Ayakkabısı ile koridorun yarısına kadar girenlere,
Çocuğuna sahip çıkmayanlara,
Eşyalarımızı nerden,ne kadara aldığımızı sorup arkasından ''O kadar para vermeye gerek yok,eskiyecek,ne gerek var diyenlere'' (Sanki parasını onlar verdi! )
Oda ,oda dolaşanlara,
Oturduğu yerden şu var mı, bu var mı? diyenlere,
Ayaklarını toplayıp koltuğun üstünde oturanlara,
Zırt pırt banyoya gitmelerine ... sinir oluyorum.kötükedihüso
Çocukları kudurduğu halda duymazlıktan gelenlere...
Ayakkabılarıyla eve dalmalarına...
Her birinin ayrı birşey istemesine.. (çay, kahve (tüm çeşitleri), kapiçino, bitki çayı...Otelde ya mübarek sanki...
misafir kıvamında hoşgeldiniz nasılsınız iyiyiz siz nasılsınız diye kırıtmaları sevmiorum. o yüzden ben galiba misafir sevmiyorum. rahatım napıyım, ömrü hayatımda misafir ağırlamadım. (hani akrabalar hariç) okul hayatımda odama kapanırdım, sonraları da ve hala şu an bile hep bi bahane bulur odamı sıvışırım.
hiç sevmem ben hizmet etmeyi, hele bi çayı 10 saniyede içen insana uyuz olurum. be mübarek çelik mi var ağzında. bi de aynı ayna bitirsenize hepiniz tam oturursun öbürkünün biter. annem ve ablam sağolsun bana pek iş yaptırmadılar. ben de rahatlığa alıştım. bakalım evlenince ne b** yicemkaydirigubbakcemile3
Bazılarınızı okuyunca şok oldum, mutfak dolaplarımı felan asla karıştırmazlar bana gelen, yatak odama izin almadan giremezler ki neden girmek istediklerini sorarım, bozulurlar zaten.
Çocuklu misafir geleceğinde kırılacak ve çocuğun ilgisini çekebilecek eşyaları kaldırırım.
nasıl yarama bastın güzelim ya
ben yutdışında yaşıyorum
buna rağmen kapım sürekli çalınıyor ve buda yetmiyormuş gibi
kapıyı çaldıktan sonra açıp içeri girmekte hiçbir mahsur görmeyen komşularımdan
ve ayakabılarıyla
söylememe rağmen çıkarttıramadım
ayakabıyla evin içinde dolaşmak onlar için prestij göstergesi
benim için pislikten başka birşey olamazbu
ve en önemlisi ve hepimizin ortak noktası
çocuklu anneler
nasıl sabrederler anlamam
nasıl oturabilirler
çocukları heryeri karıştırırken
ve tek tepkileri yapma çocuğum demektir.
bu tür anneleri kınayan bir konu açmak istedim şimdi
ne çok yandaşım olurdu
evet hep birlikte kınıyoruz onları
Çocuğunu eve salıp,kıyameti koparsa dönüp "dur evladım" demeyenlere ve sanki yalvardığımız için lütfen misafirliğe gelip,ev sahibine uşak muamelesi yapanlara sinir oluyorum
habersız gelen mısafırlere,cocuklrına dur yapma etme demeyenlere,mutfagımda guya bana yardım etmek ısteyen,bulasıkları yıkamaya calısanlara.eger yemege geldılerse ben de yardım edıcem dıye tutturanlara sınır oluyorum.kımsenın mutfagında ıs yapmayı sevmem bendede yapılmasını ıstemem.
ben geliyorum diyeni genelde ertesi güne alırım,hiç hoşlanmam.bir de çocuklu misafirlerin çocuklarının sağı solu kurcalamasından nefret ederim.hemen müdahele ederim.kimse kusura bakmasın valla :)
benim en sevmediğim şey kıyı köşe temizmi diye kontrol eden misafirler...yan komşum var arada gelir bize kadının gözleri fır döner..duvarlara yerlere heryere bakıyo konuşuyoruz bana bakıcana gözü sağda solda...
çatkapı gelenlere,
bi de çocuklarına sahip çıkmayanlara..
bu kadar gerisi serbest...
aslında misafiri severim ben
yani evime gelen insanın kendini rahat hissetmesi hoşuma gider ama kendi evinde yapmayacağı ya da başkasına yaptırmayacağını benim evimde yapması veya yapmaya çalışması hiç hoşuma gitmez :tomato:
arkadaşların yazdığı birçok şey benim de dikkatimi çekiyor
bazı misafirler içeri girdiği andan itibaren gözler fıldır fıldır bi tarama yapılması falan hoşuma gitmiyor ama artık tınmıyorum kaydirigubbakcemile2
bu tür şeyleri yalnız çocuklarıyla ilgilenmemelerine bozuluyorum klava:
çocuklarınla ilgilenmeyenlere kızarım.
benim oğlum yaramaz biliyorum o yüzden kimseyi gidip rahatsız etmem.gidersemde oğlum hep yanımda tutarım.
müze gezer gibi evi süzmelerine sinir olurum.
misafir severim ama ev sahibini hiçe sayıp hava atmaya gelenlere uyuz olurum .
herkes aynı şeyden şikayetçi
peki hepimiz aynı şeyden şikayetçi isek bunu nasıl oluyorda yapabiliyorlar
bunu yapmaya nasıl hak buluyorlar
kimse pis değildir vakti olmamıştır
kimse dağınık değildir o an sana denk gelmiştir
kimse kendi yaptıklarını görmez hep karşıdakinin hatası aslında kendi yaptıklarıdır
aslında bu tarz şeyleri yapanlara biz sessiz kaldığımız aman ayıp olmasın diye sustuğumuz için oluyor
ben kızlarımı büyütürken ellemesine izin vermediğim bir eşyayı kesinlikle kimsenin çocuğuna elletmem ve belirtirim önceleri burnu büyük diye tepki alırdım fakat açıklayınca anladılar bunu eğer o kişinin çocuğu ellerse benim evladım bana kin bağlar nefretle bakar
buna benzer birçok olay var hepsine açıklamalı davranarak o yuva bize ait çünkü ben nasıl onlara saygı duyuyorsam onlarda bana geldiğinde aynı şeyleri beklemek hakkım
ve herkes bana alıştı artık ve alışanlar benim taktiğimle yola devam ediyor böylece evi inceleyenler azaldı yere yumak atarak inceleynde kalmadı yani anlayacağınız tatlı dille yıllarca anlattım şimdi mutluyum sengözlerimebaksanab
beni ve eşimi rahatsız eden sigara içmediğimizi ve içirtmediğimizi bildikleri halde hala bize bunu teklif etmeleri,sonuçta mutfağımda içiyorlar belki ama ben o kokudan hoşlanmıyorum ayrıca minik bir bebeğim var evde ,yabancıları bırakın annelerimiz içiyor
benim cocugum yok ama yegenimi alsam misafirlikte cok dikkat ederim malesef cogu kadinlar etmiyor insan birsey diyemiyor da birde cocuklari cok aglayipta annenin umrunda olmuyorya deli oluyorum
bu konuda en fazla dertli olan benim galiba...
başıma çok ilginç bi olay geldi onu anlatayım...
bundan iki ay öncesinde gündüz kalabalık bi misafir grubum vardı...bazılarını eve gitmelerine izin vermedim akşamada kalın yemeği birlikte yiyelim eşlerinizde gelsin dedim....diğer misafirlerim gitti..ben mutfaga yemek yapmaya girdim çeşit çeşit yaptım...
akşam yemekler çaylar yenildi gittiler...
gelenlerden birinin evine akşam oturmaya gittik..adamla kadının bana söylediği sen utanmadınmı o yemekleri önümüze verdin insan bi et kızartık önümüze verirdi bizleri o yemeklerle kandırdın dedi...
o kadar kızmıştım ki hiç birşey demeyip evimize gittik...
evde eşime bi daha onların evine gitmem onlarda gelmesinler..dedim...
hemde kendi evinde bunları bana söyledi...
yaptığım yemekleride yazayım ...
bol etli kurufasulye,pilav mercimek çorbası salata bi tepsi peynirli börek ve vişne hoşafı....((((((((((((