Evladı Sömürmek-Açgözlülük.. (Anne veya Baba mısın sen ya ? )

eee ne olacak böyle nereye kadar :26: ailesini ikna edemiyor mu ? engelin var diyemi istemiyorlar seni

Edemiyor şimdilik canım..

Erken diye ses çıkarmıyoruz. Zaman ilerledikçe belki pes etmeyeceğimizi görüp biraz olsun insafa gelirler de kabul ederler diye düşünüyorum. Nasip bakalım canm.

Evet engelim var diye istemiyorlar.. Benim suçum sanki..

siz birbirinizi sevmişsiniz çocuğun buna itirazı yoksa ailesinin istememesi beni üzdü.birgün onlarında başına birşey gelebilir.hem ben senin engelinin falan olduğunu düşünmüyorum çünkü sen herşeyi çoktan aşıp başarmışsın bile.engel belkide onların kafalarında

Gel de onlara anlat canm

Senin maaşın niye milleti gersin ki yahu
Yanlış anladığın durumlar var sanırım
Millet seni baş göz etmek istemiş,yerini yuvanı bul istemiş
Çalışıp çabaladığın içinde,hoşnutluklarını kazandın demekki
Sevdğin olduğunu da bilmiyor olabilirler
Bence bu konuda önyargılı ve asabisin
Rahatla,kimse seni zorla istemediğin biriyle evlendiremez

Bilmemeleri imkansız canm biliyorlar söylemiştim :)

Dediğim gibi o adamın kızı hemen evlendi.

Beklentileri vardı.. Ama olmayınca elden uçtu :))

evet evlenmek için çok gençsin zamanının geldiğini kendinde anladığında sevdiğin biriyle evlenip mutlu olursun inşALLAH kimseyi kafana takma canım insanların ne dediği ne düşündüğü önemli değil. senin maaşına kafayı takmışlar belli ki sen hiç oralı olma maaşını ne yaptığın konusunda da onlara cevap vermek zorunda değilsin

Senin gibi görümcem olaydı eyiydi aaah ah

canım hepsi sandığın gibi değildir işin şakasına öyle söyleyenler de var. bizim bir tanıdığımızın çok cici, çok becerikli,çok güzel, çok hanımefendi bir kızı vardı işitemiyor ve konuşamıyordu ailesinin bahçe işleri hep onun üzerineydi inek bakar,tarlada çalışır babasına ve annesine yardım ederdi hatta yardım da değil tüm çiftçilik işlerini o yürütürdü ağabeyim için istedik hatta :) ama kısmet olmadı kız başkasıyla evlendi o evlenmeden önce de öevreden öteden beriden hep bu kızcağıza görücü getirirler, birileriyle tanıştırıp evlendirmek isterlerdi. sen de mesleğini eline almış yaşın da yavaş yavaş müsait olduğundan ister istemez böyle tekliflerle geliyorlar sana da :) çoğu genç kıza olan birşey bizim millet sever evlendirmeyi hele de çalışınca becerikli olunca bu işin gönüllüsü çok olur :)

Bence bu durumu sen takinti yapmissin, baskalari degil. Inan kimse kimsenin umrunda degil, ister evlen, ister evlenme. Millet laf olsun diye soyluyor bunlari, tutup da senin maasin kime gitmis oturup onun hesabini yapmiyor. Bu konuda gerginsin galiba, her evlilik yorumunu buna yoruyorsan. Konuyu okuyunca kirk yil dusunsem aklima gelmez, nerden varmis bu kaniya diye dusundum senin icin.
O tanidiginizin sakasi benim icin de dusundurucu ama, kimi insanlar da bu tur sakalar yapiyor, bosverip gecebilirsin. Ben sorun olacak birsey goremedim konuda.

Çok teşekkür ederim canm. Artık iyi niyetli bakmaya çalışacam :))

Ben takıntı yaptığımı düşünmüyorum. Ortada sevgilim varken evlensin diye acele tarafından birilerini ayarlamaları hiç hoş değil..

Başınıza gelmeden anlayamazsınız..

hassasiyetinizi anlamaya çalışıyorum ama biraz abartmıyormusunuz çalışan bayanların hepsi maaşlarını kocalarına yediriyor ozaman yada benim gibi çalışmayanların eşleri hanımlarına yediriyor bu çok saçma bir mantık buna maaşını eşine yedirmek değil hayatı paylaşmak maddi manevi her sıkıntıyı birlikte göğüslemek denir. zaten isterseniz yine ailenize yardım edersiniz evlenmeniz demek onları yüzüstü bırakacağınız anlamına gelmiyor sizi evlendirmek isteyenlerinde hiç zannetmiyorumki tek dertleri evlensinde elin oğlunu beslesin olsun kimin ne garezi varki sizin ailenize

Son düzenleme:

Kendi kızlarıyla anlaşmışlardı ev alacaz sen yardımcı olacaksın maaşınla diye, olmayınca benim mesleğimi hemen aldığımı duyunca başladılar..

Ben demiyorum ki canm annemin arkadaşları diyor o parayı kocana yedır, gez toz diye..

Yoksa ben evlensem de maddi durumum müsait olursa aileme de yardım ederim sorun değil ki, bunu ben böyle düşünen biri değilim ki..

bir şeyi merak ettim. sevdiğinizi söylediğiniz bu kişiyle evlendiğinizde evinize harcayacağınız parayı kocaya para yedirmek olarak mı görüyorsunuz.

bence de cevrenın derdı senın maasını aılene vermen degıl. bunu cok abartmıssın bence, aılene yardım etmen destek olman da hos tabıı ama bır taraftan da artık kendı gelecegın ıcın de yatırım yapmalısın, bırılerını ayarlamaya calısanlara da gulup gecebılırsın, sevdıgım var dıyebılırsın, sınır stres yapıp da kendını yıpratman derım.

bu devirde böyle evlat allah her keze versinnn
kendini bilen ana baba evladini sömürmez ama basin darda kalinca kimden yardim alacan ya ana babadan yada evlattan

Teşekkür ederim ablacım.

Olabilir abartmak değil inan ki işitme engellilerin arasında mesleğini eline alan kız çok az. Bu yüzden çok batıyor inanın ki..

bu devirde böyle evlat allah her keze versinnn
kendini bilen ana baba evladini sömürmez ama basin darda kalinca kimden yardim alacan ya ana babadan yada evlattan

Çok şükür ailemin sömürge gibi bir derdi olmadı canım..

Amiiin RABBİM hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi..

Çok şükür ailemin sömürge gibi bir derdi olmadı canım..

Amiiin RABBİM hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi..

yillarca ana baba cocuklarina varlikta yoksunlukta bakarrrrr kimse al sunu cocuguna yedir giydir demez
taki
cocuklarin eli ekmek tutar her kez cocuklarin avukati olur söyle olsa böyle olur böyle olsa söyle olur
insanin icinden geciyor cocuklar büyürken nerdeydiniz demkkkkk
allah cocuklarimiza akil fikir versinnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…