Senin ne demek istediğini anladım. Bazı yorumlarını da okudum, anladığım kadarıyla size bir şey yapmadıkları halde hâla senden ve eşinden beklenti içinde olmalarına bunalmışsın. Bir işleri olsa diğer ev aldıkları çocuklarına ve eltine değil size diyorlarmış . Evet gayet haklısın, anne baba olarak yeri gelince tabiki eşinden de istekleri olabilir. Ancak sen yokken hiç aramayan anne sen varken sürekli arayıp seninde nabzını yoklar gibi sürekli yanında diğer cocuklara yapılanı anlatıyorsa görüşmek istememek ve soğuk olman da normal. Tek hatan eşin senden yana olup seni anladığı halde onun üzerine gitmen olmuş. Bak inan ki çoğu kadın maalesef ki eşinin ailesiyle az çok benzer durumları yaşıyor. İlla bu aileyi çek idare et demiyorum ama eşin sana hak veriyor. Bunu yapan erkek de çok nadir. Bu sebeple ayrılmanı kesinlikle doğru bulmam. Senin yapacağın iş eşine söylenmek değil. Ailesi aradığında yoğunum telefonda konuşmayı sevmiyorum falan deyip mesafe koymak. İlla ısrarla ararlarsa aramalarını engelle, meşgule düşer o zaman ulaşamazlar sana. Yanında yada telefonda da aldıkları evi falan sürekli bahsettiklerinde de konuyu değiştir yada sürekli bu konuları konuşmanızdan sıkıldım artık de çok bunaldıysan. Yani normalde bunu söyle demem ama eşinle boşanmayı düşünecek duruma kadar geldiysen eşinle onlar yüzünden boşanacağına ailesine lafını söyle,bozulacaksa da eşinle değil onlarla aran bozulsun. Esine haksızlık ediyorsun, bizi aramayın bile demiş onlara. Daha ne yapsın adam. Üstelik başkasıyla evlensen yine benzer kv ve kp olacak büyük ihtimalle karşında. Yani sorun çıkarmayan eş ailesi cok az var. O yüzden evliliğini ailesi için bitirme, çünkü eşinle bir sorunun yok. Sonra pisman olabilirsin neden ayrıldım diye. Gerekirse ailesine senden beklentiye girip bir şeyleri yapmadığın icin söylenirse diğer eltimin her işine koşuyorsunuz, işinizi de o yapsın benden beklentiniz olmasın diye direkt söyle. Yani eşine değil ailesine söyle düşüncelerini.