- Konu Sahibi efsane_merve
-
eee ne olacak böyle nereye kadar :26: ailesini ikna edemiyor mu ? engelin var diyemi istemiyorlar seni
siz birbirinizi sevmişsiniz çocuğun buna itirazı yoksa ailesinin istememesi beni üzdü.birgün onlarında başına birşey gelebilir.hem ben senin engelinin falan olduğunu düşünmüyorum çünkü sen herşeyi çoktan aşıp başarmışsın bile.engel belkide onların kafalarında
Senin maaşın niye milleti gersin ki yahu
Yanlış anladığın durumlar var sanırım
Millet seni baş göz etmek istemiş,yerini yuvanı bul istemiş
Çalışıp çabaladığın içinde,hoşnutluklarını kazandın demekki
Sevdğin olduğunu da bilmiyor olabilirler
Bence bu konuda önyargılı ve asabisin
Rahatla,kimse seni zorla istemediğin biriyle evlendiremez
Canmm seni de üzdüm
Kesinlikle aile önemli şey canm.. Ailem benim için her zaman önde gelir..
Bende uzun zaman evlenmeyi düşünmüyorum canım. Ailemin rahatlığı mutluluğu benim için en önde gelir , benim içinde..
Evet onlarda işitme engelli canm anlatıyorum hep..
Henüz evlenmek için yaş çok genç 20 yaş nedir ki..
ben senin yazdıklarını okuyunca nasıl ağlamayayım
ben de işitme engelli bir erkek kardeşim var
hayatımdaki en değerli varlığım o benim
şuan ondan uzakta onu o kadar çok özlüyorum ki
senin yazdıklarını okuyunca ben nasıl dayanayım?
aile dünyadaki en önemli şey
senn doğrusunu yapıyorsun
benim kardeşim de çalışıyor ALLAH a şükür ve aileme yardımcı oluyor
bu yüzden uzun zaman evlenmeyi düşünmüyor
ama o istesin var ya onun için dünyayı satar yine evlendiririm yeter ki mutlu olsun
ailen senin mutluluğundan başka birşey istemez
sen bunu senden isteyenlere bunu anlat kimse sana zorla istemediğin bişey yaptıramaz
eğer onlar da işitme engelliyse işaret diliyle anlat ama anlat....
canım hepsi sandığın gibi değildir işin şakasına öyle söyleyenler de var. bizim bir tanıdığımızın çok cici, çok becerikli,çok güzel, çok hanımefendi bir kızı vardı işitemiyor ve konuşamıyordu ailesinin bahçe işleri hep onun üzerineydi inek bakar,tarlada çalışır babasına ve annesine yardım ederdi hatta yardım da değil tüm çiftçilik işlerini o yürütürdü ağabeyim için istedik hatta :) ama kısmet olmadı kız başkasıyla evlendi o evlenmeden önce de öevreden öteden beriden hep bu kızcağıza görücü getirirler, birileriyle tanıştırıp evlendirmek isterlerdi. sen de mesleğini eline almış yaşın da yavaş yavaş müsait olduğundan ister istemez böyle tekliflerle geliyorlar sana da :) çoğu genç kıza olan birşey bizim millet sever evlendirmeyi hele de çalışınca becerikli olunca bu işin gönüllüsü çok olur :)
Bence bu durumu sen takinti yapmissin, baskalari degil. Inan kimse kimsenin umrunda degil, ister evlen, ister evlenme. Millet laf olsun diye soyluyor bunlari, tutup da senin maasin kime gitmis oturup onun hesabini yapmiyor. Bu konuda gerginsin galiba, her evlilik yorumunu buna yoruyorsan. Konuyu okuyunca kirk yil dusunsem aklima gelmez, nerden varmis bu kaniya diye dusundum senin icin.
O tanidiginizin sakasi benim icin de dusundurucu ama, kimi insanlar da bu tur sakalar yapiyor, bosverip gecebilirsin. Ben sorun olacak birsey goremedim konuda.
hassasiyetinizi anlamaya çalışıyorum ama biraz abartmıyormusunuz çalışan bayanların hepsi maaşlarını kocalarına yediriyor ozaman yada benim gibi çalışmayanların eşleri hanımlarına yediriyor bu çok saçma bir mantık buna maaşını eşine yedirmek değil hayatı paylaşmak maddi manevi her sıkıntıyı birlikte göğüslemek denir. zaten isterseniz yine ailenize yardım edersiniz evlenmeniz demek onları yüzüstü bırakacağınız anlamına gelmiyor sizi evlendirmek isteyenlerinde hiç zannetmiyorumki tek dertleri evlensinde elin oğlunu beslesin olsun kimin ne garezi varki sizin ailenize
hassasiyetinizi anlamaya çalışıyorum ama biraz abartmıyormusunuz çalışan bayanların hepsi maaşlarını kocalarına yediriyor ozaman yada benim gibi çalışmayanların eşleri hanımlarına yediriyor bu çok saçma bir mantık buna maaşını eşine yedirmek değil hayatı paylaşmak maddi manevi her sıkıntıyı birlikte göğüslemek denir. zaten isterseniz yine ailenize yardım edersiniz evlenmeniz demek onları yüzüstü bırakacağınız anlamına gelmiyor sizi evlendirmek isteyenlerinde hiç zannetmiyorumki tek dertleri evlensinde elin oğlunu beslesin olsun kimin ne garezi varki sizin ailenize
Selamun Aleykum Kk Hanımları.. :)
Benim derdim başka aslında..
Kısaca kendimi tanıtayım.. Ben işitme engelli bir ailenin kızıyım..
Annemle babam kendimi bildim bileli, işitme engellidir. Doğuştan konuşamama duymama..
Bende az duyuyorum işitme cihazı kullanıyorum. Ailemle el işaretleriyle anlaşıyoruz.
Gelelim derdime.
Ben 19 yaşıma geldiğimde lise bitmiş,Üniversite düşünürken,ÖMSS(Özürlü Memur Seçme Sınavı) avantajı çıktı karşıma..
Hemen başvurdum. Ve sınava girdim 85 puan alarak atandım. Bir anaokulunda devlet memuruyum.
Şimdi 20 yaşındayım.. Sorunum ise Çevremin baskısı..
Nasıl desem annemin arkadaşları mesela hepsi de işitme engelli.
O arkadaşının kızı hemşire oldu,mesleğini eline alır almaz o ay içinde hemen evlendi.
Annesi babası çok üzüldü..
Ama dikkat ! Olay kızın evlenmesine değil. Maaşını yiyemediği için üzüldüler..
Veee tabikide bu olanlar bana yansıdı.. Bana gelen giden soruyor ne zaman evleneceksin ?
Sananeee be kardeşim Sananeeee !!
Çevrem Maaşımı aileme vermemi çok kıskanıyor bir an önce evlenip, maaşımı kocama yedirmemi (!) istiyorlar..
Ne ilginç değil mi? :)
ALLAHa şükür annemle babamın hiçbirinin benimle derdi olmadı.
Ne zaman evlenmek istersen evlendiririz kızım başımın üzerinde yeri var derler..
Benim anlayamadığım benim maaşım neden çevreyi bu kadar rahatsız ediyor. Hepsinin gözüne batıyor?
Ve şaka gibi :)
Geçen babamın işitme engelli arkadaşı birini ayarlamaaya kalkmış bana..
Amaç Belli: Evlendirelim de ailesine kalmasın
Ama ALLAH var bugüne kadar maaşımın hepsini aileme verdim..
Babamın borcu var kredi borcunu ödüyorum. Bir an önce borçları kapattırmak ailemi rahat ettirmek istiyorum.
Ben nasıl baş edeceğim bunlarla.. Hepsini geçtim dinlemedim uzaktan güldüm vs.
Son olayda koptum bana birini ayarlamaya kalktıklarını duydum. Tabiki istemedim çünkü benim sevdiğim var. Bunu herkeste bilir.
Bu nasıl dengesizliktir ya..
Sizlerden yardım istiyorum ablalarım..
Öyle birşey yapmalıyım ki bir daha bana bulaşmak değil laf bile edemesinler..
Bu durum ailemi de beni de yıpratıyor
bence de cevrenın derdı senın maasını aılene vermen degıl. bunu cok abartmıssın bence, aılene yardım etmen destek olman da hos tabıı ama bır taraftan da artık kendı gelecegın ıcın de yatırım yapmalısın, bırılerını ayarlamaya calısanlara da gulup gecebılırsın, sevdıgım var dıyebılırsın, sınır stres yapıp da kendını yıpratman derım.
bu devirde böyle evlat allah her keze versinnn
kendini bilen ana baba evladini sömürmez ama basin darda kalinca kimden yardim alacan ya ana babadan yada evlattan
Çok şükür ailemin sömürge gibi bir derdi olmadı canım..
Amiiin RABBİM hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?