Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ne güzel şeyler yazmışsın lily herkes keşke seni kadar düşünceli olsa canım inşallah hayat sana tüm güzeliklerini sunar...
Canım inşallah en kısa zamanda kavuşursun ne zaman başvurdun kızmı erkekmi istedin biraz anlatırmısın.
bendede bir degişiklik yok umutla beklıyoruz. güzel oglumuza kavusmak ıcın keske güzel haberler verebilsem istanbuldan basvuru yapan arkadaslar ırtıbat kuralım :)
Merhaba canım bende istanbuldan başvurucam nekadardır bekliyosun kaçıncı sıradasın.

hepinize merhabalar:)))
bende çocukluğumdan beri hep içime doğan ve çokta istediğim evlat edinme sürecindeyim artık:)))
sancılı dönemler yaşayıp,eşimi ikna ederek (zor da olsa!) 21 ekim 2011 cuma günü ilk başvurumuzu istanbul'dan yaptık:)
o gün uzuuuuun zamandır içimde ilk kez güllerin açtığını hissettim. yeşerdim daha gelmeden, görmeden kızımı şimdiden çok seviyorummmm...
0-1 yaş arası kız bebek için başvurduk..
etrafımda bazıları "gençsiniz bekle, acele etme" derken 3.tüp bebekten sonra "neyi bekliyorum ki? kim hayatında verdiği karar için beni bekledi?
yada kime bekle diye akıl verdim? herkes kendi düşünüp karar verdi, bizlerde hep saygı duyduk...eee o zaman dedim!!! kimin bekle demesini bekleyeceğim? ve niye bekleyeceğim?" evladım için kimseden beklentim yok, ben bakıp büyüteceğim, ben onu o beni sevgiyle besleyecek... neden o sevgiyi erteleyeyim dedim..
sevgi ertelenir mi?
ertelenmez,,,ertelenemez...
ve Ya Allah Bismillah her hayrın başıdır diyerek başvurduk...
ama siz beni bilmeseniz de ben sizi hep biliyorum..
sizleri hep okudum, yazdıklarınızla bende gururlandım, gözlerim doldu, bazen benim kelimeye dökemediklerimi "hah işte budur" dedim..

biliyorum daha çoook yolun başındayım..
ilk görüşmeyi yapıp, dilekçeyi imzaladık ve diploma örnekleri ile kimlik fotokopilerini istemişlerdi bizden...
evrak listesini aldık...daha evraklarımızı teslim etmek için randevu aldık...özgeçmiş hariç diğerleri tamam..
kasımın sonunda evrak teslimi ve görüşme için eşimle gideceğiz bakalım...
Pırılım ve Nushu sizden özgeçmişle ilgili tiyolar almam gerekecek bende sizin sıkı takipçilerinizdenim
tabi bu durumdaki tüm arkadaşlarımın..
iyikivarsınız..
beni de aranıza kabul etmeniz, bildiklerinizi, deneyimleriniz paylaşmanızı çok istiyorum...
ve başvurumuzun onaylanıp, sıramızı, ev ziyaretlerimizi, sabrımızı paylaşmayı da...
belki canım kızıma ilk günlüğüm olur bu sayfalar:)

Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun Banu,sen şimdi her şeyi bir kenara bırak,tedavine odaklan.Aslında şanslı kadınsın farkında mısın?Eşinin bu kararında seni desteklemesi,öyle veya böyle anne olacağını bilmen güzel bir motivasyon olacak tedavi öncesi senin için.Dualarımız seninle canım,inşallah güzel haberler paylaşırsın bizimle...
kızlar siteyi unuttular...
acaba bebişlerine mi kavustular ki?

inşallah oyledir...
Ah ne güzel olurdu lilyciğim değil mi?İnşallah en kısa zamanda alacağız müjdeler,benim içime öyle doğuyor:)
Angelica,hayırlısıyla çok bekletmez kuzucuğun seni,inşallah içine sinen birinide bulursun en kısa zamanda.Ne güzel annesiyle doya doya vakit geçirebilecek bebeğin.Aklım hep sende 1.sıradasın ya:))İnşallah çok çabuk kavuşursun evladına...
Deniz'ciğim odasını hazırlamak bile ne büyük bir keyiftir,senin sıran ne alemde?İnşallah yeni yıla evladınla girersin arkadaşım,en güzel hediyeyi verir Rabbim sana.Anlatsana hazırlıklarını,neler yaptığını?
bendede bir degişiklik yok umutla beklıyoruz. güzel oglumuza kavusmak ıcın keske güzel haberler verebilsem istanbuldan basvuru yapan arkadaslar ırtıbat kuralım :)
Bahar'cığım sıran kaç hatırlamıyorum ama inşallah en kısa zamanda gelir paşamız kavuşur annesine,hepbirlikte seviniriz arkadaşım.
Arada yazın ama kızlar,ben meraklı bir kadınım:))
Anlatın hazırlıklarınızı,yaptıklarınızı hele müjdeler vermeyi sakın geciktirmeyin nolur.Evladınıza kavuştuğunuz günü,onu gördüğünüzde hissettiklerinizi yazın olur mu?Ben bu hikayeleri okumaya bayılıyorum.
Kabul etmeniz ne demek?Aramıza hoşgeldin shenay,hayırlı uğurlu olsun başvurun canım.
Kız anneleri çoğalıyor burada ne güzel,paşalarda pek kıymetli olacak canım,bunca kızın arasında:))
Biz de karşılaştık 'ne bu acele,bir iki kere daha deneseydiniz' laflarıyla,insanlar iyi niyetle böyle söylüyorlar ama bilemezki onlar biz neler yaşadık,sen ve eşin karar verdikten sonra çokta önemli değil kimin ne söylediği.
Maşallah evraklarınız tamamlanmış bile,ne güzel.
Özgeçmiş biraz geriyor insanı,yanlış anlaşılacak bir şey yazar mıyım diye az düşünmedik Pırılım'la kara kara:))
Ama hallettik çok şükür.
O zaman nasıl bir yüktü üzerimde anlatamam,şimdi ise yazıp vermek çok kolaymış gibi geliyor,her aşamada insan bunu hissediyor herhalde.Evrak teslimi ayrı heyecan,ev ziyareti uykularımı kaçırmıştı,şimdi ise dosyamızın onaylanmasını beklemek kalbimin hızla çarpmasına neden oluyor:))
Ne zaman istersen yardıma hazırız canım(değil mi Pırılım?:)),ne istersen sorabilirsin.
İnşallah hep birlikte heyecanlanalım,bekleyelim,sevinelim...
İnşallah birlikte büyütelim kuzucuklarımızı:))

Ne güzel anlatmışsın duygularını benim aklımdan geçen ve yazamadığım söyleyemdiğim duygulr inşallah en kısa zamanda ısran gelir bende son tüpbebek denewmemi yapıp öyle başvurucam Rabbim neyi kısmet ettiyse o olucak artık o kadar huzurluyumki tutmasada ki inşallah tutar ama üzülmüycem yani kendimi yıpratmıcam benim de canım bebişim gelicek.
Ne kadar beklersiniz dediler kız için canım ben ayrım yapmıcam asslında ama kardeşlerimin kızları var içimden geçen bir kız çocuğu ama Allah neyi kısmet ettiyse artık.

NUSHU canım aynen dediğin gibi bu şekilde bu tedaviye başalmakta benim için çok iyi oldu Aralık adetimle tedavim başlıyor artık herşeyin hayırlısı elbette sizlerle yaşadıklarımı paylaşıcam dilerim güzel haberler veririm ama eninde sonunda burda hep birlikte benim bebişimi kutluycaz inşallah...
Ben burda bu hikayeleri okudukça içim bir tuhaf oluyor kavuşmalar beklemeler bambşka yaa inan burda bebeğini bekleyen anne adyları hamile annelerden daha heyecanlı bekleyiş içindesin...

kızlar nasılsınız nasıl gidiyor hazırlıklar bebekleriniz için benim 51 günüm kaldı :) sıramızda 1 olunca beklemicez

NUSHU;

ne güzel yazmışsın önülden teşekkür ederim:) inşaAllah en kısa zamanda dosyanızda onaylanır ve artık geri sayım başlar:)
öncelikle bir şey sormak istiyorum. dosya onaylanırsa ilk başvuru tarihi itibari ile mi sıraya dahil olunuyor?
yoksa dosya onaylandığı tarih mi sıramızı belirliyor?
çünkü bazı illerde dosya daha erken hazırlanıyor,daha az sıra ve işlem var. malum evrak teslimi için bile istanbul en az 1 ay sonraya gün veriyor.
daha mart ayı ziyaretlerine gitmeye başlayacaklarmış...
bilginiz var mı acaba bu konu da?
birde özgeçmişi yazarken şu okul şu tarih mi yazdınız? yoksa daha çok psikolojimize yönelik kişilik analizimize mi yönelik yazdınız?
bizim 5 yıl evlilik tarihimiz temmuzda doluyor(( yaşta 29 olduğu için başvuruyu alıyorlar,sıraya giriyormuşuz ama yerleştirme temmuzdan sonra oluormuş..
o açıdan ilk başvuru tarihi mi esas olan?

Son düzenleme:

Allah gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eylesin inşaAllah canım :)
ha karnımızda ha kalbimizde büyütmüşüz ne fark eder? sen o rahatlıkla girersen tedaviye embriyolarda sımısıkı tutunur annelerine:))
şu mübarek günlerde birbirimize dualarımızı eksşk etmeyelim ne olur...
ben hep hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü, salih kullarından evlatlar istedim rabbimden ..
hayırlısı böyleymiş demek ki...
ha bu arada ben içimde çiçekler açtı demiştim ya ufak ufak prensesime kıyafet , oyuncak almaya başladım bile...
"hamilesiniz galiba, hmmm kız bebek mi bekliyorsunuz?" diye soruyorlar...
bende "evet, prensesim gelecek" diyorum...

kızlar yazdıklarınızı hep okudum baharokan ve diğer ismini hatırlayamadıgım tum bebişlerinin yolunu gözleyenler....
Rabbim inşallah en kısa surede bebişlerinize kavusmayı nasip etsin...
Nushucum biliyorsun ki ben yasadıklarınızı yasamadıgım halde gönlüm sizinle, cunku onlar bizim gelecegimiz, hepimizin evlatları... ve sevinciniz bnm de sevincim... dileklerim sizleri onore etmek veya pohpohlamak için değil sadece sizin heyecanınızı bn de yasadıgım içindir burda bn de sizlerle birlikte bebişlerin annelerine kavusmalarını bekliyorum, takipteyim kısaca:))))
yeni gelen arkadaslara da hosgeldiniz diyorum burada herkes kafasına takılanı rahatlıkla sorabiliyor, hislerini rahatlıkla paylaşabiliyor artık aile gibi olduk biliyorum... ve hissediyorum bunu...
Rabbim hakkınızda hayırlı olanları versin...
sevgiler...

su son cumle dikkatimi çekti yazmak istedim...
ne guzel hamileliği psikolojik olarak yasamaya baslamışsınız bile ne guzel...
Rabbim bebişinize biran önce hayırlısyla kavusmayı nasip etsin... sevgiler...

İnşallah en kısa zamnda gelir bebişin bizde evrakalrımı tamamlayıp başvurumuzu yaaplım dedim eşime beklemeyelim tüp beeebk işini diye büyük ihtimal bayramdan sonra evrakları teslim edicez ne güzel yazmışsın içimde çiçekler açtııı demek alışverişe başladın ne güzel rabbim inşallah bizede o güzel günleri gösterir ben şimdiden bebğime nasıl söylüyceme kara verdim ona diycen sen benim yüreğimde büyüdün sen çok değerlisin diye.....

Arkadaşlar şu özgeçmişle ilgil banada yardım edermisiniz lütfen sizler nasıl yazdınız neler yazdınız en tedirgin olduğum kısım bu zaten.

su son cumle dikkatimi çekti yazmak istedim...
ne guzel hamileliği psikolojik olarak yasamaya baslamışsınız bile ne guzel...
Rabbim bebişinize biran önce hayırlısyla kavusmayı nasip etsin... sevgiler...

evet gerçekten öyle hissetmeye başladım:)))
Bu bile Rabbimin bir hikmeti...
her şeyi insanın gönlüne ,içine sindirmese şimdiden yolunu gözleyemeyiz..nerde okudum tam hatırlamıyorum ama evlatlık edinilecek çocuk ana rahmindeyken rabbim onu asıl ana-babasına(yani bize!!!) benzetirmiş
sevgili lily86 ben ilk msjda yazdığım gibi bu istek daha benim çocukluğumdan beri hep içimdeydi...
son 2 yıldır da hem psikolojik, hem hukuki, hem de islami yönden araştırarak içime tam anlamıyla sindirdiğim bir istekti.
ee böyle olunca başvuruyu yapıp hemen hamile moduna girdim canım
her insanın bu dünyaya bir geliş sebebi-misyonu-görevi var bence...
bizlerin görevi de evlatlarımıza analık etmek:)biz onların onlarda bizim yüzümüzü güldürsün inşaAlllah..
ve rabbim bu bilincimizi, sorumluluğumuzu daima arttırsın inşaAllah...

Ginaydın kızlaaaarrrr,ne güzel hareketlendi burası yine:)))
kızlar nasılsınız nasıl gidiyor hazırlıklar bebekleriniz için benim 51 günüm kaldı :) sıramızda 1 olunca beklemicez
Ne güzel,ne şanslısın hatser,çok beklemeyeceksin inşallah:))
Merhaba shenay,sıraya başvuru tarihin itibariyle girmiş oluyorsun canım.Evraklarını teslim etme tarihin senin ne kadar istekli heyecanlı olduğunu gösteren kriterlerden biriymiş,uzmanımız öyle söylemişti bize.Ne kadar çabuk teslim edilirse o kadar olumlu şeyler düşünüyoruz aile hakkında demişti.
O yüzden sen içini rahat tut,başvurduğunuz tarihten itibaren sıran ilerlemeye başlıyor:)))
Özgeçmişle ilgili bir a4 kağıdı verdiler,matbu evrak sanırım her yerde aynısı veriliyor,bir takım sorular var cevaplaman gereken,'çocukluğunuz,gençliğiniz,iş ve evlilik hayatınızda unutamadığınız anılarınız nelerdir,ne hissetmiştiniz?','çocuğun sizin için ifade ettiği anlam','çocuğunuz geldikten sonra hayatınızda ne gibi değişikler olacağını düşünüyorsunuz?' gibi daha hatırlayamadığım bir çok şey soruluyor.
Klasik anlamda özgeçmiş değil yani istedikleri.
Evet canım,hatser'de o sebepten bekliyor,inşallah sen şu aşamaları atlat,bir bakmışsın o tarihte gelivermiş:))
Hayırlı olsun banu,sevindim bayram sonrası başvuruda bulunacağınıza:)))
İnsan sıkıntıya giriyor ama hallediliyor bir şekilde özgeçmiş,içini rahat tut.
Ne isterseniz,aklınıza ne takılırsa sorabilirsiniz kızlar,yardımcı olabilirsem çok mutlu olurum...

inşaAllah canım benim... bana sosyal hizmet uzmanı ilk görüşme de kız bebek 2-2,5 yıl dedi. ama burdan ve facebooktan takip ettiğim "evlat edinen aileler" den daha kısa sürede genel de 1,5 yılda prenseslerine,1 yılda paşalarına kavuşanlar görüyorum...
darısı hepimizin başına:)
sana da şimdiden her iki kararında da hayırlı uğurlu olsun... rabbim hem senin hem bizlerin yüzünü güldürsün:)))
bak senin şimdiden kendini nasıl anlatacağına hazırlaman bile müthiş. ne büyük hassasiyet, ne büyük bilinç...rabbim arttırsın...

Son düzenleme:
Böyle olduğunu zaten biliyoruz lily'ciğim,anlatmana gerek yok.
Sen kuzuların küçük teyzesisin,tabiki heyecanlanıp,sevineceksin,aksi nasıl olabilir ki?
Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını,hepimizin gönlünün muradını versin en kısa zamanda inşallah:)))

Benim düşündüklerimi yazıya bu kadar güzel dökebilmeniz çok hoşuma gitti.Çünkü eşimde ben de aynı şeyi düşünüyoruz,bizim bu dünyadaki görevimiz evlatlarımızı topluma faydalı birer birey olarak yetiştirebilmek,o zaman bizden mutlusu yok.İnşallah buradaki herkes için en hayırlısı olur.Ne mutlu bizim gibi düşünen insanların gün geçtikçe çoğalması.Çünkü ben bu kararı veren kişilerin ortak özeliklerinin çok duyarlı,iyimser,sevgi dolu olduklarını düşünüyorum.Bu kararı vermek ve uygulamak herkese nasip olmaz.

sevgili yüreğinde büyütmek;
kesinlikle sana katılıyorum. Tüp Bebek Merkezleri' nde 7-8 deneme yapanları görünce "hiç evlat edinmeyi düşündünüz mü?" dediğimde "asla, hayır ben başkasının çocuğuna bakamam" diyen çoook insan gördüm. yani her evladı olmayan insan bizimle aynı düşünmüyor, aynı isteği hissetmiyor. o insanları asla eleştirmiyorum. çünkü bu isteği bize önce düşündüren, sonra kabullendiren, sonra o isteği tamamiyle içimize ,kalbimize sokan rabbim... eğer o insanlarda o istek yoksa hem evlat edinen hem de evlat edinilen ziyan olur...Allah, kalpleri evirir çevirir... eşim hiç istemezken bir anda bana hak vererek "tamam" dedi. şükürler olsun...ikimize de bilincimizi sorumluluğumuzu asla kaybettirmesin arttırsın:)

İnan bende senin gibi düşünüyorum herkesin bir görevi var belki bizde bir çocuğun hayatını güzelleştirmek olucak.
Bana şu özgeçmişle ilgil neler yazdınız nasıl cevaplar verdiniz onlarada yardımcı olursanız çok sevinirim çok tedirginim yanlış bişey yaparım diye.
Canım ben onu özlemle bekliyorum ya benim içimden yada yüreğimden eğer yürekten gelicek bebekse benim bebeğim onu bu dünyada çok mutlu etmem lazım ve şimdiden onu üzmeden nasıl anlatırımı bulmam lazım.
İnşallah bizlerede sıra çabuk gelir.
Bende bu tarz insanlara inanamıyorum asla ne demek elbette herkes kendi kanı canı olsun ister ama bunca kadersiz çocuk var neden burda evledım yok diye ağlayım neden onu yüreğime basmıyım ne farkeder ha canından ha başka birinin bebek en nihayetinde onları biz büyütücez kendi terbiyemizle öyle değilmi Rabbim neyi kısmet ettiyse o olsun hepimiz için.

Artık zaman ilerlesin ve Rabbim neyi eylediyse ona kavuşmanın zamanı gelsin istiyorum mutlu olmak gülmek istiyorum bebğime sarılmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…