Ne olur ki bakınca? Size ne gibi bir zararı var yani? Belli ki meraklı kadın. Ama zarar vermiyorsa takılacak bişey yok bence.
Ben evde yokken ne kadar doğru?Yani ben pekala kayinvalidemin evine gittigimde buzdolabını acabiliyorsam o da benimkini açabilir sıkıntı olmamalı bu durum..
Ama özel eşya paket onda haklı olabilirsiniz..
Annemin bir komşusu var ki dün sinirlerimi zıplattı..bir komsunun çocuğu için oyuncak ayırdım anneme iletmesi için verdim.kadın aç poşeti al içinden bir oyuncağı ben bunu yigenime vereyim demiş sormak falan yok..Annem şok olmuş tek kelime diyememis..
Yani öyle değişik insanlar var ki kayinvalidenizin durumu bu kadar absürd kalamiyor yanında.
Evet meraklı bir yapısı var. Ama benim bizim özel eşyalarımız olabilir .İlla ki özel olması gerekmez yani ev onun evi değil. Ayıp değil mı sizce ?
Kenarda duran bir mağaza poşetinin içine, buzdolabına- sebzelik, buzluk kısmına kadar- bakıyor. Şüphe değil eminim... KV. Yapıyor. Eşime söylediğimde eksiğimiz var mı geçirebiliyor müyüz diye bakiyordur dedi... Olabilir tamam ama her gelişte bakılır mı?
Bir de şöyle yapıyor; eşime halı nevresim takımı almıştım yatak odasında poşetin içindeydi.kv min aldığından haberi yoktu. Şöyle bir konuşma geçti
-Bilmem kim komşu takımlı örtü almış.
-Evet markete gelmiş lisanslı gördüm bende.
-X de merak ediyordu (eşimi diyor)
-Hee evet ben aldım ona hediye...
-Hmm serdin mı yataga?
-Yok sermedim.(ki yatak odasının kapısı açıktı sersem gorebilecekti)
Sonra kapıdan o giderken gördüm poseti de o şekilde baktığını anladim.
Şimdi de doğum günü içi. Pasta yaptım eşime yapacağımı biliyordu ne yaptın yaptın mı dedi. Dolapta dedim.gormesin önüne bişey koysaydin dedi...
Ne yapacağım ben? Siz olsanız ne yapardınız?
Bu kadar abartacağınız birşey yok bence. Buzdolaplarında altın mı var Allah aşkına baksın ne var bunda. Eşinizin annesi bu kadın üst kat komşu ya da yabancı değil. Siz uyurken odanıza dalıp girse anlarım özelinizdir ama poşete bakmış dolaba bakmış vs. Küçücük şeyleri dert ediniyorsunuz yok yere. Ayrıca üstteki tavsiye eden bayanın dediklerini uygulamayın. Kapı kitlemek nedir,ayıp gerçekten.Sizinle mi yaşıyor?
Benimki de ayni ve bende aynı dertten muzdaribim hatta konu açmistim
Eğer misafirlige geliyorsa odaların kapısını kilitleyin nereye giderse peşinde dolaşın evin içinde buzdolabını açarken görürseniz de anne ne istiyorsan ben veriyim diyin . Sorarsa hoşlanmıyorum dersiniz
Yatak odası ve dolapları karıştırmadığı surece sorun yok bence. Nasil ki kendi annem evime geldiğinde buzdolabimi acabiliyorsa kayinvalidem de açabilir. İstediğini amir, koyar, yer. Gelirken istediğini de alir. Burasi oğlunun evi. Hiç karismam. Esim de benim anneme karismaz. Ama yatak odalari ve dolaplar özeldir. Zaten o konuda benim uyarmama bile gerek yok. Kadincagiz izinsiz havlu bile almaz banyo dolabindan. Ama tabi niyet çok önemli. Sizin kayinvalideyi tanimadigim için bilemiyorum.Kenarda duran bir mağaza poşetinin içine, buzdolabına- sebzelik, buzluk kısmına kadar- bakıyor. Şüphe değil eminim... KV. Yapıyor. Eşime söylediğimde eksiğimiz var mı geçirebiliyor müyüz diye bakiyordur dedi... Olabilir tamam ama her gelişte bakılır mı?
Bir de şöyle yapıyor; eşime halı nevresim takımı almıştım yatak odasında poşetin içindeydi.kv min aldığından haberi yoktu. Şöyle bir konuşma geçti
-Bilmem kim komşu takımlı örtü almış.
-Evet markete gelmiş lisanslı gördüm bende.
-X de merak ediyordu (eşimi diyor)
-Hee evet ben aldım ona hediye...
-Hmm serdin mı yataga?
-Yok sermedim.(ki yatak odasının kapısı açıktı sersem gorebilecekti)
Sonra kapıdan o giderken gördüm poseti de o şekilde baktığını anladim.
Şimdi de doğum günü içi. Pasta yaptım eşime yapacağımı biliyordu ne yaptın yaptın mı dedi. Dolapta dedim.gormesin önüne bişey koysaydin dedi...
Ne yapacağım ben? Siz olsanız ne yapardınız?
Tavanlarinda aynalar olanlar varBence çok komik. Siz de gülün geçin ya boşverin.
Bizim kadınlarımızda bi "yatak odam da yatak odam"takıntısı var.
Ne Var o yatak odasında yaw bizim yatak odalarımızda olmayan :)
Hele bir de sürekli kapısını kapalı tutanlar var. Hani dağınık falan diye değil. Bildiğin gözükmesin diye.
Konu sahibi sözüm size degil. Genel konuşuyorum.
Benim bi ablam var,yatak odasını her taşındığı evde salon dışındaki en ferah en görünür odaya kurdurdu
Sizinle mi yaşıyor?
Benimki de ayni ve bende aynı dertten muzdaribim hatta konu açmistim
Eğer misafirlige geliyorsa odaların kapısını kilitleyin nereye giderse peşinde dolaşın evin içinde buzdolabını açarken görürseniz de anne ne istiyorsan ben veriyim diyin . Sorarsa hoşlanmıyorum dersiniz
Yok canım beraber yaşamıyoruz bir üst sokağındaki oturuyor...
Ben varken baksa sorun etmem zaten kaldı ki kendim de gösteriyorum sorun ben yokken olması...
Böyle durumlarda ben kendi annem yapsa ne hissederim diye düşünürüm.
Anneniz buzdolabınızı açsa, yatak odanızdaki poşetin içine baksa ayıp bulur rahatsız olur musunuz? Ben olmam. Olsam da kendi annemi uyarabiliyorsam kayınvalidemi de uyarırım.
Kadın sanki iç çamaşırı çekmecenizi patlatmış gibi davranmayın allah aşkına.
Yatak odası da uyuduğumuz yerdir, çok özel anlamlar ifade etmesi bana komik geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?