Evlat Ayrımı

Valla ben de esinizin ailesinin yerinde olsam kari koca ogretmen olan bir aileye daha cok maddi yardimda bulunurum su gunde o eve 5bin giriyor sizin evinize 15bin giriyormus,daha da hala yardim mi bekliyorsunuz?

Valla ben de esinizin ailesinin yerinde olsam kari koca ogretmen olan bir aileye daha cok maddi yardimda bulunurum su gunde o eve 5bin giriyor sizin evinize 15bin giriyormus,daha da hala yardim mi bekliyorsunuz?

bizim eve hiç 15 bin girmedi güzelim.nükteyi anlayamamışsın.şu anda eşim işsiz özel sektör riski yuksek.su an sadece benim maaş giriyor 3,5.ev araba zaten alındı.eskitip daha luksunu istemek ne demek

bizim eve hiç 15 bin girmedi güzelim.nükteyi anlayamamışsın.şu anda eşim işsiz özel sektör riski yuksek.su an sadece benim maaş giriyor 3,5.ev araba zaten alındı.eskitip daha luksunu istemek ne demek
Olayin riski ayri birsey tamam ozel sektorde risk var ama yukselince de tam yukselirsiniz ogretmen omur boyu ayni parayi alacak ben de ozel sektor calisaniyim 8yillik tecrubeyle kabul ettigim maasi 20 yillik tecrubeyle kabul etmem mesela ama ogretmenin eli mahkum hic bu yonuyle degerlendirdin mi?
Ayrica esinin kardesini evlendirmisler gecmis gun,sanirim ilk evlenen o,ailenin o zamanki sartlari farkli olabilir,ama esin su an issiz kaldi degil mi?yani esin issiz kalinca kardesi evlendirilmedi ayni donem olmadigi icin sebebi bilinmez
Senin yerinde olsam esimin ailesinden beklemem kendi ailemden beklerim ille bekleyeceksem

sanırım siz olayı anlamadınız.ben öğretmensem ayagımı yorganıma göre uzatırım.luksun sonu yok.300 binlik ev yerine 150 binlik evle yetinebilirim.bir arabayı 10 yıl kullanabilirim.kredi cekerim azar azar öderim.gurur meselesi.ben ögretmenim onlar söyle onlar böyle deyip sürekli para koparmam.hatta para koparabilmek için ortaya fitne atmam.ortalık karıştırmam.anne babaya gelince para veriyorsam saklıdan gizliden yapmam diğer oğlunun bir şekilde gonlunu alırım.para onların ise gizliden yapmasınlar.ortaya cıkınca daha bir mide bulandırıyor.hak hukuk diye bir şey var.öğretmenim diye kazandığını yemenin mantığını anlamıyorum.haa burada asıl kasdedilen şeyinpara için dönen dolaplardan duyulan mide bulantısı oldugunu umarım anlamışsınızdır.ben anlamam ben evime arabama bakrım diyen biri iseniz zaten sizi kimse tutamaz.

Hanimefendi ben sizin ailevi konunuzu sormadim kendi kendinize anlatip duruyorsunuz ortaya atilan fitneye fesada kadar geldiniz onlardan bahsetmedim bile
Benim savundugum konu baska sizinki baska
Ben kendi fikrimi soyledim hatta daha da acik anlatayim iki cocugum olsa biri asgari ucretle calissa digerinin maasi ornegin 5 bin olsa kalkip da 5bin alan cocuguma maddi yardimda bulunmam digerine yardim ederim yani bir nevi maddi konuda evlat ayrimi yapmis olurum kimine gore
Bu tur bir konunun disinda da evlat ayrimi yapilmaz diyorum siz bana kendinizi anlatiyorsunuz konumuz siz degilsiniz bilmem farkinda misiniz

Bizim ailede de var.. Eşimin ailesinde de var.. Eskiden üzülürdüm. Şimdi ise hiç takmıyorum... Allah kimseyi, kimseye muhtaç duruma düşürmesin.. Bu hayatta ki en büyük servet sağlık. Sağlığın yerin de olduktan sonra, kimseye muhtaç olmazsın..

Siz de asgari ücretle 5000 TL nin aynı olmadığını anlayın.ayrıca konu sahibi sormuş ben de anlattım.siz bir turlu anlamiyorsunuz.kaldı ki o dolaplar tek başlarına cevrilmiyor

Son düzenleme:
Belkide inlar az ariyor diye bas taci yapiliyor... Yani aile ayni tutuyor ama evlatlar az arayinca üzülüp aradiklarinda cok mutlu oluyorlar ve bu böyle yansiyor... Yani sanki ayrimcilik degil özlemden dolayi ayri davranis sekli var...

aynen bacım,bende yıllarca bu konu ile mücadele ettim,şimdi hiç takmıyorum,lakın torunlarına yapınca annem yada eş dost çocuklar konusunda hassas olduğum için yapmayın dıye sert çıkıyorum,bu olay otrunlarada yansıyor,amin Allah kımseyi kımseye muhtaç etmesin,ama bunu yapanların yatacak yeride yok

Belkide inlar az ariyor diye bas taci yapiliyor... Yani aile ayni tutuyor ama evlatlar az arayinca üzülüp aradiklarinda cok mutlu oluyorlar ve bu böyle yansiyor... Yani sanki ayrimcilik degil özlemden dolayi ayri davranis sekli var...
tatlım çok iyimsersın,çokkk,senın gıbı ıyımser her eve lazım,ben hiç ıyımser olmadım

Siz de asgari ücretle 5000 TL nin aynı olmadığını anlayın.ayrıca konu sahibi sormuş ben de anlattım.siz bir turlu anlamiyorsunuz
Konu sahibine anlatmaniz daha uygun olurdu bana alinti yaptiginiz icin ben de size anlatmak mecburiyetinde kaliyorum hos olmuyor
Zaten konu sahibinin mevzusu maddi degil herhalde o farkli bir ayrimdan bahsediyor

Konu sahibine anlatmaniz daha uygun olurdu bana alinti yaptiginiz icin ben de size anlatmak mecburiyetinde kaliyorum hos olmuyor
Zaten konu sahibinin mevzusu maddi degil herhalde o farkli bir ayrimdan bahsediyor
Bunun maddi ya da manevi ayrımı yok.madden yapan manen de yapıyor.bilerek isteyerek planlayarak yapıyorlar ki hiç bir masum tarafı yok

Bu yorumunu okuyunca ayrimdan ziyade kiskanclik var gibi geldi sizden taraf

tatlım çok iyimsersın,çokkk,senın gıbı ıyımser her eve lazım,ben hiç ıyımser olmadım
Ayyy güldüm vallah... O kadar iyimser degilim maalesef... Ama kendimdende biliyorum ki, hep yanlarinda olanlari garanti gibi görüyorlar, yani nasil olsa arayip soruyor bizi diye... Digerleride bi aradimi ani yasiyorlar gibi... Ne bileyim, bana ailem abimi kötüleyip onunla olunca dünya iyisi gibi davranirlar... Belkide bende duruma alismistirim ve normal görüyorumdur...

aslında ailenin dedikodu yaptığını düşünme..seninle dertleşiyor sadece..annemde bana kardeşime kızdığı zaman anlatır çok kızdım falan diye..üniversite okuyor kardeşim geldiğinde bir görsen sevgi pıtırcıkları gibi oluyorlar..aynı şekilde bende annemle ters düşerim sonra hiçbirşey olmamış gibi davranırız..
ailen evlat ayrımı yapmıyor..tam tersine hepinizi çok seviyor...

benim gördüğüm ailelerin dengeli bir tutum sergilemediği.bir çocugunu diğerine çekiştirmek hiç hoş bir şey değil.

aslında bu evlat ayrımı değil

uzak olan kıymetli olur

ya da böyle çemkiren vs tipler

sen her hafta arasan görev olur o ayda yılda bir geldi mi benim canımmmm çocuğum beni ziyaret ediyor der

alıştırma meselesi

bir de en çok kim kazık atarsa onu severler ve ondan çekinirler

evlat ayrımını ona ev alıp sana da 200 Tl yi vermemesi vs olarak algılarım ben

Kıskançlık var diyen kişilere saygı duyuyorum o sizin düşünceniz benim sorunum maddiyat değil ama maddi ayrım yapan aileleri biliyorum benim sorunum tamamen manevi değerler.. Kendimi de çoğu kez sorguladım ben mi büyütüyorum diye ama ben evladımın arkasından konuşup akabinde konuştuklarımı silermişcesine yapmacıklık yapmam evladım sonuçta bana ters gelen bu sen herşeyde yanımdasındır karşı taraf sınırlarını belirlet bı farklı memlekette değil aynı memleketteyiz onun için yakınırlar şöyle diycez böyle yapıcaz ama o kişi arar bütün laflar havada kalır ben bına karşıyım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…