• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinizde her gün yemek pişer mi?

Ben de yemek yapınca kendimi rahatsız hissediyorum.:smiley-cool:Sevmiyorum yemek yapmayı.
Genelde dışarda yiyoruz.Haftada bir balık,tavuk kesin yeriz.Ben zaten bunları evde yapamam,bilmiyorum da yapmayı...Çok güzel ev yemekleri yapan yerler var ,oralara gidiyoruz.
Haftada iki kez de bir şeyler pişirmeye çalışıyorum.:smiley-cool:Yemek pişince kokusuna dayanamıyorum,kendim yiyemiyorum o yüzden.:1closedeyes:Her yeri havalandırıyorum.Sevmiyorum işte n'apayım?:bbo: Şimdilik böyle idare ediyoruz işte.

kaydirigubbakcemile5 bizim de evlenirsek sonumuz bu kaydirigubbakcemile3 ben eskiden yapardım, ama soğuttular sağ olsunlar zamanında, kıymet bilmeyen hep daha fazlasını isteyen insanlar.

kendimi resetlerken, yemek pişirme programım silinmiş :jeyyar: diyorum şimdi :roflol:

vay vay hamarat hanımlara bak hele....kaydirigubbakcemile5
valla ban ömür boyu yemek ypma desen sevinçten çığlık atarım ama eşim iştahlı çok....cokacimcoook
2 günde bi yemek yaparım dışardan pek söylemeyiz 2-3 ayda bir doymazki öle....cokacimcoook
mutlaka çorbam vardır evde mutlaka....mirmirmirmir
bizdede börek kahvaltı pilav tarzı şeyler yenmez....:1closedeyes:
ooooooooooffffff ooooooooffffffffff.......delikafadulden

yol yakınken protesto ve eğitimlere başla istersen sivribiber sengözlerimebaksanab eğitim dediysem eşini yemek konusunda yani yerimseniben

Bizim evde hergün, istisnasız yemek pişer.:delphin:
Öyel pasta, börek, kahvaltı ile geçişmez.
Mutlaka tencere yemeği olmalı, çocuklarımda buna alışık.
Eşim aramasa bile çocuklar için mutlaka yemek yaparım.
Oysa ne mutfağı, ne de mutfakta yapılan işleri hiç sevmem.
:1no2:

Bizim evde hergün, istisnasız yemek pişer.:delphin:
Öyel pasta, börek, kahvaltı ile geçişmez.
Mutlaka tencere yemeği olmalı, çocuklarımda buna alışık.
Eşim aramasa bile çocuklar için mutlaka yemek yaparım.
Oysa ne mutfağı, ne de mutfakta yapılan işleri hiç sevmem.:1no2:
al benden de o kadar canım
mutfakta yapılan hiçbir işten zevk almıyorum
ama çocuk olunca mutlaka yemek yapmak gerekiyor, haklısın
ben şimdiden kendimize olmasa bile kıza pişiriyorum, yakında bizim yemeklerden yiyebilecek hale gelince ona diye pişirip biz de nasiplenicez artık:))

bizdede hergün yemek pişer ertesi güne kalan yemeği sevmiyorum akşama ne pişiricem diye deliriyorum eskiden çok severdim ama mecburiyete dönüştüğünden olsa gerek mutfak olayından soğudum

Bende hergün yemek pişiririm.Pilavını salatasını vs.yanına mutlaka yaparım.Annemden öyle gördüm.Çalıştığı halde akşamdan yemeğini mutlaka yapardı.Ancak hastaysam veya mecbur kalmışsak dışardan getirtir veya dışarda yeriz.Bu konuda eşim esnek.Kahvaltıya bile sesi çıkmaz garibimin.Ama benim içim rahat etmez.Elimden geldiğince tencerede yemeğim kaynar.

Eşim buradayken evde olduğumuz her akşam yemeğimiz olurdu.
Bazen ağır yemekler yapradım bazzen basit geçiştirirdik
Hafta içi genelikle sebze ağırlıklı beslenirdik (karnıbahar, ıspanak, pırasa , taze fasulye, çeşitli dolmalar , bakliyat)
ama bazen pratik olsun diye; patates , köfte , tavuğun çeşitli halleri , pirzola , melemen , yumurtalı sucuk eşiliğinde kahvaltılık v.s.
hafta sonları daha ağır yemekler yapardım (güveçte ve fırında çeşitli yemekler)
bunların yanında mutlaka pilav , makarna , mantı v.s. gibi bir çeşit ve azda olsa çorba mutlaka olurdu.
Haftada 1gün kayınvalidemlere 1 günde annemlere giderdik.. 2 - 3 haftada birde ya dışarıya çıkardık
yada sürekli gittiğimiz kebapçıdan kebap ve künefe söylerdik.. çok nadir olsada bazen ben pizza yada hamburger menu alırdım
Offff offff kocamı özledim gel teskere gel teskere bitsin bu hasret...

Son düzenleme:
bizdede hemen hemen hergün pişer
ertesi güne yemek kalırsa o günde onu yeriz ama yanına mutlaka bişey eklerim çorba,pilav,makarna vs..
bazen sürekli yemek yiyince eşim bu akşamda kahvaltı yapalım der hafif olsun diye
öyle geçiştiririz

Yahu nasıl zamanınız oluyor hergün, hadi onuda geç hergün ne pişiriyorsunuz, ben ne pişireyim diye kafayı yicem nerdeyse.

ben hergun yapıyorum evettcokacimcoook
esım yemek yemegı cok sevdıgınden aksam yemeklerı bızım ıcın onemlıdır
ben calısmadıgım ıcın zor olmuyor tabıkı
ama calısanlar acısından hergun yemek zor

Hergün ne pişiricem derdinden bıktım artık.Hele iki küçük çocukta oldumu mecburen hergün tencere yemegi pişer. Hafta sonları börekli pastalı birazdaha ağır olur.Ay okadar uğraşıyorum benim veletlere bişey yediremiyorum.

Yahu nasıl zamanınız oluyor hergün, hadi onuda geç hergün ne pişiriyorsunuz, ben ne pişireyim diye kafayı yicem nerdeyse.

valla buluyoruz yaa napalım çok zor ama
biraz sebze,biraz bakliyat bazen köfte patates gibi kolay şeyler,et yemeklerii vs.uydurmaya çalışıyorum ben
ben yemek yaparken dinleniyorum resmen
çok severim yapmayı
o yüzden hiç zor gelmez bana

bende yemek yapmayı sevıyorum normelde ama kucuk bebekle yapmak durumunda olunca ıs bıraz tatsızlasıyor.oglumu koyuyorum mama sandalıyesıne onun mızırdanması eslıgınde yapıyorum yemegımı cocuk gore gore ogrencek nerdeyse yemek yapmayı.

benımde hergun corbam olur mutlaka yanındada ana yemek ve salata.rejım yapmaya calıstıgım ıcın artık pılav ve makarnayı sık yapmıyorum.

bızde corba pişmez cok nadır kendıme yaparım tarhana corbası
esım agzına bıle surmez oyuzden yapmıyorum bende
genelde börek patates kızartması köfte sarma bu tur seylerı yerız
salata arada bır sebze yemeklerı cok nadır pıser
makarna pilav mutlaka olur arada bır dısardan söylerız

oh ya yemek yapmayanlar ne kadar sanslı
malasef ki ben kalabalık bi aileymişiz gibi hergün yemek yapıyorum eşim az önce msn de akşamki yemek siparişini verdi bile tavuk istiyo salata istiyo bide sebze bişey....pırasa yapıcam...

pişmez-di eskiden...
ben normalde çalışan bayanım, pazar günü yemek yapardım dolaba koyardım, hafta içide onları yerdik.
benim zaten eşim haftanın en az iki günü bir yerlerdedir, geç gelir... gelince de yemez... yemek yoksa da dışarıda yerdik...ya da hafif bir şeylerle günü geçirirdik... bizde hafta da bir gün yemek pişiyordu yani ben çalışırken...
şimdi...
evdeyim ve her gün pişiyor yemek ister istemez onu da yapayım bunu da yapayım diyorum...ben severim yemek yapmasını...çok da eğlenirim... elimde yatkındır.. yemesini de severim... hatta hamileliğim boyunca 11 kilo alan ben doğum yaptığım halde hala aynı kilodayım... neden çünkü gözüm aç aklıma ne gelirse yapıyorum ve yiyorum...

evet pişer mutlaka ama bazen birgün öncesinin yemeklerinide yanına ilaveler yaparak yeriz.çocuklardan dolayı taze yemek pişirmeyi tercih ederim.bir ana yemek yanında pilavı yada makarnası , salata veya yoğurdu bazen herikiside olur.hatta tatlısına kadar yaparım..sulu yemek yapmadıysam mutlaka önden çorbada olur.hamurişleri deseniz hiç eksik olmaz çünki,çocukların kek bisküvi çikolata yerine benim yaptığım pasta, börek,kek kurabiye, kraker, çikolata,cezerye...vb. yemesini tercih ederim.

kesinlikle hergün yemegimi yaparım..
iki kişi oldugumuz için az yaparım ertesi güne kalmaz..
sebze nadir yeriz..her öğünde mutlaka salata olur..
bir sulu yemek bir kuru yemek(pilaw makarna) salata ve tatlım(tabi baklawa börek deil:)

mutlaka her gun yemek pıser..
esım cok mıymıntıdır benım..
bır oncekı gunden yemegımız kalsa bıle ıllakı yanında alternetıf ısterbenneyaptımki

Back
X