Evinizi nasıl temizliyorsunuz?

ceylaan1988

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
2.216
742
363
kızlar banyonuzu hangı sıklıkta nasıltemızlıyorsunuz??bebeğim var ve zamanım cok sık olmuyo haftasonları kardeşim gelıyo bakıyo bebeğime bende temizlık yapıyorum ama ne kdarda temızlık yapsamıçıme sınmıyor sankı takıntı olmuş gıbı
evınızı nasıl temızlıyosunz nerden baslıyosunuz nerelerı neyle temızlıyosunuz özellıkle banyoyu nasıl temızlıyosunuz.

canım evimi pek sık temizleyemiyorum, çok da titiz bir insan olduğum söylenemez ama banyoya ben de özenirim. zaten evimde iki klozet var ikisi de banyoda ayrı bir lavabom yok. o nedenle özellikle klozetleri dık temizliyorum çamaşır suyuyla. banyo küvetine de değişik değişik ürünler kullanıyorum (bazen çamaşır suyuyla, bazen cifle, bazen de çamaşır suyu katkılı jel deterjanla:)). haftada iki kez ovuyorum genelde küveti, ama elimizi yıkadığımız lavaboyu daha sık ovuyorum, onu temizlemek çok kısa sürüyor çünkü.
evin diğer yelerinden de en çok mutfak kirleniyor haliyle, mutfağın halıyla kaplı olmayan kısımlarını yemek yaparken falan ıslak mendille siliyorum (tembel işi tam:)). genel temizlik içinse arada bir (2 ayda bir oluyor genelde) kadın çağırıyorum. rutin temizlik için önce çırpılacakları çırpıyorum, yatakları değiştiriyorum, etrafı topluyorum, sonra da bi süpürüp viledayla siliyorum. en son toz alıyorum. ama her hafta bu kadar yapmıyorum bazı haftaklar sadece süpürüyorum, hafta içi çalıştığım için hafta sonu bi şey yapasım gelmiyor çünkü.
benim de bebeğim olacak inşallah yakında o nedenle muhtemelen bebekten sonra daha sık temizlik yapmaya çalışacağım
ay ne çok yazdım anlatasım varmış

Öyle bir soru sormuşsun ki canım walla kanayan yarama tuz basmış gibi oldun..
Evde bebek varken en dikkat edilmesi gereken şey temizlik ama gel gör ki ben yapamıyorum..
sende banyo takıntı olmuış bende de mutfak..
Birde ufaklı heryeri geziyor ve her köşeye bucağa giriyor..
Bir tek o uyurken vakit bulabiliyorum onda da detaylı bir temizlik olmuyor maalesef. Ancak bulaşıklar makineye onda bile ufacık bir tıkırtıda uyanıveriyro bende napıcamı şaşırdım kaldım..

henüz evli filan değilim ama ben annemin evinde de kendi evim gbi özen gösterir temzilik yaaprım...annem var diye salmam yani

ilk önce evi süpürüp yerleri silerim şu son 2 haftadr yenice vileda aldım önce canıma hiç acımaz yerleri oturur silerdim şimdi o süpürme bitince viledayla gecip en son toz alıp sonra tuvaleti sonra da banyo yu yıkayıp hopp duşa:)

banyoyuda ovarım silerim bi güzel sonra duş şeysi varya yıkandığımız onu tutarım kaynar suyu bi güzel...bütün dolaplar kabardı:)annem kızıyo sen gelin gidince dolaplarımı değiştrcem diyor:)

kapı kollarını da domestos fıs fıs la silerim tikim var:)

ace domastes benim favori ekipmanlarım:)

ben genelde akşam mutfağı toplar bulaşık makinesini çalıştırırım.Sonra çamaşırları makineye atarım.kızım evi çok dağıttığından onun dağıttıklarını toplar öyle uyurum ki sabah işim kolay olsun diye.Sabah kalkar balkonu akıtıp çamaşırları asarım kahvlatıdan sonra mutfağı toplarım.haftada bir nevresimleri değişririm.o gün genelde evi tepeden tırnağa temizlerim.önce evi süpürürüm,sonra toz alırım en son viledayla silerim.o ara banyoya çamaşır suyunda bekletirim sonra cifle bir güzel ovarım akıtma işi bitince hemen kurularım paspaslarını sererim.işerim bitince evime bakar mutlu olurum.şimdi temizlik yapasım geldi ya anlatırken en iyisi kalkayım temizliyeyim evi.

ben de yetişemiorum hiçbirşeye bebeğim tüm vaktimi alıo
napıcam bilmiorum ama bu durum beni çok rahatsız ediooo

ben de yetişemiorum hiçbirşeye bebeğim tüm vaktimi alıo
napıcam bilmiorum ama bu durum beni çok rahatsız ediooo
o çok zor bir durum canım ben de yaşadım kızım doğduğundan bu yana bana iş yaptırmaz şimdi 21 aylık biraz daha iyi iş yapıyorum.hele bebekken kanguruya koyuyordum onu öyle iş yapıyordum.yemek yaparken bir elimde kızım bir elimde yemek yapardım.hala öyle zar zor ama artık alıştım biraz daha pratikleştim.gece işlerin çoğunu yapıyorum.

Bende oğluşu yatırdığımda oratlık toplamaya başlıyorum sabaha rahat olsun diye :)) Banyo ben 2günde temizliyorum çünkü tek lavabo olduğu için çabuk kirleniyor.Bebek olduğu için her gün toz alıyorum zaten.HAfta da birde komple tekrardan genel temizlik yapıyorum.

ah ah benim de derdim bu. aslında öyle pek titiz değilim(olmayı çok isterdim. annem tarafındaki tüm kadınlar kardeşim de dahil aşırı titiz. onların arasından ben nasıl çıkmışım anlayamıyorum) eşimle yalnızken bi de çalışıyordum çok ta dert etmiyordum temizliği. ancak şimdi bebeğim var her yer tertemiz olsun istiyorum hep. özellikle salon, artık bebeğim koltuğunda durmuyor yere bırakıyorum dönüp duruyor, her bulduğunu ağzına atıyor. ben de devamlı süpürmek zorunda kalıyorum (her gün olmasını çok isterdim ama ancak gün aşırıya dayanabiliyorum)neyseki silinecek çok eşyam yok önce toz alıyorum sonra süpürüp siliyorum. ancak silme işini her süpürdüğümde yapmıyorum(tembellik işte)haftada bir yada iki kere de eşyaları çekip siliyorum. lavaboları da belli olmuyor gözüme iliştikçe yapıyorum. şöyle güveneceğim biri olsa da ayda bir onu çağırıp dip bucak temizlesem. of of ben bu temizlik işinden nefret ediyorum.(her yer tertemiz olsun ama ben yapmayayım :))

Canım yazdıklarını okurken ahhaa dedim aynı bennn
Ama sen benden daha titiz daha tertiplisin diyebilirim. İçin rahat olsun ben senin yaptığın kadar bile yapmıyorum ya içinden gelmiyor yada yapamıyorum (yapamıyorum genelde bahanem oluyor).Şimdi buraya yazamıycam neyi ne kadar sürede yaptığımı herkes kınar beni yemin ederim..
Bende hep özeniyorum hamarat ve titiz kadınlara.Keşke bende öyle olabilsem diyee.
Bazen çok hırslanıyorum işe güze öyle bir dalıveriyorum ki ama sonuç yok hiç şöyyle çiçek gibi olmuyor evim
Şimdiye kadar çalışıyorum vaktim yok diyordum. Şimdi evdeyim Şimdide çocuktan yapamıyorum diyorum. Kesin bende bir sorun var. Varmı benim için çaresi olan bana hamaratlık ve titizlik aşılamaya gönüllü..

annem cok asiri titizdir ondan bana bulasti sanirim.
benim de bebegim var ve sürekli yerlerde artik onun icin elyaf ince bi yorgan seriyorum yere onun ustunde yuvarlanip duruyor.
evimi gün asiri temizliyorum dip köse süpürüyorum,siliyorum ve toz aliyorum,kapilari siliyorum.banyo kuvetini haftada bir cifliyorum ve camasir suyu döküyorum.lavaboyuda 2 yada 3 günde bir ovuyorum.bulasiklari ve evi toplama isini herkes gibi bende gece hallediyorum.
bebegim kucuk oldugu icin hicbir is yapmama izin vermiyor ama koltuguna koyup yanimda gezdiriyorum ne kadar durduysa artik.

bebek olan evde insan ne kadar temizlik yaparsa yapsın tam içine sınmıyor. ev pis gibi geliyor. bende oğlum doğımadan once çok titiz olmamama rağmen o doğunca yapamaıyorum diye herhalde bır hevese gelirdim. keske surayı temizlesem burayı temizlesem diye. bırı oğluma baksada temizlik yapsam diye beklerdim. sımdı oğlum büyüdü anladım ki o zaman yapamadığım için benim daha bır gozüme batıyormus her sey...

Son düzenleme:
aynı dert bendede var 3 aylık bir kızım var annem yada ablam gelsede temizlik yapsam diye bakıyorum çok zor oluyor o uyurken yapıyorum ama içime sinmiyor koştura koştura yapıyorum zaten en ufak seste uyanıyor bıdık:)

bir ben değilmişim bu dertten yakınan yorumlarınızı görünce mutlu oldum vallaben titiz bir insanın isterim ki evim hep toplu temiz olsun ve oğlum olana kadar hep öyleydi şimdi temizlik yapacakn vakit olmuyor bebeğim hep kucakta yardım edecek hiç kimsem yok yanımda haftada 2 gün evi süpürüp siliyorsam ne ala ama ne işe yarar üstenüsten temizliyip çekiliyorum kenara ama baharda büyük bir temizliğe hazırlıyorum kendimi ne kadar başarılı olucam bakalım haydi hayırlısı

sabah burayı okduktan sora bi iştah geldi bana kalktım ewi temziledim
ya aslında titizimdir ama biraz tembellik var işte
bi gaza gelince de canım çıkana kadr temizlik yapıorum

Hergün lavaboları,küveti temizlerim ve her gün tozları aılırım (alışkanlık olmuş)

iki güne birde yerleri siler süpürürüm,mutfagımda 1 bardak bıle bırakmam hemen makınaya.

nevresımleri haftada 1 değiştirir yıkar ütülerim,camlarımı 15 günde bir silerim perdelirimi ayda 1 mutlaka yıkarım.

aşırı tıtızım,dagınıklığa tahammülüm yok...
dip bucak herzaman temızlerım,boş oturamam,çalışırkende aynıydım yıne evım tertemızdı..

genelde hepiızın sorunu aynı bebekten ve ışten zaman kalmıyo
cok rahatsz oluyorum bu durumdan yaaa
banyoyu ıkı gunde bırtemızlerdım sımdı anca haftada bır evı zaten hıç sormayın
hafta sonları esım ılgılenırse anca camaşır bulasık ve dağınıklık ve ustunkoru supurge
napıcam bılmıyorum yaaa temızlıkçıye para veresım yok yanı offf offf
bıde sız her banyo temızlığınde duvarlaı falan yıkıyomusunuz

Bende aynı dert içindeydim 2gün önce :) Banyoyu duş aldıktan sonra işim bitince çıkarken yani topralar bi krem cifle temizler çıkarım lavabomu da hergün yüzümü yıkar temizlerim tuvalet aynı zaten bunları sorun etmiyorum..Toz almayı sevmiyorum helede vitrinin... Ben tüm evi yeni temizledim şimdilik rahatım ve çok dikkat ediyorum. Buradan bilinçli kişilerin yazdıkları okuyup ciddiye alıyorum ve başardım yarın tüllerimi yıkayacağım. Birde cam silmeyi bilsem offf offf..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…