Saoğl canım yazdıkların beni inan çok yüreklendirdi. inşallah ilk başvurumuzu yaptıktan sonra daha rahat olacağız. sizin ilk başvurunuzda neler sordular ne kadar sürdü görüşme biraz bilgi verirsen çok mutlu olurum.
Ben arkadaşların bebişlerine kavuşmak için ne kadar beklediklerini çok merak ediyorum. Kendimede pay çıkarmak istiyorumne kadar bekleyeceğime dair. Bu arada ben istanbul dayım...
canımkasım ayında başvurduk 8 ocakta ev ziyaretine geldiler uzmanımız erkekti çok saimi bi görüşme oldu sıramız 89 2 temmuz cuma günü öğleden sonra aradılar 5 temmuz pazartesi sabahı bekliyoz diye cumartesi pazar heyecanımı görmeniz lazımdı sabah ilk önce sosyal hizmetler gerekli bilgileri aldıktan sonra karşıyaka çocuk yuvasına aşkımı görmeye gittik ben orda iptal oldum bembeyaz pamuk gibi yumuk yumuk gözlerle bakan dünyalar tatlısı bi cadı ordada sağlığıyla ilgili bilgiler verdiler ağlamaktan helak oldum hadi tekrar kuruma işlemler uzadıkça uzuyor imza atacak kişiler yerinde yok valilik kurum git gel heyecan dorukta aptal olduk vallaayy bu sefer beni aldı bi panik saat 5 i geçiyor mesaileri bitti diye saat 6.30gibi kucağımıza aldık şükürler olsun kızımıza kavuştuk inşallah sizin süreniz de su gibi geçer
Cevap yazdığın için çoook teşekkür ederim Arkadaşım.. İçim kıpır kıpırr oldu.. bizim sıramız 76 desek 9 ay sonra gelse bu haziran meleğim gelir belkiii... İnanamıyorumm..
Aşkına kavuştuğun günü gözümde canladırıyorum da.. Meleğini gördüğün anda dünya durmuştur herhalde, ne büyük bir mutluluk yarabbim.. O gün akşam olmamıştır size.. Kızını orada bırakıp gitmek nasıl zor gelmiştir tahmin edebiliyorum.. Alıp bir an önce eve gitmek için zaman geçmemiştir.. Seni çok iyi anlıyorum.. Peki eşinin tepkileri nasıl oldu eminim o da çok heyecanlanmıştır.. Baba kız nasıllar şimdi.. Biraz anlatsana..
Güzel bir konuyu merak etmişsin Arkadaşım.. :)) Evlatlarına kavuşmak için başvuru tarihi ve kavuştukları tarihi yazarlarsa harikaaa olur..Ben de İzmir den başvuru yapan arkadaşların ne zamanda kavuştuklarını çok merak ediyorum.. Sağolsun Cambebek geçen gün cevap yazmış.. Kasım da başvuru yapmış, Haziran ayında prensesine kavuşmuş hem de 9 ay 20 günde.. Prensesler, prenslere göre biraz daha geç geliyorlar.. Sizin kararınız nedir.. Prens mi Prenses mi??
Merhabalar saatlerdir yazdıklarınızı okuyorum hem ağladım hem güldüm inanın sizler çok iyi insanlarsınız evsiz yuvasız çocukları evlatlık alıp bağrınıza basıyosunuz bende çok istiyorum bir kere adım attık ama sonrası neden gelmedi bilmiyorum aslında ben 12 yıllık evliyim tüp aşılama denedim olmadı şimdi iki ay sonra son kez tekrar deniycem aslında bana sorarsanız ben artık denemekte istemiyorum ama eşim ısrar ediyor bunuda deniyelim olmassa gideriz baçvururuz diyor aslında biliyorum alsak eşim benden çok daha fazla sevicek ama cesaret edemiyor gibi geliyor ben etrafa tamamen kulklarımı tıkadım dini yönden evet söylenenler var doğrudur ama ben onu evladım olarak alıcamneden bana namahrem olsun dimi?İnşallah tedavim güzel sonuç verir ama olmassa ilk işim başvurmak olucak kız erkek ayrımıda yapmıcam Rabbim neyi verirse ona razıyım sanki kendi evlatlarımızı seçebiliyoruzmu çok yazdım dimi ama o kadar doluyumki bu konuda kimseyle konuşamıyorum çünkü insanlar bu yaşanna duyguları anlamıyolr ne yazıkki burda bebişlerinin yollarını gözleyenler inşallah biran önce kavuşursunuz kavuşanlarda bir ömür mutlu olun tüm dualarım sizlerle::(((
Allah öyle güzel ayarlayıp,kararlıyor ki Hülya,aslında bize gelecek bebekler belli,sadece haberimiz yok,bilmiyoruz.Ben buna çok inanıyorum o yüzden içini rahat tut,Rabbim senin için hayırlı olan evladı nasip edecek önemli olanda bu,dediğin gibi herşeyde vardır bir hayır arkadaşım.Geç olsunda güç olmasın:))Biz aslında önümüzdeki salı başvuracaktık ama bi aksilik oldusanırım aralık başı gideceğiz buda süremizi uzatacak. bundada bi hayır vardır. canım bizim bi tercihimiz yok sağlıklı bi bebek olsun yeter bizim için. ama eşimi baba oğul birlikte hayal etmektende kendimi alamıyorum.
Kendi adıma konuşayım.Önceliğim anne olabilmek,bebeğimin mis kokusunu içime çekebilmek,uyurken onun nefesini dinleyip huzur duymak,minicikken tuttuğum ellerini hiç bırakmamak.Tamamen kendim için,belki bencilce gelecek ama öyle...Merhabalar saatlerdir yazdıklarınızı okuyorum hem ağladım hem güldüm inanın sizler çok iyi insanlarsınız evsiz yuvasız çocukları evlatlık alıp bağrınıza basıyosunuz bende çok istiyorum bir kere adım attık ama sonrası neden gelmedi bilmiyorum aslında ben 12 yıllık evliyim tüp aşılama denedim olmadı şimdi iki ay sonra son kez tekrar deniycem aslında bana sorarsanız ben artık denemekte istemiyorum ama eşim ısrar ediyor bunuda deniyelim olmassa gideriz baçvururuz diyor aslında biliyorum alsak eşim benden çok daha fazla sevicek ama cesaret edemiyor gibi geliyor ben etrafa tamamen kulklarımı tıkadım dini yönden evet söylenenler var doğrudur ama ben onu evladım olarak alıcamneden bana namahrem olsun dimi?İnşallah tedavim güzel sonuç verir ama olmassa ilk işim başvurmak olucak kız erkek ayrımıda yapmıcam Rabbim neyi verirse ona razıyım sanki kendi evlatlarımızı seçebiliyoruzmu çok yazdım dimi ama o kadar doluyumki bu konuda kimseyle konuşamıyorum çünkü insanlar bu yaşanna duyguları anlamıyolr ne yazıkki burda bebişlerinin yollarını gözleyenler inşallah biran önce kavuşursunuz kavuşanlarda bir ömür mutlu olun tüm dualarım sizlerle::(((
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz
yasadıklarınız gercekten zor olmalı aynı sureclerden gecmediğim için anlayamam tabii ama şunu soylemek istiyorum ki ümidinizi yitirmeyin ve bu son denemenizi de yapın ama umudunuzu, içinizdeki o cocuk ozlemini ve sevgisini yitirmeyin... inşallah belki de Rabbimin izniyle bu sefer basarılı olur da kendi evladınızı kucaklamak nasip olur... ama eger olmazsa da uzulmeyin burda bircok arkadas bebişlerine kavusmanın heyecanını yasadı hala da yasıyorlar ve mutlular bebeleriyle... ve hala bekleme surecinde olanlar da var-ki biz bu surece hamilelik diyoruz:) her basvurusunu yapan ve bebişinin yolunu gozleyen burda bir anne adayı yani hamiledir.... baska insanların ne dediğine cok takılıp maalesef hayatımızı istediğimiz gibi yasayamıyor ve mutsuz oluyoruz... evlat edinmenin de bir cocuk dogurmak gibi bir surec oldugunu insanlar anlayamıyorlar cunku onlar evlat sahibi olmayı hak etmeden yasadılar...(yanlış anlaşılmasın demek istediğim sorun yasamadıklarındandır yoksa her kadın anne olmayı hak eder...)ve sahip olduklarının ne demek oldugunun farkında değiller... nimetin değeri ancak olmadıgında daha iyi anlasılıyor maalesef...
evlatlığın namahremliğine gelince de bu konunun dogru oldugunun bilincinde olmak cok onemli, dini hukumleri yargılamak biz aciz kullara düşmez, Rabbim herseyi en iyi bilendir... dikkatli olmak gerekir, farklı bir gozle bakmamak gerekir ki bu öz evlatlar için bile gecerlidir....
evlat edinme sureciyle ilgili arkadaslarımız size gerekli destek ve yardımı edeceklerdir emin olun...
sizin de hakkınızda Rabbim ne hayırlıysa onu versin, dualarınızda buradaki arkadasları da unutmayın...
Sevgiler....
Çok teşekkür ederim desteğiniz için aslında ben kendimi kendime ait bir evladım olsun diye tükettim olumsuz denemeler yaptıkça sarsıldım bunalıma girdim herşeyi takan ve sürekli hasta olan bir insan oldum ben korkuyodum aslında belkide evlar edinmekten acabalarım vardı kafamda ya sevemessem ya olmazsa diye ama burdaki yazıları okudum bekleme süreçleri ve kavuşma anları ne farkı var diye düşündüm dediğiniz gibi ha hamilelik süreci ha bu bekleme çok sağolun kafamdaki olayı netleştirdim sayenizde evet bir deneme hakkım daha var diyorum biliyorumki eğer tutmazsa gene yıkılıcam ama plmazsa ki inşallah olur hemen başvuruda bulunucam ve canımın içi evledımı bekliycem belki benim hamileliğim dokuz ay belki daha fazla sürer ama sonunda gül kokulu bebeğime ulaşıcam en azından artık bunu biliyorum tüm dualarımda her zaman var olucaksınız iyiki girmişim ve sonuna kadar okumuşum...Allah öyle güzel ayarlayıp,kararlıyor ki Hülya,aslında bize gelecek bebekler belli,sadece haberimiz yok,bilmiyoruz.Ben buna çok inanıyorum o yüzden içini rahat tut,Rabbim senin için hayırlı olan evladı nasip edecek önemli olanda bu,dediğin gibi herşeyde vardır bir hayır arkadaşım.Geç olsunda güç olmasın:))
Nasıl güzeldir eminim hayallerin,düşününce bile için ısınıyordur değil mi?Allah gönlünün muradını versin Hülya'cığım...
Kendi adıma konuşayım.Önceliğim anne olabilmek,bebeğimin mis kokusunu içime çekebilmek,uyurken onun nefesini dinleyip huzur duymak,minicikken tuttuğum ellerini hiç bırakmamak.Tamamen kendim için,belki bencilce gelecek ama öyle...
Yuvasız bir çocuğa yuva vermek,sevmek,bakmak büyütmek benim isteklerimin sonuçları sadece.
Sırf bu sebepten iyi bir insan olduğumu düşünmüyorum:))
İnşallah bu tedaviniz olumlu sonuçlanır,evladınızı sağlıkla alırsınız kucağınıza.Şimdi tüm olumsuzlukları silip aklınızdan bu sürece kanalize olun.Ama olmazsa da dünyanın sonu değil inanın.
Benim eşimde çok kolay ikna olmadı,biliyordu ki kucağımıza aldığımız an bizim olacak o bebek,ya bir şey olurda kaybedersek diye korkuyordu.Belki sizin eşiniz de benzer korkular yaşıyordur.Birde etrafımızda yoktu bizim bu şekilde evladına kavuşan aile.Bilmiyorduk ne olur,nasıl olur bu işler.Ama burayı ve buna benzer forumları okuduktan sonra kararımı destekledi sağolsun.Önyargılarından kurtuldu.Yalnız olmadığını bilmek insana güç verir her zaman.
Siz de inşallah ki tedaviniz olumlu sonuçlansın,hayırla,sağlıkla evladınıza kavuşun ama olmazsa lütfen kendinizi harab etmeyin.İçinizdeki evlat sevgisinden vazgeçmeyin hemen.Yazık olur,heveslerinize,hayallerinize...
Birlikte okursunuz yazılanları,eşiniz ikna olur bu açıdan endişeniz olmasın.
İnşallah tedaviniz sonucunda müjdeler verirsiniz bize,ne zaman isterseniz yazın,biz hep buradayız...
Sevgiler.
Aaaa olmadı ki hala yıklılmaktan bahsediyorsun Banu:))insanız,başımıza çeşit çeşit şeyler geliyor,çok zorlandığımız zamanlar oluyor ama yıkılmıyoruz,yıkılmıyorsun ki hala çaba sarfedebiliyorsun.Sen içini rahat tut,tedavine başla hayırlısıyla,güzel haberler vereceksin inşallah,iyi düşünelim iyi olsun değil mi?Çok teşekkür ederim desteğiniz için aslında ben kendimi kendime ait bir evladım olsun diye tükettim olumsuz denemeler yaptıkça sarsıldım bunalıma girdim herşeyi takan ve sürekli hasta olan bir insan oldum ben korkuyodum aslında belkide evlar edinmekten acabalarım vardı kafamda ya sevemessem ya olmazsa diye ama burdaki yazıları okudum bekleme süreçleri ve kavuşma anları ne farkı var diye düşündüm dediğiniz gibi ha hamilelik süreci ha bu bekleme çok sağolun kafamdaki olayı netleştirdim sayenizde evet bir deneme hakkım daha var diyorum biliyorumki eğer tutmazsa gene yıkılıcam ama plmazsa ki inşallah olur hemen başvuruda bulunucam ve canımın içi evledımı bekliycem belki benim hamileliğim dokuz ay belki daha fazla sürer ama sonunda gül kokulu bebeğime ulaşıcam en azından artık bunu biliyorum tüm dualarımda her zaman var olucaksınız iyiki girmişim ve sonuna kadar okumuşum...
Birde bişey sorucam görüşmeye çağırdıklarında ayrı ayrı alıpmı sorular soruyolar neler soruyolar biraz süreçten bahsedermisiniz bana....
İnsan tedirgin oluyor yanlış bişey söylerim diye şimdiden bir heyecan bastı beni bana kalsa yarın gidip başvuruda bulınucam şu anda ama eşim bekle bakalım olmazsa gideriz diyor aslında oda korkuyor bz başvururuz olumlu gelişir ve hamlile kalırsam ve bebeği almassak gibi sebeblerden onu anlıyorum ama bende heyecanlanıyorum bu konudas hel burda okudukça daha fazla heyecan yapıyorum.İnan burayı okuduktan sonra artık tedavinin olumsuz geçmesinden bir korkum kalmadı artık biliyorumki bir yerlerde beni bekleyen bir melek var belki benim kanımdan belki hiç bilmediğim birinin karnında önemli olan benim olması ve benim onu koklamam Allahım inşallah neyse hayırlısı onu biran önce hepimize yaşatması.Aaaa olmadı ki hala yıklılmaktan bahsediyorsun Banu:))insanız,başımıza çeşit çeşit şeyler geliyor,çok zorlandığımız zamanlar oluyor ama yıkılmıyoruz,yıkılmıyorsun ki hala çaba sarfedebiliyorsun.Sen içini rahat tut,tedavine başla hayırlısıyla,güzel haberler vereceksin inşallah,iyi düşünelim iyi olsun değil mi?
İlk görüşme eşinle birlikte oluyor,daha sonra evrak teslim ettiğinde de birliktesin,bizim uzmanımız ev ziyaretinde de ikimizi birlikte istemişti.Ondan sonra ayrı ayrı görüşmeye alacaklar sanırım.En azından bizimki böyle oldu.
Evlat edinmeye nasıl karar verdiğin,kaç yaşında olduğunuz,eğitim,gelir,mal varlığı durumunuz,ailelerle ilişkiler,ne kadar süredir çalıştığınız gibi çeşitli sorularla karşılaşıyorsun.İçini rahat tut önemli olan,anne-baba olmayı ne kadar istediğiniz,çocuğunuza nasıl bir hayat verebileceğiniz.
İnsan tedirgin oluyor yanlış bişey söylerim diye şimdiden bir heyecan bastı beni bana kalsa yarın gidip başvuruda bulınucam şu anda ama eşim bekle bakalım olmazsa gideriz diyor aslında oda korkuyor bz başvururuz olumlu gelişir ve hamlile kalırsam ve bebeği almassak gibi sebeblerden onu anlıyorum ama bende heyecanlanıyorum bu konudas hel burda okudukça daha fazla heyecan yapıyorum.İnan burayı okuduktan sonra artık tedavinin olumsuz geçmesinden bir korkum kalmadı artık biliyorumki bir yerlerde beni bekleyen bir melek var belki benim kanımdan belki hiç bilmediğim birinin karnında önemli olan benim olması ve benim onu koklamam Allahım inşallah neyse hayırlısı onu biran önce hepimize yaşatması.
Angelica,74deniz,oğultoprak,baharokan ve adını hatırlayamadığım beklemekte olan arkadaşlar nerelerdesiniz?
Hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor,yok mu sıralarda,hayatınızda bir değişiklik?
Arada uğrayın,birşeyler yazın,merak ediyorum:))))
Angelica,74deniz,oğultoprak,baharokan ve adını hatırlayamadığım beklemekte olan arkadaşlar nerelerdesiniz?
Hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor,yok mu sıralarda,hayatınızda bir değişiklik?
Arada uğrayın,birşeyler yazın,merak ediyorum:))))
Evet canım en güzelide bu zaten karar vermiş olmanın verdiği rahatlık var artık üstümde dün gece eşimle gen konuştuk bu tedavimizden sonra başvuruda bulunucaz zaten eşim dedi ben evrakları saklıyodum hepsi hazır dedi onu duyunvca daha bir sevindim demekki oda istiyor gerçekten bakalım Rabbim neyi hayırlı gördüyse o olsun bizzim için en azından artık tedavi aşamamdad çok kendimi kasmıycam yeni güne daha bir güzel uyandım en azından artık biliyorum bebişim olucak inşallah...İnşallah senin içinde herşey çok güzel olur.sizin adınıza çok sevindim artık bu konuda ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ama siz yine de sansınızı deneyin ve umudunuzu kaybetmeyin Allah her şeyi bilendir O ol derse oluverir bir bakmışsınız sonuc olumlu ve siz bebişinize hamile kalmışsınız... herseyde oldugu gibi moral cok onemli ve tavsiyem hayatta ne basınıza gelirse gelsin lutfen umudunuzu kaybetmeyin moralinizi yuksek tutun goreceksiniz ki etrafınızdaki tum olumsuzluklara karsı mutlu olacaksınız...
dileklerinize de amin demek kalıyor ztn tum arkadaslar inşallah bebşleri kucaklarına en kısa surede alacaklar ve bu bayram olmasa bile seneye bayramı bebişleriyle karsılayacaklar, biz de burdan onların mutluluklarına ortak olacagız.
herkese guzel bir gun gecirmenizi diliyorum.
yeni gune yeni umutlarla, sevinçlerle merhaba demenizi temenni ederim.
sevgiler...
Çok sevindim canım o zaman çok kısa sürede bebişine kavuşuyorsun ne mutlu sana darısı burda isteyen bekleyen tüm ailelere.Merhaba Canım,
Biz halen bekliyoruz, geçen hafta Salı günü SHÇEK ile görüştüm. 1. sıradayız terk bebek gelince haber verecekler.
Bu arada benim işlerim çok yoğun, yurtdışı seyahatim falan vardı o yüzden mesaj yazmaya zaman ayıramadım. Bir yandan da miniğim için uygun bir abla bulmaya çalışıyorum ki geldiğinde herşey hazır olsun. Gerçi ben haftada 2 gün çalışacağım sanırım, o kadar çok iznim var ki yıllardır kullanmadığım ve hep hamilelikten sonra kullanırım diye biriktirdiğim.
Anladığım kadarıyla herkes iyi, sağlığı ve keyfi yerinde.
Sevgiler,
Angelica
Evet canım en güzelide bu zaten karar vermiş olmanın verdiği rahatlık var artık üstümde dün gece eşimle gen konuştuk bu tedavimizden sonra başvuruda bulunucaz zaten eşim dedi ben evrakları saklıyodum hepsi hazır dedi onu duyunvca daha bir sevindim demekki oda istiyor gerçekten bakalım Rabbim neyi hayırlı gördüyse o olsun bizzim için en azından artık tedavi aşamamdad çok kendimi kasmıycam yeni güne daha bir güzel uyandım en azından artık biliyorum bebişim olucak inşallah...İnşallah senin içinde herşey çok güzel olur.
Merhaba Canım,
Biz halen bekliyoruz, geçen hafta Salı günü SHÇEK ile görüştüm. 1. sıradayız terk bebek gelince haber verecekler.
Bu arada benim işlerim çok yoğun, yurtdışı seyahatim falan vardı o yüzden mesaj yazmaya zaman ayıramadım. Bir yandan da miniğim için uygun bir abla bulmaya çalışıyorum ki geldiğinde herşey hazır olsun. Gerçi ben haftada 2 gün çalışacağım sanırım, o kadar çok iznim var ki yıllardır kullanmadığım ve hep hamilelikten sonra kullanırım diye biriktirdiğim.
Anladığım kadarıyla herkes iyi, sağlığı ve keyfi yerinde.
Sevgiler,
Angelica
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?