen kendi evin içinde güvenliğini sağlayabilirsin önlemler alabilirsin.Birde başka biryere taşınmak daha uygun olabilir.Şimdide kış oldukça zor taşınmak.Ben hemen kolon kriş sayısına bakıyorum ve mütahit yapan kişiye araştırıyorum.
Elimizden geleni yapıyoruz.Önce tedbir sonra tevekkül değil mi.
Allah korusun demedende edemeyeceğim zira aynı durum bendede söz konusu herzaman korkarım cnm a.s. a.s.
 
nazlı arkadaşımız dışında kimse yazmiyor. üzücü. beni gerçekten etkileyen bir olaydan bahsediyorum. yani siz napiyosunuz? evinizi kontrol ettirdinizmi? kendinize yasam üçgenleri mi yaptiniz? yoksa bizim ev deprem yönetmenliğine uygun, başkasi beni ilgilendirmiyormu diyorsunuz? yoksa valla deprem olacaksa olur şans artık insallah sağ salim atlatırız mı diyorsunuz anlamadimki.
 
Deprem aslında çoğumuzun aklında ama malesef önlem konusunda hiçkimse gerekli tedbirleri almıyor..

Bu konuda uzmanların acil çağrıları var..

Başta hastanelerin ve okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi açısından gerçekçi önlemler alınmalı diye..Ne derece uygulanıyor bilemiyorum..

Şahıs olarak da mutlaka önlemler alınmalı tabii..Ama söylediğiniz gibi, apartman yaşantısında ortak karar ile, kolonların güçlendirilmesi olayı var ki, bu çok da basit bir iş değil..

Benim yaşadığım apartman 1999 depremi sonrası inşaa edildiği için, şartlara uygun inşaa edildiğini biliyorum..

Ama 1999 depremi sonrası biz de araştırmıştık bunu, yani yanlış hatırlamıyorsam, apartmanın tamamen boşaltılarak_eşyalarla birlikte, duvarların ve kolonların uzmanlar tarafından güçlendirilmesi işlemi ki bu çok kısa zamanda da olan birşeydi bildiğim kadarı ile..

Bu yüzden bu konu malesef çoğunlukla askıda kalıyor, pek de dikkate alınmıyor.

Bunun dışında evdeki büyük eşyaları sabitlemek bence ilk etapta mutlaka yapılmalı..
Sonuçta beklenen Marmara depremi birgün gerçekleşecek..Allah hepimizi korusun..
 
deniz güneşi yazımı dikkate aldığın ve yazdığın için teşekkür ederim. bende bu olayi anlayamiyorum yani marmara depremi olacak inşallah maşallah değil olacak. yani biz toplum olarak ne yapiyoruz? hükümet ne yapiyor? tabi bu kadar duyarsiz bir toplum olunca hükümette bişey yapmiyor arz-talep meselesi. kk ya gelen ve istanbulda yaşayan yok herhalde
 
Biz müstakil evde oturuyoruz, ev 50 yıllık ama maşallahı var.
Ama Allah'ın ne göstereceği bilinmez insan her şeye hazırlıklı olmalı!
 
X