Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

Ben mutfakta koşuşturarak yemek hazırlarken benimle sakin sakin sohbet edenlere sinir oluyorum.Ben onlara laf yetiştirmeye çalışırken yemeğe konsantre olamıyorum.

cekmecelerimi dolaplarimin kapagini acmalarina , sofra düzenime ev düzenime karismalarina.
kumandayi ele gecirip pür dikkat dizi izlemelerine, madem televizyon izleycektin otur evinde izle .

haha şu çay yorumun çok hoşuma gitti.ben de o çayları veririm hemen bitirenlere sinir olurum içeri tekrar doldurmaya gittiğimde sıcak sıcak koyayım da haşlansın dilleriniz derim.insan herkesle aynı ande içer dimi ama önceden hüpletmez hemen öyle! bi de kendi terliğini getirmeyip bizim evdekileri giyenlere gıcığım! hemen yıkayasım geliyor arkalarından terliği...

ben de hep odama kaçardım evlenmeden önce,şimdi ne mümkün! neyse ki çalışıyorum da çok misafir gelmiyor..ama yine de gelenlerin çocukları yerlere yepyeni halılarıma ve koltuğuma süt fln döktüler.annesi de bi rahat bu yeni koltuk kumaşları leke tutmaz diyo yaaaaaaaaaaaa çıldırcam!!!! bi de bi velet perdeye asılan boncuklu süsümü asılıp kopardı,lcd koyduğumuz tv sehpasına tırmanmış tvnin camını parmak izi içinde bırakmış ve bi de avon kataloğu bulmuş çiğnemiş çiğnemiş tükürmüş yerlere beyaz halıma.çocuk saniyede bunları yapıyo.anası kızınca da gidip annesinin göğüslerini fln ısırıyo.ne biçim çocuk anlayabilmiş değilim...

Yeni evli ve cocuksuz arkadaslar lutfen sizin de bir gun cocugunuz olacagini unutmayin. Cocuklar ozellikle1.5 - 3yas arasi o kadar laftan anlamaz oluyorlarki kimseyi dinlemiyorlar. Benim de var bir afacan annem kardesim disinda kimseye gitmiyorum. Gitmek zorunda oldugum birkac yer oldu onda da bir dakika oturmadim ama ne kadar yapma etme desem baksam bile bazen kucuk kazalar olabiliyor. İnsanlarin binbir emekle duzdugu esyalarin zarar gormesi hic hos degil kabul ediyorum ama sizde yok parmak izi oldu yok kirik dokuldu gibi seylere fazla takilmayin lutfen onlar gidince siliverirsiniz ne olacak yeterki kalp kirilmasin kendi cocugunuz olunca o beyaz koltuklari kirletmeyecek mi zaten.

ben misafir severim. misafirlige gitmeyi de severim.
oyle mutfakta bardak almak iin dolabimi acti falan beni rahatsiz etmez. her hareketleri batmaz bana.
ben cok cekingen olanlardan rahatsiz oluyorum. mesela mutfakta ince corapla dururken, usudugu halde benden terlik istenilmemesi beni rahatsiz ediyor. benim aklima gelip teklif edince iyi olur deniliyor. bi dahakine ben sormadan sen iste diyorum..
bi de biri cocugunu banyo paspasinda bezlemek istedi mesela. odaya getirdim altina bisey verdim sersin diye. benim de cocugum var. misafirlikte evladimi tasin ustune yatirip bezlemek istemem.
insanlarin evimde rahat etmelerini, diken ustunde oturmamalarini istiyorum cunku ben de gittigim yerde rahat olmak isterim.

Ayyy cnm byildim sana bende ayniyimdir misafir berekettir oyle miy miy kibirli deilim cok sukur

HaYaTiM_ kullanıcısından alıntı

misafir kıvamında hoşgeldiniz nasılsınız iyiyiz siz nasılsınız diye kırıtmaları sevmiorum. o yüzden ben galiba misafir sevmiyorum. rahatım napıyım, ömrü hayatımda misafir ağırlamadım. (hani akrabalar hariç) okul hayatımda odama kapanırdım, sonraları da ve hala şu an bile hep bi bahane bulur odamı sıvışırım.

hiç sevmem ben hizmet etmeyi, hele bi çayı 10 saniyede içen insana uyuz olurum. be mübarek çelik mi var ağzında. bi de aynı ayna bitirsenize hepiniz tam oturursun öbürkünün biter. annem ve ablam sağolsun bana pek iş yaptırmadılar. ben de rahatlığa alıştım. bakalım evlenince ne b** yicemkaydirigubbakcemile3

cok ehli keyifmissiniz sizde.Misafir eve berekettir..Azalir diyemi korkuyorsunuz, cayiniz bitecek de fazladan bir rujunuzu alamiyacaksiniz:))Korkmayin azalmaz, ikram edince..Misafir sevilmez mi?esimde bende misafiri cok severiz.Mutlaka cagiririz birilerini, gelsinler otursunlar, sohbetler edilsin.Icilen caya bile laf edenler varmis yaa..Sizin gibi ev sahipleri olabilcegini dusunmek bile, rahatsiz etti beni.Sizlerde herkes nizam usulumu cay icer?

Caylar bitsin, caylar dolsun :)
Allah,sizin gibilerin kapisini caldirmasin diyorum.Bizde misafir onemlidir, siz turk geleneklerinden farkli buyutulmussunuz belliki.Yaslaninca yanliz kalinca beklersiniz ozaman birileri calsa kapimida, hal hatir sorsa diye..coluk cocuguna sahip cikmayan, kollamayan annelerden bende pek haz etmem ama bu misafir eve cagirmamak icin bahane degil.Hem sizinde cocuklariniz olacak.Sizin arkanizdan boyle laflar konusulmasi hosunuza gidermiydi?En cok kinadiginiz sey basiniza gelirmis. unutmayin bunuda...

Son düzenleme:

Çok ilginç, ben gittiğim yerde hemen terlik giyerim ayağıma her yere ayakkabı ya da terlik götürmek garip gelir çünkü..Misafir terliğiniz yok mu sizin? İlk defa böyle bir yorum okudum, çok şaşırdım.İnşaallah bir yerlerde karşılaşıp misafirlik yapmak zorunda kalmayız

Hay çok yaşayın siz ve sizin gibiler, oh be içim rahat etti vallahi...

Mesajlarin cogunu okudumda.cok az kimse misafiri severim demis.Cogu eziyet olarak gormus misaifirligi. Toplum olarak cok degistik demek ki.

Son düzenleme:
hmm valla okeyde tasi balyayla calan arkadaslarim var. evet sinir olabiliyorum
en son boyle hile yapacaksaniz gelmeyin kardesim evime dedim

ne biliyim , eve gelen misafir gibi hareket etmesin zaten yahu. cayinida al arkadasim hemen diyorum, bende getiriyorum, rituellerim yok yani.

misafirin adini ev sahibi koyar zaten, siz misafir gibi davandiginiz surece ,kisi kendini misafir hisseder. hem siz sik gelmesinden yorulursunuz, hem karsinizdaki insan sizden cekinir.

en iyi biraz rahat olmak, ne varsa o yensin, ne varsa o icilsin, muhabbet deil mi amac , yoksa herkesin evinde iki kasik corbasi, iki bardak cayi zaten var. kimse kimsenin evinin guzeliigine, yemeginin tadina doyamadigindan ahbaplik etmez dimi ama?

ben gitmeyi de ağırlamayı da çok severim yalnız
evime gelip de bişey ima ediyomuş gibi konuşanlara
sinir oluyorum

Bende misafirim gelsin gitsin cok severim ama yakın arkadaşlarım hariç hemen hemen her gelen misafirin yaptıgı birşey var.Kızlar benim köpeğim var ve ben olabildiğince evimi temiz tutmaya çalışıyorum ki sadece tüyleri dökülüyor başka hiç bir zararı yok eve bende her sabah ilk iş makine açarım bi güzel süpürürüm evimi ama gelen insanlar hiç özen göstermiyorlar bir şey döküldüğü zaman aman kusura bakma zaten köpekte var o da kirletiyo diyolar hiç dikkat etmiyorlar köpeğim yanlarına gidip kendisini sevdiriyor gelen kişi elini koltuğun üstüne sürüyor daha neler neler saymakla bitmez.bu yüzden misafir sevmez oldum kimse gelsin istemiyorum her gelen nasihat veriyor eşyalarını mahvettin koy şu köpeği balkona gibi bir sürü laf.onun için istemiyorum artık misafir falan yokuz diyorum.kendimi kötü hissediyorum çünkü ben onların evlerine gittiğimde ne kadar dikkat ediyosam bende aynı saygıyı bekliyorum..
neyse çok uzatmıyayım çok doluyum bu konuda =))

bilgisayarımı izinsiz kullanmalarına ve misafir çocuklarının ablaa bilgisayar açarmısın oynicaammm demelerine sinir oluyorum..

çok eğlenceli bir konu olmuş aslın fakat hepsini okuyamadım :)

ben misafir severim...

olumsuz olarak:

küçük çoçuklar etrafı dağıtıyor ruhen bozluyorum dagınıklıktan ötürü.
şu eşyayı şuraya koy .yer değiştir gibi akıl verme karışma durumların nefret ederim.sırf bunu sevmediğim için.çeyizimi getirirken kimseyi çagırmadım.eşimle beraber hallettik.
mutfakta ben salona birşey getirirken beni izleyen kadınlardan hoşlanmam.acaba n çıkarcak nasıl yapcak bakışları.o an aklım karışıyor.bir keresinde sırf bu yüzden kahve süt yerine su koymuşum.konsatrem bozuluyor.

olumlu olarak:

misafir severim.rahat oturmasını isterim.getirdigim herşeyden yesin isterim.

Son düzenleme:
kesınlıkle cocuklarıyla gelenlere uyuz oluyorm.( kendı ewıme gelmedı allahtan annemın ewındeyken helırdı bogasım gelıoduu o cocukları)
ıkıncısı evımın dıp kosesıne bakılmasına uyuz olurum. o yuzden kımse bana yardım etmesın ıstıyorum ama gelıolar
mumkunse kımse glemesın hıc mısafır sewmem gıtmeyıde sewmem

Son düzenleyen: Moderatör:
Misafirliğini -misafir olduğunu- bilen misafiri severim Samimi davranınca insanın tepesine çıkan tiplerden nefret ederim. Misafir olunca pek birşey de demek istemiyor insan. Geçenlerde hayatımda ilk kez gördüğüm aramızda 1 yaş olan bekar bir kız ve bir yıldır tanıştığım pek muhtereme biri misafirim oldular... Kız 23 yaşında aklı başında biri ilk gördüğümde sevdim cidden kanım ısındı gibi oldu, o da beni sevmiş çok güleryüzlüsün filan dedi neyse iyi anlaştık. Sonraki günlerde yatılı kaldılar bunlar, kız bir tuhaf olmaya başladı, güleryüz sömürüsü mü bilmiyorum ama, hayatımızda ilk kez birbirimizi görüyoruz labualiliği hiç sevmem bana acayip acayip laf çaktırmaya başladı, misafirsen misafirliğini bil her işime karışmaya başladı. Yani gittiğin yerin düzenine uyacaksın kendi fikirlerin sana kalsın evinde yada evlenince uygula. Mesela banyoda paspasla havluyla filan oynuyor, sonra bana şöyle şöyle yaptım diye söylüyor fesubhanallah böyle bi tiple de ilk kez karşılaştım başka da karşılaşmak istemiyorum Laf çaktırmalar filan şimdi hepsini söylemek istemiyorum ama hatırlayınca sinirlerim zıpladı bak yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…